UNIZO KNESSELARE

Association sans but lucratif


Dénomination : UNIZO KNESSELARE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 439.555.104

Publication

04/10/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsbiad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

13 51338

V beh aa Bel Staa

NEERGELEGD

2 5.-09- 2013

RECHleare VAN

KOOPHANDEL TE GENT

s-

Ondememingsnr : 0439.555.104

Benaming

(voluit) : Unizo - Knesselare

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel: Urselseweg 89 9910 Knesselare

, Onderwerp akte : wijziging zetel, aanpassing doel, en statuten, vertegenwoordiging, ontslag en benoeming bestuurders, algemene vagadering dd 19/2/2013

Artikel 1

De vzw is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging. zonder winstoogmerkt (hierna vzw genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de. ' verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd de VZW-wet)

Artikel 2

De vereniging draagt als benaming: "Unie van Zelfstandige Ondernemers -- Knesselare", vereniging zonder, winstoogmerk, afgekort "UNIZO  Knesselare", VZW.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaand van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

In iedere communicatie wordt daarnaast altijd het voorgeschreven UNIZO-logo gebruikt.

Artikel 3

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9910 Knesselare, Maldegemseweg 67. De vereniging ressorteert: onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

Alle stukken voorgeschreven door de VZN Wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffieï van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 4

De vereniging heeft ais doel de zelfstandige ondernemers van de gemeente Knesselare te verenigen, te: informeren en te adviseren en hun belangen te behartigen._Hiertoe zal de vereniging kunnen overgaan, door: middel van gemeenschappelijke acties, tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele, juridische en maatschappelijke manifestaties of acties.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende" activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging.

In haar structuur waarborgt de vereniging dat ze bestuurd wordt door representatievezelfstandige: ondernemers op basis van een vrijwillig engagement.

E,ike zelfstandige ondernemer die met eigen middelen en op eiges) risico een onderneming leidt, hoort thuis binnen de organisatie. Starters, jonge ondernemers, eenmanszaken, KMO's, vrije beroepen, actief op de lokale," de regionale, de nationale of de internationale markt en uit alle sectoren kunnen bij UNEZO terecht. De sector en: de grootte van deonderneming zijn hieraan ondergeschikt. Hierbij wordt gestreefd naar een maximale: representativiteit qua sector, geslacht, leeftijd en origine.

Artikel 5

De vereniging is aangesloten bij de Unie van Zelfstandige Ondernemers, afgekort UNIZO, V.Z,W. met. maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Willebroekkaai 37 (hierna verder genoemd "UNIZO-nationaal") en aanvaardt de statuten, beslissingen en richtlijnen van deze vereniging in aile aangelegenheden die het belang: van het lokale niveau overstijgen.

Bij de acties die worden verricht ter verwezenlijking van haar doelstelling streeft de vereniging na dit te doen in maximale synergie met acties, manifestaties, standpunten, eto... van UNIZO-nationaal.

Artikel 6

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 7

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verse : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De vereniging telt werkende leden en toegetreden leden. Alleen de werkende leden zijn stemgerechtigd lid van de algemene vergadering.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden. De werkende leden worden door de raad van bestuur aanvaard. Verzoeken om toelating als lid dienen te worden gericht aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom over ieder verzoek tot opname als [id.

Om werkend lid te kunnen zijn moeten de natuurlijke personen of rechtspersonen uit de gemeente Knesselare de jaarlijkse UNIZO-ledenbijdrage, vastgesteld door UNIZO-nationaal, hebben betaald.

De VZW telt tenminste drie werkende leden.

De toegetreden leden zijn de natuurlijke personen of rechtspersonen uit de gemeente Knesselare die de jaarlijkse UNIZO-ledenbijdrage hebben betaald. De toegetreden leden die de door hun verschuldigde lidmaatschapsbijdrage niet betalen worden geacht ontslag te nemen. Door het betalen van het lidmaatschapsgeld bij de Unie van Zelfstandige Ondernemers, afgekort UNIZO vzw, met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Willebroekkaai 37, zijn deze leden uit de gemeente Knesselare automatisch toegetreden lid van UNIZO gemeente Knesselare.

Op de zetel van de vereniging wordt een lijst bijgehouden waarin alle werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen en woonplaats. Alle beslissingen m.b.t. het toetreden, uittreding of uitsluiting van leden moeten door de raad van bestuur in dat register worden vernield binnen de acht dagen.

Artikel S

Elk werkend lid kan uit de VZW treden door het indienen van- zijn ontslag bij de raad van bestuur bij aangetekend schrijven. Een werkend lid dat zijn ledenbijdrage niet heeft betaald of dat ophoudt de functies te vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen. In dat geval wordt er voorzien in de vervanging van dit werkend lid voor de nog lopende termijn.

Een ontslagnemend of uitgesloten werkend of toegetreden lid, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen of welk vermogen van de VZW ook.

Artikel 9

Er wordt door de vereniging geen ledenbijdrage gevraagd buiten de UNIZO-ledenbijdrage, die door UNIZO-nationaal vastgelegd en geïnd wordt.

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens 3 bestuurders, door de algemene vergadering onder de werkende leden benoemd voor ten hoogste vier jaar. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal werkende leden van de algemene vergadering.

Om ais UNIZO-bestuurder te kunnen worden benoemd moet men de UNIZO-ledenbijdrage hebben betaald. Een bestuursmandaat eindigt automatisch wanneer:

- een bestuurder op 1 mei van het lopende jaar geen UNIZO-ledenbijdrage betaalde of - een bestuurder gedurende één jaar niet heeft deelgenomen aan de vergaderingen van de raad van bestuur zonder geldige reden of

- bij overlijden, afzetting door de algemene vergadering, het verstrijken van de termijn of bij wettelijke redenen.

De bestuurders zijn herkiesbaar. Zij kunnen ten allen tijde door cte algemene vergadering afgezet worden. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel í 1

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Dit reglement regelt alles wat nodig is voor de gang van zaken in de vereniging. Het reglement kan gewijzigd worden op voorstel van de raad van bestuur door een algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

Artikel 12

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Het mandaat van voorzitter is onverenigbaar met een politiek mandaat van gemeenteraadslid, schepen, burgemeester, voorzitter van de gemeenteraad, OCMWvoorzitter, provincieraadslid, gedeputeerde, parlementslid, staatssecretaris of minister. UNIZO-voorzitters die deelnemen aan politieke verkiezingen worden voor de duurtijd van de verkiezingen vervangen door een interim-voorzitter.

De UNIZO-voorzitter onderschrijft het UNIZO-charter "Ondernemers besturen samen" en de statuten van UNIZO-nationaal en vervult zijn/haar mandaat conform dit charter en deze statuten.

Het mandaat van een UNIZO-voorzitter duurt maximaal 2 x 4 jaar. Voorzitters van een lokale UNIZO-ondernemersvereniging kunnen, mits akkoord van het lokale bestuur en mits bevestiging door de raad van bestuur van de bevoegde UNIZO-regio, de maximum periode overschrijden.

De Ut'BZO voorzitter laat telkens na de periode van 4 jaar zijnfhaar mandaat bevestigen, minimaal door het UNIZO-bestuur.

De UNIZO-voorzitter is d-. eerste vertegenwoordiger van UNIZO. Hij of zij is loyaal aan UNIZO. Bij conflict hierover start een bemiddelingsprocedure. Gedurende deze bemiddelingsprocedure laat de voorzitter zich tijdelijk vervang en.

r ~ " MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2013 - Annexes du Moniteur belge De voorzitter of de secretaris roepen de raad van bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de heift van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist het college van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester.

UNIZO-besturen streven steeds naar consensus bij beslissingen over standpunten en acties.Bij het bepalen van standpunten dragen UNIZO-besturen maximaal zorg voor het algemeen belang van de ondernemers en voor overleg met leden en betrokkenen.

indien UNIZO-bestuurders en besturen standpunten wensen in te nemen, strijdig met standpunten ingenomen door hogerliggende UNIZO-organen, is hierover overleg verplicht met respectievelijk de verantwoordelijken van de UN1ZO-regio of met UN1ZO-nationaal om tot een eenduidig standpunt te komen. Indien nodig wordt een bemiddelaar aangesteld.

ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

Artikel 18

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur. Telkens het maatschappelijk belang het vergt kan de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering samenroepen. Er moet een bijzondere algemene vergadering gehouden worden op aanvraag van minstens een vijfde van de werkende leden.

Artikel 19

De werkende leden worden tot de gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering opgeroepen minstens acht dagen voor de algemene vergadering door middel van een brief, fax of e-mal! die de agenda vermeldt.

Artikel 20

De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen; in geval van staking der stemmen, beslist het college van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester.

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de VZW-wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. De uitsluiting van een werkelijk lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2!3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden, vereist ze een meerderheid van 415 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 21

De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd in een verslag, ondertekend door de voorzitter of een bestuurder van de raad van bestuur. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel waar de werkende leden deze zullen kunnen inzien conform de in art. 9 van het KB van 27 juni 2003 vastgelegd modaliteiten.

Wijzigingen binnen de bestuursorganen of aan de statuten worden uiterlijk binnen de maand na de beslissing van de algemene vergadering neergelegd in het dossier gehouden op de griffe van de rechtbank van koophandel.

Artikel 22

Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding van de vereniging duidt de algemenevergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. In geval van vereffening wordt het netto overblijvend actief van de vereniging, na vereffening van deschulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan de betrokken UNIZO-regio of aan UNIZO-nationaal.

Artikel 24

Ieder jaar op 31 december wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgestoten en wordt de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting voor aan de Aigmene vergadering, uiterlijk in de loop van de maand april.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Artikel 25

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

(Handtekening van diegene die de vereniging kan vertegenwoordigen)

MOD 22

" -,

Voor- Luik R - Vervolg behgeiep

en l=iet ontslag van bestuurders: Belgisch

Staatsblad

E_ VAN DEN BRANDE Christiane, KERSTRAAT 7 9910 KNESSELARE

E. DE MITS Martin Urselseweg 89 9910 KNESSELARE

E. WIJCKSTANDT Ronnie JEZUITENHOF 15 9910 KNESSELARE

benoeming van bestuurders:

Naam Adres Rijksregisternummer

B. Kathy De Corte Grote Kapellestraat 49A 9910 KNESSELARE

63.01.15-184.17

B Geert De Loof Maldegemseweg 67 9910 KNESSELARE

57.09.29-175-21

B. Christian De Neve Urselseweg 63 9910 KNESSELARE

50.09.10-285.43

B. Tania Roose Kerkstraat 44 9910 KNESSELARE

62.05.24-160.69

B. Micheline Versluys Drieselken 10 9910 KNESSELARE

61.12.06-404.05

B. Hilaïn Van Houcke Keistraat 3 A 9910 KNESSELARE

49.06.15-165.68

B. Jeffrey Wille Kloosterstraat 9 9910 KNESSELARE

80.01.11-293.94

B. Joeri Roose Klissestraatje 9 9910 KNESSELARE

76.02.17-161.66

Ondergetekende, de heer De Neve Christian handelende ais bestuurder, verklaart dat deze opgave volledig en naar waarheid is opgemaakt

gedaan te Gent op 4/7/2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
UNIZO KNESSELARE

Adresse
URSELSEWEG 89 9910 KNESSELARE

Code postal : 9910
Localité : Ursel
Commune : KNESSELARE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande