TUSSENBRUGGEN

Société en commandite simple


Dénomination : TUSSENBRUGGEN
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 525.687.342

Publication

12/04/2013
ÿþ Mal 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

IA

13 57819"

Oudenaarde

0 3 APR. 2013

Griffie

Ondernemingsnr : O 55 G 3y2

Benaming

(voluit) : Tussenbruggen

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Tussenbruggen 2 te 9700 Oudenaarde

Onderwerp akte : Oprichting

In het jaar twee duizend dertien, op 27 maart 2013

Zijn verschenen

1.DINCQ Anne- Françoise, wonende te Edelareberg 19, 9700 Oudenaarde, geboren te Gosselies op 23 juni

1959, met rijksregisternummer 59.06.23-250.50

2.THIENPONT Bernard, wonende te Edelareberg 19, 9700 Oudenaarde, geboren te Oudenaarde op 10

december 1954, met rijksregisternummer 54.12.10-151.88

En verklaren heden een gewone commanditaire vennootschap op te richten.

STATUTEN

ARTIKEL 1: NAAM

De vennootschap wordt opgericht onder de benaming "Tussenbruggen",

Gewone Commanditaire Vennootschap.

ARTIKEL 2: MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9700 Oudenaarde, Tussenbruggen 2. De vennootschap ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde, De zetel mag op beslissing van de zaakvoerders naar een andere plaats worden overgebracht.

ARTIKEL 3: DOEL

De vennootschap heeft tot doel en dit zowel in het binnen- als in het buitenland, onder welke vorm en op welke wijze ook, en dit zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden:

a)het oprichten, overnemen en uitbaten van apotheken, aankoop en verkoop, in-en uitvoer, fabricatie in het groot en in het klein van scheikundige, farmaceutische en parafarmaceutische artikelen;

b)de handel in kruiden, drogisterij-, parfumerie-, schoonheids-, toilet-, verband-, dieet-, laboratorium-, optische en onderhoudsartikelen en aanverwante producten en diensten;

c)het ondernemen van industriële en klinische ontledingen;

d)iedere handelsbedrijvigheid welke met de gezondheidszorg verband houdt, in de ruimste zin genomen. e)beheer in de meest ruime zin van eigen onroerende goederen zoals aankoop, verkoop en verhuur.

Voor eigen rekening zal de vennootschap volgend doel hebben:

a)Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen: alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruisen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerdende goederen: de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks reet dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, als mede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen.

b)Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, aile verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties; kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaand of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

De opsomming van de doelstellingen van de vennootschap wordt evenwel beperkt door de exclusieve bevoegdheden die de wet aan andere personen voorbehoudt. De hierboven vermelde activiteiten waarvoor een vergunninglattest nodig is of aan andere voorschriften moet voldaan zijn, zullen bijgevolg slechts mogen uitgeoefend worden nadat de vereiste vergunninglattest ter beschikking zal zijn o aan de desbetreffende voorschriften zal voldaan zijn.

Op de laatste 61z. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

, Zowel in België als in het buitenland mag de vennootschap alle nijverheids , handels , financiële, roerende en onroerende handelingen verrichten, die rechtstreeks of on-irechtstreeks op haar maatschappelijk doel betrekking hebben of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te bevorderen of te vergemakkelijken.

, De vennootschap kan eveneens belangen hebben door middel van inbreng, afstand, samensmelting of op gelijk welke andere manier in andere vennootschappen of gelijkaardige ondernemingen of van aard am rechtstreeks of onrechtstreeks de ontwikkeling der zaken te bevorderen, Zij mag zich voor deze vennootschappen borg stellen en aval verlenen, voorschotten en kredieten toestaan en hypothecaire of andere waarborgen verstrekken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge ARTIKEL 4: DUURTIJD

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur. Het overlijden van een vennoot stelt geen einde aan de vennootschap.

ARTIKEL 5; KAPITAAL

Het maatschappelijke kapitaal bedraagt tweehonderd éénendertigduizend euro (EUR 231.000,00), vertegenwoordigd door tweehonderd éénendertig aandelen (231 aandelen), elk met een fractiewaarde van een/duizendste van het maatschappelijk kapitaal.

Het kapitaal wordt ingebracht als volgt:

- DINCQ Anne-Françoise, voornoemd voor tweehonderd dertigduizend euro (230.000,00¬ ) ontvangt 230 aandelen;

- THIENPONT Bernard, voornoemd voor duizend euro (EUR 1.000,00) en ontvangt 1 aandeel.

ARTIKEL 6: BEHEREND EN STILLE VENNOTEN

DINCQ Anne-Françoise is hoofdelijk aansprakelijk vennoot en wordt beherend vennoot genoemd.

THIENPONT Bernard is een stille vennoot. Hij draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van hetgeen hij heeft beloofd in de vennootschap in te brengen.

ARTIKEL 7: OVERDRACHT VAN AANDELEN

Buiten de toestemming van de meerderheid van de aandelen mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen. Nieuwe vennoten worden slechts aanvaard mits toestemming van de meerderheid van de aandeelhouders. De overnemer verkrijgt het bezit van de overgedragen aandelen ten opzichte van derden eerst na de vervulling van de pleegvormen voorzien bij artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

Nieuwe beherende vennoten worden slechts aanvaard mits goedkeuring van de bestaande beherende vennoten.

ARTIKEL 8: BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december. Het eerste boekjaar begint op datum van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid en eindigt op éénendertig december tweeduizend dertien (2013).

Op het einde van elk boekjaar stellen de zaakvoerders een jaarrekening op evenals een jaarverslag, en dit overeenkomstig de wettelijke bepalingen van toepassing op de onderneming.

ARTIKEL 9: VERDELING VAN DE WINST

De winst blijkt uit de balans na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen. Bij beslissing van de vennoten kan besloten worden de gehele winst of een deel van de winst te reserveren. Bij verdeling wordt het aandeel van elke vennoot in de winst bepaald door het aantal aandelen dat hij bezit. Er kan pas winst uitgekeerd worden indien er geen overgedragen verliezen zijn.

ARTIKEL 10: JAARVERGADERING

De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste vrijdag van juni om twintig uur op de maatschappelijke zetel of enige andere plaats in Vlaanderen vermeld in de oproeping aan de vennoten. De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in tweeduizend veertien (2014).

ARTIKEL 11: OVERLIJDEN VAN EEN VENNOOT

Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen, indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen. Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht een vergoeding in geld op te eisen die overeenkomt met de waarde van het aandeel van de overledene.

De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Indien door het overlijden en het niet aanvaarden van de erfgenamen het aantal vennoten kleiner is dan twee, dient een nieuwe vennoot gezocht te worden. Het niet naleven van deze clausule leidt tot de ontbinding van de vennootschap.

Bij het overlijden van een BEHEREND VENNOOT blijft de vennootschap voortbestaan op voorwaarde dat er nog een beherend vennoot is. Indien dit niet het geval is zullen de stille vennoten zorgen voor het aanstellen van een nieuwe beherende vennoot. Het niet naleven van deze clausule leidt insgelijks tot de ontbinding van de vennootschap.

ARTIKEL 12: BESLAG

In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de erfgenamen of schuldeisers van een vennoot de zegels kunnen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

ARTIKEL 13: BESTUUR VAN DE VENNOOTSCHAP

4%,

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*7.._

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ir

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders. Wordt tot die hoedanigheid benoemd voor de ganse duur van de vennootschap en als niet-statutair zaakvoerder mevrouw Dincq Anne-françoise, Het mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt.

De zaakvoerder, en in geval er meerdere zijn, beschikt ieder van hen over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen. Voor alle vervreemdingen van roerende en onroerende goederen van de vennootschap en het aangaan van leningen, is evenwel het eenparig akkoord van alle beherende vennoten vereist.

ARTIKEL 14: ONTBINDING - VEREFFENING

In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan een vennoot als

vereffenaar aangesteld door de algemene vergadering overeenkomstig artikelen 179 tot en met 195 van het

wetboek van vennootschappen.

Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van

ieders aandelenbezit.

INTEKENINGEN - STORTINGEN

Voornoemde comparanten hebben ingetekend op het volledig bedrag van het maat-schappelijk kapitaal,

I. Inbreng in natura

Tot volstorting van de tweehonderd dertig (230) aandelen waarop door haar wordt ingetekend, hetzij voor

een netto-waarde van tweehonderd dertigduizend ¬ (230.000,00 ¬ ), verklaart mevrouw DINCQ Anne-Françoise,

voornoemd, een inbreng in natura te doen van de hierna vermelde vermogens-bestanddelen ;

Beschrijving van de inbreng

De inbreng omvat het geheel van de bestanddelen afkomstig van de handelszaak die de inbrenger uitbaat

te 9700 Oudenaarde, Tussenbruggen 2 met als voorwerp een apotheek,

De handelszaak, met ondernemingsnummer 0644.211.246., is volledig eigendom van mevr. Dincq Anne-

Françoise.

De inbreng omvat alle activa-bestanddelen van de eenmanszaak uitgebaat door van mevr. Dincq Anne-

Françoise, met name :

- immateriële vaste activa: goodwill ten belope van DRIEHONDERDVIJFENDERTIGDUIZEND EURO (¬

335,000,00);

- materiële vaste activa: Materiaal, inrichting, lichtreclame, en informatica ten belope van

ZEVENTIGDUIZEND EURO (¬ 70.000,00);

- materiële vaste activa: Rollend Materieel ten belope van VEERTIENDUIZEND EN NEGENENVEERTIG

EURO NEGENENVIJFTIG CENT (¬ 14.049,59);

- voorraden: handelsgoederen ten belope van VIJFTIGDUIZEND ACHTHONDERDZESENZESTIG EURO

TWEEENVEERTIG CENT (¬ 50.866,42);

De inbreng gebeurt vrij en onbelast van alle schulden. Er worden geen passiva overgedragen,

De netto-inbrengwaarde bedraagt VIERHONDERDNEGENENZESTIGDUIZEND

NEGENHONDERDZESTIEN EURO EN ÉÉN CENT (¬ 469.916,01) en wordt vergoed als volgt:

- ten belope van TWEEHONDERDDERTIGDUIZEND EURO (¬ 230.00,00), door toeken-ning van in totaal TWEEHONDERDDERTIG (230) aandelen zonder vermelding van waarde;

- ten belope van TWEEHONDERDNEGENENDERTIGDUIZEND NEGENHONDERDZESTIEN EURO EN ÉÉN CENT (¬ 239.916,01) door toekenning van een bijzonder voordeel aan de inbrenger door boeking in rekening-courant van een vordering op de vennootschap ten belope van voormeld bedrag. De effectieve waardering van de voorraad gebeurt op 31 maart 2013. Het verschil met bovenvermelde voorraad wordt bij-of afgeboekt in rekening courant.

SLOTBEPALINGEN

Hierbij wordt bijzondere volmacht verleend voor het vervullen van alle formaliteiten inzake de

vestigingsgetuigschriften, KBO en de Belasting over de Toegevoegde Waarde, aan KOVAG Accountancy met recht van indeplaatsstelling om in naam van de vennootschap de nodige stukken te ondertekenen.

Opgemaakt in drie exemplaren, waarvan één exemplaar voor elke comparant en één voor de Kruispuntbank.

Opgemaakt in drie exemplaren, waarvan één exemplaar voor elke comparant en één voor de Kruispuntbank.

Oudenaarde, 27 maart 2013

Na voorlezing hebben de comparanten getekend.

DINCQ Anne-Françoise THIENPONT Bernard

Beherend vennoot  zaakvoerder Stille vennoot

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TUSSENBRUGGEN

Adresse
TUSSENBRUGGEN 2 9700 OUDENAARDE

Code postal : 9700
Localité : OUDENAARDE
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande