VAN STEENBERGE INVEST

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VAN STEENBERGE INVEST
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 839.434.535

Publication

31/05/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 04.05.2013, NGL 29.05.2013 13136-0266-007
30/09/2011
ÿþ mod 2.1

... _

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Oudenaarde

2 0 SEP, 2011

Griffie

111111111 j1,11,11,j11.11 II

Vc ben( aai Belç Staa

nnexes dii Moniteur-Urgé

Ondernerningsnr : O3g 1134/ 535

Benaming " VAN STEENBERGE NVEST

(voluit}

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: Steenweg op Aalst 27

9620 Zottegem

Onderwerp akte :oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerde notaris Kristof Berlengé te Zottegem op 8 september 2011 clef' 1) De stichting naar Nederlands recht STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR DE STEENBERG, met statutaire zetel te 1097 JB Amsterdam (Nederland), Prins Bemardplein 200, ingeschreven in het handelsregister' van de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder dossiemummer 34190593.

; 2) De Heer VAN STEENBERGE Marc Joseph Anna, geboren te Gent op 10 mei 1938, wonende te 8300:

Knokke-Heist, Zeedijk-Het Zoute 833/11. " een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en met de naam « VAN STEENBERGE INVEST », opgericht hebben. "

!: Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9620 Zottegem, Steenweg op Aalst 27.

Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, onder welke vorm ook participaties te' verwerven en/of aan te houden in bestaande en nog op te richten vennootschappen en ondernemingen. Zij kan deze participaties beheren, te gelde maken en valoriseren, onder meer door deel te nemen aan het bestuur en het toezicht van de ondernemingen en vennootschappen waarin zij participeert en door ze bijstand te verlenen in hun operationeel beheer.

De vennootschap kan tevens alle mogelijke vormen van bijstand of ondersteuning op bedrijfseconomisch, ; commercieel, financieel, administratief of technisch vlak verlenen aan ondernemingen, alsook op louter:. g contractuele basis of als bestuurder het operationeel beheer ervan waarnemen.

: Ook kan de vennootschap in het raam van haar thesauriebeheer, rechtstreeks of via vestigingen in België.of in: het buitenland, financiële vaste activa verwerven of verkopen, trading- en deviezenoperaties uitvoeren, en ' tussenkomen in de overname en plaatsing van aandelen, obligaties en effecten allerhande. Ook kan de.. vennootschap overgaan tot de aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om 1 het even welke goederen, in het kort tussenpersoon in de handel en handel voeren in de breedste zin van het woord.

'! De vennootschap kan alle handelingen stellen van beheer van een onroerend en roerend vermogen en kan alle =! onroerende, roerende en financiële verrichtingen uitvoeren.

:j Al wat voorafgaat in de mate dat het niet gaat om gereglementeerde activiteiten tenzij de vennootschap aan de, wettelijke voorwaarden voldoet.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de wet van' vier december negentienhonderd negentig op de financiële transacties en de financiële markten en het koninklijk besluit over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies van vijf augustus , negentienhonderdeenennegentig.

De vennootschap kan, zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van of die in rechtstreeks:: of onrechtstreeks verband met haar doel staan.

De vennootschap mag op om het even welke wijze betrokken zijn in zaken, ondernemingen, verenigingen of' vennootschappen, zowel in België als in het buitenland, die hetzelfde, een gelijkaardig of een verwant doel hebben of waarvan het doel in enig verband met het hare staat. De vennootschap kan persoonlijke of zakelijke'' borgen stellen in het voordeel van derden.

." Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is volledig en onvoorwaardelijk geplaatst en bedraagt zeven miljoen ! negenhonderd en twaalf duizend tweehonderd vierentwintig euro (E 7.912.224,00). Het is vertegenwoordigd...

_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

trad 2.1

door duizend vierhonderd vierennegentig (1À:94) aandelen, CP naam, zonder nominale- waarde, die- rired-er- réén E duizend vierhonderd vierennegentigste (1/1.494ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op de kapitaalaandelen wordt ingeschreven als volgt:

- door de STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR DE STEENBERG op duizend vierhonderd tweeënnegentig (1.492) aandelen door inbreng in natura ten belope van zeven miljoen negenhonderd en één duizend zeshonderd tweeëndertig euro (¬ 7.901.632,00).

- door de heer Marc VAN STEENBERGE op twee (2) aandelen door inbreng in geld ten belope van tien duizend vijfhonderd tweeënnegentig euro (¬ 10.592,00).

1. INBRENG IN NATURA

De stichting naar Nederlands recht STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR DE STEENBERG, vertegenwoordigd zoals gezegd, verklaart inbreng te doen van duizend vierhonderd tweeënnegentig (1.492) aandelen van de naamloze vennootschap HOUT-BOIS VAN STEENBERGE genummerd van 1 tot en met 373, van 378 tot en met 1.123 en van 1.128 tot en met 1.500 met een waarde van zeven miljoen negenhonderd en één duizend zeshonderd tweeëndertig euro (¬ 7.901.632,00).

De naamloze vennootschap HOUT-BOIS VAN STEENBERGE met maatschappelijke zetel te 9620 Zottegem,. Steenweg op Aalst 27 is ingeschreven in het rechtspersonenregister te Oudenaarde onder nummer 0440.690.893.

Revisoraal verslag

Voormelde inbreng in natura is nader beschreven in het verslag VANDER DONCKT - ROUBROUCK CHRISTIAENS", Bedrijfsrevisoren BV onder vorm van een CVBA, vertegenwoordigd door Bart ROOBROUCK, bedrijfsrevisor, opgemaakt op 6 september 2011.

; De besluiten van dit verslag luiden als volgt:

; 'VI. BESLUIT "

"

; De inbreng in natura in de beélôten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "VAN STEENBERGE

INVEST" bestaat uit de inbreng van 1.492 aandelen van de naamloze vennootschap "HOUT-BOIS VAN

STEENBERGE", met zetel te 9620 ZOTTEGEM, Steenweg op Aalst 27, ten belope van 7.901.632,00 EUR.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat:

- de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren

inzake inbreng in nature en dat de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van

de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen

ter vergoeding van de inbreng in natura;

: - de beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en

duidelijkheid;

- de voor de inbreng door de partijen weerhouden methode van waardering bedrijfseconomisch verantwoord is :

: en dat de waardebepaling waartoe deze methode van waardering leidt tenminste overeenkomt met het aantal

; en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet

overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng bestaat uit duizend vierhonderdtweeënnegentig (1.492) volgestorte aandelen van

de BVBA "VAN STEENBERGE INVEST" zonder vermelding van waarde.

Dit verslag kan enkel gebruikt worden voor de verrichtingen in het kader van artikel 219 van het Wetboek van

Vennootschappen en mag voor geen andere doeleinden aangewend worden.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de .

! rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting.

Roeselare, 6 september 2011

"VANDER DONCKT - ROUBROUCK - CHRISTIAENS"

; Bedrijfsrevisoren BV owe CVBA

Vertegenwoordigd door Bart ROOBROUCK

Bedrijfsrevisor"

Bijzonder oprichtersverslag

Overeenkomstig de wet hebben de oprichters een bijzonder verslag opgesteld op 7 september 2011 waarin zij uiteenzetten waarom de inbreng in natura van belang is voor de vennootschap.

Een exemplaar van het verslag van de bedrijfsrevisor alsmede een exemplaar van het bijzonder verslag van de oprichters zullen ter griffie van de rechtbank van koophandel neergelegd worden samen met een expeditie van de akte.

Voorwaarden van de inbreng

1. De voomoemde aandelen wonden ingebracht in volle eigendom, vrij van alle lasten of inschrijvingen. Aldus zal de vennootschap vanaf heden aile lidmaatschapsrechten kunnen uitoefenen en de vermogenswaarde bekomen.

2. De inbrenger verklaart dat de ingebrachte goederen aan geen overdrachtsbeperking onderworpen zijn.

3. De inbrenger verklaart dat de ingebrachte aandelen volledig volgestort zijn.

4. De inbrenger verklaart dat zij de enige eigenaars en rechthebbenden van de ingebrachte goederen zijn.

5. De inbrenger verklaart dat de ingebrachte aandelen niet bezwaard zijn met enig pend of vruchtgebruik, dat er geen enkel recht bestaat om een dergelijk pend of vruchtgebruik te verwerven en dat zij niet het voorwerp uitmaken van enig beslag.

6. De inbrenger verklaart geen kennis te hebben van enige hangende gerechtelijke procedures welke de , inbreng van de aandelen zou kunnen verhinderen.

Voor-battais:12n --aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de insirumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

mod 2.1

Vergoeding voor de inbreng

Als vergoeding voor voormelde inbreng ten belope van zeven miljoen negenhonderd en één duizend zeshonderd tweeëndertig euro (E 7.901.632,00), wordt aan het Stichting Administratiekantoor De Steenberg, voornoemde oprichter sub één, duizend vierhonderd tweeënnegentig (1.492) volledig volgestorte aandelen van : de vennootschap VAN STEENBERGE INVEST toebedeeld.

; Il. INBRENG IN GELD

De Heer VAN STEENBERGE Marc, voornoemd, verklaart een inbreng in geld te doen ten belope van tien

duizend vijfhonderd tweeënnegentig euro (E 10.592,00)

, De inschrijver verklaart en erkent dat ieder aandeel waarop door hem werd ingeschreven volledig volstort is.

Bankattest

De instrumenterende geassocieerde notaris bevestigt dat de inbrengen in geld voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 224 van het Wetboek van Vennootschappen, gedeponeerd werd ,op een , bijzondere rekening met nummer BE95 7370 3426 1958 bij de KBC Bank te Zottegem zoals blijkt uit een door, voormelde financiële instelling op 7 september 2011 afgeleverd bankattest dat aan de geassocieerde notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven.. " .

Vergoeding voor de inbreng

Als vergoeding voor voormelde inbreng ten belope van tien duizend vijfhonderd tweeënnegentig euro (E 10.592,00) wordt aan de Heer VAN STEENBERGE Marc, voornoemde oprichter sub twee, twee (2) volledig ' volgestorte aandelen van de vennootschap VAN STEENBERGE INVEST toebedeeld.

Financieel plan

Voorafgaandelijk aan de oprichting van de vennootschap hebben de oprichters aan ondergetekende notaris een financieel plan overhandigd waarbij het bedrag van het maatschappelijk kapitaal van de op te richten E" vennootschap wordt verantwoord en dat door ondergetekende notaris zal bewaard worden overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

De oprichters erkennen dat ondergetekende notaris toelichting verstrekt heeft over de beschikkingen vanihet "

" Wetboek van Vennootschappen betreffende het financieel plan en betreffende de verantwoordelijkheid van de ; oprichters van een vennootschap wanneer deze opgericht wordt met een kennelijk ontoereikend kapitaal ' (art, 215 en art. 229 eerste lid 50W. Venn.).

: Algemene vergadering " leder jaar op de eerste zaterdag van de maand mei om 12.30 uur wordt de jaarvergadering van de vennoten gehouden. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden, op hetzelfde uur.

Aanwezigheidslijst - Vertegenwoordiging - Stemrecht.

! Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging kan elke vennoot op de vergadering

vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, die zelf vennoot is.

"

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Zaakvoering.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, die geen vennoot hoeven te zijn.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten/aandeelhouders, zaakvoerders/bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk - persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijkertijd in ! zijn vervanging te voorzien. De vennootschap kan zich alleen om gegronde redenen verzetten tegen de "

aanstelling van een vaste vertegenwoordiger.

"

Bevoegdheid,

De zaakvoering is bevoegd om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoering heeft in het bijzonder tevens de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen en te ontslaan, ingeval de vennootschap tot bestuurder/zaakvoerder of tot lid van een directiecomité van een andere vennootschap wordt benoemd.

De zaakvoering vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Wanneer er meerdere zaakvoerders zijn dan treden deze op als collegiaal orgaan. De vennootschap kan in en buiten rechte vertegenwoordigd worden door twee zaakvoerders gezamenlijk handelend.

Delegatie van machten.

De zaakvoerders hebben het recht, onder hun persoonlijke verantwoordelijkheid, volmachten te verlenen voor

welbepaalde doeleinden.

Ze mogen eveneens aan één of meerdere gevolmachtigden het dagelijks bestuur toevertrouwen en hun E

bevoegdheid en de voorwaarden van hun indiensttreding en hun uittreding vaststellen.

Zij bepalen de vergoeding verbonden aan deze delegatie van machten.

Voor-

pebouri+r

aan het

Belgisch

Staatsblad

1.

:o

:cu

t" g:ç

irdn

P;

!s:1

" tu ; et

Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap loopt van één januari tot en met eénendertig december van ieder jaar.

..W" instverdeling.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de inslrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 2.1

" Voor. behouden --aan het Belgisch Staatsblad

Het batig saldo -Vin de resultatenrekening, opgesteld overeenkomstig de wet, vomit de netto-winst van de: vennootschap.

Van deze winst wordt jaarlijks een bedrag van ten minste één twintigste afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve.

Deze verplichting tot afneming houdt op wanneer de wettelijke reserve één tiende van het kapitaal heeft bereikt. Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering, die op voorstel van de zaakvoering de besteding ervan bepaalt.

Ontbinding - Vereffening - Verdeling.

; Bij de ontbinding van de vennootschap zijn de zaakvoerders die op dat tijdstip in functie zijn, van rechtswege vereffenaars, tenzij de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen één of meerdere vereffenaars benoemt met vaststelling van hun bevoegdheden en van de aan hun mandaat verbonden vergoeding. De benoeming van de vereffenaar of vereffenaars dient bevestigd te worden door de Rechtbank van Koophandel van de zetel van de vennootschap. Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, zal zij zelf een vereffenaar aanwijzen, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De algemene vergadering regelt de wijze van vereffening bij gewone meerderheid van stemmen.

Het batig saldo van de vereffening, na betaling van aile schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt tussen de vennoten verdeeld naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen; vertegenwoordigd.

De verdeling .van de activa onder de diverse schuldeisers moet steeds voorafgaandelijk goedgekeurd worden door de Rechtbank van Koophandel.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Verkrijging van rechtspersoonlijkheid . . "

; De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, § 4 van het Wetboek van Vennootschappen rechtspersoon- ; lijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de ..; griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

j Maatschappelijke zetei

; De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te 9620 Zottegem, Steenweg op Aalst 27.

Benoeming van een niet-statutair zaakvoerder

Vervolgens hebben de oprichters beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire, zaakvoerder, en dit voor onbe-

paalde duur: de heer Marc van Steenberge voornoemd.

Zijn mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Is hier tussengekomen: de heer Marc van Steenberge , voornoemd, die verklaart dit rnandaat te aanvaarden en

; niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich verzet tegen deze benoeming.

Overname verbintenissen

; Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerders mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen:

:

zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de

periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de ; bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld vedr de ondertekening van de oprichtingsakte.

; Zij erkennen tevens ingelicht te zijn omtrent de mogelijkheid om bijzondere clausules op te nemen in de eventueel met derden te sluiten overeenkomsten in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid teneinde hun aansprakelijkheid te beperken.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zef worden afgesloten op 31 ; december 2012.

: Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2013.

Voor gelijkvormig analytisch uittreksel

"

Kristof Berlengé, geassocieerde notaris te Zottegem

Tegelijk neergelegd : 1)uitgifte van de oprichtingsakte

2) het verslag VANDER DONCKT - ROUBROUCK - CHRISTIAENS", Bedrijfsrevisoren BV onder vomi van een CVBA, opgemaakt op 6 september 2011.

3) een bijzonder verslag opgesteld op 7 september 2011

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende noteris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VAN STEENBERGE INVEST

Adresse
STEENWEG OP AALST 27 9620 ZOTTEGEM

Code postal : 9620
Localité : ZOTTEGEM
Commune : ZOTTEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande