VERHASSELT BUSINESS AND TECHNOLOGY SERVICES

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : VERHASSELT BUSINESS AND TECHNOLOGY SERVICES
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 887.673.427

Publication

10/10/2011
ÿþOndememingsnr : 887673427

Benaming

(voluit) : Verhasselt Business and Technology Services

Rechtsvorm : Venootschap Onder Firma

Zetel : Koutergatstraat 54, 9420 Erpe-Mere, België

Onderwerp akte : Statuten Verhasselt Business and Technology Services V.O.F.

Tussen de ondergetekenden

1) De Heer Verhasselt Jan, geboren te Aalst op 9 juli 1968, nationaal nummer 68.07.09-395.36, echtgenoot

van mevrouw Verbeken Kathleen, wonend te Koutergatstraat 54, Erpe-Mere

ENERZIJDS

EN

2) Mevrouw Verbeken Kathleen, geboren te Aalst op 19 Augustus 1967, nationaal nummer 67.08.19-242.69,

echtgenote van de heer Verhasselt Jan, wonend te Koutergatstraat 54, Erpe-Mere

Gehuwd te Lede op 11 maart '1994 onder het wettelijk stelsel der gemeenschap van goederen bij

onstentenis aan huwelijks-contract, zonder wijziging noch verklaring tot vereffening sindsdien.

WERD OVEREENGEKOMEN WAT VOLGT

Ondergetekenden verklaren de statuten van de vennootschap onder firma aart te passen als volgt :

Artikel 1  Naam

De vennootschap onder firma opgericht door ondergetekenden draagt de benaming "Verhasselt Business

and Technology Services', afgekort "VBTS'

Artikel 2  Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Koutergatstraat 54, 9420 Erpe-Mere,

België. Deze zetel kan, zonder wijziging van statuten, worden overgebracht naar iedere andere plaats in

hetzelfde taalge-bied, bij beslissing van de zaakvoerder, mits de bekendma-king voorzien bij de wet op de

vennootschappen. De vennootschap mag eveneens bijkomende studiebureau's, filialen of bijkantoren oprichten

in binnenland en buiten-land bij beslissing van de zaakvoerder.

Artikel 3  Doel

De vennootschap heeft tot doel :

Ontwerpbureau, studie-, organisatie- en raadgevend bureau inzake financiële, handels-, fiscale,

technologische of sociale aangelegenheden uitgezonderd gereglementeerde werkzaamheden waartoe

machtiging ontbreekt.

Dit omvat onder andere:

" Het verlenen van advies en optreden als expert inzake signaal-, classificatie-, spraak- en taaltechnologie en theorie en inzake artificiële intelligentie

" Het geven van opleiding, het schrijven van cursussen en creëren van lesmateriaal -Het schrijven, bewerken en opmaken van teksten

" Het verlenen van management diensten inclusief pro-ject-, programma-, innovatie- en R&D management

" Het geven van advies inzake het beheer, de organisatie en het management van ondernemingen

*Het geven van advies en opleiding, en optreden als intermediair, ten einde de werking van ondernemingen

te verbeteren

-Het geven van advies en opleiding, en optreden ais intermediair inzake energie

Het financieren en beheren van systemen met zonnepanelen.

Installeren van meetapparatuur en andere goederen, appara-ten, computers en randapparatuur.

Monitoren en optimaliseren van kantoor- en productie materieel en processen.

Het verlenen van managementdiensten aan andere ondememin-gen of de overheid.

Klein- en groothandel, handel, import, export, huur, verhuur, leasing, renting, tussenpersoon in de handel

voor en ontwerp van: computers, randapparatuur, software, servers, standaard- en maatprogrammatuur,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetaij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~z.t

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie va

11111111I11.111R1111!11111

t

r." producten, elektrotechnische installaties, mobiele telefoontoestellen, telefoontoestellen, telefooncentrales, navigatie soft  en hardware.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/10/2011 - Annexes du Moniteur belge Onderhoud en reparatie van roerende goederen, apparaten, computers, randapparatuur.

Ontwerp, ontwikkeling, productie en verkoop van elektro-technische en ander apparatuur en goederen. Organisatie van evenementen en catering.

Strategisch advies, ontwikkelen en implementeren van bedrijf - , innovatie - , marketing  , technische - en merkstrategieën.

Aanschaf, exploitatie, beheer, aankoop, verkoop, verhuur, huur, leasing, financiering, handel in roerende en onroe-rende goederen en persoonlijke en zakelijke rechten op die goederen.

Het beleggen, het intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgi-sche of buitenlandse ondernemingen al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen al dan niet met een (semi)-publiekrechterlijk statuut.

Het beheren van beleggingen en van participaties in doch-tervennootschappen, het waarnemen van bestuurdersfuncties, het verlenen van advies, management en andere diensten aan of in overeenstemming met de activiteiten die de vennoot-schap zelf voert. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt.

Het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, alsmede het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondememin-gen.

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, het vruchtgebruik, de opstal, de erfpacht, de ruil, de verkave-ling en, in het algemeen, alle verrichtingen die recht-streeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten.

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandel-bare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen.

Het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industrië-le, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënven-nootschappen of -ondernemingen; het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondememin-gen.

Deze opsomming is niet limitatief, de in het doel van de vennootschap vermelde aanduidingen en opsommingen zijn niet beperkend en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet van zes april negentienhonderdvijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in aile bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbinte-nissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere ven-nootschappen of ondernemingen.

De vennootschap mag in België en in het buitenland aile financiële, commerciële, industriële, roerende en tinroeren-de verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen of in verband staan met haar maatschappelijk doel of die van aard zijn dat zij het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk bevorderen of vergemakkelijken. De vennootschap kan bijgevolg alle roerende en onroerende zakelijke rechten verwerven zoals eigendomsrechten, vrucht-gebruik, opstal- of erfpachtovereenkomsten afsluiten, huurcontracten aangaan, de hiervoor vermelde rechten vervreemden, alle kredieten aangaan en daartoe de nodige waarborgen stellen, onder andere hypothecaire en In de meest ruime zin alle rechtshandelingen stellen om dit doel te realiseren.

De vennootschap mag, zowel in België als in het buitenland, deelnemen aan alle ondernemingen die een gelijksoortig of bijhorend doel nastreven of die nuttig zijn voor de reali-satie van haar maatschappelijk doel.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend zodat de vennoot-schap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschap-pelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in België als in het buitenland op alle wijzen en manieren die zij het best geSChlkt zou achten.

De zaakvoerder is bevoegd in deze de draagwijdte en de aard van het doel van de vennootschap te interpreteren.

s-

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

De opsomming is louter enumeratief en niet limitatief, met dien verstande dat de vennootschap geen activiteiten zat verrichten waarvoor een vergunning vereist is, zonder deze vergunning eerst te hebben verkregen

Artikel 4  Duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid Artikel 5  Inbrengen - Gerechtigheden

De comparanten verklaren volgende goederen of geldmiddelen in te brengen in de vennootschap en gemeen te maken :

1. Euro 25000 (vijfentwintigduizend Euro liquiditeiten), waarvan Euro 10000 bij oprichting en Euro 15000 bij de kapitaalsverhoging van 15 september 2011.

2. De vakkennis van alle comparanten.

De comparanten verklaren dat de waarde van de netto-inbrengen, gedaan door ieder van hen, gewaardeerd

wordt als volgt:

-de inbreng gedaan door de heer Verhasselt Jan wordt gewaar-deerd op Euro 12500.

-de inbreng gedaan door mevrouw Verteken Kathleen wordt gewaardeerd op Euro 12500.

Bijgevolg wordt het maatschappelijk kapitaal gebracht op Euro 25000.

De comparanten zullen in dezelfde verhouding delen in alla winsten en verliezen van de vennootschap.

Artikel 6  Aandelen in onverdeeldheid of bezwaard met vruchtgebruik.

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar.

Ingeval er verschillende rechthebbenden zijn omtrent hetzelfde aandeel, worden de rechten verbonden aan

dit aandeel geschorst tot een gemeenschappelijke vertegenwoor-diger wordt aangeduid, mits inachtname van

de in artikel 9 opgenomen bepalingen.

Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruikers worden alle rechten, inbegrepen

het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s).

Artikel 7 - Overdracht van aandelen.

Aandelen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij overlijden ofwel aan een

vennoot ofwel aan een persoon die overeenkomstig artikel 9 van de statuten vennoot kan worden en dit mits

unanieme goedkeu-ring van alle vennoten.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. zij blijft voortbestaan onder de

overle-vende vennoten. De erfgenamen van de overledene zullen het deel dat aan de overledene toekomt

volgens de laatste balans die opgemaakt werd vaór het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen.

Daarenboven zullen zij deel hebben in de winsten of de verliezen van het lopende jaar, vastge-steld

overeenkomstig artikel 5 en 12 na sluiting van de eerste balans na het overlijden. Hierbij wordt alleen rekening

gehouden met de tijd gedurende welke de overledene nog deel uitmaakte van de vennootschap.

Buiten de toestemming van alle medevennoten mogen de vennoten geen opdracht geven aan een derde

om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Artikel 8 - Register van aandelen.

Een register van aandelen wordt ',op de zetel gehouden.

In het register van aandelen wordt aangetekend :

1" de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot alsmede het aantal van de hen

toebehorende aande-len;

20 de gedane stortingen;

30 de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de

overdrager en de ovememer in geval van overdracht onder levenden en door de zaakvoerder en de

rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van de effecten wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen. Van die

inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten.

De overdrachten en de overgangen van aandelen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van

derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Artikel 9 - Vennoten

Rechtspersonen kunnen slechts lid zijn voor zover zij een maatschappelijk doel hebben dat identiek of

aanverwant maar niet onverenigbaar is met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

De vennootschap kan nooit haar eigen aandelen verwerven.

Indien een vennoot overlijdt, zullen de andere vennoten, eventuele erfgenamen, er voor zorgen dat de

lopende op-drachten opgevolgd worden.

Ingeval van terugtreding, ontslag, overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een

vennoot, zal (zullen) de andere venno(o)t(en), eventueel de erfgenamen ervoor zorgen dat de lopende

opdrachten worden opgevolgd. Nieuwe vennoten kunnen slechts worden aanvaard bij unaniem akkoord van

aile vennoten.

Artikel 10  Bestuur en vertegenwoordiging

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan een zaakvoerder die in naam van de

vennootschap alle handelin-gen mag stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk

doel. Wordt tot zaakvoerder benoemd voor de duur van de vennootschap: Verhasselt Jan.

De zaakvoerder kan volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te

verbinden. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de

hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld.

Elke overeenkomst vermeldt de identiteit van de vennoot belast met de opdracht.

Artikel 11  Hoofdelijke en onbeperkte aansprakelijkheid

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

Artikel 11  Boekjaar  jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één juli en eindigt op dertig juni van ieder jaar. Het

boekjaar van oprichting gaat in op 5 maart 2007 en eindigt op 30 juni 2008.

Bij het afsluiten van het boekjaar zullen een inventaris, en een winst-en verliesrekening worden opgemaakt.

De stukken dienaangaande zullen in een register worden overge-schreven en voor goedkeuring getekend

worden door iedere vennoot.

Artikel 12  Salaris

Alle vennoten inclusief de zaakvoerder zijn onbezoldigd, behoudens andersluidende unanieme beslissing

van de vennoten. In voorkomend geval kan aan iedere vennoot bovenop zijn aandeel in de winst, een

vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal bepaald worden volgens de aard van zijn werkzaamheden in

de vennootschap. Deze vergoedingen zullen als wedden of vertegenwoordigingskosten bij de algemene

onkosten gerekend worden.

Artikel 13  Vergadering van de vennoten

Een vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de derde

zaterdag van oktober, om 15 uur.

Iedere vennoot heeft het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn

medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste 15 dagen voor de vergadering in de post

afgegeven moet hebben. Deze brief vermeldt de dagorde.

De vergadering zal worden voorgezeten door de voorzitter/zaakvoerder, of in zijn afwezigheid, door de

oudste van de aanwezige vennoten. Zij zal gehouden worden op de maatschappelijke zetel. Iedere vennoot

heeft recht op een stem, in geval van staking van stemmen is die van de voorzitter beslissend.

De beslissingen worden bij enkele meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in huidige

statuten. Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede

vergadering regelmatig mogen beraadslagen, welk ook het aantal aanwezi-ge vennoten is.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot;

geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Artikel 14  Wijziging van statuten

Huidige overeenkomst kan slechts gewijzigd worden met eenparige instemming van alle vennoten.

Artikel 15  Controle

Iedere vennoot heeft individueel de onder-'zoeks- en controlebevoegdheid.

Artikel 15  Ontbinding

Het vennootschapscontract kan worden ontbonden door de enkele wil van één van de vennoten, door een

opzegging aan alle vennoten, mits deze opzegging te goeder trouw en niet ontijdig gedaan wordt.

Toch kan de vennootschap tussen de overblijvende vennoten worden verdergezet na uitkering van het

scheidingsaandeel aan de uittredende vennoot.

Artikel 16  Zegellegging

In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de overlevende echtgeno(o)t(e) of

erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventa-ris laten opmaken of de

werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

Artikel 17  Vereffenaars

ln geval van ontbinding van de vennootschap zal de wijze van vereffening en de benoeming van de

vereffenaars bepaald worden door de vennoten, overeenkomstig de wet op de vennootschappen. De

bevoegdheid van de vereffenaars wordt geregeld door de wet op de vennootschappen.

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten hun inbrengen terugnemen.

Het saldo zal worden verdeeld volgend de verhoudingen bepaald in artikel 5 van de statuten.

Het eventueel netto-verlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

Artikel 17  Keuze van woonplaats

Alle vennoten en zaakvoerders wiens woonplaats onbekend is, worden geacht woonplaats te kiezen in de

zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden

gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

Artikel 18 - Vrijwaring van de belangen van derden

Indien de vennootschap ophoudt te bestaan of indien de contracterende vennoot zijn beroep niet meer kan

of mag uitoefenen, zullen de andere vennoten, eventueel de erfgenamen ervoor zorgen dat de passende

maatregelen worden genomen om de belangen van derden te behartigen.

Opgemaakt in dubbel te Erpe-Mere op 15 september 2011.

6/L-enl SSEL r J4Al

AAiCYceEeDEk

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

1/4

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Stadsblad --10/10/2011

Coordonnées
VERHASSELT BUSINESS AND TECHNOLOGY SERVICES

Adresse
KOUTERGATSTRAAT 54 9420 MERE

Code postal : 9420
Localité : Mere
Commune : ERPE-MERE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande