VERENIGING VAN DE PAROCHIALE WERKEN VAN HET HEILIG KRUISPAROCHIE SINT AMANDSBERG

Association sans but lucratif


Dénomination : VERENIGING VAN DE PAROCHIALE WERKEN VAN HET HEILIG KRUISPAROCHIE SINT AMANDSBERG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 407.882.525

Publication

18/12/2013
ÿþ MOD 2.2

ikili In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





NEERGELEGD

.4 6 DEC. 2013

'RECHTBi'AN

KOOPHANDEL TE GENT

VI behi aai Bet Staa 111H INIII IIIIIIIII IlVlln iw

'13190317*





Ondernemingsnr : 407.882.525

Benaming

(voluit) : Vereniging van de Parochiale werken van de Heilige

Kruisparochie Sint Amandsberg

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : 9040 GENT, Alfons Braeckmanlaan 156

Onderwerp akte : akte uit verslag algemene vergadering waaruit blijkt dat beslist werd het adres te wijzigen en art 6 van de statuten

Bijzondere algemene vergadering van 23 oktober 2013 De leden van de vereniging zonder winstoogmerk "Vereniging van de Parochiale Werken van de Heilig-Kruisparochie Sint-Amandsberg", verenigd in de bijzondere algemene vergadering te Gent, op 23 oktober 2013, zijn overgegaan tot de wijziging van het adres van de vereniging, en hebben de hiernavolgende statuten goedgekeurd waarin art 5 gewijzigd werd:

STATUTEN

HOOFDSTUK I

Naam  Zetel -- Duur - Doel

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Vereniging van de Parochiale werken van de Heilige Kruisparochie Sint-Amandsberg".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Gent, Nachtegaalstraat 19, in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel het ondersteunen van de katholieke eredienst, de hulp en de bijstand van alle aard aan de parochiale geestelijkheid en aan de kerkbedienden; het geven, besturen, verspreiden, ontwikkelen en ondersteunen van onderwijs en kinderopvang en het steunen van liefdadigheidswerken.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de vermelde statutaire doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar statutaire doelstellingen.

De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken.

HOOFDSTUK Il

Lidmaatschap

Artikel 5

De vereniging is samengesteld uit werkende leden, die in deze statuten onveranderlijk zullen worden benoemd als leden.

Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste vijf bedragen. ledere natuurlijke persoon kan als lid aanvaard worden.

Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap moeten schriftelijk tot de voorzitter van de raad van bestuur worden gericht met vermelding van de naam, voornamen, adres, geboortedatum en plaats van de aanvrager. De raad van bestuur zal op zijn eerstvolgende vergadering beslissen over de aanvaarding.

De raad van bestuur beslist met gewone meerderheid der stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen, over de aanvaarding. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De raad van bestuur moet zijn beslissing niet motiveren.

Artikel 6

De hoedanigheid van lid gaat verloren;

a)door vrijwillig ontslag, dat schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur wordt meegedeeld en dat te allen tijde kan gebeuren; in geval een lid ontslag neemt, zal dit ontslag pas ingaan op het ogenblik dat in zijn vervanging is voorzien; het ontslag zal in ieder geval ingaan uiterlijk drie maanden na ontvangst van zijn ontslagbrief door de raad van bestuur;

b)door overlijden of rechtsonbekwaamheid van het lid;

c)door uitsluiting door de algemene vergadering, die de beslissing moet nemen met een twee derden meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemmen; de beslissing gebeurt bij geheime stemming en moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 7

Uitgetreden of uitgesloten leden, of hun rechtverkrijgenden, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging.

Artikel 8

De leden zijn geen ledenbijdrage verschuldigd,

HOOFDSTUK III

Algemene Vergadering

Artikel 9

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens

àiwezigheid, door het oudste aanwezige lid van de raad van bestuur.

Het secretariaat van de algemene vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door een daartoe voor die gelegenheid door de algemene vergadering aangeduide persoon.

Er mogen te allen tijde personen worden uitgenodigd omwille van hun specifieke knowhow of vaardigheden om de algemene vergadering bij te staan bij het nemen van beslissingen. Deze personen

beschikken niet over enig stemrecht op de algemene vergadering.

i



MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10

De algemene vergadering Is uitsluitend bevoegd voor:

a)het wijzigen van de statuten;

b)het benoemen en afzetten van bestuurders;

c)de kwijting aan de bestuurders;

d)het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen;

e)het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

f)het uitsluiten van een lid;

g)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

h)alle gevallen waarin deze statuten een beslissing van de algemene vergadering vereisen.

Artikel 11

§ 1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

De raad van bestuur is verplicht om de algemene vergadering bijeen te roepen indien minstens één vijfde van de leden erom verzoekt. Daartoe moeten deze leden een schriftelijk verzoek richten tot de voorzitter van de raad van bestuur op de zetel van de vereniging, met opgave van de agendapunten die ze wensen te bespreken. De door de leden gevraagde samenkomst moet door de raad van bestuur georganiseerd worden binnen de maand na het indienen van het verzoek, Indien de raad van bestuur nalaat deze vergadering te organiseren, zijn de verzoekers gerechtigd deze vergadering zelf bijeen te roepen.

De algemene vergadering moet ten minste één maal per jaar bijeenkomen, in de loop van de eerste zes maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar, de goedkeuring van de begroting voor het volgend boekjaar en de goedkeuring van het beleid van de bestuurders over het afgelopen boekjaar. Dag, uur en plaats van de samenkomst worden bepaald door de raad van bestuur.

§ 2. Alle leden worden ten minste acht dagen vóór de algemene vergadering namens de raad van bestuur door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door twee bestuurders uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging gebeurt bij gewone post, per fax of per e-mail en bevat de dag, het uur, de plaats en de agenda van de algemene vergadering.

Wanneer de algemene vergadering zich over stukken moet uitspreken, moeten deze bij de oproepingsbrief worden gevoegd.

§ 3, De raad van bestuur stelt de agenda voor de vergaderingen vast behoudens in de gevallen waarin de algemene vergadering wordt samengeroepen op initiatief van ten minste één vijfde van de leden in welk geval de raad van bestuur ten minste de door deze leden aangedragen punten op de agenda moet plaatsen. In laatstbedoeld geval blijft de raad van bestuur evenwel bevoegd om andere punten op de agenda te plaatsen

Op verzoek van ten minste één twintigste van de leden is de raad van bestuur evenwel verplicht de agenda aan te vullen met de door de verzoekende leden voorgestelde onderwerpen. Het verzoek daartoe moet minstens drie dagen voor de algemene vergadering bij de voorzitter van de raad van bestuur, op de zetel van de vereniging, worden ingediend. De voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden doet het nodige opdat de aangedragen agendapunten tijdig worden bezorgd aan de leden van de vereniging.

§ 4. Er mag op de algemene vergadering niet worden afgeweken van de agenda tenzij alle leden van de vereniging, aanwezig of vertegenwoordigd op de algemene vergadering, hiermee akkoord gaan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 12

§ 1. Ieder lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. Ieder lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

§ 2. Ieder lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

§ 3. Behoudens de gevallen waarvoor de wet van 27 juni 1921 bijzondere meerderheden bepaalt, kan de algemene vergadering rechtsgeldig beslissen indien ten minste de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien dit quorum op een eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig een beslissing worden genomen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag echter niet worden gehouden binnen vijftien dagen na de eerste vergadering.

De beslissingen van de algemene vergadering worden, behoudens afwijkende statutaire of wettelijke bepalingen, genomen bij gewone meerderheid van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§ 4. Over een wijziging van de statuten kan de algemene vergadering slechts rechtsgeldig beslissen voor zover de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en voor zover ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op een eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het eerste lid van deze paragraaf ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering mag evenwel niet worden gehouden binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering.

§ 5. Voor de wijziging van het doel moet de in § 4 omschreven procedure worden gevolgd met dat verschil dat een wijziging van het doel slechts kan worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§ 6. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden niet als uitgebrachte stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§ 7. De stemming gebeurt bij handopsteking tenzij, indien ten minste twee van de aanwezige of vertegenwoordigde leden hierom verzoeken, geheim. Bij staking van stemmen bij een geheime stemming is het voorstel verworpen.

Artikel 13

Van iedere algemene vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de secretaris van de raad van bestuur. De notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register dat gehouden wordt op de zetel van de vereniging.

De leden en de belanghebbende derden kunnen de beslissingen van de algemene vergadering inkijken in het register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging overeenkomstig de modaliteiten die worden vastgelegd in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van de verenigingen zonder winstoogmerk en van de private stichtingen. Bij de benoemingen van een commissaris die lid is van het Instituut van bedrijfsrevisoren, verliezen de leden hun recht op inzage.

HOOFDSTUK IV

Bestuur en Vertegenwoordiging

Artikel 14

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie bestuurders, al dan niet lid van de vereniging.

h

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Indien de vereniging nog slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen.

Het aantal leden van de raad van bestuur moet in ieder geval altijd lager zijn dan het aantal leden dat de vereniging telt.

§ 2, De leden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering, al dan niet uit hun midden, gekozen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden en zijn te allen tijde door de algemene vergadering met dezelfde meerderheden afzetbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, De kosten die zij maken in de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Hun mandaat loopt voor een periode van zes jaar. De bestuurders, die werden aangesteld in een tussentijds opengevallen bestuursfunctie, voltooien slechts het bestuursmandaat van de bestuurders die zij opvolgden.

De bestuurders zijn verantwoording verschuldigd aan de algemene vergadering.

§ 3. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Indien de door de raad van bestuur gekozen secretaris en/of penningmeester verhinderd en/of afwezig mochten zijn, kan de raad van bestuur te allen tijde in hun vervanging voorzien. Bij afwezigheid en/of verhindering van de voorzitter worden zijn functies, zoals deze hem bij deze statuten worden toegekend, waargenomen door de bestuurder die de oudste is in leeftijd,

De voorzitter is gelast met het bijeenroepen van de raad van bestuur en met de leiding van de vergaderingen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering.

De secretaris voert het secretariaat van de vereniging en de penningmeester doet de boekhouding en leidt de financiële verrichtingen.

De bestuurders oefenen hun mandaat uit overeenkomstig de voorschriften bepaald in deze statuten,

§ 4. De hoedanigheid van lid van de raad van bestuur gaat verloren indien dit lid zijn hoedanigheid van lid van de vereniging verliest ingevolge één van de in artikel 6 van deze statuten vermelde oorzaken, Deze hoedanigheid gaat eveneens verloren door het verstrijken van de duur van de benoeming en door ontslag, al dan niet vrijwillig, uit de raad van bestuur.

Ten einde bij het vacant worden van het mandaat de continuïteit In de werking van de vereniging te verzekeren, blijven de bestuurders hun mandaat behouden tot aan de eerstvolgende algemene vergadering waarop zal worden overgegaan tot de aanduiding van een nieuwe bestuurder.

Bij het openvallen van een mandaat van bestuurder zal de algemene vergadering binnen drie maanden na het vacant worden ervan, overeenkomstig het bepaalde in § 2, overgaan tot de aanstelling van een nieuwe bestuurder

De bestuurders wier functie een einde heeft genomen zijn te allen tijde herverkiesbaar. Artikel 15

§ 1. De raad van bestuur is een collegiaal orgaan dat bijeenkomt telkens wanneer dit vereist is in het belang van de vereniging.

§ 2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

De raad van bestuur moet worden bijeengeroepen indien ten minste één derde van de leden van de raad van bestuur hierom verzoekt. Daartoe moeten deze leden een schriftelijk verzoek richten tot de voorzitter van de vereniging op de zetel van de vereniging, met opgave van de agendapunten die ze wensen te bespreken. De raad van bestuur moet dan worden bijeengeroepen binnen de maand na de kennisname van dit verzoek, Indien de raad van bestuur nalaat deze vergadering te organiseren, zijn de verzoekers gerechtigd deze vergadering van de raad van bestuur zelf bijeen te roepen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

§ 3. Alle leden van de raad van bestuur worden ten minste acht dagen op voorhand uitgenodigd op de vergadering van de raad van bestuur, Deze uitnodiging gebeurt bij gewone post, per fax of per e-mail en bevat de dag, het uur, de plaats van de bijeenkomst van de raad van bestuur en de agenda. De oproepingsbrief wordt ondertekend door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

§ 4, Er kan slechts van de agenda van de raad van bestuur worden afgeweken indien alle leden van de raad van bestuur, die op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, hiermee akkoord gaan.

§ 5. De raad van bestuur mag, zo hij het noodzakelijk acht, op de bijeenkomst personen uitnodigen omwille van hun bijzondere bevoegdheid. Deze personen zullen de raad enkel bijwonen met raadgevende stem.

Artikel 16

§ 1. leder lid van de raad van bestuur kan zich op de vergadering van de raad van bestuur laten vertegenwoordigen door een ander lid van de raad van bestuur. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. Ieder lid van de raad van bestuur kan slechts één ander lid van de raad van bestuur vertegenwoordigen.

§ 2. Ieder lid van de raad van bestuur beschikt over één stem.

§ 3. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet de bestuurder dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Deze procedure is niet van toepassing op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

§ 4. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in de uitoefening van zijn bevoegdheden. De raad van bestuur kan slechts rechtsgeldig beraadslagen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum op een eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig een beslissing worden genomen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur,

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. Een onthouding wordt niet als een stem aangerekend.

§ 5. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

De notulen worden ingeschreven in een daartoe bijzonder bestemd en op de zetel van de vereniging gehouden register,

Alle afschriften en uittreksels van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

De leden kunnen de beslissingen van de raad van bestuur inkijken in het register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging overeenkomstig de modaliteiten die worden vastgelegd in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van de verenigingen zonder winstoogmerk en van de private stichtingen. Bij de benoeming van een commissaris die lid is van het Instituut van bedrijfsrevisoren, verliezen de leden hun recht op inzage.

Artikel 17

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging, vertegenwoordigt deze in en buiten rechte en beschikt over alle bevoegdheden die niet door de wet of door deze statuten exclusief zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur heeft de volle bevoegdheid voor het stellen van alle handelingen van bestuur, daaronder begrepen het organiseren, benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen, met uitzondering van deze die de werking van de algemene vergadering betreffen.

De raad van bestuur heeft bovendien de meest uitgebreide bevoegdheid voor het stellen van daden van beschikking. De raad van bestuur kan onder meer, zonder dat deze opscmming als exhaustief kan worden beschouwd en ongeacht alle andere bevoegdheden die voortvloeien uit de wet of uit de statuten: alle betalingen doen en ontvangen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen of vervreemden, zelfs om niet, huur- en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur afsluiten, evenals alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen, alle officiële en private subsidies, tegemoetkomingen, legaten en schenkingen onder de levenden aanvaarden en ontvangen, leningen aangaan, borgstellingen doen en aanvaarden, hypotheken en alle zakelijke waarborgen verlenen, afstand doen van alle rechten en rechtsvorderingen, evenals opheffing en machtiging tot doorhaling verlenen, met of zonder kwijting van alle inschrijvingen, beslag leggen en verzet doen.

De raad van bestuur treedt op voor de vereniging als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur draagt er tevens zorg voor dat al de neerleggings- en open baarmakingsformaliiteiten, zoals voorgeschreven door de wet van 27 juni 1921, in acht worden genomen.

De raad van bestuur staat in voor het bijhouden van een register van leden op de zetel van de vereniging waarin de naam, voornamen en woonplaats van de leden worden opgenomen. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden of iedere andere reden waardoor, ingevolge artikel 6, de hoedanigheid van lid verloren gaat, moeten door toedoen van de raad van bestuur worden bekendgemaakt in het register van leden binnen acht dagen nadat hij kennis heeft gekregen van het verlies van de hoedanigheid van lid.

Artikel 18

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, de vertegenwoordigingsmacht van het sub artikel 19 bedoelde orgaan, de vertegenwoordigingsmacht van het orgaan van dagelijks bestuur voor de handelingen van het dagelijks bestuur en van de bijzondere mandatarissen binnen de perken van hun mandaat, is de vereniging ten aanzien van derden zowel in als buiten rechte slechts rechtsgeldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en een ander bestuurder.

Deze bestuurders, die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging

Artikel 19

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur ais college, van het gezamenlijk optreden van de voorzitter en een bestuurder, de vertegenwoordigingsmacht van het orgaan van dagelijks bestuur voor de handelingen van het dagelijks bestuur en van de bijzondere mandatarissen binnen de perken van hun mandaat, kan de bevcegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid van de vereniging, die, indien er meer dan één persoon wordt aangeduid, gezamenlijk optreden. Deze perso(o)n(en) kunnen te allen tijde ontslag nemen uit deze functie en te allen tijde afgezet worden dcor de raad van bestuur,

De bevoegdheid van deze personen wordt vastgesteld door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt.

Het mandaat kan te allen tijde niet onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken. Artikel 20

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid

opdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid, die, indien er meer dan één persoon wordt aangeduid, gezamenlijk optreden, Deze perso(o)n(en) kunnen te allen tijde ontslag nemen uit hun functie en te allen tijde afgezet worden door de raad van bestuur.

Tot de daden van dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De bevoegdheid van deze perso(o)n(en) wordt vastgesteld door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt

Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur ingetrokken worden. Artikel 21

De raad van bestuur, de bestuurder enlof de personen die de vzw vertegenwoordigen en het orgaan van dagelijks bestuur kunnen, ieder handelend binnen de perken van zijn bevoegdheden, bepaalde van deze bevoegdheden opdragen aan bijzondere mandatarissen die al dan niet lid zijn van de vereniging.

Deze aangestelden van de vzw moeten hun bevoegdheid te allen tijde kunnen bewijzen aan de hand van een volmacht. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 22

Onverminderd de regeling van artikel 26septies van de wet van 27 juni 1921 wordt door de bestuurders geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

HOOFDSTUK V

Begroting  Jaarrekening - Controle

Artikel 23

§ 1. De boekjaar van de vereniging loopt van een januari tot eenendertig december.

§ 2. leder jaar stelt de raad van bestuur de rekeningen op en bereidt een voorstel van begroting voor en legt deze, binnen zes maanden na het afsluiten van het boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

De jaarrekening wordt opgemaakt overeenkomstig de bepalingen die daartoe werden bepaald in artikel 17 van de wet van 27 juni 1921 en de uitvoeringsbesluiten.

Na de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting van de bestuurders en, desgevallend, van de commissarissen,

§ 3. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening binnen dertig dagen na de goedkeuring neergelegd wordt op de griffie van de rechtbank van koophandel waar het verenigingsdossier van de vereniging gehouden wordt, of indien dit vereist is door de wet, op de Nationale Bank van België.

Artikel 24

Indien de vereniging met toepassing van artikel 17, § 5, van de vzw-wet verplicht is de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid, in het licht van de wet en van deze statuten, van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld op te dragen aan één of meer commissarissen, zijn de artikelen 130 tot 133, 134 §§ 1 en 3,135 tot 137, 139 en 140,142 tot 144, met uitzondering van artikel 144, eerste lid, 4° en 5°, van het Wetboek van vennootschappen van overeenkomstige toepassing op de vereniging. Ten behoeve van dit artikel moeten de woorden "wetboek", "vennootschap" en "rechtbank van koophandel", aangewend in de vermelde artikelen van

M0D22

Luik B - Vervolg

het Wetboek van vennootschappen, worden begrepen als respectievelijk "wet", "vereniging" en "rechtbank van eerste aanleg".

HOOFDSTUK VI

Ontbinding - Vereffening

Artikel 25

Behoudens in de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan alleen de algemene vergadering besluiten tot een ontbinding van de vereniging overeenkomstig de procedure bepaald in artikel 12, § 5, van deze statuten en artikel 20 van de wet van 27 juni 1921.

De vereniging zal in geen geval ontbonden worden door het overlijden of het uittreden van de leden voor zover het aantal leden hierdoor niet daalt tot minder dan drie.

ln geval van een vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank één of meer vereffenaars, Diegene die de vereffenaar(s) benoemt, bepaalt tevens hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 26

In geval van ontbinding worden de roerende en onroerende activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig onbaatzuchtig doel nastreeft als deze vereniging. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden welke vereniging het vereffeningssaldo zal ontvangen, Bij ontstentenis van een beslissing van de algemene vergadering over de bestemming van het vereffeningssaldo, wordt deze bestemming bepaald door de vereffenaar(s).

Artikel 27

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen of wijzigen na oprichting van de vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake van toepassing.

Op de laatste blx. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te. vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

n

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-- t behouden aan het Belgisch Staatsblad

03/10/2013
ÿþOndernemingsnr : 407.882.525 Benaming

(voluit) ; Vereniging obei, (verkort) :

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : 9040 Gent, Alfons Braeckmanlaan 156

Onderwerp akte : Wijziging statuten

STATUTEN

HOOFDSTUK I

Naam  Zetel  Duur - Doel

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Vereniging van de Parochiale werken van de Heilig Kruisparochie Sint-Amandsberg".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9040 Gent, Alfons Braeckmanlaan 156, in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel het ondersteunen van de katholieke eredienst, de hulp en de bijstand van alle aard aan de parochiale geestelijkheid en aan de kerkbedienden; het geven, besturen, verspreiden, ontwikkelen en ondersteunen van onderwijs en kinderopvang en het steunen van liefdadigheidswerken.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de vermelde statutaire doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de

opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar statutaire doelstellingen.

De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken.

HOOFDSTUK Il

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i

V. beh. aai Bel Staa

iu

i

Mon 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de a

RECHTBANK VAN KOOPHANDE T.,GENT

n i3 50668 i~uiwui ui

1*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Parochiale werker

446". »14..a.n

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Lidmaatschap

Artikel 5

De vereniging is samengesteld uit werkende leden, die in deze statuten onveranderlijk zullen worden benoemd als leden.

Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste vijf bedragen. Iedere natuurlijke persoon kan als lid aanvaard worden.

Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap moeten schriftelijk tot de voorzitter van de raad van bestuur worden gericht met vermelding van de naam, voornamen, adres, geboortedatum en  plaats van de aanvrager. De raad van bestuur zal op zijn eerstvolgende vergadering beslissen over de aanvaarding.

De raad van bestuur beslist met gewone meerderheid der stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen, over de aanvaarding. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De raad van bestuur moet zijn beslissing niet motiveren.

De pastoor van de Heilig Kruisparochie is van rechtswege lid van de raad van bestuur, mits hij daarom verzoekt.

Artikel 6

De hoedanigheid van lid gaat verloren:

a)door vrijwillig ontslag, dat schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur wordt meegedeeld en dat te allen tijde kan gebeuren; in geval een lid ontslag neemt, zal dit ontslag pas ingaan op het ogenblik dat in zijn vervanging is voorzien; het ontslag zal in ieder geval ingaan uiterlijk drie maanden na ontvangst van zijn ontslagbrief door de raad van bestuur;

b)door overlijden of rechtsonbekwaamheid van het lid;

c)door uitsluiting door de algemene vergadering, die de beslissing moet nemen met een twee derden meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemmen; de beslissing gebeurt bij geheime stemming en moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 7

Uitgetreden of uitgesloten leden, of hun rechtverkrijgenden, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging.

Artikel 8

De leden zijn geen ledenbijdrage verschuldigd.

HOOFDSTUK III

Algemene Vergadering

Artikel 9

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid, door het oudste aanwezige lid van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het secretariaat van de algemene vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door een daartoe voor die gelegenheid door de algemene vergadering aangeduide persoon.

Er mogen te allen tijde personen worden uitgenodigd omwille van hun specifieke knowhow of vaardigheden om de algemene vergadering bij te staan bij het nemen van beslissingen. Deze personen beschikken niet over enig stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 10

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a)het wijzigen van de statuten;

b)het benoemen en afzetten van bestuurders;

c)de kwijting aan de bestuurders;

d)het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen;

e)het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

f)het uitsluiten van een lid;

g)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

h)alle gevallen waarin deze statuten een beslissing van de algemene vergadering vereisen.

Artikel 11

§ 1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

De raad van bestuur is verplicht om de algemene vergadering bijeen te roepen indien minstens één vijfde van de leden erom verzoekt. Daartoe moeten deze leden een schriftelijk verzoek richten tot de voorzitter van de raad van bestuur op de zetel van de vereniging, met opgave van de agendapunten die ze wensen te bespreken. De door de leden gevraagde samenkomst moet door de raad van bestuur georganiseerd worden binnen de maand na het indienen van het verzoek. Indien de raad van bestuur nalaat deze vergadering te organiseren, zijn de verzoekers gerechtigd deze vergadering zelf bijeen te roepen.

De algemene vergadering moet ten minste één maai per jaar bijeenkomen, in de loop van de eerste zes maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar, de goedkeuring van de begroting voor het volgend boekjaar en de goedkeuring van het beleid van de bestuurders over het afgelopen boekjaar. Dag, uur en plaats van de samenkomst worden bepaald door de raad van bestuur.

§ 2. Alle leden worden ten minste acht dagen vóór de algemene vergadering namens de raad van bestuur door de voorzitter of, bij diens afwezigheid enlof verhindering, door twee bestuurders uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging gebeurt bij gewone post, per fax of per e-mail en bevat de dag, het uur, de plaats en de agenda van de algemene vergadering.

Wanneer de algemene vergadering zich over stukken moet uitspreken, moeten deze bij de oproepingsbrief worden gevoegd.

§ 3. De raad van bestuur stelt de agenda voor de vergaderingen vast behoudens in de gevallen waarin de algemene vergadering wordt samengeroepen op

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

initiatief van ten minste één vijfde van de leden in welk geval de raad van bestuur ten minste de door deze leden aangedragen punten op de agenda moet plaatsen. In laatstbedoeld geval blijft de raad van bestuur evenwel bevoegd om andere punten op de agenda te plaatsen.

Op verzoek van ten minste één twintigste van de leden Is de raad van bestuur evenwel verplicht de agenda aan te vullen met de door de verzoekende leden voorgestelde onderwerpen. Het verzoek daartoe moet minstens drie dagen voor de algemene vergadering bij de voorzitter van de raad van bestuur, op de zetel van de vereniging, worden ingediend. De voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden doet het nodige opdat de aangedragen agendapunten tijdig worden bezorgd aan de leden van de vereniging.

§ 4. Er mag op de algemene vergadering niet worden afgeweken van de agenda tenzij alle leden van de vereniging, aanwezig of vertegenwoordigd op de algemene vergadering, hiermee akkoord gaan.

Artikel 12

§ 1. leder lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. Ieder lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

§ 2. Ieder lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

§ 3. Behoudens de gevallen waarvoor de wet van 27 juni 1921 bijzondere meerderheden bepaalt, kan de algemene vergadering rechtsgeldig beslissen indien ten minste de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien dit quorum op een eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig een beslissing worden genomen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag echter niet worden gehouden binnen vijftien dagen na de eerste vergadering.

De beslissingen van de algemene vergadering worden, behoudens afwijkende statutaire of wettelijke bepalingen, genomen bij gewone meerderheid van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§ 4. Over een wijziging van de statuten kan de algemene vergadering slechts rechtsgeldig beslissen voor zover de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en voor zover ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op een eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het eerste lid van deze paragraaf ongeacht hetaantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering mag evenwel niet worden gehouden binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering.

§ 5. Voor de wijziging van het doel moet de in § 4 omschreven procedure worden gevolgd met dat verschil dat een wijziging van het doel slechts kan worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 6. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden niet als uitgebrachte stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§ 7. De stemming gebeurt bij handopsteking tenzij, indien ten minste twee van de aanwezige of vertegenwoordigde leden hierom verzoeken, geheim. Bij staking van stemmen bij een geheime stemming is het voorstel verworpen.

Artikel 13

Van iedere algemene vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de secretaris van de raad van bestuur. De notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register dat gehouden wordt op de zetel van de vereniging.

De leden en de belanghebbende derden kunnen de beslissingen van de algemene vergadering inkijken in het register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging overeenkomstig de modaliteiten die worden vastgelegd in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van de verenigingen zonder winstoogmerk en van de private stichtingen. Bij de benoemingen van een commissaris die lid is van het Instituut van bedrijfsrevisoren, verliezen de leden hun recht op inzage.

HOOFDSTUK IV

Bestuur en Vertegenwoordiging

Artikel 14

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie bestuurders, al dan niet lid van de vereniging.

Indien de vereniging nog slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen.

Het aantal leden van de raad van bestuur moet in ieder geval altijd lager zijn dan het aantal leden dat de vereniging telt.

§ 2. De [eden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering, al dan niet uit hun midden, gekozen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden en zijn te allen tijde door de algemene vergadering met dezelfde meerderheden afzetbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Hun mandaat loopt voor een periode van zes jaar. De bestuurders, die werden aangesteld in een tussentijds opengevallen bestuursfunctie, voltooien slechts het bestuursmandaat van de bestuurders die zij opvolgden.

De bestuurders zijn verantwoording verschuldigd aan de algemene vergadering.

§ 3. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Indien de door de raad van bestuur gekozen secretaris en/of penningmeester verhinderd en/of afwezig mochten zijn, kan de raad van bestuur te allen tijde in hun vervanging voorzien. Bij afwezigheid en/of verhindering van de voorzitter worden zijn functies, zoals deze hem bij deze statuten worden toegekend, waargenomen door de bestuurder die de oudste is in leeftijd.

De voorzitter Is gelast met het bijeenroepen van de raad van bestuur en met de leiding van de vergaderingen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De secretaris voert het secretariaat van de vereniging en de penningmeester doet de boekhouding en leidt de financiële verrichtingen.

De bestuurders oefenen hun mandaat uit overeenkomstig de voorschriften bepaald in deze statuten.

§ 4. De hoedanigheid van lid van de raad van bestuur gaat verloren indien dit lid zijn hoedanigheid van lid van de vereniging verliest ingevolge één van de in artikel 6 van deze statuten vermelde oorzaken. Deze hoedanigheid gaat eveneens verloren door het verstrijken van de duur van de benoeming en

door ontslag, al dan niet vrijwillig, uit de raad van bestuur.

Ten einde bij het vacant worden van het mandaat de continuïteit in de werking van de vereniging te verzekeren, blijven de bestuurders hun mandaat behouden tot aan de eerstvolgende algemene vergadering waarop zal worden overgegaan tot de aanduiding van een nieuwe bestuurder.

Bij het openvallen van een mandaat van bestuurder za[ de algemene vergadering binnen drie maanden na het vacant worden ervan, overeenkomstig het bepaalde in § 2, overgaan tot de aanstelling van een nieuwe bestuurder.

De bestuurders wier functie een einde heeft genomen zijn te allen tijde herverkiesbaar. Artikel 15

§ 1. De raad van bestuur is een collegiaal orgaan dat bijeenkomt telkens wanneer dit vereist is in het belang van de vereniging.

§ 2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

De raad van bestuur moet worden bijeengeroepen indien ten minste één derde van de leden van de raad van bestuur hierom verzoekt. Daartoe moeten deze leden een schriftelijk verzoek richten tot de voorzitter van de vereniging op de zetel van de vereniging, met opgave van de agendapunten die ze wensen te bespreken. De raad van bestuur moet dan worden bijeengeroepen binnen de maand na de kennisname van dit verzoek. Indien de raad van bestuur nalaat deze vergadering te organiseren, zijn de verzoekers gerechtigd deze vergadering van de raad van bestuur zelf bijeen te roepen.

§ 3. Alle leden van de raad van bestuur worden ten minste acht dagen op voorhand uitgenodigd op de vergadering van de raad van bestuur. Deze uitnodiging gebeurt bij gewone post, per fax of per e-mail en bevat de dag, het uur, de plaats van de bijeenkomst van de raad van bestuur en de agenda. De oproepingsbrief wordt ondertekend door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

§ 4. Er kan slechts van de agenda van de raad van bestuur worden afgeweken indien alle [eden van de raad van bestuur, die op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, hiermee akkoord gaan.

§ 5. De raad van bestuur mag, zo hij het noodzakelijk acht, op de bijeenkomst personen uitnodigen omwille van hun bijzondere bevoegdheid. Deze personen zullen de raad enkel bijwonen met raadgevende stem.

Artikel 16

§1. Ieder lid van de raad van bestuur kan zich op de vergadering van de raad van bestuur laten vertegenwoordigen door een ander lid van de raad van bestuur. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. Ieder lid van de raad van

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

r M0D 2.2

bestuur kan slechts één ander lid van de raad van bestuur vertegenwoordigen.

§ 2. Ieder lid van de raad van bestuur beschikt over één stem.

§ 3. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet de bestuurder dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Deze procedure is niet van toepassing op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

§ 4. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bis diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in de uitoefening van zijn bevoegdheden. De raad van bestuur kan slechts rechtsgeldig beraadslagen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum op een eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig een beslissing worden genomen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. Een onthouding wordt niet als een stem aangerekend.

§ 5. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

De notulen worden ingeschreven in een daartoe bijzonder bestemd en op de zetel van de vereniging gehouden register.

Alle afschriften en uittreksels van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid en/of verhindering, door de persoon die hem ingevolge deze statuten vervangt in het uitoefenen van zijn statutaire bevoegdheden.

De leden kunnen de beslissingen van de raad van bestuur inkijken in het register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging overeenkomstig de modaliteiten die worden vastgelegd in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van de verenigingen zonder winstoogmerk en van de private stichtingen. Bil de benoeming van een commissaris die lid is van het Instituut van bedrijfsrevisoren, verliezen de leden hun recht op inzage.

Artikel 17

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging, vertegenwoordigt deze in en buiten rechte en beschikt over alle bevoegdheden die niet door de wet of door deze statuten exclusief zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur heeft de volle bevoegdheid voor het stellen van alle handelingen van bestuur, daaronder begrepen het organiseren, benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke

I. .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

reglementen, met uitzondering van deze die de werking van de algemene vergadering betreffen.

De raad van bestuur heeft bovendien de meest uitgebreide bevoegdheid voor het stellen van daden van beschikking. De raad van bestuur kan onder meer, zonder dat deze opsomming als exhaustief kan worden beschouwd en ongeacht alle andere bevoegdheden die voortvloeien uit de wet of uit de statuten: alle betalingen doen en ontvangen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen of vervreemden, zelfs om niet, huur- en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur afsluiten, evenals alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen, alle officiële en private subsidies, tegemoetkomingen, legaten en schenkingen onder de levenden aanvaarden en ontvangen, leningen aangaan, borgstellingen doen en aanvaarden, hypotheken en alle zakelijke waarborgen verlenen, afstand doen van alle rechten en rechtsvorderingen, evenals opheffing en machtiging tot doorhaling verlenen, met of zonder kwijting van alle inschrijvingen, beslag leggen en verzet doen.

De raad van bestuur treedt op voor de vereniging als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur draagt er tevens zorg voor dat ai de neerleggings- en openbaarmakingsformaliteiten, zoals voorgeschreven door de wet van 27 juni 1921, in acht worden genomen.

De raad van bestuur staat in voor het bijhouden van een register van leden op de zetel van de vereniging waarin de naam, voornamen en woonplaats van de leden worden opgenomen. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden of iedere andere reden waardoor, ingevolge artikel 6, de hoedanigheid van lid verloren gaat, moeten door toedoen van de raad van bestuur worden bekendgemaakt in het register van leden binnen acht dagen nadat hij kennis heeft gekregen van het verlies van de hoedanigheid van lid.

Artikel 18

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, de vertegenwoordigingsmacht van het sub artikel 19 bedoelde orgaan, de vertegenwoordigingsmacht van het orgaan van dagelijks bestuur voor de handelingen van het dagelijks bestuur en van de bijzondere mandatarissen binnen de perken van hun mandaat, is de vereniging ten aanzien van derden zowel in als buiten rechte slechts rechtsgeldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en een ander bestuurder.

Deze bestuurders, die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging

Artikel 19

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, van het gezamenlijk optreden van de voorzitter en een bestuurder, de vertegenwoordigingsmacht van het orgaan van dagelijks bestuur voor de handelingen van het dagelijks bestuur en van de bijzondere mandatarissen binnen de perken van hun mandaat, kan de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid van de vereniging, die, indien er meer dan één persoon wordt aangeduid, gezamenlijk optreden. Deze perso(o)n(en) kunnen te allen tijde ontslag nemen uit deze functie en te allen tijde afgezet worden door de raad van bestuur.

P

I r V

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

De bevoegdheid van deze personen wordt vastgesteld door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt.

Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Artikel 20

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid opdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid, die, indien er meer dan één persoon wordt aangeduid, gezamenlijk optreden. Deze perso(o)n(en) kunnen te allen tijde ontslag nemen uit hun functie en te allen tijde afgezet worden door de raad van bestuur.

Tot de daden van dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De bevoegdheid van deze perso(o)n(en) wordt vastgesteld door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt.

Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur ingetrokken worden.

Artikel 21

De raad van bestuur, de bestuurder enlof de personen die de vzw vertegenwoordigen en het orgaan van dagelijks bestuur kunnen, ieder handelend binnen de perken van zijn bevoegdheden, bepaalde van deze bevoegdheden opdragen aan bijzondere mandatarissen die al dan niet lid zijn van de vereniging.

Deze aangestelden van de vzw moeten hun bevoegdheid te allen tijde kunnen bewijzen aan de hand van een volmacht. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 22

Onverminderd de regeling van artikel 26septies van de wet van 27 juni 1921 wordt door de bestuurders geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

HOOFDSTUK V

Begroting  Jaarrekening » Controle

Artikel 23

§ 1. De boekjaar van de vereniging loopt van een januari tot eenendertig december.

§ 2. leder jaar stelt de raad van bestuur de rekeningen op en bereidt een voorstel van begroting voor en legt deze, binnen zes maanden na het afsluiten van het boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

De jaarrekening wordt opgemaakt overeenkomstig de bepalingen die daartoe werden bepaald in artikel 17 van de wet van 27 juni 1921 en de uitvoeringsbesluiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Na de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting van de bestuurders en, desgevallend, van de commissarissen.

§ 3. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening binnen dertig dagen na de goedkeuring neergelegd wordt op de griffie van de rechtbank van koophandel waar het verenigingsdossier van de vereniging gehouden wordt, of indien dit vereist is door de wet, op de Nationale Bank van België.

Artikel 24

Indien de vereniging met toepassing van artikel 17, § 5, van de vzw-wet verplicht is de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid, in het licht van de wet en van deze statuten, van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld op te dragen aan één of meer commissarissen, zijn de artikelen 130 tot 133, 134 §§ 1 en 3, 135 tot 137, 139 en 140,142 tot 144, met uitzondering van artikel 144, eerste lid, 4° en 5°, van het Wetboek van vennootschappen van overeenkomstige toepassing op de vereniging. Ten behoeve van dit artikel moeten de woorden "wetboek", "vennootschap" en "rechtbank van koophandel", aangewend in de vermelde artikelen van het Wetboek van vennootschappen, worden begrepen als respectievelijk "wet", "vereniging" en "rechtbank van eerste aanleg".

HOOFDSTUK VI

Ontbinding - Vereffening

Artikel 25

Behoudens in de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan alleen de algemene vergadering besluiten tot een ontbinding van de vereniging overeenkomstig de procedure bepaald in artikel 12, § 5, van deze statuten en artikel 20 van de wet van 27 juni 1921.

De vereniging zal in geen geval ontbonden worden door het overlijden of het uittreden van de leden voor zover het aantal leden hierdoor niet daalt tot minder dan drie.

In geval van een vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank één of meer vereffenaars. Diegene die de vereffenaar(s) benoemt, bepaalt tevens hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 26

In geval van ontbinding worden de roerende en onroerende activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig onbaatzuchtig doel nastreeft als deze vereniging. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden welke vereniging het vereffeningssaldo zal ontvangen. Bij ontstentenis van een beslissing van de algemene vergadering over de bestemming van het vereffeningssaldo, wordt deze bestemming bepaald door de vereffenaar(s).

Artikel 27

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen of wijzigen na oprichting van de vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake van toepassing.De algemene vergadering duidt, overeenkomstig de statuten, de volgende personen aan als lid van de raad van bestuur

Gedaan te Sint Amandsberg op 30.04.2013 Md

,l'e elawco`yt

MOD 2.2

1Yodr Luik B - Vervolg

behouden Alice Hiel

aan het

Belgisch

Staatsblad Hierbij worden neergelegd de statuten

De algemene vergadering duidt, overeenkomstig de statuten, de volgende personenaan als bestuurders van de raad van bestuur:

Voorzitter: Moereels, Dirk, Geldmunt 27, 9000 Gent.

Secretaris: Hiel, Alice, Ledebeekstraat 39, 9070 Destelbergen.

Penningmeester: Mareen, Agnes, Alfons Braeckmanlaan 175, 9040 Sint Amandsberg.

Gedaan te sint amandsberg op 30 04 2093

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VERENIGING VAN DE PAROCHIALE WERKEN VAN HET …

Adresse
ALFONS BRAECKMANLAAN 156 9040 SINT-AMANDSBERG

Code postal : 9040
Localité : Sint-Amandsberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande