VERIEJENNEGING ZONDER WENSJTOEGMEIRK TES VAN OERRE ZEGGEN, AFGEKORT: TES VAN OERRE ZEGGEN OF TVOZ

Association sans but lucratif


Dénomination : VERIEJENNEGING ZONDER WENSJTOEGMEIRK TES VAN OERRE ZEGGEN, AFGEKORT: TES VAN OERRE ZEGGEN OF TVOZ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 460.335.769

Publication

24/04/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

15 APR. 2013

DEND&MiONDE

Illt11111,111p1

Ondernemingsnr : 0460.335.769

Benaming

(voluit) : Veriejenneging zonder wensjtoegmeirk Tes van oèrre zeggen

(verkort) : vzw Tes van oèrre zeggen of vzw TVOZ

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Vooruitgangstraat 57, 9473 Welle

Onderroerº% akte ; wijziging statuten en gecoördineerde statuten

Tijdens de algemene vergadering van 7 januari 2013, werden onderstaande gecoördineerde statuten goedgekeurd en bekrachtigd.

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Veriejenneging zonder wensjtoegmeirk Tes van oèrre zeggen, of afgekort vzw Tes van oèrre zeggen, of vzw TVOZ.

Artikel 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel in Kerkstraat 2 te 9473 Welle en resorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Artikel 3, De vereniging heeft tot doel om socio-culturele en sportactiviteiten in te richten. De vereniging mag alle activiteiten en rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn om haar maatschappelijk doel te realiseren. Zij mag hiertoe tevens alle roerende of onroerende goederen verwerven, behouden en van de hand doen onder welke vorm dan ook. De vzw kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover de opbrengst hiervan integraal besteed wordt aan het realiseren van het statutaire doet.

Artikel 4. De duur van de vereniging zonder winstoogmerk is onbepaald, zij kan echter te allen tijde worden ontbonden.

Artikel 5. De vzw telt effectieve leden en eventueel toetredende leden. De effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering en hebben stemrecht, De toegetreden leden zijn geen lid van de algemene vergadering en genieten enkel van de activiteiten van de vzw. Hun rechten en plichten kunnen worden vastgelegd in het intern reglement.

De vzw moet minstens drie effectieve leden bedragen en is niet beperkt in aantal. Er wordt geen lidgeld gevraagd aan de effectieve noch toetredende [eden.

Artikel 6. Tot de vereniging zonder winstoogmerk kan als effectief lid toetreden al wie door de raad van bestuur wordt aanvaard. Kandidaat-Leden stellen schriftelijk hun kandidatuur bij de voorzitter van de vereniging zonder winstoogmerk, tenzij ze voorgedragen worden door 1/3 van de leden. Toetreding tot de vereniging zonder winstoogmerk houdt instemming in met het doel, de statuten en het intern reglement van de vereniging zonder winstoogmerk. Het lidmaatschap is noch in rechte, noch in feite overdraagbaar op nabestaanden. Ontslagnemende of uitgesloten leden, noch erfgenamen of rechtverkrijgenden, kunnen aanspraak maken op enige vergoeding of aandeel in het patrimonium.

De effectieve leden kunnen zich op ieder ogenblik uit de vereniging zonder winstoogmerk terugtrekken, onder de voorwaarde dat zij hun ontslag met een aangetekende zending naar de voorzitter van de raad van bestuur sturen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, onder de voorwaarde dat het lid de kans heeft gekregen zich mondeling te verantwoorden. Als de uitsluiting van een lid dringend vereist is, dan kan de raad van bestuur, in afwachting van de bijeenroeping van de algemene vergadering, een tijdelijke maatregel van schorsing nemen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

41,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Toegetreden leden verklaren zich akkoord met het doel, de statuten en het intern reglement en treden toe na de goedkeuring door de algemene vergadering. Zij kunnen zich uit de vereniging zonder winstoogmerk terugtrekken door eenvoudige kennisgeving aan een lid van de raad van bestuur.

Op de zetel van de vzw wordt een papieren of elektronisch ledenregister bijgehouden. Dit vermeldt per lid minimaal de naam, de voornaam en het domicilie-adres, Elk lid van de vereniging zonder winstoogmerk kan op zijn verzoek dit register raadplegen.

Artikel 7. De vereniging zonder winstoogmerk wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden. De bestuursleden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering. Hun mandaat eindigt door ontslag als lid van de raad van bestuur of als gewoon lid van de algemene vergadering, afzetting bij gewone meerderheid, of verlies van het lidmaatschap.

Artikel. 8. De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten.

Artikel 9, De raad van bestuur kan zijn volmacht voor bepaalde taken en handelingen op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs, met machtiging van de algemene vergadering, aan een andere persoon al dan niet lid van de vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 10. De raad van bestuur zal de functies van voorzitter, secretaris en penningmeester onder de bestuurders verdelen

Artikel 11, Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan over de verbintenissen van de vereniging zonder winstoogmerk. Hun aansprakelijkheid beperkt zich tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun bestuur begane misgrepen.

Artikel 12. De bestuurders ontvangen voor hun bestuursmandaat geen vergoeding.

Artikel 13. De vocrzitter zit de vergaderingen voor. Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter, penningmeester of secretaris.

De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van zijn voorzitter of van zijn plaatsvervanger, telkens dit in het belang van de vereniging zonder winstoogmerk is, of als dit door de helft van de bestuurders gevraagd wordt.

De raad van bestuur vergadert ten minste twee keer per jaar.

De raad van bestuur kan steeds geldig beslissen, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt en naar de leden van de raad van bestuur gestuurd.

Artikel 14. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, en bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, penningmeester of secretaris, Alle leden zijn stemgerechtigd. Elk lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, in het bezit van een schriftelijke volmacht. Elk lid kan slechts drager zijn van één volmacht. De dagorde wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Alle leden moeten ten minste 8 kalenderdagen voor de vergadering worden opgeroepen per gewone brief of e-mail. Deze oproepingsbrief vermeldt de agenda, plaats en uur van de vergadering. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door een lid wordt eveneens opgenomen in de agenda en wordt behandeld door de raad van bestuur.

Artikel 15. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zonder winstoogmerk dit vereist, De raad van bestuur is bovendien verplicht een bijzondere vergadering bijeen te roepen telkens wanneer een derde van de leden van de algemene vergadering daarom schriftelijk verzoekt, Zij wordt ten minste jaarlijks samengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en de begroting.

Artikel 16. In gewone gevallen worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen. Bij staking der stemmen volgt er een nieuwe stemronde.

Tot wijziging van de statuten, behalve de wijziging van de doelstellingen van de vereniging, kan slechts worden besloten wanneer de voorgestelde wijziging in de dagorde is opgenomen en als twee derden van de stemgerechtigde effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Als dit minimum niet wordt gehaald, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldige beslissing kan nemen zonder dat twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig is. Tussen de eerste algemene vergadering en de tweede algemene vergadering moeten er minimaal 15 dagen zitten. Voor elke statutenwijziging is een meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen vereist.

é den

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Tot wijziging van de doelstellingen kan slechts worden besloten wanneer de voorgestelde wijziging in de dagorde is opgenomen en vier vijfden van de stemgerechtigde effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Als dit minimum niet wordt gehaald, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldige beslissing kan nemen zonder dat vier vijfden van de stemgerechtigde leden aanwezig is. Tussen de eerste en de tweede algemene vergadering moeten er minimaal 15 dagen zitten. Voor elke wijziging van de doelstellingen is een meerderheid van vier vijfden van de aanwezige stemmen vereist,

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register op de zetel van de vereniging zonder winstoogmerk. De leden mogen te allen tijde kennis nemen van de beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 17. De raad van bestuur stelt de begroting op voor het komende boekjaar en legt deze ieder jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 18. Het boekjaar van de vereniging zonder winstoogmerk loopt van 1 januari tot 31 december.

Artikel 19. Behalve in geval van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan de ontbinding van de vereniging zonder winstoogmerk uitsluitend gebeuren bij beslissing van twee derde van de leden. Als door overlijden of ontslag, het aantal leden minder dan drie bedraagt, dan hebben de overblijvende leden twee maanden de tijd om nieuwe leden aan te trekken. In geval van vrijwillige ontbinding zal, na aanzuivering van het passief, de bestemming van de goederen door de algemene vergadering toegekend worden aan een andere VZW met een gelijkaardig doel werkzaam in Vlaanderen. Het ontbindingsbesluit benoemt tevens 1 of meerdere vereffenaars; bij gebrek daaraan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Artikel 20. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, aangepast door de wet van 2 mei 2002, van toepassing. De interne werking van de vereniging zonder winstoogmerk kan worden geregeld door een intern reglement,

Worden per 31,12.2012 ontslagen als bestuurslid:

- Erik Duwé - voorzitter

Gunther De Grom - ondervoorzitter

- Marc Meessens - penningmeester

- [Ise De Backer - secretaris

Worden per 1.01.2013 aangesteld als bestuurslid:

- Steven Debruyn - Voorzitter

- Jan De Backer - Secretaris

- Frank Spanhoven - Penningmeester

- Wilty Van Droogenbroeck - Bestuurder

Opgemaakt te Welle op 18 maart 2013

Volgen de handtekeningen:

De raad van bestuur:

- Steven Debruyn

- Jan De Backer

- Frank Spanhoven

- Willy Van Droogenbroeck

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VERIEJENNEGING ZONDER WENSJTOEGMEIRK TES VAN…

Adresse
VOORUITGANGSTRAAT 57 9473 WELLE

Code postal : 9473
Localité : Welle
Commune : DENDERLEEUW
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande