VAN MAERCKE-VERHAEGHE PROJECTS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VAN MAERCKE-VERHAEGHE PROJECTS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 839.080.979

Publication

01/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 02.05.2014, NGL 27.06.2014 14226-0437-013
19/09/2011
ÿþ1 k

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Med 2.1

ln de bijtegen bij hee Belgisch Staatsblad bekend ce maken kopie ne neerlegging ter griffie ven de akte

Oudenaarde

0 7 SEP. 2011

ondernemingsre : O 839 O' o ÿ .9

(voluit) : VAN MAERCKE-VERHAEGHE PROJECTS

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Westerring 13 - 9700 Oudenaarde

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Floris Ghys, geassocieerd notaris te Kluisbergen, op 6 september 2011,' neergelegd ter registratie, dat de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ROELAND", met: zetel te 9690 Kluisbergen, Kalverstraat 5, B.T.W. BE 0862.616.842, RPR Oudenaarde en de besloten: vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "MADFIVE", met zetel te 9230 Wetteren, Walleken 15, B.T.W.: BE 0871.176.596, RPR Gent een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht

onder de naam "VAN MAERCKE-VERHAEGHE PROJECTS", met zetel te 9700 Oudenaarde, Westerring 13. Het maatschappelijk kapitaal van achttienduizendzeshonderd euro (¬ 18.600,00) wordt volledig onderschreven: door inbrengen in geld, als volgt:

1) de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ROELAND", voornoemd, ten belope van: een bedrag van 9.300,00¬ , waarvoor als vergoeding 50 aandelen worden toegekend.

2) de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "MADFIVE", voornoemd, ten belope van een: bedrag van 9.300,00¬ , waarvoor als vergoeding 50 aandelen worden toegekend.

De gelden werden gestort op een bijzondere bankrekening geopend op naam van de vennootschap in. oprichting bij de ING Bank te Kluisbergen, dragend nummer 363-0930948-79, hetgeen door ondergetekende notaris wordt bevestigd op basis van een bankattest (bewijs van deponering), afgeleverd op 6 september 2011,

en dat door mij notaris bewaard wordt in het vennootschapsdossier.

De te publiceren statutaire bepalingen luiden als volgt:

A VORM - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR.

Artikel 1. Vorm - naam

De vennootschap is opgericht onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en heeft als naam "VAN MAERCKE-VERHAEGHE PROJECTS". In het kort "VMVP'.

Artikel 2. Zetel

De maatschappelijke zetel is voor het eerst gevestigd te 9700 Oudenaarde, Westerring 13.

Deze zetel kan, zonder wijziging van statuten, door de zorg van de zaakvoerder(s), worden overgebracht naar: iedere andere plaats in België bij beslissing van de zaakvoerder mits het in acht nemen van de toepasselijke taalwetgeving terzake. Elke verplaatsing van zetel moet door de zorgen van de zaakvoerder bekendgemaakt: worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap mag bijhuizen, agentschappen of verkoopbureaus oprichten in binnen- en buitenland bij: beslissing van de zaakvoerder.

Artikel 3. Doel

De vennootschap heeft tot doel:

-De realisatie van onroerende projecten.

-Alle verrichtingen en handelingen hoegenaamd, welke rechtstreeks of onrechtstreeks behoren tot het beroep van makelaar en projectontwikkelaar inzake onroerende goederen, en onder meer de aankoop, verkoop, het in: waarde brengen, het verbouwen, de uitbating, en het geschikt maken, huren en verhuren van alle onroerende: goederen, zo bebouwde als onbebouwde, alle verkavelingen van gronden, en verder onder meer, als bouwheer het uitgeven en laten uitvoeren door derden van alle opdrachten en werken, studies, plannen en projecten eigen aan een bouwmaatschappij met inbegrip van het laten aanleggen van wegen en infrastructuurwerken, het: verkopen op plan, dit alles in de breedste zin van het woord en zonder enige beperking, volgens alle; modaliteiten van toepassing en welke maar enigszins in betrekking staan met bovenvermeld doel, en dit, voor; eigen rekening of voor rekening van derden, en zowel in het binnen- als in het buitenland.

-Het waarnemen en uitoefenen van mandaten als bestuurder, vereffenaar, directeur en of gevolmachtigde in

:...ondernemingen en.vennootschappen.

Op de laatste biz, van Luik B vermelder : '. . , : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende rotans, inetzt; vare de perso(a;ntent

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegen_ioordigen

Naam en nandteken.ng.

1111

+11141137"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

-De vennootschap mag leningen verrichten en toestaan aan derden of waarborgen stellen voor derden.

De vennootschap mag alle roerende en onroerende, industriële, commerciële of financiële verrichtingen doorvoeren, die in verband staan met haar voorwerp, alsmede alle handelingen stellen, die rechtstreeks of onrecht-streeks de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

Zij zal daarenboven rechtstreeks of onrechtstreeks mogen deelnemen aan de werking van andere vennootschappen of bedrijven met een zelfde, gelijkaardig of verwant voorwerp, of die een dergelijke activiteit uitoefenen dat de samenwerking met deze vennootschap nuttig kan zijn, en dit door inbreng, versmelting, samenwerking, participatie of op gelijk welke andere wijze.

De vennootschap mag al deze verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, alles in de meest uitgebreide zin.

Artikel 4. Duur

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur.

Zij kan om het even wanneer ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering beraadslagend zoals voor een wijziging van de statuten.

De vennootschap is niet ontbonden door het overlijden, de interdictie, het faillissement of de staat van onvermogen van één der vennoten.

B. KAPITAAL EN AANDELEN.

Artikel 5. Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (18.600,00¬ ),

vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder nominale waarde, ieder aandeel vertegenwoordigend een gelijke

fractie van het kapitaal.

C. BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING.

Artikel 13: zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van de zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

De zaakvoerders worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering voor de duur van de vennootschap, tenzij de algemene vergadering anders besluit.

De opdracht van statutaire zaakvoerder kan slechts herroepen worden ofwel bij éénpang goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de statutaire zaakvoerder die zelf vennoot is, ofwel om gewichtige redenen bij besluit van de buitengewone algemene vergadering volgens de regels die gesteld zijn voor de wijziging van de statuten.

De niet-statutaire zaakvoerders worden door de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen benoemd en ontslagen.

De in functietreding van de opvolgend statutaire zaakvoerder, de benoeming van de niet-statutaire zaakvoerder alsook de beëindiging van de opdracht van zaakvoerder wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een door de zaakvoerder ondertekende verklaring, respectievelijk van een dito uittreksel uit de akte, samen met een afschrift ter bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.(...) Artikel 14: Interne bestuursbevoegdheden

iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel 15: Externe vertegenwoordigingsmacht

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap alléén, in en buiten rechte.

De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoerder, zelfs indien die handelingen buiten het doel van de vennootschap vallen, tenzij zij bewijst dat de derde wist dat de handeling de grenzen van het doel van de vennootschap overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

E. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 20: bevoegdheden

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt de algemeenheid van de vennoten. Zij heeft de bevoegdheden die bij de wet en bij onderhavige statuten bepaald zijn.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend.

Artikel 21: (iaarfiikse) algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden gehouden op de eerste vrijdag van mei om 15 uur. Indien die dag een zondag of een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

" De buitengewone algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist. Zij moet bijeengeroepen worden wanneer één of meer vennoten die alleen of samen één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, hierom bij aangetekend schrijven verzoeken. De oproeping tot de dientengevolge te houden algemene vergadering moet gedaan worden binnen de drie weken na het gedane verzoek.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2011 - Annexes du Moniteur belge De jaarvergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of in de gemeente van deze zetel, terwijl de buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op de plaats in de oproepingsbrief vermeld.

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen en worden verzonden overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen. Zij worden (minstens) vijftien dagen voor de vergadering meegedeeld aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoerders. Deze oproeping geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

De geldigheid van de samenstelling van de vergadering kan niet worden betwist indien alle vennoten, de zaakvoerder(s) en desgevallend de commissaris, aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Met uitzondering van de beslissingen te nemen in het kader van de toepassing van artikel 332 van het Wetboek van Vennootschappen en de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de aandeelhouders eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerder een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere Informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de aandeelhouders de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven, dit op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten, zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke besluitvorming zelf, als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel, doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten.

Indien voor de gewone algemene vergadering wordt geopteerd voor de procedure van de schriftelijke besluitvorming, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle aandeelhouders ten laatste te ontvangen ten laatste drie weken voor de datum van de in de statuten vastgelegde jaarvergadering.

Artikel 25: Aanwezigheids- en meerderheldsquorums

Onverminderd hetgeen hierna volgt, beraadslaagt en besluit de algemene vergadering op geldige wijze, ongeacht het aantal op de vergadering vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden met gewone meerderheid van stemmen genomen.

Een buitengewone algemene vergadering, die moet beraadslagen en besluiten over een statutenwijziging, kan dit slechts op geldige wijze voor zover de vennoten, die de vergadering bijwonen, ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Wordt dit quorum niet bereikt, dan is een nieuwe bijeenroeping vereist en de tweede vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aantal op die vergadering vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden met een drie vierden meerderheid van stemmen genomen.

Indien de voorgestelde wijzigingen betrekking hebben op het doel en/of de rechtsvorm van de vennootschap, moeten de door de vennootschapswet vereiste bijzondere aanwezigheids- en meerderheldsquorums in acht worden genomen.

Artikel 26. Stemrecht - volmachten

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

ledere vennoot brengt zijn stem uit hetzij persoonlijk hetzij door een gevolmachtigde, mogelijks een niet-vennoot.

De volmachten dienen een handtekening te dragen (hieronder begrepen de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322 alinea 2 van het burgerlijk wetboek). De volmachten dienen ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het burgerlijk wetboek.

De vennoten kunnen éénpang en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid behoren van de algemene vergadering, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Artikel 27. Afwiikingen stemrecht

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gebeurd zijn, is de uitoefening van het stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2011 - Annexes du Moniteur belge ~ Wanneer één of meer aandelen aan verscheidene personen toebehoren, dan kan de uitoefening van de daaraan verbonden lidmaatschapsrechten, inclusief stemrechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door één enkel persoon die daartoe door alle gerechtigden schriftelijk is aangewezen. Zolang zodanige aanwijzing niet is geschied, blijven aile aan de aandelen verbonden lidmaatschaps-rechten, inclusief stemrechten geschorst.

Behoort één of meer aandelen gezamenlijk toe aan een blote eigenaar en aan een vruchtgebruiker, dan zullen de rechten aan deze aandelen verbonden enkel geldig kunnen uitgeoefend worden door de vruchtgebruiker, behoudens andersluidende tussen hen gesloten overeenkomst.

De uitoefening van het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld komt in eerste instantie toe aan de blote eigenaar. Het besluit tot kapitaalverhoging wordt genomen door de algemene vergadering waarop de vruchtgebruiker het stemrecht heeft.

Wanneer een effect in pand gegeven is, zal, tenzij de betrokkenen anders zouden zijn overeengekomen, bij stemming in de algemene vergadering de eigenaar en niet de pandhebbende schuldeiser tegenover de vennootschap optreden.

F. INVENTARIS - JAARREKENING - WINSTVERDELING.

Artikel 28: boekiaar - inventaris - iaarrekeninq

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding afgesloten, maakt de zaakvoerder de inventaris op,

alsmede de jaarrekening en, voor zover wettelijk verplicht, stelt hij het jaarverslag op waarin hij rekenschap

geeft van zijn beleid, dit alles overeenkomstig de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel.

artikel 29: winstverdeling

Het batig saldo van de balans, na aftrek van alle kosten, de algemene kosten, de sociale lasten en de nodige

afschrijvingen, waardeverminderingen en voorzieningen, vormt de nettowinst van de vennootschap.

Van deze winst wordt jaarlijkse een bedrag van tenminste een twintigste afgenomen voor de vorming van de

wettelijke reserve. Deze verplichting tot afneming houdt op wanneer de wettelijke reserve een tiende van het

maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Het saldo wordt als dividend tussen de vennoten verdeeld naar evenredigheid van het deel van het kapitaal

door hun aandelen vertegenwoordigd, alhoewel de jaarvergadering kan besluiten dat dit saldo en een deel

ervan gereserveerd zal worden of als extra bezoldiging aan de zaakvoerder toegekend zal worden.

Artikel 30: winstuitkering

Geen uitkering, onder welke vorm ook, mag geschieden indien op datum van het laatste boekjaar het netto-

actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het

bedrag van het gestort kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen

worden uitgekeerd.

G. ONTBINDING  VEREFFENING - VERDELING.

Artikel 31. Ontbinding - vereffening

De vennootschap wordt ontbonden in alle gevallen door de wet voorzien. Zij kan eveneens vroegtijdig ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering beraadslagend met de door de wet vereiste meerderheid van stemmen.

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde zaakvoerders als vereffenaars beschouwd. Zij zullen beschikken over aile machten zoals voorzien in het Wetboek van vennootschappen. De algemene vergadering kan evenwel steeds en ten allen tijde de bevoegdheden van de vereffenaars uitbreiden of inperken binnen de beperkingen door de wet gesteld.

Vereffenaars zullen pas in functie treden nadat de rechtbank van koophandel tot bevestiging of homologatie van hun benoeming is overgegaan. Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, zal zij zelf een vereffenaar aanwijzen, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

De algemene vergadering kan in het bijzonder aan de vereffenaars volmacht geven het maatschappelijk vermogen van de ontbonden vennootschap in te brengen in een andere vennootschap, tegen aandelen of obligaties.

Artikel 32. Verdeling

Ingeval van ontbinding zal het maatschappelijk vermogen eerst dienen om het passief van de vennootschap en de kosten van de vereffening te dekken.

Het batig saldo zal verdeeld worden onder de vennoten in evenredigheid met het aantal aandelen dat zij bezitten elk aandeel een gelijk recht gevend, onder voorbehoud van de goedkeuring van de vereffeningrekening door de bevoegde rechtbank, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN.

Het eerste boekjaar van de vennootschap eindigt op 31 december 2012 en begrijpt alle handelingen

die vooraf aan de oprichting, voor rekening van de op te richten vennootschap hebben plaatsgehad,

overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, na daarover ingelicht te zijn door

ondergetekende notaris.

b) De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2013.

3/ BENOEMING ZAAKVOERDER(S)

De heer Roeland Van Maercke, wonende te 9690 Kluisbergen, Kalverstraat 5 en de heer Filip

Verhaeghe, wonende te 9230 Wetteren, Walleken 15, worden benoemd tot gewoon

zaakvoerder, voor de duur van de vennootschap.

Hun mandaat zal onbezoldigd zijn, behoudens ander besluit van de algemene vergadering.

Welk mandaat zij alhier aanvaarden.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Floris Ghys, geassocieerd notaris

Samen hiermee neergelegd:

- uitgifte van de akte.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

20/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 02.05.2015, NGL 13.07.2015 15297-0404-012

Coordonnées
VAN MAERCKE-VERHAEGHE PROJECTS

Adresse
WESTERRING 13 9700 OUDENAARDE

Code postal : 9700
Localité : OUDENAARDE
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande