VANDEWALLE & CORIJN ARCHITECTENBUREAU

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VANDEWALLE & CORIJN ARCHITECTENBUREAU
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 847.042.503

Publication

28/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 06.05.2013, NGL 26.08.2013 13461-0309-010
11/07/2012
ÿþmod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

I"

be

a

B. ste

Ilu *1 alii ii iiiii i11 111fl* i

2122073

- 2 MU 2012

RECHTBANK VAN KOOPHANDt rneENT

Ondernemingsnr : U ó 4 1- . o4 z.

Benaming (voluit) : Vandewalle & Corijn Architectenbureau

(verkort):

Rechtsvorm : Surgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Koning Leopold II-laan 26

9000 Gent

Onderwerp akte : Partiële splitsing door oprichting

Uit het proces-verbaal verleden voor geassocieerd notaris Christian Van Belle te Gent, op negenentwintig juni tweeduizend en twaalf, te registreren, blijkt dat:

1/ De heer Vandewalle, Danny Christiaan Julien, gedomicilieerd en verblijvende te 9000 Gent, Koning Leopold 11-laan 26 G en

21 Mevrouw Corijn, Lutgart Godelieve Jozefa Zoë Gustaaf, gedomicilieerd en verblijvende te 9000 Gent, Koning Leopold 11-laan 26 G,

zijnde de vennoten van de partieel gesplitste burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Vandewalle - Corijn Architectenbureau", met maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Koning Leopold 11-laan 26, BTW BE 0445.348.675, RPR Gent.

overeenkomstig de artikelen 677 en 742 en volgende van het Wetboek van vennootschappen en de beslissingen genomen door de buitengewone algemene vergadering van voornoemde vennootschap "Vandewalle - Corijn Architectenbureau", gehouden voorafgaand, de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Vandewalle & Corijn Architectenbureau" oprichten door afsplitsing en overdracht door inbreng van het deel van het actief en passief vermogen, dat verband houdt met de architectenactiviteit, volgens de verdeling voorzien in het splitsingsvoorstel en de daarin vermelde splitsingsbalans.

Deze overdracht door partiële splitsing voltrekt zich mits toekenning door de zaakvoerder aan de vennoten van de partieel gesplitste vennootschap van zevenhonderdvijftig (750) aandelen van de bij deze opgerichte vennootschap "Vandewalle & Corijn Architectenbureau".

Overeenkomstig artikel 754 van het Wetboek van vennootschappen wordt de partiële splitsing voltrokken wanneer de vennootschap "Vandewalle & Corijn Architectenbureau" is opgericht.

* het controleverslag van de bedrijfsrevisor, te weten de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BDO Bedrijfsrevisoren", vertegenwoordigd door mevrouw Veerle Catry, bedrijfsrevisor, kantoor houdende te 9820 Merelbeke, Guldensporenpark 100 (Blok K), Axxes Business Park, overeenkomstig de artikelen 742 en 219 van het Wetboek van vennootschappen over de inbreng in natura en de toegepaste waarderingsmethoden, opgemaakt de dato 22 juni 2012.

Dit verslag handelt over de beschrijving van elke inbreng in natura, over de toegepaste methoden van waardering en de als tegenprestatie voor deze inbreng verstrekte vergoeding. Dit verslag besluit met de volgende woorden :

"Besluit

De inbreng in natura door de vennootschap Burg BVBA Vandewalle - Corijn Architectenbureau vertegenwoordigd door Lutgart CORIJN met zetel te 9000 Gent, Koning Leopold II-Laan 26, tot oprichting van de Burg. BVBA Vandewalle & Corijn Architectenbureau met zetel te 9000 Gent, Koning Leopold II-Laan 26, bestaat uit de inbreng van een partieel deel dat ontstaat ingevolge de splitsing van de Burg. BVBA Vandewalle  Corijn Architectenbureau zoals blijkt uit het splitsingsvoorstel van 20 maart 2012, neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel te Gent op 4 mei 2012 en gepubliceerd in het Belgisch staatsblad met nummers 2012-05-1610090376, voor een inbrengwaarde van 30.058,08 EUR.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden zijn wij van oordeel

a) dat de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden - Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

b) dat de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

c) de vermogensbestanddelen werden gewaardeerd volgens de boekwaarde in de partieel te splitsen vennootschap, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake, en dat de waarde waartoe deze methode van waardering leidt, nl. 30.058,08 EUR, tenminste overeenkomt met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zijnde 750 aandelen op naam en zonder nominale waarde, verhoogd met de overige bestanddelen van het boekhoudkundig eigen vermogen die ten gevolge van de splitsing van Burg. BVBA Vandewalle - Corijn Architectenbureau worden toegekend en de verplichting tot volstorting van het kapitaal voor een totaalbedrag van 472,66 EUR, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 750 aandelen van de Burg. BVBA Vandewalle & Corijn Architectenbureau, zonder vermelding van nominale waarde.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen in het kader van de voorgenomen inbreng in natura bij de oprichting van de Burg. BVBA Vandewalle & Corijn Architectenbureau en mag niet voor andere doeleinden worden gebruikt.

Merelbeke, 22 juni 2012

BDO Bedrijfsrevisoren Burg. Ven. CVBA

Vertegenwoordigd door Veerle Catry".

Overdracht

De comparanten zetten uiteen dat krachtens het voormeld proces-verbaal, gesloten voorafgaand door ondergetekende notaris, de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de partieel gesplitste vennootschap "Vandewalle - Corijn Architectenbureau":

1. het splitsingsvoorstel heeft goedgekeurd in al zijn bepalingen en besloten heeft tot de partiële splitsing van de vennootschap "Vandewalle - Corijn Architectenbureau" aan de voorwaarden voorzien in het voormeld splitsingsvoorstel door overdracht van een deel van de activa en de passiva van het vermogen van de partieel gesplitste vennootschap aan de vennootschap "Vandewalle & Corijn Architectenbureau" die wordt opgericht, mits toekenning aan de vennoten van de partieel gesplitste vennootschap van zevenhonderdvijftig (750) aandelen, zonder nominale waarde, volledig volgestort, aan de ruilverhouding van 1 aandeel "Vandewalle -Corijn Architectenbureau", tegen 1 aandeel "Vandewalle & Corijn Architectenbureau";

2. voorgesteld heeft de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Vandewalle & Corijn Architectenbureau" op te richten en het ontwerp van de oprichtingsakte en de statuten goedgekeurd heeft;

3. heeft vastgesteld dat de vennoten van de partieel gesplitste vennootschap tevens de vennoten worden van de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Vandewalle & Corijn Architectenbureau" overeenkomstig de verdeling voorzien in het splitsingsvoorstel.

Beschrijving van het overgedragen vermogen

De vergadering verzoekt de ondergetekende notaris te notuleren dat het overgedragen vermogen ingevolge de partiële splitsing alle welkdanige actief- en passiefbestanddelen omvat, al dan niet uitgedrukt, ontstaan dan wel nog te ontstaan, al dan niet contentieus, van welke aard ook, contractueel dan wel extracontractueel, die verband houden met de architectenactiviteit, waaronder de vergunningen, het geheel van contracten, directe verbintenissen en verplichtingen, noodzakelijk voor de uitoefening van de activiteiten, van de partieel gesplitste vennootschap, zoals beschreven in het splitsingsvoorstel, opgemaakt overeenkomstig artikel 743 van het Wetboek van vennootschappen en in het controleverslag van de bedrijfsrevisor overeenkomstig de artikelen 742 en 219 van het Wetboek van vennootschappen, waarvan hierboven sprake.

De vergadering ontslaat de ondergetekende notaris er in deze akte verdere toelichting van te geven.

Indien er, om welke reden ook, een tegenstrijdigheid bestaat tussen het splitsingsvoorstel enerzijds en het verslag van de bedrijfsrevisor anderzijds, krijgt het verslag van de bedrijfsrevisor voorrang.

Overeenkomstig het splitsingsvoorstel bevat de voormelde overdracht geen onroerende goederen.

Vergoeding voor overdracht

Ter vergoeding van deze overdracht worden aan de vennoten van de partieel gesplitste vennootschap onmiddellijk en rechtstreeks zevenhonderdvijftig (750) aandelen zonder nominale waarde van de vennootschap "Vandewalle & Corijn Architectenbureau" toegekend, volgens de voormelde ruilverhouding.

Deze zevenhonderdvijftig (750) aandelen zijn volledig volgestort.

De vennoten van de partieel gesplitste vennootschap worden bijgevolg direct en rechtstreeks de vennoten van de opgerichte vennootschap "Vandewalle & Corijn Architectenbureau".

Kapitaal

In uitvoering van de overdracht die voorafgaat, stelt de comparerende vennootschap vast dat het maatschappelijk kapitaal van de hierbij opgerichte vennootschap door partiële splitsing is vastgesteld op negentienduizend tweeënzeventig euro zesenzestig cent (¬ 19.072,66). Het wordt vertegenwoordigd door zevenhonderdvijftig (750) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Het maatschappelijk kapitaal is samengesteld uit geplaatst kapitaal ten bedrage van zevenhonderdenacht euro achtennegentig cent (¬ 708,98) en beschikbare reserves tot beloop van achttienduizend driehonderddrieënzestig euro zesenzestig cent (¬ 18.363,66) voortkomend van de gesplitste vennootschap "Vandewalle - Corijn Architectenbureau".

Voormeld maatschappelijk kapitaal is volledig volgestort.

STATUTEN (bij uittreksel):

Artikel 1  Vorm - benaming

De vennootschap heeft de vorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Zij wordt opgericht onder de naam "Vandewalle & Corijn Architectenbureau".

Bijlagen bijliet Belgisch Staatsblad -11/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Die naam moet steeds onmiddellijk worden gevolgd of voorafgegaan door de vermelding "burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of de beginletters "B.V. o.v.v. B.V.B.A." en door de vermelding van de zetel van de vennootschap, het woord "rechtspersonenregister" of de afkorting "RPR" gevolgd door het ondernemingsnummer en de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied, waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Artikel 2 - maatschappelilke zetel

De zetel van de vennootschap wordt voor het eerst gevestigd te 9000 Gent, Koning Leopold II laan 26.

De vennootschap-architect moeten ingeschreven zijn bij de Raad van de orde van architecten van de provincie waar de maatschappelijke zetel van de vennootschap gevestigd is of gevestigd zal worden.

De zetel kan zonder statutenwijziging bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder verplaatst worden naar een ander adres. Deze wijziging wordt zowel kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was als waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden en gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad_ De vennoten-architecten dienen aldaar ingeschreven te worden bij de Orde van Architecten behoudens voor hetgeen voorzien is in artikel 7 van de wet van zesentwintig juni negentienhonderd drieënzestig tot instelling van de Orde van architecten.

De vennootschap kan in België en in het buitenland een bijkomend architectenbureau oprichten (nadat hiervoor door de bevoegde Raad van de Orde van architecten de toelating is verleend), mits inachtneming van de geldende deontologische reglementering. De oprichting van dit filiaal of bijkantoor wordt gemeld aan de provinciale Raad in wiens rechtsgebied het gevestigd wordt evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 3 - doel

De vennootschap heeft tot doel:

het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, ondermeer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, stabiliteit, burgerlijke bouwkunde, gewone en bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, bouwfysica, expertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

het verlenen van allerlei ontwerpdiensten op vlak van grafisch ontwerp, lay-out en drukvoorbereiding.

- webdesign

- het verlenen van allerlei diensten op vlak van ontwerp, analyse, projectcoördinatie, projectbeheer en alle ondersteunende middelen

- het ontwerpen van meubels

- het uitoefenen van elk andere vorm van kunst

- het installeren en het ter beschikking stellen aan de architecten van de volledige materiële infrastructuur, zowel de technische, administratieve als financiële organisatie die nodig of nuttig zijn om de uitoefening van het beroep van architect mogelijk te maken en om zich te documenteren of bij te scholen.

- het ontwerpen van uitstalramen en het ontwerpen van decors voor schouwburgen, bioscopen, enz...

verhuring van diverse materieel

- tussenpersoon in de handel, groothandel, in-en uitvoer van diverse goederen

stabiliteitsberekeningen voor bouwwerken, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden.

Andere wettelijk gereglementeerde activiteiten dan de activiteit van architect kunnen door de vennootschap of haar vennoten slechts worden aangenomen voor zover beantwoordt wordt aan de daartoe eventueel wettelijk gestelde kwalificaties en/of voorwaarden.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en aile zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenberoep. Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en aile vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten m.b.t. de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen. De statuten zullen conform de deontologie geïnterpreteerd worden.

Artikel 4 - duur

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur.

De vennootschap kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 5 - kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op negentienduizend tweeënzeventig euro zesenzestig cent (¬ 19.072,66). Het is verdeeld in zevenhonderd vijftig 750 - gelijke aandelen zonder nominale waarde die elk één zevenhonderd vijftigste van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 7 - aard van de aandelen

Alle aandelen zijn noodzakelijk op naam en mogen slechts vrij overgedragen of verkocht worden mits naleving van artikel 10 van de statuten.









Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11,1

De aandelen waarop wordt ingeschreven, worden in een register van aandelen ingeschreven, dat gehouden wordt op de zetel.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten inzage te verlenen in het vennootschapsregister.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen moet drie maanden vooraf ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

Artikel 12 - zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, al dan niet vennoten, die gemachtigd zijn liet beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op de tabel van de Orde van architecten.

Hun aantal en de duur van hun mandaat wordt bepaald door de algemene vergadering. De zaakvoerder waarvan het mandaat een einde heeft genomen blijft in functie zolang de algemene vergadering niet in zijn vervanging heeft voorzien.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes (6) maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt moet binnen de termijn van zes (6) maanden een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist over de ontbinding en vereffening van de vennootschap.

Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt zal onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd over de ontbinding en vereffening van de vennootschap.

Artikel 13 - machten van de zaakvoerders

De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Elke zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder. De vennootschap is verbonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerder worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

Indien er meer dan één zaakvoerder is, vormen de zaakvoerders een college en mogen zij slechts geldig beraadslagen wanneer ten minste de meerderheid van de leden aanwezig is.

Uitsluitend architecten zullen beslissingen nemen en handelingen stellen in verband met alles wat tot de uitoefening van het beroep van architect behoort.

De zaakvoerders kunnen volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op de uitoefening van het beroep van architect.

De volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect en zij zullen zich ten overstaan van de vennootschappen gedragen volgens de regels van de Orde van architecten.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, vermeld worden.

Artikel 17 - algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van vennoten wordt jaarlijks gehouden op de eerste maandag van de maand mei om negentien uur, op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de oproepingsbrief aan te duiden.

Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Een buitengewone of bijzondere algemene vergadering kan worden bijeengeroepen door de zaakvoerder(s), en in voorkomend geval de commissaris(sen) telkens het belang van de vennootschap het vereist.

Bovendien kan elke architect-vennoot, overeenkomstig de wet een algemene vergadering bijeenroepen waarvan hij zelf de agenda vaststelt. Zij moet worden bijeengeroepen wanneer dit wordt gevraagd door vennoten die te samen minstens een vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en ontslag van de bestuurders of zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

Elke beslissing tot wijziging van de statuten gebeurt onder opschortende voorwaarde van de goedkeuring van de statutenwijziging door de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten.

Artikel 21 - Voorzitterschap - beraadslaging - stemrecht - proces-verbaal

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

7

Bijlagen bij hët Bélgisch Staatsblad -11/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

mod 11.1

De algemene vergadering wordt voorgezeten door een zaakvoerder, of indien er geen is door een vennoot aangeduid door de algemene vergadering.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over punten die niet op de agenda voorkomen indien alle door de wet of cie statuten vereiste personen persoonlijk aanwezig zijn en met eenparigheid van stemmen beslissen te beraadslagen over deze punten.

Behalve in de gevallen voorzien door de wet of de statuten, beslist de algemene vergadering der vennoten, ongeacht het vertegenwoordigde kapitaal, bij gewone meerderheid van stemmen. Blanco-stemmen en onregelmatig uitgebrachte stemmen worden niet meegeteld.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

De stemrechten verbonden aan architect-aandelen kunnen enkel uitgeoefend worden door een natuurlijke persoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien aandelen in onverdeeldheid zijn wordt het stemrecht opgeschort tot één enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar van stemgerechtigde van de aandelen.

Indien de rechten verbonden aan aandelen zijn opgesplitst in naakte eigendom en vruchtgebruik dan worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en door elke vennoot die hierom verzoekt. De kopijen of uittreksels van deze notulen worden ondertekend door een zaakvoerder.

Artikel 25 - boekiaar en jaarrekeningen.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op een januari en eindigt op eenendertig december.

Ieder jaar, bij het eindigen van het boekjaar, maakt de zaakvoerder of maken de zaakvoerders overeenkomstig de wettelijke bepalingen, een inventaris op, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag.

Artikel 26 - bestemming van het resultaat.

De zaakvoerder stelt een verslag op waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid. Dat verslag bevat een commentaar op de jaarrekening waarbij een volledig overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap. Het jaarverslag moet ook de inlichtingen bevatten omtrent de belangrijke gebeurtenissen die na het einde van het boekjaar hebben plaats gevonden en, voor zover zij niet van die aard zijn dat zij een ernstig nadeel zouden berokkenen aan de vennootschap, inlichtingen over de omstandigheden die de ontwikkeling van de vennootschap aanmerkelijk kunnen beïnvloeden. Het jaarverslag bevat ook inlichtingen omtrent de werkzaamheden op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.

De jaarrekening wordt opgesteld overeenkomstig de wettelijke bepalingen inzake de boekhouding en de jaarrekening van toepassing op de ondernemingen. Op de winst van het boekjaar zal vijf ten honderd voorafgenomen worden voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds. Deze voorafname is niet meer verplichtend wanneer het wettelijk reservefonds één / tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

De algemene vergadering zal bij meerderheid van stemmen, besluiten om het geheel of een gedeelte van de voor de uitkering beschikbare winst, na de toekenning aan de wettelijke reserve, te verdelen of te reserveren. Nochtans mag geen uitkering geschieden indien op datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd en verder dient gehandeld naar de voorschriften van het Wetboek Vennootschappen.

Artikel 29 - vereffening.

Bij de ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik het ook zij, zal de vereffening geschieden door één of meer vereffenaars aan te duiden door de algemene vergadering overeenkomstig de wettelijke bepalingen, die hun bevoegdheden omlijnen en hun vergoeding bepalen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden, lasten en kosten van de vereffening zal het actief gelijkelijk over alle aandelen verdeeld worden.

Indien evenwel niet alle aandelen in gelijke mate zijn volstort dan wordt eerst de gelijkheid onder de vennoten hersteld door aflossingen of bijstortingen ter keuze van de vereffenaars.

OVERGANGSBEPALINGEN

Onmiddellijk na de oprichting worden de volgende overgangsbepalingen aangenomen, die slechts gevolg zullen ressorteren vanaf het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt, te weten op het ogenblik van de neerlegging van een uittreksel van de akte op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent.

1. Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op heden en zal worden afgesloten op 31 december 2012.

2. De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de eerste maandag van de maand mei in 2013.

3. Overname verbintenissen

De comparanten verklaren, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die zijn aangegaan voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting, te rekenen vanaf 1 januari 2012.

4. Benoeming zaakvoerder

De vergadering beslist te benoemen tot zaakvoerder van de vennootschap voor onbepaalde duur:

Mevrouw Corijn Lutgart.

Bíjsagen bij Mt Ragisch Staatsblad -11/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het t3etgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

VOOR ANALYTISCH UETTREKSEL

Geassocieerd notaris Christian Van Belle

Samen hiermee neergelegd:

- de expeditie van het proces-verbaal;

- het bijzonder verslag van de oprichters van de nieuw op te richten verkrijgende vennootschap, met name de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Vandewalle & Corijn Architectenbureau", overeenkomstig de artikelen 742 en 219 van het Wetboek van vennootschappen;

- het controleverslag van de bedrijfsrevisor overeenkomstig de artikelen 742 en 219 van het Wetboek van vennootschappen;

Voor-'behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

31/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 04.05.2015, NGL 26.08.2015 15473-0572-009
01/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 02.05.2016, NGL 29.08.2016 16492-0386-009

Coordonnées
VANDEWALLE & CORIJN ARCHITECTENBUREAU

Adresse
KONING LEOPOLD II - LAAN 26 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande