VERENIGING DER PAROCHIALE WERKEN VAN HUISE

Association sans but lucratif


Dénomination : VERENIGING DER PAROCHIALE WERKEN VAN HUISE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.821.436

Publication

12/05/2011
ÿþ Mop 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Oudenaarde

02 MEI 2011

Griffue

Ondememingsnr : 409.821.436

Benaming

(voluit) : Vereniging der Parochiale Werken van Huise

(verkort) :

Rechtsvoren : VZW

Zetel : Huiseplein 14, 9750 Huise

Onderwerp akte : Wijziging van de zetel

v.z.w. Vereniging der Parochiale Werken van Huise

STATUTEN

De buitengewone algemene vergadering van 18 april 2011 heeft bij besluit, met eenparigheid, beslist de statuten, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 14 maart 2006 onder nummer 0049676, op te heffen en te vervangen door de hiernavolgende :

TITEL I  NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR.

Art 1 : De vereniging behoudt de naam : v.z.w. Vereniging der Parochiale Werken van Huise.

Art 2 : De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel op het Lozerstraat, 18 te 9770 Kruishoutem, valt onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

Art. 3 : De vereniging heeft tot doel : het steunen en bevorderen van het vrij basisonderwijs met confessioneel karakter in de parochies Huise en Lozer,onder meer door het verstrekken van financiële middelen voor het verwerven of aanpassen van de noodzakelijke infrastructuur. Eveneens heeft ze tot doel : het ondersteunen van parochiale verenigingen en activiteiten van alle aard met christelijke inslag en alle andere werken van christelijke liefdadigheid.

Voor zover nodig of nuttig voor het verwezenlijken van haar doel, mag de vereniging aile rechtshandelingen stellen, onder meer leningen aangaan, personeel aanwerven, roerende en onroerende goederen gebruiken, bezitten, huren, in eigendom, vruchtgebruik, erfpacht of bewaring hebben en het patrimonium rationeel beheren.

Art 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden. TITEL Il  LEDEN.

Art 5 : Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De huidige leden zijn de ondergetekende personen.

Art 6 : Nieuwe leden worden aanvaard bij beslissing van de raad van bestuur.

Art 7 : De aanneming van een lid wordt schriftelijk vastgelegd en door het lid ondertekend. Door deze ondertekening aanvaardt het lid de statuten van de vereniging na te leven, in het bijzonder wat betreft artikel 3.

Art 8 : Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald bij artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

Art 9 : De ontslaggevende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen van het overleden lid, hebben hoegenaamd geen recht op het kapitaal van de vereniging. Zij kunnen het bedrag van de bijdragen of giften gestort door hen of door hun lastgevers niet terugeisen. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen of vorderen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

N'are', " f,l»en an hanrlleLeninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 10 : De leden zijn tot geen bijdragen verplicht Zij hebben geen persoonlijke verplichting uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging.

TITEL III  RAAD VAN BESTUUR.

Art. 11 : De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit tenminste drie leden, door de algemene vergadering benoemd. Hun mandaat eindigt slechts door overlijden, ontslag of afzetting. Hun mandaat is onbezoldigd.

Art 12 : De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. Hij mag slechts uitspraak doen wanneer ten minste de helft plus één van zijn leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid aan stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vervangen maar niemand mag meer dan één volmacht hebben

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de voorzitter wordt goedgekeurd. Uittreksels daaruit worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 13 : De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de beschikkingsdaden en voor alles wat niet te de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort De raad mag in die zin alle roerende en onroerende handelingen steilen.

Tegenover derden volstaat, om de vereniging te vertegenwoordigen, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Art. 14 : De raad kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden.

Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht

De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nuttig of nodig oordeelt.

TITEL IV  ALGEMENE VERGADERING.

Art 15 : De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden. Een werkend lid mag zich bij volmacht

door een ander lid laten vertegenwoordiger. Een volmachtdrager kan slechts één lid vertegenwoordigen.

leder werkend lid beschikt over één stem.

Art 16 : De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden; haar besluiten

gelden dan ook voor de leden die niet stemmen of tegenstemmen.

Voor de volgende punten is een besluit van de algemene vergadering vereist :

a) de wijziging van de statuten;

b) de benoeming en het gedwongen ontslag van de bestuurders;

c) kwijting van verantwoordelijkheid van de bestuurders;

d) de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

e) de ontbinding van de vereniging en het aanwijzen van het katholiek werk waaraan het actief zal worden overgedragen;

f) de uitsluiting van leden.

Art. 17 : Elk jaar wordt ten minste één algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en van de begrotingen voor het daaropvolgende boekjaar. Zij heeft plaats uiterlijk zes maanden na afsluitdatum van het boekjaar.

Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één derde van de leden erom verzoekt.

Art. 18 : Uitnodigingen tot de algemene vergaderingen dienen schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen voor de vergadering. Zij kunnen alleen geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter, van twee bestuurders of van één derde van de leden. Alle leden moeten opgeroepen worden. De uitnodiging dient dag, uur en plaats van de vergadering te vermelden, alsook de agenda.

De agenda wordt bepaald door de raad van bestuur.

Elk voorstel, ondertekend door ten minste één derde van de leden, wordt op de agenda gebracht. De vergadering kan niet geldig beslissen buiten de agendapunten, tenzij alle leden aanwezig zijn en hiervoor in de vergadering een twee derde meerderheid bestaat.

Art. 19 : De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij

diens afwezigheid, door de oudste (in leeftijd ) der aanwezige leden of volmachthebbers.

De voorzitter stelt een secretaris aan.

De algemene vergadering kan alleen dan op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer ten minste

de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. 1s deze voorwaarde niet vervuld, dan is een nieuwe

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

bijeenroeping nodig en de nieuwe vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Voor het aanwijzen, in geval van ontbinding van de vereniging, van het katholiek werk waaraan het netto overblijvend maatschappelijk actief zal worden overgedragenis eenparigheid van stemmen vereist Bij ontstentenis van eenparigheid zal de beslissing worden genomen door de bisschoppelijke overheid.

Art 20 : Voor het overige oefent de algemene vergadering haar bevoegdheid uit overeenkomstig de bepalingen van de wetgeving op de verenigingen zonder winstoogmerk

Art 21 : Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, waarvan alle leden een ongetekend afschrift ontvangen en dat op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd.

De notulen en de beslissingen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Afschriften daarvan worden geldig `voor eensluidend' ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke belanghebbende die daarom schriftelijk verzoekt.

De notulen en de beslissingen vande algemene vergadering kunnen door de leden worden ingezien op de zetel van dé vereniging. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur met wie zij een datum en het uur van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen. Deze kunnen niet worden verplaatst

Derden hebben geen inzagerecht van de notulen en de beslissingen van de algemene vergadering maar kunnen de raad van bestuur schriftelijk om een afschrift van de beslissingen verzoeken. De raad van bestuur beslist over zodanige verzoeken zonder mogelijkheid van verhaal.

TITEL V  REKENING EN BEGROTING.

Art 22 : Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Ieder jaar en ten laatste binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, die kwijting verleent aan de bestuurders.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

De rekeningen en de begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden, die alsdan inzage kunnen krijgen, doch alleen ter plaatse op de zetel van de vereniging, van alle bescheiden waarop de rekeningen en de begroting steunen.

TITEL VI  ONTBINDING EN VEREFFENING.

Art 23 : Elke ( essentiële ) wijziging van het doel van de vereniging, zoals dit in de statuten is omschreven, en elke wijziging van dit artikel 23, heeft rechtens de ontbinding van de vereniging tot gevolg.

Art. 24 : In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en aanzuivering der lasten, overeenkomstig art 16 punten d en e en art 19 van de statuten, overgedragen aan een katholiek werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging.

Art. 25 : Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, is de wetgeving op de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

Voor eensluidend afschrift

Raf LATOIR Willy VANHAUTTEGEM

De voorzitter De secretaris.

Op de laatste blz. van j_uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

" , ; behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
VERENIGING DER PAROCHIALE WERKEN VAN HUISE

Adresse
HUISEPLEIN 14 9750 ZINGEM

Code postal : 9750
Localité : Huise
Commune : ZINGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande