VAN DURME

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : VAN DURME
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 422.762.226

Publication

07/05/2014 : OU026826
23/05/2014
ÿþVoor-behoudei aan het Belgisch StaatsbIai

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) ;

(verkort) : Rechtsvorm

Zetel:

(volledig adres)

Onderwerp akte:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

flod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gent

Afdeling Oudenaarde

Griffie 14 ME 1 2014

III 11111111111H

0422.762.226

VAN DURME

Naamloze vennootschap

Kasteelstraat 31 te 9660 Brakel

Kennisname van de beslissing tot uitkering van belaste reserves in de vorm van een tussentijds dividend - onmiddellijk gevolgd door kapitaalverhoging door inbreng in speciën van het netto-dividend (regime artikel 537 WIB92) - aanpassing van de statuten aan de nieuwe bepalingen van het Wetboek van vennootschappen coördinatie van de statuten

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door het ambt van Meester Joost Vanderlinden, notaris te Brakel, op dertig april tweeduizend en veertien, neergelegd ter registratie, dat de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de naamloze vennootschap VAN DURME, met zetel te 9660 Brakel, Kasteelstraat 31, de volgende beslissingen genomen heeft, allen met éénparigheid van stemmen:

EERSTE BESLISSING Kennisname van de beslissing tot uitkering van belaste reserves onder de vorm van een tussentijds dividend

De vergadering heeft vastgesteld en heeft ondergetekende notaris verzocht akte te nemen van het feit dat op de bijzondere algemene vergadering der aandeelhouders gehouden op 25 april 2014 er besloten werd tot uitkering van een tussentijds bruto-dividend ten belope van driehonderdduizend euro (¬ 300.000,00), afkomstig uit de beschikbare reserves. Het verslag van deze bijzondere algemene vergadering werd voorgelegd.

Uit voormeld verslag is voorts gebleken dat de aandeelhouders de intentie hebben om het tussentijdse dividend na uitkering onmiddellijk in te brengen in het kapitaal van de vennootschap, mits inhouding en doorstorting van een roerende voorheffing ten bedrage van tien procent (10%) van het tussentijdse dividend, om alzo te kunnen genieten van het in artikel 537, eerste alinea van het Wetboek van Inkomstenbelastingen voorziene regime, zoals ingevoegd bij Programmawet van 28 juni 2013, door het vastklikken van de belaste reserves.

De vergadering heeft vastgesteld en heeft ondergetekende notaris verzocht akte te nemen van het feit dat de aandeelhouders bijgevolg de keuze gemaakt hebben om het uitgekeerde netto-dividend door het bestuursorgaan op een bijzondere rekening te laten storten op naam van de kapitaalverhoging van de naamloze vennootschap VAN DURME, om dit bedrag onmiddellijk aan te wenden om in te schrijven op de kapitaalverhoging door inbreng in geld.

Ondergetekende notaris heeft de aanwezige aandeelhouders erop gewezen dat de belaste reserves waarvan sprake in artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen moeten blijken uit de goedgekeurde jaarrekening zoals deze ten laatste op 31 maart 2013 werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering. De aanwezige aandeelhouders hebben verklaard dat aan deze voorwaarde voldaan is en dat het tussentijds brutodividend voortkomt uit een vermindering van de belaste reserves, welke reserves (lees: de jaarrekening per 30 september 2012) zijn goedgekeurd door de jaarvergadering gehouden op 29 maart 2013 en dat deze reserves nog aanwezig zijn in de jaarrekening per 30 september 2013, goedgekeurd door de jaarvergadering gehouden op 31 maart 2014. Verder hebben de aanwezige aandeelhouders verklaard dat er sinds 1 oktober 2013 zich geen gebeurtenissen hebben voorgedaan die de belaste reserves beïnvloeden. De aanwezige aandeelhouders hebben ondergetekende notaris ervan ontslaan hierop verdere controle uit te oefenen en dienaangaande verdere bepalingen op te nemen.

TWEEDE BESLISSING : Verhoging van het maatschappelijk kapitaal door inbreng in speciën

De vergadering heeft besloten, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van negentig procent (90%) van het uitgekeerde tussentijdse dividend, zijnde een bedrag van tweehonderd zeventigduizend euro (¬ 270.000,00) om het maatschappelijk kapitaal te brengen van honderd vijfenzestigduizend euro (¬ 165.000,00) op vierhonderd vijfendertigduizend euro (E 435.000,00) zonder uitgifte van nieuwe aandelen, doch mits evenredige verhoging van de fractiewaarde per aandeel, met dien verstande

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: BQ: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

dat later doorgevoerde kapitaalverminderingen prioritair aangerekend zullen worden op het kapitaal dat valt onder het regime van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen.

De vergadering heeft besloten dat de kapitaalverhoging verwezenlijkt zal worden door inbrengen in geld ten bedrage van negentig procent (90%) van het uitgekeerde tussentijds dividend, of ten bedrage van tweehonderd zeventigduizend euro (¬ 270.000,00).

Er zal onmiddellijk tegen pari in geld ingeschreven worden op de kapitaalverhoging.

DERDE BESLISSING Individuele afstand van het voorkeurrecht

En onmiddellijk hebben alle aanwezige aandeelhouders, elk individueel, verklaard te verzaken aan de uitoefening van hun voorkeurrecht zoals voorzien in artikel 592 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

VIERDE BESLISSING: Inschrijving op de kapitaalverhoging

Zijn vervolgens tussengekomen de aanwezige aandeelhouders die verklaard hebben volledig op de hoogte te zijn van de financiële toestand en van de statuten van de vennootschap en die verklaard hebben, onder de hoger gestelde voorwaarden, als volgt in te schrijven op de kapitaalverhoging ten bedrage van negentig procent (90%) van het aan hen uitgekeerde tussentijds dividend, of voor een totaal bedrag van tweehonderd zeventigduizend euro (¬ 270.000,00), wetende dat de resterende tien procent (10%) als roerende voorheffing dient worden ingehouden en doorgestort

1/ De heer HAESEBEIJT Jacques heeft verklaard negentig procent (90%) van het aan hem uitgekeerde tussentijds dividend, zij een bedrag van zestigduizend euro (¬ 60.000,00), onmiddellijk in het kapitaal van de vennootschap in te brengen en aldus in geld in te schrijven op de kapitaalverhoging ten bedrage van zestigduizend euro (¬ 60.000,00).

Er werden geen nieuwe aandelen toegekend aan de heer Haesebeijt Jacques, doch de fractiewaarde van de aandelen die hij thans in zijn bezit heeft zal evenredig met de inbreng verhoogd worden.

2/ Mevrouw VAN DURME Marie-Thérèse heeft verklaard negentig procent (90%) van het aan haar uitgekeerde tussentijds dividend, zij een bedrag van tweehonderd en zevenduizend euro (¬ 207.004,00), onmiddellijk in het kapitaal van de vennootschap in te brengen en aldus in geld in te schrijven op de kapitaalverhoging ten bedrage van tweehonderd en zevenduizend euro (¬ 207.000,00).

Er werden geen nieuwe aandelen toegekend aan mevrouw Van Durme Marie-Thérèse, doch de fractiewaarde van de aandelen die zij thans in haar bezit heeft zal evenredig met de inbreng verhoogd worden.

3/ Mevrouw HAESEBEIJT Yasmin heeft verklaard negentig procent (90%) van het aan haar uitgekeerde tussentijds dividend, zij een bedrag van drieduizend euro (¬ 3.000,00), onmiddellijk in het kapitaal van de vennootschap in te brengen en aldus in geld in te schrijven op de kapitaalverhoging ten bedrage van drieduizend euro (¬ 3.000,00).

Er werden geen nieuwe aandelen toegekend aan mevrouw Haesebeljt Yasmin, doch de fractiewaarde van de aandelen die zij thans in haar bezit heeft zal evenredig met de inbreng verhoogd worden.

De voorzitter heeft verklaard en alle aanwezigen op de vergadering hebben erkend dat de kapitaalverhoging volledig volstort werd. De kapitaalverhoging is bijgevolg in totaal volstort ten belope van tweehonderd zeventigduizend euro (¬ 270.000,00).

Deze volstorting is overeenkomstig artikel 600 van het Wetboek van vennootschappen gebeurd door storting op de bijzondere rekening nummer BE16 7430 5647 9474 op naam van de vennootschap bij KBC Bank zoals blijkt uit een aan ondergetekende notaris voorgelegd attest afgeleverd door deze financiële instelling op 28 april 2014.

Voormeld attest zal in het vennootschapsdossier, gehouden op het kantoor van ondergetekende notaris, bewaard worden.

VIJFDE BESLISSING Vaststelling van de daadwerkelijke verwezenlijking van de kapitaalverhoging

De vergadering heeft vastgesteld en heeft ondergetekende notaris verzocht akte te nemen van het feit dat de voormelde kapitaalverhoging met een bedrag van tweehonderd zeventigduizend euro (¬ 270.000,00) daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk gebracht werd op vierhonderd vijfendertigduizend euro (E 435.000,00), verdeeld in vierhonderd vijftig (450) aandelen op naam zonder nominale waarde die elk een gelijk deel van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

De vergadering heeft erkend door ondergetekende notaris volledig ingelicht te zijn over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, en meer in het bijzonder omtrent de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de 5 voorbije boekjaren.

De vergadering heeft tevens erkend dat ondergetekende notaris erop gewezen heeft dat bij een latere kapitaalvermindering deze kapitaalvermindering geacht wordt eerst voort te komen uit kapitalen die volgens het bij artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen voorziene regime ingebracht werden.

ZESDE BESLISSING ; Aanpassing van de statuten aan de vigerende taalwetgeving

De vergadering heeft besloten de statuten aan te passen aan de vigerende taalwetgeving, in die zin dat de zetel bij besluit van het bestuursorgaan slechts kan verplaatst worden in het Nederlandstalig gebied van België of in het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad.

ZEVENDE BESLISSING Verduidelijking van de rechten van de vruchtgebruiker en blote eigenaar indien het eigendomsrecht op een aandeel gesplitst is in blote eigendom en vruchtgebruik

De vergadering heeft besloten de statuten aan te passen in deze zin dat indien het eigendomsrecht op een aandeel gesplitst is in blote eigendom en vruchtgebruik, alleen de vruchtgebruiker, behoudens afwijkende

overeenkomst, de aan dit aandeel verbonden rechten mag uitoefenen, zodat in het bijzonder bij een eventuele kapitaalvermindering, ten vroegste binnen de acht jaar na de ondertekening van onderhavig proces-verbaal,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge e deze kapitaalvermindering ten goede zal komen aan de vruchtgebruiker, en behoudens de de volgende twee uitzonderingen

- de inschrijving op nieuwe aandelen bij kapitaalverhoging : enkel de blote eigenaar heeft het recht in te schrijven op nieuwe aandelen gecreëerd wegens een kapitaalverhoging en het voorkeurrecht uit te oefenen, behoudens andersluidende overeenkomst tussen hem en de vruchtgebruiker bij aangetekend schrijven of voor ontvangst getekend schrijven dat gedurende één maand bekendgemaakt wordt aan de vennootschap in haar maatschappelijke zetel;

- de uitoefening van het voorkooprecht in geval van overdracht van aandelen aan een derde: enkel de blote eigenaar heeft het recht het voorkooprecht uit te oefenen, behoudens andersluidende overeenkomst tussen hem en de vruchtgebruiker bij aangetekend schrijven of voor ontvangst getekend schrijven overgemaakt aan de raad van bestuur binnen de in de statuten voorziene termijnen.

ACHTSTE BESLISSING

De vergadering heeft besloten de statuten aan te passen in verband met de overdracht van aandelen, in deze zin dat de aandelen van de vennootschap enkel overgedragen kunnen worden aan een derde dan na ze te hebben aangeboden aan de andere aandeelhouders, en dit volgens de procedure uiteengezet in het nieuwe artikel 6.2 van de statuten.

NEGENDE BESLISSING : overeenstemming van de statuten met de nieuwe bepalingen van het Wetboek van vennootschappen

De vergadering heeft besloten de statuten aan te passen om ze in overeenstemming te brengen met de nieuwe bepalingen van het Wetboek van vennootschappen in verband met de mogelijkheid van de creatie van gedematerialiseerde aandelen, de benoeming van de bestuurders, de bijeenroeping en de besluitvorming van de algemene vergadering en de ontbinding en vereffening van vennootschappen, om de statuten aan te passen aan Corporate Govemance-wetgeving en om de bestaande statuten te actualiseren, en dit ais volgt:

- door inlassing in artikel 6 van de statuten van de mogelijkheid om gedematerialiseerde aandelen te creëren;

- door inlassing in artikel 7 van de statuten van de notie "vaste vertegenwoordiger";

- door inlassing in artikel 11 van de statuten van de nieuwe regels aangaande de bijeenroeping van de algemene vergadering;

- door toevoeging van een nieuw artikel 11bis aan de statuten in verband met de mogelijkheid van schriftelijke besluitvorming;

- door aanpassing van de artikelen 14 en 15 van de statuten aan de nieuwe regels in verband met de ontbinding en vereffening van vennootschappen;

- en in het algemeen, door actualisering van de bestaande teksten, schrapping van de overbodig geworden bepalingen en overgangsbepalingen, en aanpassing aan de nieuwe rechtsterminologie waar het behoort. TIENDE BESLISSING : Wijziging van de statuten

De vergadering heeft besloten de bestaande statuten ais volgt aan te passen aan de voormelde beslissingen:

a) Vervanging van de tweede alinea van artikel 2 van de statuten door de volgende tekst:

"De zetel mag bij eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan, gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, overgebracht worden naar om het even welke andere plaats in het Nederlandstalige gedeelte van België of in het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad."

b) Vervanging van de eerste alinea van artikel 5 van de statuten door de volgende tekst:

"Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt VIERHONDERD VLIFENDERTIGDU1ZEND

EURO (¬ 435.000,00).

Het is verdeeld in vierhonderd vijftig (450) aandelen op naam zonder nominale waarde die eik een gelijk

deel van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen."

c) Toevoeging van een nieuwe artikel 5bis aan de statuten met de volgende tekst:

"ARTIKEL 5bis - HISTORIEK

Bij de oprichting van de vennootschap op 3 mei 1982 bedroeg het maatschappelijk kapitaal vijf miljoen Belgische frank, vertegenwoordigd door vijfhonderd aandelen met een nominale waarde van elk tienduizend Belgische frank.

Op de buitengewone algemene vergadering der aandeel-houders gehouden op 9 april 1993 werden de volgende beslissingen genomen:

- afschaffing van de nominale waarde van de aandelen;

- inkoop van vijftig aandelen;

- vernietiging van de ingekochte aandelen;

kapitaalverhoging ten bedrage van zes miljoen Belgische frank, om het maatschappelijk kapitaal te brengen van vijf miljoen Belgische frank op elf miljoen Belgische frank, door incorporatie in het kapitaal van de beschikbare reserves ten belope van zes miljoen Belgische frank, zonder uitgifte van nieuwe aandelen.,

Op de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders gehouden op 29 maart 2002 werden de volgende beslissingen genomen:

- omzetting van het maatschappelijk kapitaal in euro en vaststelling dat een kapitaal van elf miljoen Belgische frank overeenstemt met een bedrag van tweehonderd tweeënzeventigduizend zeshonderd tweeëntachtig euro achtentachtig cent (¬ 272.682,88);

- kapitaalvermindering met een bedrag van honderd en zevenduizend zeshonderd tweeëntachtig euro achtentachtig cent (¬ 107.682,88) om het kapitaal te brengen van tweehonderd tweeënzeventigduizend zeshonderd tweeëntachtig euro achtentachtig cent (¬ 272.682,88) op honderd vijfenzestigduizend euro

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

(¬ 165.000,00). De kapitaalvermindering is gebeurd zonder vernietiging van aandelen, doch met evenredige vermindering van de fractiewaarde van de aandelen.

Op de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders gehouden op 30 april 2014 werd de volgende beslissing genomen:

- onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, kapitaalverhoging ten bedrage van tweehonderd zeventigduizend euro (¬ 270.000,00), om het maatschappelijk kapitaal te brengen van honderd vijfenzestigduizend euro (E 165.000,00) op vierhonderd vijfendertigduizend euro (E 435.000,00). Deze kapitaalverhoging werd verwezenlijkt door inbrengen in geld zonder uitgifte van nieuwe aandelen, doch mits evenredige verhoging van de fractiewaarde per aandeel.°

d) Schrapping van de tweede en derde alinea van artikel 5 van de statuten.

e) Vervanging van artikel 6 van de statuten door de volgende tekst

«ARTIKEL 6- AANDELEN - OVERDRACHT

Artikel 6.1 - Aard van de aandelen

Alle aandelen zijn op naam of gedematerialiseercL

*Aandelen op naam

Op de zetel van de vennootschap zal een register gehouden worden van de aandelen op naam.

In het register van de aandelen op naam wordt aangetekend:

1° de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke aandeelhouder, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

20 de gedane stortingen;

30 de overgangen of overdrachten met hun datum;

40 de uitdrukkelijke vermelding van de nietigheid van effecten bedoeld in artikel 625.

De eigendom van de aandelen op naam wordt uitsluitend bewezen door de inschrijving in het register van aandelen op naam.

Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van aandelen op naam.

Elke overdracht van aandelen op naam zal slechts effect ressorteren na de inschrijving in het register van de aandelen op naam van de verklaring van overdracht, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de ovememer, of door hun gevolmachtigden, of na het vervullen van de formaliteiten door de wet vereist voor de overdracht van schuldvorderingen,

* Gedematerialiseerde aandelen

Gedematerialiseerde aandelen warden vertegenwoordigd door een boeking op rekening, op naam van de eigenaar of de houder, bij een vereffeningsinstelling of bij een erkende rekeninghouder.

Het op rekening geboekte effect wordt overgedragen door overschrijving van rekening op rekening.

Artikel 6.2 - Overdracht en overgang van aandelen

De bepalingen van huidig artikel zijn van toepassing op elke overdracht of overgang van aandelen aan een derde, zowel de vrijwillige als de gedwongen overdracht, zowel onder levenden als bij overlijden, zowel ten bezwarende titel als ten kosteloze titel, zowel in vruchtgebruik, in blote als in voile eigendom.

De betekeningen die geschieden in uitvoering van de bepalingen van dit artikel dienen te gebeuren bij aangetekende brief of voor ontvangst getekende brief. Deze brieven worden geldig verzonden naar het laatste door de vennootschap gekende adres van de aandeelhouders.

Overdracht onder levenden

De aandelen van de vennootschap kunnen enkel worden overgedragen aan een derde dan na ze te hebben aangeboden aan de andere aandeelhouders.

De aandeelhouder die het geheel of een deel van zijn aandelen wil overdragen aan een derde, moet de raad van bestuur hierover inlichten. Hij vermeldt de identiteit van de kandidaat-ovememer, het aantal en de nummers van de aandelen die hij wenst over te dragen, de prijs en de andere modaliteiten van de overdracht.

De raad van bestuur betekent deze aanbieding aan de andere aandeelhouders, binnen de 14 dagen na de betekening ervan.

De aandeelhouders kunnen hun voorkooprecht ten laatste uitoefenen binnen maand van de betekening van deze aanbieding door de raad van bestuur. Zij kunnen binnen dezelfde termijn uitdrukkelijk verzaken aan hun voorkooprecht bij aangetekende brief aan de raad van bestuur. Indien zij niet reageren binnen de voorgeschreven termijn, worden zij verondersteld te verzaken aan het voorkooprecht.

De aandeelhouders oefenen hun voorkooprecht uit in verhouding van hun aandeel in het kapitaal van de vennootschap. Indien het eigendomsrecht op een aandeel gesplitst is in blote eigendom en vruchtgebruik, en tenzij de vruchtgebruiker en de blote eigenaar één van beiden bij geschrift aanwijzen, dan zal alleen de blote eigenaar het recht van voorkoop mogen uitoefenen.

Indien de overdracht de blote eigendom betreft, dan zal de vruchtgebruiker het recht van voorkoop mogen uitoefenen.

Het aandeel van de aandeelhouders die hun voorkoop-recht geheel of gedeeltelijk niet uitoefenen, zal aanwassen bij het voorkooprecht van de andere aandeelhouders, opnieuw in verhouding van hun aandeel in het kapitaal van de vennootschap en volgens de regels hierboven uiteengezet bij de opsplitsing van een aandeel in vruchtgebruik en blote eigendom. De raad van bestuur betekent dit aan de aandeelhouders die hun voorkooprecht volledig hebben uitgeoefend en bepaalt, indien nodig, een nieuwe termijn van 14 dagen na de betekening waarbinnen de geïnteresseerden hun voorkooprecht kunnen uitoefenen op de overblijvende aandelen.

Indien het aantal aandelen waarvoor het voorkooprecht wordt uitgeoefend hoger blijkt te liggen dan het aantal aangeboden aandelen, worden deze verdeeld tussen de aandeelhouders in verhouding van hun aandeel

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

in het kapitaal van de vennootschap en volgens de regels hierboven uiteengezet bij de opsplitsing van een aandeel in vruchtgebruik en blote eigendom. De geïnteresseerden warden hierover onmiddellijk ingelicht door de raad van bestuur.

Bij praktische onmogelijkheid om tot een volmaakt evenredige verdeling te komen, worden de overblijvende aandelen bij lottrekking toegewezen.

Indien het voorkooprecht niet wordt uitgeoefend, vervalt het voorkooprecht en kunnen de aandelen vrij worden overgedragen aan de kandidaat-overnemer.

Indien het aantal aandelen waarvoor het voorkooprecht wordt uitgeoefend, lager ligt dan het aantal aangeboden aandelen, krijgt de verkoop uitwerking voor de aandelen waarvoor het voorkooprecht werd uitgeoefend en kan de raad van bestuur een derde-kandidaat-ovememer voorstellen voor de aandelen waarvoor het voorkooprecht niet werd uitgeoefend. Indien de raad van bestuur geen derde kandidaat-ovememer gevonden heeft binnen de 30 dagen, kunnen de aandelen waarvoor het voorkooprecht niet werd uitgeoefend vrij worden overgedragen aan de oorspronkelijke kandidaat-ovememer.

De aandelen waarvoor het voorkooprecht overeenkomstig de voorgaande alinea's wordt uitgeoefend, worden verworven aan de prijs geboden door de kandidaat-ovememer. Bij gebrek aan overeenstemming over de prijs wordt het voorkooprecht uitgeoefend aan de prijs die is vastgesteld door een deskundige die wordt aangeduid door de raad van bestuur. Bij gebrek aan akkoord over de aanduiding van de deskundige, wordt deze aangeduid door de voorzitter van de rechtbank van koophandel die beslist zoals in kortgeding. De deskundige moet de prijs bepalen binnen de maand na zijn aanstelling. De raad van bestuur moet deze prijs binnen de 14 dagen nadat hij ervan in kennis werd gesteld, betekenen aan de overdrager en de aandeelhouders die het voorkooprecht hebben uitgeoefend. Indien de door de deskundige bepaalde prijs 15% percent meer of minder bedraagt dan het bod van de kandidaat-ovememer, hebben zowel de overdrager ais de aandeelhouders die hun voorkooprecht hebben uitgeoefend het recht af te zien van de overdracht. Deze verzaking moet worden betekend aan de raad van bestuur bij aangetekend schrijven, binnen de 14 dagen vanaf de kennisgeving door de raad van bestuur van de door de deskundige vastgestelde prijs.

Indien tengevolge van verzaking door de aandeelhouders die hun voorkooprecht hadden uitgeoefend, het aantal aandelen waarvoor het voorkooprecht wordt uitgeoefend, lager ligt dan het aantal aangeboden aandelen, heeft dit dezelfde gevolgen als hierboven beschreven bij onvolledige ultoefening.

De kosten van de prijsbepaling door de deskundige worden gedragen door de personen die gebruikmaken van het voorkooprecht, in evenredigheid van de aangekochte aandelen. Indien het voorkooprecht niet of slechts gedeeltelijk wordt uitgeoefend, draagt de vennootschap de kosten in evenredigheid van de aandelen die vrij worden overgedragen aan de kandidaat-ovememer.

De prijs van de verkochte aandelen moet worden betaald binnen de 30 dagen na de betekening door de raad van bestuur van de vastgestelde prijs. Bij het verstrijken van deze termijn is de ovememer van rechtswege en zonder ingebrekestelling een interest verschuldigd, berekend tegen de wettelijke interest op de verschuldigd gebleven sommen.

De ln uitvoering van onderhavig artikel opgelegde betekeningen en kennisgevingen dienen op straffe van nietigheid te gebeuren bij aangetekend schrijven of voor ontvangst getekende brief. De termijnen lopen vanaf de datum van afgifte aan de post.

Overgang bij overlijden

De bepalingen aangaande overdracht onder levenden zijn mutatis mutandis van toepassing op de overgangen bij overlijden.

De rechthebbenden van de overleden aandeelhouder zullen hun hoedanigheid van erfgenaam of legataris dienen kenbaar te maken aan de raad van bestuur van de vennootschap binnen de twee maanden na het overlijden.

De in uitvoering van het vorige artikel aan de aandeelhouder-overdrager opgelegde betekeningen en kennisgevingen worden gedaan door elke erfgenaam of legataris voor hun rekening."

f) Toevoeging van een nieuwe artikel ebis aan de statuten met de volgende tekst

"ARTIKEL 6B1S.- UITOEFENING VAN AAN DE AANDELEN VERBONDEN RECHTEN

De aandelen zijn onverdeelbaar ten opzichte van de vennootschap. Indien een aandeel aan verschillende personen toebehoort of indien de aan een aandeel verbonden rechten zijn verdeeld over meerdere personen, mag de raad van bestuur de uitoefening van de eraan verbonden rechten opschorten totdat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap schriftelijk wordt aangewezen ais eigenaar van het aandeel.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijk gerechtigden.

Indien het eigendomsrecht op een aandeel gesplitst is in blote eigendom en vruchtgebruik, en tenzij de vruchtgebruiker en de blote eigenaar één van beiden bij geschrift aanwijzen, dan zal alleen de vruchtgebruiker de aan dit aandeel verbonden rechten mogen uitoefenen, zodat In het bijzonder bij een eventuele kapitaalvermindering deze kapitaalverrnindering ten goede zal komen aan de vrucht-gebruiker, behoudens de volgende twee uitzonderingen

- de inschrijving op nieuwe aandelen bij kapitaalverhoging : enkel de blote eigenaar heeft het recht in te schrijven op nieuwe aandelen gecreëerd wegens een kapitaalverhoging en het voorkeurrecht uit te oefenen, behoudens andersluidende overeenkomst tussen hem en de vruchtgebruiker bil aangetekend schrijven of voor ontvangst getekend schrijven dat gedurende één maand bekendgemaakt wordt aan de vennootschap in haar maatschappelijke zetel;

- de uitoefening van het voorkooprecht in geval van overdracht van aandelen aan een derde enkel de blote eigenaar heeft het recht het voorkooprecht uit te oefenen, behoudens andersluidende overeenkomst tussen

.3 I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

hem en de vruchtgebruiker bij aangetekend schrijven of voor ontvangst getekend schrijven overgemaakt aan de raad van bestuur binnen de in de statuten voorziene termijnen.

De blote eigenaar kan zich verzetten, bij aangetekende brief aan de vennootschap gericht alsmede aan de vruchtgebruiker, tegen de deelneming door de vruchtgebruiker aan de beraadslaging over de door hem aangewezen agendapunten. ln dat geval wordt over die agendapunten tweemaal gestemd achtereenvolgens door de vruchtgebruiker en de blote eigenaar. Op verzoek van de meest gerede partij waaronder de vennootschap zelf, met dagvaarding van de andere betrokken partijen, beslist de bevoegde rechter over de uitvoering van het ene of het andere besluit."

g) Toevoeging van drie nieuwe alinea's in fine van artikel 7 van de statuten met de volgende tekst:

"Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

De bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.»

h) Inlassing na de derde alinea van artikel 11 van de statuten van een nieuwe alinea met de volgende tekst:

"Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 11 bis van de statuten, dan dient het bestuursorgaan het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door aile aandeelhouders, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering."

i) Inlassing na de vierde alinea van artikel 11 van de statuten van vier nieuwe alinea's met de volgende tekst:

"De oproepingen vermelden de plaats, datum, uur en agenda van de algemene vergadering en geschieden in de vorm en de termijnen vereist door de artikelen 533, 535 en 553 van het Wetboek van Vennootschappen.

De houders van aandelen, obligaties of warrants op naam, de houders van certificaten op naam, die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de bestuurders en de commissarissen van de vennootschap die de oproepingsbrief en de stukken bedoeld in artikel 535 van het Wetboek van Vennootschappen wensen te ontvangen via een ander communicatiemiddel dan een gewone brief, dienen individueel bij aangetekend schrijven te laten weten aan het bestuursorgaan van de vennootschap, binnen de maand nadat zij hun voormelde hoedanigheid verkregen hebben, dat zij voortaan de oproepingsbrief en de bedoelde stukken wensen te ontvangen : hetzij bij aangetekende brief, hetzij per e-mail, hetzij per faxbericht.

Bij een wijziging van hun adres, hun e-mailadres of hun faxnummer zijn de bedoelde bestemmelingen verplicht deze wijzigingen onmiddellijk door te geven aan het bestuursorgaan van de vennootschap.

Indien alle personen die moeten opgeroepen worden om deel te nemen aan de vergadering vrijwillig verschijnen, dan kunnen de convocaties achterwege gelaten worden."

j) Toevoeging van een nieuwe artikel 11bis aan de statuten met de volgende tekst:

"ARTIKEL 11BIS - STEMRECHT

Ieder aandeel geeft recht op één stem, behoudens de in de wet voorziene gevallen van schorsing van stemrecht.

Met uitzondering van:

- de beslissingen te nemen in het kader van de toepassing van artikel 633 van het Wetboek van Vennootschappen;

- de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden,

kunnen de vennoten éénparig en schriftelijk aile besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de Raad van Bestuur een rondschrijven, per brief, fax, e-mail of enig andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar aile aandeelhouders en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de aandeelhouders de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld. Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van aile aandeelhouders, zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit, niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen de termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de éénparige goedkeuring hebben gekregen van de aandeelhouders."

k) Vervanging van artikel 14 van de statuten door de volgende tekst

"Bij vervroegde ontbinding wordt de wijze van vereffening bepaald door de algemene vergadering.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge beslissing van de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft.

De Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat hij heeft nagegaan dat de vereffenaars voor de uitoefening van hun mandaat aile waarborgen van rechtschapenheid bieden.

t

De Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar' eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Hij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden.

Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van vennootschappen wanneer er een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel wordt bijgevoegd.

Het benoemingsbesluit van de vereffenaar kan één of meer alternatieve kandidaat-vereffenaars bevatten, eventueel in volgorde van voorkeur, voor het geval de benoeming van de vereffenaar niet wordt bevestigd of gehomologeerd door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel. Zo de Voorzitter van de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, wijst hij één van deze alternatieve kandidaten aan als vereffenaar. Voldoet geen enkele van de kandidaten aan de in dit artikel omschreven voorwaarden, dan wijst de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel zelf een vereffenaar aan.

De vereffenaars vormen een college.

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

In geval de algemene vergadering geen vereffenaar(s) aangesteld heeft, zullen de bestuurders optreden als vereffenaars.

De bestuurders of de vereffenaar(s) beschikt (beschikken) daartoe over de meest uitgebreide bevoegdheden zoals bepaald in artikel 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering.

De algemene vergadering bepaalt de eventuele vergoedingen van de vereffenaar(s)."

1) Vervanging van artikel 15 van de statuten door de volgende tekst:

"Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Na het vereffenen van alle schulden, lasten en vereffenings- of inbewaringgevingskosten die te dien einde werden gemaakt, zal het batig saldo in de eerste plaats dienen om het bedrag van het gestorte kapitaal terug te betalen.

Indien de aandelen niet allemaal in dezelfde mate werden gestort, houden de vereffenaars, vooraleer ze tot de verdeling overgaan, rekening met deze verscheidenheid aan situaties en herstellen het evenwicht door aile aandelen terug op voet van gelijkheid te stellen, hetzij door het vragen van bijkomende stortingen ten leste van aandelen die niet voldoende gestort werden, hetzij door voorafgaande contente terugbetalingen, ten gunste van de aandelen die in een hogere mate werden volstort.

Het saldo wordt verdeeld onder aile aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

Tevens worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld,"

ELFDE BESLISSING : Volmacht coördinatie

De vergadering heeft aan ondergetekende notaris aile machten verleend om de gecoördineerde tekst van de statuten, zoals ze gewijzigd werden in voorgaande beslissingen, op te stellen, te ondertekenen neer te leggen op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

TWAALFDE BESLISSING ; Machten aan het bestuursorgaan

De vergadering heeft aile machten verleend aan de Raad van Bestuur om de voorgaande beslissingen uit te voeren, in het bijzonder de betaling van de roerende voorheffing ten belope van tien procent (10%) op het uitgekeerde tussentijdse dividend waarvan hiervoor sprake,

DERTIENDE BESLISSING Volmacht voor administratieve formaliteiten

De vergadering en de in functie zijnde bestuurders hebben vervolgens, voor zoveel als nodig, de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorrn Van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid FISCOPOLIS, met zetel te 9840 De Pinte, Polderdreef 38, evenals haar bedienden, aangestelden of lasthebbers, aangesteld als bijzondere gemachtigde met de mogelijkheid tot in de plaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt om aile administratieve formaliteiten ln verband met onderhavige statutenwijziging te vervullen en te dien einde ook aile stukken, akten en documenten te ondertekenen, inclusief aile benodigde documenten en formulieren jegens één of meer erkende ondememingsloketten.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Opgemaakt en getekend door notaris Joost Vanderlinden te Braker, houder der minuut.

Samen hierbij neergelegd:

expeditie van het proces-verbaal de dato 30 april 2014;

- de gecoördineerde statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

(r

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

04/06/2013 : OU026826
03/05/2013 : OU026826
07/05/2012 : OU026826
15/03/2012 : OU026826
23/05/2011 : OU026826
20/04/2010 : OU026826
01/04/2009 : OU026826
12/05/2015 : OU026826
01/04/2008 : OU026826
17/04/2007 : OU026826
03/04/2007 : OU026826
14/04/2006 : OU026826
07/04/2005 : OU026826
04/11/2004 : OU026826
07/04/2004 : OU026826
04/04/2003 : OU026826
18/04/2002 : OU026826
11/03/2000 : OU026826
24/02/2000 : OU026826
13/10/1999 : OU026826
04/12/1996 : OU26826
04/12/1996 : OU26826
01/01/1989 : DE36448
20/11/1985 : DE36448
17/09/1985 : DE36448
08/05/2017 : OU026826
24/10/2017 : OU026826

Coordonnées
VAN DURME

Adresse
KASTEELSTRAAT 31 9660 ST-MARIA-OUD(BRAKEL)

Code postal : 9660
Localité : Elst
Commune : BRAKEL
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande