VERENIGING DER PAROCHIALE WERKEN DEKENIJ ZELE

Divers


Dénomination : VERENIGING DER PAROCHIALE WERKEN DEKENIJ ZELE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 411.054.326

Publication

03/10/2014
ÿþMOD 2,0

ln de billagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL GENT

2 4 SEP. 2014

AFDELINGS«ERMONDE

.,..~

111111111M1111 t1111111

Benaming

(voluit) : Vereniging der parochiale werken dekenij Zele

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Heilig Hartplein 9 te 9240 Zele

Ondernemingsnr : 0411.054.326

Voorwerp akte : Nieuwe statuten

De Algemene Vergadering van de V.Z.W. "Vereniging der Parochiale Werken Dekenij Zele", heeft in haar vergadering van 1 september 2014 met eenparigheid van stemmen beslist de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk, gepubliceerd op 30 juli 1922 onder nr. 384 en gewijzigd op 26 september 1929, 23 december 1933, 29 december 1945, 7 juli 1951, 5 juli 1952, 17 oktober 1953, 12 april 1958, 14 februari 1959: 19 november 1959, 14 november 1963, 5 augustus 1965, 21 september 1967, 7 november 1968, 3 oktober 1974, 24 jufs 1980, 25 maart 1982 en 7 januari 1988 (gepubliceerd in de "Bijlage tot het Belgisch Staatbiad" van 18 februari 1988, nr. 2188, blz. 1067), integraal te vervangen door wat volgt,

TITEL 1: Benaming zetel duur doel

Artikel 1 : de Vereniging draagt de benaming : 'Vereniging der Parochiale Werken Dekenij Zele", vereniging zonder winstoogmerk. In haar betrekkingen met derden mag zij ook gebruik maken van de afkorting "Parochiale'. Werken Dekenij Zele".

Artikel 2 : de zetel van de vereniging is gevestigd te 9240 Zele, Heilig Hartplein 9, gerechtelijk

arrondissement

van de provincie Oost-Vlaanderen.

Bij beslissing van de algemene vergadering kan de zetel worden overgeplaatst naar om het even welke

andere plaats.

Artikel 3 : de vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4 : § 1. de vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, bij te dragen tot de opbouw van de christelijke gemeenschap in de parochies van het dekenaat Zele, door het bevorderen van de eredienst: en de pastorale zorg van de katholieke Kerk, door het helpen en bijstaan van de personen die met een: kerkelijke dienst werden belast, en door het organiseren en steunen van onderwijs en welzijnszorg, alsook van

verenigingen en activiteiten van alle aard dte de religieuze, culturele en sociale ontwikkeling van de: bevolking nastreven.

§ 2, Het confessioneel katholiek karakter van dit doel in overeenstemming met

de richtlijnen van de bevoegde kerkelijke overheid, is een essentiële voorwaarde van onderhavige maatschappelijke overeenkomst. Elk besluit tot wijziging hiervan, geldig aangenomen door de algemene: vergadering, brengt van rechtswege de ontbinding van de vereniging mee.

§3. Voor zover nodig of nuttig voor het verwezenlijken van haar doel, mag de vereniging personeel verwerven, en roerende en onroerende goederen gebruiken, bezitten, beheren, huren, in eigendom,; vruchtgebruik, erfpacht of

bewaring hebben,

TITEL ll Leden

Artikel 5 : de vereniging telt enkel effectieve leden, met een minimum van drie. De pastoor-deken van Zele is, van ambtswege lid van de vereniging, Zijn lidmaatschap vervalt wanneer een opvolger als pastoor-deken door: de bisschop van Gent is benoemd en aangesteld.

Artikel 6 : de leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun; ontslag te geven aan de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden door de,

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

i MOD2.0

~

algemene vergadering met een meerderheid van twee derde der aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen. De raad van bestuur mag, tot de beslissing van de algemene vergadering de leden schorsen die zich schulden zouden gemaakt hebben aan een ernstige inbreuk op de statuten.

Artikel 7 : de leden die ontslag nemen, hetzij door uitsluiting, hetzij omreden van schorsing, evenals de erfgenamen van een overleden lid, maken geen aanspraak op het maatschappelijk bezit. Zij kunnen geen staten noch overleggingen van rekeningen opeisen en evenmin de verzegeling noch het opmaken van een boedelbeschrijving verzoeken of eisen.

Leden kunnen toetreden tot de vereniging op eenvoudig voorstel door een ander lid of lid van de raad van bestuur en voorzover de meerderheid van de leden hiermee akkoord is. Het lidmaatschap wordt bevestigd door inschrijving in het ledenregister.

TITEL III Bijdragen

Artikel 8 : elke vrijgevigheid, bij levenden of bij overlijden, ten voordele van de vereniging kan slechts aanvaard worden na goedkeuring door de Minister van Justitie. Deze machtiging is evenwel niet vereist voor de aanvaarding van roerende en onroerende schenkingen waarvan de waarde niet hoger is dan 100.000 E.

TITEL IV Algemene vergadering

Artikel 9 : de algemene vergadering wordt samengesteld uit alle leden. Zij wordt voorgezeten door de

voorzitter van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 10 : de algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging en rekent tot haar

bevoegdheden:

1° wijziging van de statuten

2° benoeming en afzetting van de bestuurders

3° benoeming en afzetting van commissarissen en bepalen van hun vergoeding.

4° kwijting aan bestuurders en commissarissen

5° goedkeuring van de begroting en rekeningen

6° de vrijwillige ontbinding van de vereniging

7° de uitsluiting van leden

8° vaststellen van een ledenbijdrage met een maximum van 50 E.

9° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

10° alle gevallen waarin de statuten het vereisen

Artikel 11 : er wordt jaarlijks minstens één algemene vergadering gehouden in de eerste helft van het kalenderjaar. Een buitengewone algemene vergadering kan gehouden worden telkens als het maatschappelijk belang zulks vereist. Elke algemene vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats die in de oproeping vermeld staan. Alle leden dienen opgeroepen te worden door toedoen van een uitnodiging vanwege de raad van bestuur, bij een schrijven dat tenminste acht dagen voor de vergadering dient verstuurd te worden. Dit maakt melding van de agenda.

Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen slechts behandeld worden, wanneer daarom verzocht wordt door alle leden. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, met maximum één volmacht per aanwezig lid.

Ieder voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de effectieve leden, moet aan de dagorde van de algemene vergadering worden toegevoegd.

Dit recht geldt vanaf bijeenroeping tot de termijn gesteld in de statuten uiterlijk tot vlak vóár aanvang van de algemene vergadering.

Op verzoek van één vijfde van de leden moet de raad van bestuur voorzien in de bijeenroeping van de algemene vergadering. Op hun verzoek moet de raad van bestuur binnen de 21 dagen voorzien in de bijeenroeping en moet de bijeenkomst uiterlijk de veertigste dag na het verzoek plaatsvinden.

Artikel 12 : de deelnemers aan de vergadering hebben recht op één stem, Er wordt gestemd bij eenvoudige meerderheid van stemmen behoudens wanneer de wet of de statuten het anders voorzien. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend. In gewone gevallen worden de onthoudingen of ongeldige stemmen niet meegeteld in de beoordeling,

Artikel 13 : de regelmatig bijeengeroepen algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden, Haar beslissingen binden zowel dezen die niet stemden of tegen stemden.

Artikel 14 : de algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten, overeenkomstig het bepaalde in de wetgeving inzake de verenigingen zonder winstoogmerk, behoudens hetgeen hierna wordt gezegd.

Artikel 15 : de beslissingen van de algemene vergadering worden neergeschreven in een register van de processen-verbaal, die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er zonder verplaatsing inzage van kunnen nemen.

w

MOA 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

In zover deze beslissingen belang hebben voor anderen, kunnen zij worden medegedeeld, na instemming van de voorzitter van de vereniging en volgens de door hem te bepalen modaliteiten.

Artikel 16 : de beslissingen van de algemene vergadering of van de buitengewone algemene vergadering over een statutenwijziging zijn geldig indien minstens twee derde van de effectieve leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn, Elke wijziging moet worden goedgekeurd met een meerderheid van minstens twee derde van de stemmen.

Eenparigheid van stemmen zal nochtans vereist zijn indien het doel voor hetwelk de vereniging werd opgericht wordt gewijzigd. Indien twee derde van de leden niet aanwezig noch vertegenwoordigd zijn, kan een tweede algemene vergadering geldig beslissen ongeacht het aantal aanwezige leden, Deze tweede bijeengeroepen bijeenkomst kan niet binnen de eerste vijftien dagen plaatsvinden, volgend op de eerste bijeenkomst.

Artikel 17 : de buitengewone algemene vergadering die beraadslaagt over de ontbinding van de vereniging beslist overeenkomstig het voorgaand artikel met een stemmenmeerderheid van minstens een vier vijfde van de aanwezige leden.

TITEL V Publicaties

Artikel 18 : volgende beslissingen zullen worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad :

1° binnen de maand vanaf neerlegging van een dossier op de griffie van de rechtbank van koophandel :

iedere wijziging van de statuten of elke benoeming of ontslag van een bestuurder

2° wijzigingen of benoemingen van gemachtigden, dagelijkse bestuurders en commissarissen

3° de beslissingen van de algemene vergadering en van het gerecht die betrekking hebben op de

ontbinding van de verenging op de wijze van vereffening alsmede op de aanduiding van de vereffenaars

4° naam en adres van de vereffenaars

5° aanwending van de goederen na de vereffening

TITEL VI Bestuur

Artikel 19 ; de vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie leden gekozen door de algemene vergadering en voor een onbepaalde tijd. In het geval dat het ledenaantal slechts drie bedraagt kan de raad van bestuur slechts twee leden tellen. Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door een schriftelijke melding hiervan aan de voorzitter van de raad van bestuur,

Artikel 20 : de raad kiest uit zijn leden een voorzitter. Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door het raadslid dat het oudste in jaren is. Verder benoemt de raad eventueel een schatbewaarder en een secretaris.

Artikel 21 : de raad van bestuur wordt samengeroepen bij oproeping van de voorzitter of van twee bestuurders

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met meerderheid der stemmen van de tegenwoordige en vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend. Voor geldige beslissingen is een gewone meerderheid van stemmen vereist. De beslissingen worden opgenomen in processen verbaal genaamtekend door de voorzitter en een bestuurder en ingeschreven in een speciaal daartoe gehouden register. Uittreksels welke dienen afgeleverd te worden in rechte dienen genaamtekend te worden door de voorzitter of door twee bestuurders. De voorzitter kan vrijwillig ontslag nemen en neemt ambtshalve ontslag als hij priester is en een benoeming van de bisschop krijgt die geen pastorale taken omvat in het dekenaat Zele.

Artikel 22 : de raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te stellen betrekkelijk het maatschappelijk bestuur in de meest ruime zin van het woord.

In die zin mag ze, zonder dat deze opsomming beperkend is, alle betalingen doen en ontvangen en er kwijting voor vragen of geven, bewaargevingen doen of ontvangen, roerende of onroerende goederen verwerven, ruilen, vervreemden, in huur nemen of geven, alle private of officiële subsidies of toelagen aanvaarden en aannemen, alle legaten en schenkingen aanvaarden en aannemen, alle contracten kopen, ondernemingen sluiten en goedkeuren, leningen aangaan, gelden uitlenen of voorschieten, afzien van alle reële of obligationele rechten, evenals alle reële of persoonlijke waarborgen, handlichting geven van alle bevoorrechte inschrijvingen of hypotheken, voor alle rechterlijke instanties optreden zowel als eiser als verweerder, en alle uitspraken uitvoeren of laten uitvoeren, vergelijken treffen.

De raad van bestuur mag alle sommen en waarden innen, alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen, alle rekeningen openen bij banken of postchequeambt, op voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals het opvragen van gelden door uitgifte van cheques, overschrijvings- of transferorders of elke ander betalingsmandaat, een banksafe in huur nemen, bij de post, bij de douane, de spoorwegmaatschappij, al dan niet aangetekende brieven, telegrammen en collis afhalen, alle postwissels of postassignaties of kwijtingen innen.

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden die niet door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Artikel 23 : de gerechtelijke handelingen, zowel als eiser als verweerder, worden aanhangig gemaakt of verdedigd in naam van de vereniging door de raad van bestuur op vordering van de voorzitter

TITEL VII Afvaardiging van machten

Artikel 24 : de raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagdagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één of meerdere van zijn leden of aan een derde al dan niet vennoot. Deze verzorgt dan de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, banken, spaarkassen en andere financiële diensten en instellingen.

Een bestuurder die volmachten heeft gekregen kan deze verliezen als een vier vijfde meerderheid van de stemmen op een algemene vergadering daartoe beslist, Met dezelfde vier vijfde meerderheid kan hij ook afgezet worden.

Artikel 25 : voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders.

Artikel 26 : de vereniging draagt de verantwoordelijkheid voor de misslagen begaan door haar aangestelde of door de organen bij middel waarvan zij haar wil te kennen geeft.

De leden van de raad zijn niet persoonlijk verantwoordelijk voor de door de vereniging aangegane verplichtingen. Hun verantwoordelijkheid blijft beperkt tot de uitvoering van hun mandaat en tot de misslagen begaan in hun bestuur.

TITEL VIII Patrimonium, boekhoudkundige en administratieve verplichtingen

Artikel 27 : de vereniging kan slechts die onroerende goederen bezitten, zo in eigendom als op andere wijze, die

noodzakelijk zijn voor het verwezenlijken van de doelstellingen bij haar oprichting. Onder voorgaand voorbehoud bestaat het bezit van de vereniging uit alle goederen onder bezwarende of kosteloze titel verworven, in overeenstemming met de wetgeving.

Artikel 27bis : ieder jaar en ten laatste binnen de zes maanden na afsluitdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig art 17 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, alsook de begroting van het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 28 : het patrimonium van de vereniging wordt gespijsd door : de opbrengsten van haar dienstverstrekkingen, de schenkingen en legaten van particulieren, de toelagen van openbare besturen en alle inkomsten die de vereniging wettelijk mag verwerven of ontvangen.

Artikel 29 : de raad beschikt over het bezit en de inkomsten van de vereniging. Het resultaat van het dienstjaar kan worden overgedragen naar het volgend dienstjaar.

Artikel 34 : het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

TITEL IX Huishoudelijk reglement

Art 31 Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorgelegd worden. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering worden aangebracht met eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

TITEL X Vereffening

Artikel 32 : bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun machten, met inachtneming van hetgeen hieronder wordt gestipuleerd. Deze beslissingen alsmede de naam en het adres van de vereffenaar(s) zullen in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden.

Na vereffening en betaling van de schulden wordt het resterend netto-actief van de vereniging overgedragen aan een door de algemene vergadering te bepalen bestemming, die noodzakelijk moet plaatsgrijpen ten voordele van een goed werk of een vereniging met dezelfde doelstelling. Deze overdracht kan enkel gebeuren na de toestemming van de bisschop van Gent of de door hem aangestelde kerkelijke verantwoordelijke in het dekenaat Zele.

TITEL XI Diversen

Artikel 33 : het dienstjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december.

Artikel 34 : de rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting van het volgend dienstjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering die zal gehouden worden in de eerste helft van het kalenderjaar,

De comparanten verklaren uitdrukkelijk dat zij zich willen gedragen naar de bestaande wettelijke bepalingen voor alles wat in de statuten niet werd voorzien of eventueel voorzien werd in tegenspraak met de wet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VERENIGING DER PAROCHIALE WERKEN DEKENIJ ZELE

Adresse
Zetel : Heilig Hartplein 9 te 9240 Zele

Code postal : 9240
Localité : ZELE
Commune : ZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande