VERHELST-VAN DEN MAEGDENBERGH

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VERHELST-VAN DEN MAEGDENBERGH
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 433.535.758

Publication

03/04/2014
ÿþr mod 11.1

Benaming (voluit) : VERHELST- VAN DEN MAEGDENBERGH

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Fabriekstraat 59A

9130 Kallo

Onderwerp akte : KAPITAALVERHOGING VAN NETTO-DIVIDEND DOOR INBRENG IN GELD AANPASSING STATUTEN

Uit een akte verleden voor het ambt van notaris Dirk Smet te Sint-Gillis-Waas op achttien maart tweeduizend en veertien, geregistreerd op het kantoor Sint-Niklaas 1 daarna, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering met éénparigheid van stemmen heeft beslist:

1.: het kapitaal van de vennootschap om te zetten in euro zodat het kapitaal van zevenhonderd vijftigduizend Belgische Frank wordt omgezet in achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent.

2.: de nominale waarde der aandelen af te schaffen en te vervangen door een fractiewaarde.

3.: de tekst van artikel 3 integraal te schrappen zodanig dat de concrete zetel uit de statuten wordt geschrapt en te vervangen door de tekst zoals voorgesteld onder punt 3 van het agenda. De zetel blijft behouden te Beveren, Kallo, Fabriekstraat 59A.

4.: De buitengewone algemene vergadering neemt kennis van de beslissing van de bijzondere algemene vergadering der aandeelhouders van zeventien februari tweeduizend en veertien waarbij er werd beslist om een dividend voor een

bruto-bedrag van één miljoen zevenhonderd twintigduizend euro te "

verminderen met het bedrag van de roerende voorheffing van tien procent, zijnde honderd tweeënzeventigduizend euro, in totaal één miljoen vijfhonderd achtenveertigduizend euro netto-dividend, uit te keren.

De aandeelhouders verklaren door ondergetekende notaris voldoende te zijn ingelicht betreffende de term `beschikbare reserves' en verklaren dat het bedrag van één miljoen zevenhonderd twintigduizend euro kan worden beschouwd als beschikbare reserve.

5.: het kapitaal van de vennootschap te verhogen met datzelfde bedrag van het netto-dividend ten bedrage van één miljoen vijfhonderd achtenveertigduizend euro zodat het kapitaal van achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro en één cent wordt verhoogd tot één miljoen vijfhonderd zesenzestigduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent door inbreng in specien ten bedrage van één miljoen vijfhonderd achtenveertigduizend euro, zonder de creatie van nieuwe aandelen.

Op deze kapitaalverhoging wordt ingetekend door inbreng in speciën als volgt:

*door de heer Verhelst Danny, voormeld, voor een bedrag van zevenhonderd vierenzeventigduizend euro, bedrag heden volledig volstort.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ondernemingsnr : 0433.535.758

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

GRIFFIE RECHTBANK

N ,

2 k MAART 20% DENDEWaNDE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

*door mevrouw Van den Maegdenbergh Ilse, voormeld, voor een bedrag van zevenhonderd

vierenzeventigduizend euro, bedrag heden volledig volstort.

De gelden werden overgeschreven op een speciale rekening ten name van de vennootschap bij KBC bank met nummer BE94 7430 5415 5114

De bewijzen van deponering die in het dossier van de werkende notaris bewaard zal blijven, werd door voormelde bankinstelling afgeleverd op achttien maart tweeduizend en veertien.

6.: de tekst van de statuten aan te passen aan de genomen beslissingen en aan het wetboek van vennootschappen door de integrale schrapping van de tekst van de statuten en vervanging door nieuwe.

Deze statuten zullen voortaan luiden als volgt:

STATUTEN

ARTIKEL EEN : BENAMING :

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennoot-'schap met beperkte aansprakelijkheid.

Haar naam luidt "VERHELST-VAN DEN MAEGDENBERGH".

ARTIKEL TWEE : DOEL VAN DE VENNOOTSCHAP :

De vennootschap heeft tot doel:

1.De algemene uitoefening van de Tandheelkunde.

2.De aan- en verkoop, de verhuring, de huurkoop van producten, materialen en apparatuur, die rechtstreeks of onrechtstreeks daarmede in verband staan. Deze omschrijving is niet beperkend en kan slaan op alle voorwerpen van gelijke welke aard. Zij mag voor eigen rekening of voor rekening van derden alle handelingen verrichten die van aard zouden zijn er de verwezenlijking of uitbreiding van mogelijk te maken of te bevorderen. De vennootschap zal door middel van inbreng, versmelting, ondernemingen, verenigingen, vennootschappen, zowel In België als in het buitenland, die een gelijkaardig doel nastreven of waarvan het doel enig verband heeft met het hare. Verder is de vennootschap gerechtigd zowel in België als in het buitenland, alle financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten, nodig of dienstig voor de verwezenlijking van haar doel; De ontvangst der erelonen en vergoedingen geschiedt door de vennootschap en voor haar rekening, zij kan een vergoeding ujitkeren op basis van de geleverde prestaties voor de vennoot (-oten).

ARTIKEL DRIE : ZETEL VAN DE VENNOOTSCHAP :

De zetel van de vennootschap mag naar elke plaats in België worden overgebracht bij eenvoudige beslissing van de zaakvoer-ider(s), bekend te maken in de Bijla-+gen tot het Belgisch Staats-iblad, mits naleving van de taalwetgeving aan-'gaande de vennoot-+schappen.

Eveneens bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) mag de vennootschap in België of in het buitenland bijhuizen, exploitatiezetels, werkhuizen of magazijnen oprichten.

ARTIKEL VIER : DUUR :

De vennootschap wordt opgericht voor onbeperkte duur met ingang vanaf heden.

Zij zal evenwel rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte.

Onverminderd de uitwerking der wettelijke gronden van ontbin-'ding kan de vennootschap slechts ontbonden worden bij beslisising van de algemene vergadering, beslissend zoals inzake wijziging der statuten.

ARTIKEL VIJF : MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mal 11.1

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op één miljoen vijfhonderd zesenzestigduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent, vertegen-'woordigd door zevenhonderd vijftig aandelen zonder nominale waarde, elk aandeel vertegenwoordigend één/zevenhonderd vijftigste van het kapitaal.

ARTIKEL ZES : AANDELEN

De aandelen zijn op naam. Zij worden ingeschreven in het register van aandelen met de juiste aanduiding van de aandeelhouders, het aantal aandelen dat zij bezitten, alsook de aantekening van de gedane stortingen. Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

ARTIKEL ZEVEN : OVERDRACHT VAN AANDELEN WANNEER DE VEN-NOOTSCHAP SLECHTS UIT EEN VENNOOT BESTAAT :

Indien de vennootschap slechts uit één vennoot bestaat, zal deze vrij zijn al zijn aandelen of een gedeelte ervan, over te dragen aan wie hij het wenst.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt

ontbonden. Indien de enige vennoot geen uiterste wilsbeschikking

nagelaten heeft betreffende de uitoe-ifening van de rechten verbonden aan de aandelen, zullen die rechten uitgeoefend worden door zijn regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap, tot de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen.

Indien er aandelen zouden zijn die niet evenredig verdeelbaar zijn, zullen voormelde erfgenamen en legatarissen de verplich-ting hebben om voor voormelde aandelen een gevolmachtigde aan te wijzen; bij gebreke aan akkoord zal de gevolmachtigde aangeduid worden door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vennootschap haar zetel heeft, zetelend in kortgeding op verzoek van de meest gerede partij.

Bij gebreke aan aanwijzing van een bijzonder gevolmachtigde zal de uitoefe-ning van de rechten verbonden aan de niet evenredig verdeelbare aandelen worden opgeschort. In afwijking van het vorenstaande, oefent diegene die het vruchtgebruik van de aandelen van een vennootschap erft, de lidmaatschapsrechten uit.

ARTIKEL ACHT : OVERDRACHT VAN AANDELEN INDIEN DE VENNOOT-SCHAP UIT MEERDERE VENNOTEN BESTAAT

De aandelen van een vennoot mogen niet worden afgestaan onder levenden noch overge-Idragen wegens overlijden, dan met toestem-iming van alle overige vennoten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld, op de hierna bepaalde wijze.

De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij aangetekende brief, waarin hij de naam, voornaam, beroep en woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht. Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen de drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstige toepassing. ln dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elke te benoemen. De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden. Over

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open. De afkoop van aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maand na de dag waarop de waarde definitief zal zijn vastgesteld.

ARTIKEL NEGEN :

Van elke overdracht van aandelen wordt melding gemaakt in het register van aandel-'en. Deze melding wordt gedateerd en ondertekend door de overdranger en de overnemer, of bij over-'dracht door overlijden, door een zaakvoerder en de begunstigde.

De overdracht van aandelen geldt ten aanzien van de vennootschap en van derden, vanaf haar inschrijving in gemeld regis-'ter.

ARTIKEL TIEN :

De hierboven beschreven regels inzake overdracht onder leven-+den zijn van toepassing bij overdracht door of ten voordele van een rechtspersoon.

ARTIKEL ELF :

Zolang de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden vennoot niet als vennoot aanvaard zijn, zoals hiervoren bepaald, zullen zij geen rechten kunnen doen gelden tegenover de vennootschap.

Zij zullen zich in geen geval mogen mengen in het bestuur van de vennoot-schap.

ARTIKEL TWAALF :

De aandelen zijn ondeelbaar.

Indien er meerdere eigenaars zijn van één aandeel, wordt het hieraan verbon-'den stemrecht geschorst totdat één enkel persoon aangeduid wordt als zijnde de eigenaar van dit aandeel ten overstaan van de vennootschap.

De lidmaatschapsrechten worden bij gebreke van afwijkende overeenkomst, uitgeoefend door de vruchtge-zbruiker.

ARTIKEL DERTIEN :

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het faillissement, het kennelijk onvermogen of de ontzetting van één der vennoten.

De erfgenamen, schuldeisers of rechthebbenden van een vennoot mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels leggen op de goederen van de vennootschap, noch er de verdeling of de verkoop van vorderen.

ARTIKEL VEERTIEN :

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

Tot statutaire zaakvoerders worden benoemd voor de duur van de vennootschap, de heer Verheist en mevrouw Van den Maegdenbergh.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

indien de vennootschap zelf tot bestuurderizaakvoerder wordt benoemd in een

vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

Wanneer zij voor de vennootschap handelen, zullen de zaakvoer-'ders steeds hun handtekening moeten laten voorafgaan of volgen door de vermelding van

de hoedanigheid kfaQhtens dewelke.zij handelen_e_vogrwelke________ _______

___

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

t3elgisch

Staatsblad

t

.1 '. r

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het E3elgisch

Staatsblad

vennootschap zij optreden, tenzij dit duidelijk blijkt uit het stuk dat zij ondertekenen.

ARTIKEL VIJFTIEN :

Elk der zaakvoerders heeft alleen de meest uitgebreide macht om in naam van de vennootschap op te treden en alle daden te stellen welke niet uitdrukke-'lijk door de wet aan de algemene vergadering der aandeelhouders zijn voorbe-thouden. Zij verte'igenwoordigen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser en verweerder.

De zaakvoerders kunnen bij volmacht welbepaalde delen van hun bevoegdheid toevertrou~'wen aan elke persoon die zij daartoe geschikt achten.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd tot een jaarverga-'dering of buitengewone algemene vergadering hierover anders beslist.

ARTIKEL ZESTIEN : ALGEMENE VERGADERINGEN :

De jaarlijkse gewone algemene vergadering zal gehouden worden op de EERSTE ZATERDAG VAN DE MAAND OKTOBER OM VEERTIEN UUR op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de uitnodiging bepaald. Indien dit een wettelijke feestdag is, zal de vergadering verplaatst worden naar de eerstvolgende werkdag.

Deze vergadering zal onder meer tot dagorde hebben : bespre-+king van het verslag van de zaakvoerder(s) over het verlopen boeklaar (voor zover dit wettelijk vereist is), de goedkeuring van de jaarrekening, de kwijting te geven aan de zaakvoerder(s) en eventueel de herbenoeming van de zaakvoer'der(s).

ARTIKEL ZEVENTIEN :

ledere vennoot mag zich op de algemene vergaderingen laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde, mits deze zelf vennoot weze.

Verder zal de algemene vergadering beraadslagen volgens de regels voorzien door de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Zij zal kunnen samengeroepen worden door de zaakvoerder(s) telkens het belang van de vennootschap zulks vereist.

De notulen van de vergaderingen zullen worden ondertekend door alle aanwezige vennoten; de expedities of uittreksels die in en buiten rechte moeten worden voorgelegd, worden ondertekend door een zaakvoerder.

Evenwel kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte verleden moeten worden.

ARTIKEL ACHTTIEN : INVENTARIS - JAARREKENING - WINSTVERDELING:

Het boekjaar van de vennootschap begint op één mei ein-'digt op dertig april daarna.

Elk jaar op het einde van het boekjaar worden de boeken der vennnootschap afgesloten en worden door de zaakvoerder(s) de inventaris en de jaarrekening, bestaande

uit balans, resulta~'tenrekening en toelichting, opgemaakt.

ARTIKEL NEGENTIEN :

Het saldo van de resultatenrekening, na aftrek van alle kos-'ten, nodige provisies en afschrijvingen, vormt het resultaat van het boekjaar van de vennootschap.

Van het positief resultaat van het boekjaar, na aanrekening van eventuele overgedragen verliezen, zal jaarlijks ten minste vijf ten honderd voorafgenomen worden, voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds. Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer dit reservefonds een tiende van het kapitaal bereikt.

Het overschot wordt in beginsel onder de aandeelhouders ver ideeld, tenzij de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s) beslist dat dit saldo voor het geheel of voor een gedeelte een andere bestemming zal krijgen en onder meer aangewend zal worden voor het vormen van een buitengewoon

reserve-'fonds of het overbrengen naar het volgend boekjaar.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

a `5. a

II

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Geen uitkering zal mogen geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto aktief zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL TWINTIG :

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk tijdstip ook, heeft de algemene vergadering de bevoegdheid om de vereffenaars te benoemen, hun machten en vergoedingen vast te stellen en de wijze van vereffening te bepalen, mits naleving van de voorschriften voorzien in het wetboek van vennootschappen.

ARTIKEL EEN EN TWINTIG :

Na de vereffening van het maatschappelijk passief, zal het batig saldo tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aantal aandelen in hun bezit, nadat deze gebeurlijk op Jezelf-ede vereffeningsvoet zullen gebracht zijn.

ARTIKEL TWEE EN TWINTIG :

Voor alles wat in onderhavige statuten niet is voorzien ver-'klaren de verschijners zich te willen gedragen overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL Neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Dendermonde: expeditie akte statutenwijziging en de gecoördineerde statuten

Dirk Smet, notaris

mod 11.1

04/12/2013 : DET000089
01/12/2014 : ME. - JAARREKENING 30.04.2014, GGK 04.10.2014, NGL 27.11.2014 14676-0365-014
04/12/2012 : DET000089
02/12/2011 : DET000089
08/12/2010 : DET000089
08/12/2009 : DET000089
01/12/2008 : DET000089
12/12/2007 : DET000089
03/11/2006 : DET000089
04/11/2005 : SNT000089
08/11/2004 : SNT000089
28/10/2003 : SNT000089
13/11/2002 : SNT000089
09/11/2001 : SNT000089
27/10/2000 : SNT000089
19/03/1988 : SNA3145

Coordonnées
VERHELST-VAN DEN MAEGDENBERGH

Adresse
FABRIEKSTRAAT 59A 9130 BEVEREN (KALLO)

Code postal : 9130
Localité : Kallo
Commune : BEVEREN-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande