VERENIGING VOOR GEZINS- EN BEJAARDENHULP AAN HUIS (KRISTAL)

Divers


Dénomination : VERENIGING VOOR GEZINS- EN BEJAARDENHULP AAN HUIS (KRISTAL)
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 896.090.552

Publication

28/06/2013
ÿþM0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIFRFCi-'TÈ,Á?IK VAN KOOPHANDEL

19 JUNI 2013

DENDERM ONDE

IIIW WIIN~p v~IIW ~~NM ~

*1309926

Ondernemingsnr : 0896.090.552

Benaming

(voluit) : VERENIGING VOOR GEZINS- EN BEJAARDENHULP AAN HUIS '

(verkort) : KRISTAL

Rechtsvorm: VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : HERTENSTRAAT 34 - 9100 SINT-NIKLAAS

Onderwerp akte : Herbenoeming bestuurders - Raad van Bestuur

Uit de notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering gehouden op 24 januari 2012 blijkt dat de Algemene Vergadering met éénparigheid van stemmen volgende punten goedgekeurd heeft.

Mevrouw Goossens Christel, Mevrouw Rotthier Lieve en Mevrouw Van Den Mergel Marijke worden herbenoemd als bestuurders van de VZW en dit met ingang van 25 januari 2012. De mandaten zijn 4 jaar geldig.

Vanaf 25 januari 2012 is de Raad van Bestuur van de VZW als volgt samengesteld en dit voor een periode

van 4 jaar :

Mevrouw Goossens Christel : voorzitter

Mevrouw Rotthier Lieve : Secretaris

Mevrouw Van Den Mergel Marijke : penningmeester

Goosssens Christel

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

01/06/2015
ÿþr

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

b" I11HVI1 N6 97YI0*I NI



GRIFFIE RECHTBANK VAN I

KOOPHANDEL GENT

2 0 MEI 2015

AFDELING s6tMONDE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Benaming : VERENIGING VOOR GEZINS- EN BEJAARDENHULP AAN HUIS Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Hertenstraat 34

9100 Sint-Niklaas

Ondernemingsnr : 0896.090.552

Voorwerp akte : FUSIEVOORSTEL - INBRENG OM NIET VAN EEN ALGEMEENHEID OVEREENKOMSTIG DE PROCEDURE VERMELD IN ARTIKEL 58 VAN DE WET VAN 30 DECEMBER 2009

Uit een akte verleden voor Carol Bohyn, geassocieerd notaris te Haasdonk, op 19 mei 2015, blijkt dat zijn verschenen:

Het bestuursorgaan van enerzijds

"VERENIGING VOOR GEZINS- EN BEJAARDENHULP AAN HUIS", afgekort 'WIJ BLIJVEN THUIS", vereniging zonder winstoogmerk, met zetel te 9100 Sint-Niklaas, Peter Benoitstraat 48, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Oost-Vlaanderen (afdeling Dendermonde), onder het nummer 0860.310.816.

En anderzijds:

"VERENIGING VOOR GEZINS- EN BEJAARDENHULP AAN HUIS, afgekort "KRISTAL", vereniging zonder winstoogmerk, met zetel te 9100 Sint-Niklaas, Hertenstraat 34, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Oost-Vlaanderen (afdeling Dendermonde), onder het nummer 0896.090.552,

Met het oog op het voorleggen aan de respectievelijke algemene vergaderingen van een voorstel tot fusie door inbreng om niet van een algemeenheid overeenkomstig de procedure vermeld in artikel 58 van de Wet van 30 december 2009.

Het door de raden van bestuur goedgekeurde voorstel tot inbreng wordt hierna letterlijk weergegeven. A. Identificatie van de te fuseren verenigingen zonder winstoogmerk

De verenigingen kunnen als volgt worden geïdentificeerd:

De overnemende vereniging:

"VERENIGING VOOR GEZINS- EN BEJAARDENHULP AAN HUIS", afgekort 'SNIJ BLIJVEN THUIS", vereniging zonder winstoogmerk, met zetel te 9100 Sint-Niklaas, Peter Benoitstraat 48, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Oost-Vlaanderen (afdeling Dendermonde), onder het nummer 0860.310.816,

Overeenkomstig artikel 3 van de statuten, gewijzigd op de bijzondere algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk de dato 5 januari 2005, heeft de vereniging tot doel:

Het leveren van zorgen thuis bij gezinnen en bejaarden onder vorm van huishoudelijke hulp. Deze wordt zoveel als nodig en zoveel als mogelijk geleverd in samenspraak met de gebruiker, de verwijzen, en alle andere hulpverleners en belangrijke derden.

Alle activiteiten in het kader van de dienstencheques kunnen daarbij worden uitgeoefend, onder andere schoonmaken van de woning, met inbegrip van de ramen, wassen en strijken, kleine occasionele naaiwerken, bereiden van maaltijden, boodschappendienst, centrale voor minder-mobiele of bejaar°de personen, strijken buiten het huis van de gebruiker, enzoverder.

Het staat de vereniging vrij om aile initiatieven te nemen die binnen het kader van de reglementering van de dienstenondernemingen met dienstencheques, te ontwikkelen.

De vereniging zal in gebruik of in eigendom mogen bezitten, ontvangen en verwerven, alle roerende en onroerende goederen die zij voor het bereiken van haar doel nodig heeft. Zij mag ook alle handelingen stellen tot het bereiken van haar doel, inzonderheid overeenkomsten afsluiten met privé- of met openbare instellingen waarvan de werking in het kader van haar doel past of haar kan helpen dit doel te bereiken.

In haar hoedanigheid van overnemende vereniging zal de "Vereniging voor Gezins- en Bejaardenhulp aan Huis", in het kort "Wij Blijven Thuis", het gehele vermogen, met andere woorden aile activa en passiva, aile rechten en verplichtingen, verkrijgen van nagenoemde "Vereniging voor Gezins- en Bejaardenhulp aan Huis", afgekort "Kristal", inbrengende vereniging.

De inbrengende vereniging

"VERENIGING VOOR GEZINS- EN BEJAARDENHULP AAN HUIS, afgekort "KRISTAL", met zetel te 9100 Sint-Niklaas, Hertenstraat 34, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Oost-Vlaanderen (afdeling Dendermonde), onder het nummer 0896.090.552.

Overeenkomstig artikel 3 van de statuten, heeft de vereniging tot doel:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

a Voor-1 houden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

De vereniging heeft tot doel het leveren van zorgen thuis bij gezinnen en bejaarden onder vorm van , huishoudelijke hulp, Deze wordt zoveel als nodig en zoveel als mogelijk geleverd, in samenspraak met de gebruiker, de verwijzer, en aile andere hulpverleners en belangrijke derden.

Alle activiteiten in het kader van de dienstencheques kunnen worden uitgeoefend, o.a.r schoonmaken van de woning met inbegrip van de ramen, wassen en strijken, kleine occasionele naaiwerken, bereiden van maaltijden, boodschappendienst, centrale voor mindermobiele of bejaarde personen en strijken buiten het huis van de gebruiker.

De vereniging zal in gebruik of in eigendom mogen bezitten, ontvangen en verwerven alle roerende en onroerende goederen die zij voor het bereiken van haar doet nodig heeft.

De vereniging mag ook alle handelingen stellen tot het bereiken van haar doel, inzonderheid overeenkomsten afsluiten met privé of openbare instellingen waarvan de werking in het kader van haar doel past of haar kan helpen dit doel te bereiken,

in haar hoedanigheid van inbrengende vereniging zal de "Vereniging voor Gezins- en Bejaardenhulp aan Huis", kortweg "Kristal" haar gehele vermogen, met andere woorden alle activa en passiva, alle rechten en verplichtingen, overgaan op voornoemde vereniging "Vereniging voor Gezins- en Bejaardenhulp aan Huis", in het kort 'Wij Blijven Thuis", de overnemende vereniging.

B, Wenseliikheid van de fusie tussen de verenieincen zonder winstooctmerk

Historiek

In 2004 kreeg de vereniging zonder winstoogmerk BLIJVEN THUIS" (de overnemende vereniging) een

erkenning als dienstenchequebedrijf.

Hierdoor kon men binnen de vereniging een bijkomende activiteit gaan organiseren, met name de activiteiten van huishoudelijke hulp, betaalbaar door de gebruikers van deze diensten (particulieren) met dienstencheques.

Voor deze erkenning als dienstenchequebedrijf bleven de activiteiten van de vereniging "WIJ BLIJVEN THUIS" beperkt tot de activiteiten van gezinszorg en aanvullende thuiszorg, diensten welke niet met dienstencheques betaald worden.

Bij de implementatie van de voorgenomen opstart van de activiteiten "huishoudelijke hulp" ging men er terecht van uit dat voor beide groepen van werknemers (diegenen die met dienstencheques betaald worden voor activiteiten van huishoudelijke hulp en diegenen die niet via dienstencheques worden betaald voor , activiteiten van gezinszorg), tewerkgesteld binnen dezelfde vereniging zonder winstoogmerk en tewerkgesteld onder hetzelfde paritair comité) dezelfde loonvoorwaarden moesten gelden.

Met name de toekenning van vijf extra vakantiedagen voor 35-plussers en het systeem van toekenning van 12 ADV-dagen, van toepassing op werknemers/werkneemsters tewerkgesteld in de vereniging zonder winstoogmerk "WIJ BLIJVEN THUIS", maakten dat de tewerkstelling van personeel dat betaald wordt met dienstencheques aan deze voorwaarden, verlieslatend (lees: onbetaalbaar) zou maken. Dit gelet op de relatief geringe vergoeding die het dienstenchequebedrijf ontvangt per gepresteerd uur (dus per dienstencheque).

Om te vermijden dat bovenstaande arbeidsvoorwaarden aan via dienstencheques tewerkgesteld personeel zouden moeten aangeboden worden, werd de vereniging zonder winstoogmerk "KRISTAL" opgericht, om deze mensen hieronder tewerk te stellen.

Echter is er recent een verandering in de collectieve arbeidsovereenkomst aangebracht (op nationaal niveau), waardoor mensen die onder hetzelfde paritair comité ressorteren en werken met dienstencheques niet noodzakelijk dezelfde voordelen moeten krijgen.

Verder is er op "ondernemingsniveau", met andere woorden binnen de schoot van "WIJ BLIJVEN THUIS", onderhandeld met de vakbonden, over een nieuwe toepassing van de betreffende collectieve ' arbeidsovereenkomst met betrekking tot het gebruik van de 35+-regeling en de ADV-dagen.

Met name is vanaf 1 maart 2015 een belangrijke wijziging in de toepassing van deze collectieve arbeidsovereenkomst van kracht, met name dat enkel werknemers die op datum van 31 december 2005 in dienst waren en de leeftijd van 35 en/of 45 jaar hadden bereikt, hun rechten behouden op respectievelijk vijf 35+-dagen of 12 ADV-dagen.

Deze dagen vervallen geheel of gedeeltelijk voor wie niet aan deze voorwaarde voldoet.

Hierdoor vervalt het doel van vereniging zonder winstoogmerk "KRISTAL".

Ingevolge de fusie door inbreng om niet van een algemeenheid, in toepassing van artikel 58 van de VZW-wet gecombineerd met artikel 770 van het Wetboek van Vennootschappen, zullen de verenigingen warden samengebracht tot één vereniging.

De voorgestelde fusie kadert in het opzet om de structuur van de verenigingen te vereenvoudigen en de werking te optimaliseren, gelet op de nauw samenlopende statutaire doelstellingen van beide verenigingen, en gelet op bovengenoemde wijzigingen in de toepassing van de vigerende collectieve arbeidsovereenkomsten.

De fusie zal leiden tot een betere transparantie naar derden toe en tot een efficiëntere groepsstructuur, met mogelijkheden tot het realiseren van besparingen in de administratiekosten.

C. Boekhoudkundige en fiscale datum  datum vanaf welke de handelingen van de inbrengende vereniciinq geacht worden te zijn verricht voor rekening van de overnemende vereniging

Aile verrichtingen van de inbrengende vereniging zonder winstoogmerk "KRISTAL" worden vanaf 1 juli 2015 geacht boekhoudkundig en vanuit het standpunt van de directe belastingen verricht te zijn voor rekening van de ontvangende vereniging zonder winstoogmerk "WIJ BLIJVEN THUIS".

D. Bijzondere voordelen voor bestuurders

Er wordt ingevolge de voorgenomen inbreng om niet van een algemeenheid geen enkel bijzonder voordeel toegekend, noch aan de leden van de in de fusie betrokken verenigingen zonder winstoogmerk, noch aan de leden van de bestuursorganen of directies van de fuserende verenigingen zonder winstoogmerk.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

. Voor-lehoud'n Luik B - Vervolg

aan het (get.) Carol Bohyn

Belgisch Staatsbfacd Geassocieerd notaris

Tegelijk hierbij neergelegd : eensluidend afschrift van de akte.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

20/07/2015
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

r i II

u



<15105068'





GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

-9 W U 2015

AFDELING tlfiBRMONDE

Benaming : VERENIGING VOOR GEZINS- EN BEJAARDENHULP AAN HUIS (KRISTAL)

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Hertenstraat 34

9100 Sint-Niklaas

Ondememingsnr : 0896.090.552

Voorwerp akte : INBRENG OM NIET VAN EEN ALGEMEENHEID OVEREENKOMSTIG DE PROCEDURE VERMELD IN ARTIKEL 58 VAN DE WET VAN 30 DECEMBER 2009 - ONTBINDING

Er blijkt uit een proces verbaal van buitengewone algemene vergadering van de vereniging zonder. winstoogmerk "VERENIGING VOOR GEZINS- EN BEJAARDENHULP AAN HUIS", afgekort' "KRISTAL", met zetel te 9100 Sint-Niklaas, Hertenstraat 34, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Oost-Vlaanderen (afdeling Dendermonde), onder het nummer, 4896.030.552, opgemaakt door geassocieerd notaris Carat BOHYN, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Patrice en Carol Bohyn Geassocieerde Notarissen", met zetel in België te Beveren (Haasdonk), op; 1 juli 2015, ter registratie aangeboden, dat volgende besluiten werden genomen:

1) Goedkeuring van het voorstel van inbreng om niet van de algemeenheid van de vereniging "KRISTAL" in de vereniging "WIJ BLIJVEN THUIS", opgemaakt bij notariële akte verleden voor' ondergetekende notaris op 19 mei 2015.

2) Goedkeuring van het omstandig schriftelijk verslag van de raad van bestuur opgemaakt op 31 mei: 2015.

3) Inbreng om niet van de algemeenheid van de vereniging zonder winstoogmerk "KRISTAL" in de; vereniging zonder winstoogmerk 'WIJ BLIJVEN THUIS", met zetel te 9100 Sint-Niklaas, Peter, Benoitstraat 48, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Oost-Vlaanderen (afdeling Dendermonde), onder het nummer 0860.310.816, en dit overeenkomstig:

- het voorstel, opgemaakt en verleden bij akte verleden voor geassocieerd notaris Carol Bohyn op 19 mei 2015;

- het omstandig schriftelijk verslag van de raad van bestuur van 31 mei 2015;

- artikel 58 van de Wet van 30 december 2009;

- artikel 670, tweede lid, van het Wetboek Vennootschappen;

- de artikelen 760 tot 762 en 764 tot 767 en 770 van het Wetboek van Vennootschappen.

Bijgevolg verkrijgt de vereniging "WIJ BL1JVEN THUIS" het gehele vermogen, met andere woorden alle activa en passiva, alle rechten en verplichtingen van de vereniging "KRISTAL".

Alle verrichtingen van de vereniging "KRISTAL" worden vanaf heden geacht boekhoudkundig en vanuit het standpunt van de directe belastingen verricht te zijn voor rekening van de vereniging "WIJ BL1JVEN THUIS".

Er wordt ingevolge deze inbreng geen enkel bijzonder voordeel toegekend, noch aan de leden van, de betrokken verenigingen, noch aan de leden van de bestuursorganen of directies van de' betrokken verenigingen.

4) Ontbinding en vereffening van de vereniging "KRISTAL".

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd: 1. expeditie akte, 2. schriftelijK verslag van het bestuursorgaan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
KRISTAL

Adresse
9100 Sint-Niklaas

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande