VEROFIN

Société en commandite simple


Dénomination : VEROFIN
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 632.690.319

Publication

03/07/2015
ÿþ Maa word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor behoud

aan hr

Belgisc Staatsbl

111111111.111111111E1

16

NEERGELEGD

2 4 JUNI 2015

RECHTegetN'AN

Kc7nPl-tnNDFl, TE GENT

Ondernemingsnr : Q (D32.,, IA0 . n,

Benaming

(voluit) : VEROFIN

(verkort) :

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : SPOELSTRAAT 6, 9800 MEIGEM (volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uittreksel van de oprichting van een gewone commanditaire vennootschap dd. 08/06/2015

Zijn verschenen

1.Mevrouw De Jaeger Veerle, wonende te 9910 Knesselare, Urseldorp 19, Nat. Nummer : 75.01.07-290-15;

2.De heer Schelstraete Peter, wonende te 9910 Knesselare , Urseldorp 19, Nat. Nummer : 74.05.01-221-77;

II. STATUTEN

AFDELING I BENAMING - ZETEL - DOEL- DUUR

Artikel 1 Rechtsvorm - Naam - Identificatie

De vennootschap is een Gewone commanditaire vennootschap.

De naam van de vennootschap luidt "Verofin",

De vennootschap moet telkens wanneer zij haar naam gebruikt de naam laten voorafgaan of volgen door de

melding van haar vennootschapsvorm, ofwel voluit geschreven als "gewone commanditaire vennootschap",

ofwel afgekort "Comm. V.".

Artikel 2 Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9800 Meigem, Spoelstraat 6.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in het Nederlands taalgebied en in het tweetalig gebied Brussel - hoofdstad, bij besluit van de zaakvoerder(s), mits bekendmaking in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap zal overal, zowel in het binnen- als in buitenland, bij gewone beslissing van de zaakvoerder(s), administratieve zetels, bijhuizen en kantoren mogen openen.

Artikel 3 Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur vanaf heden.

Zij kan slechts voor de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering

genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel4 Doel





De vennootschap heeft tot doel :

(.VOOR EIGEN REKENING, VOOR REKENING VAN DERDEN OF IN DEELNEMING MET DERDEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

A.Het verlenen van financiële, administratieve en commerciële adviezen en hulp aan het bedrijfsleven.

B.Het verwerven van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten rechtspersonen of ondernemingen; het stimuleren, plannen en coördineren van de ontwikkeling van voormelde rechtspersonen of ondernemingen.

C.Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm; het zich in dit kader borg stellen of aval verlenen, in de meest ruime zin; alle handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondememingen.

D.Het verlenen van adviezen en het verstrekken van prestaties op financieel, technisch, juridisch, logistiek, commercieel of administratief vlak.

E.Het waarnemen van bestuursopdrachten en  mandaten, het uitoefenen van opdrachten en functies.

F.Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten en technologieën en hun toepassingen; het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële vaste activa;

G.De aan- en verkoop evenals de in- en uitvoer van om het even welke goederen evenals het optreden als tussenpersoon bij voormelde verrichtingen.

II.VOOR EIGEN REKENING

A.Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; aile verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerend goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen,

B.Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerende vermogen; aile verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, aandelenopties, obligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgeven door Belgische of buitenlandse emittenten.

lI1.B1JZONDERE BEPALINGEN

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen aile commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar aandeelhouders en haar bestuurders) en kan alle kosten maken en Investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

AFDELING 11 KAPITAAL - MAATSCHAPPELIJKE AANDEELBEWIJZEN

Artikel 5 Kapitaal

Het kapitaal bedraagt duizend euro (1.000 E) in speciën.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6 Aandelen

Het kapitaal is samengesteld uit 100 aandelen, met een fractiewaarde van tien euro (10 ¬ ) ieder.

Alle aandelen zijn op naam en warden aangetekend in een aandelenregister dat bewaard wordt op de zetel

van de vennootschap, en daar ter inzage is van de vennoten.

AFDELING III VENNOTEN

Artikel 7 Vennoten

De werkend vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt gehouden voor de verbintenissen van de vennootschap. Oprichter Sub I is werkend vennoot, oprichter sub 2 is stille vennoot.

Artikel 8 Overdracht van aandelen

8.1. Overdracht onder de levenden

Een vennoot kan zijn aandeel slechts afstaan onder levenden aan een derde mits éénparige toestemming

van de andere vennoten.

8.2. Overdracht bij overlijden

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. Bij overlijden van een vennoot beslissen de overblijvende vennoten of de vennootschap verder gezet wordt met de overblijvende vennoten en/of erfgenamen.

8.3. Toetreding van een nieuwe vennoot

Een nieuwe vennoot kan slechts toetreden tot de vennootschap mits éénparige instemming van alle

vennoten.

8.4. Uittreding

De vennoot die wenst uit te treden dient dit ter kennis te brengen van de vennootschap per aangetekend schrijven of een voor ontvangst ondertekend schrijven.

Een vennoot kan slechts uittreden mits éénpang akkoord van alle overige vennoten. Wordt dit akkoord niet bekomen dan moet de vennoot die wenst uit te treden binnen de drie maanden een nieuwe vennoot zoeken om zijn aandeel in de vennootschap over te nemen. Slaagt hij hier niet in binnen de drie maanden of verkrijgt de nieuwe vennoot niet de hierboven sub 8.3. vereiste instemming, dan zijn de andere vennoten er toe gehouden het scheidingsaandeel van het uittredend lid over te nemen. De vennootschap blijft dan verder bestaan tussen de overige vennoten behoudens andersluidende beslissing.

AFDELING IV BESTUUR EN CONTROLE

Artikel 9 Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders.

Worden tot dit ambt benoemd: Mevrouw Veerie De Jaeger, voormeld.

De zaakvoerder bezit alle machten van bestuur en van beschikking. Hun afzonderlijke handtekening

verbindt geldig de vennootschap voor alle akten die haar aanbelangen, zelfs de akte waarbij een openbaar of

ministerieel ambtenaar tussenkomt.

Artikel 10 Controle

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en heeft recht op informatie bepaald in artikel 137 van het Wetboek van Vennootschappen, teneinde zich te kunnen vergewissen van de financiële toestand van de vennootschap.

De vennoten kunnen zich op hun kosten laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant.

AFDELING V ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11 Algemene Vergadering

De algemene vergadering bestaat uit al de vennoten.

4 ~"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder(s). Indien alle vennoten aanwezig zijn dient geen verantwoording van deze voorafgaandelijke bijeenroeping te worden gegeven.

De algemene vergadering zal worden voorgezeten door de (oudste van de) zaakvoerder(s). De vergadering benoemt een secretaris. Van de vergaderingen zullen notulen worden opgemaakt waarin de genomen beslissingen worden geakteerd. De notulen zullen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering.

De kopieën of uittreksels van deze notulen, voor gerechtelijke of buitengerechtelijke doeleinden, zullen worden ondertekend door een zaakvoerder.

Artikel 12 Jaarvergadering

De algemene vergadering komt ten minste éénmaal per jaar bijeen. De jaarlijkse vergadering van de

vennoten zal worden gehouden op de Derde ZATERDAG VAN DE MAAND DECEMBER, om 12 u. De

jaarvergadering heeft tot doel:

1.Bestemming van het resultaat;

2.Goedkeuring van de balans en resultatenrekening;

3.Kwijting aan de zaakvoerder(s).

De beslissingen op de jaarvergadering worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 13 Bijzondere algemene vergadering

De bijzondere algemene vergadering van de vennoten kan op elk ogenblijk worden samengeroepen op verzoek van iedere vennoot en dit binnen de maand van dit verzoek. De bijzondere algemene vergadering heeft tot doel de wijziging van de statuten.

De beslissingen op de bijzondere algemene vergadering worden genomen met unanimiteit van de vennoten.

Artikel 14 Stemrecht

Elk aandeel heeft recht op één stem.

Elke stem van een vennoot mag persoonlijk worden uitgebracht, ofwel verzonden per gewone brief, telex,

telegram, telegraaf, fax of e-mail of om het even welk ander communicatiemiddel.

Een stem kan geldig worden uitgebracht door tussenkomst van een lasthebber of een gevolmachtigde, die

niettemin de hoedanigheid van de vennoot moet bezitten.

Artikel 15 Aanwezigheidsquorum

Zowel de jaarvergadering als de bijzondere algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen wanneer alle vennoten aanwezig zijn.

AFDELING VI BOEKJAAR - BALANS - WINSTVERDELING

Artikel 16 Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 JULI EN EINDIGT OP 30 JUNI van het daaropvolgend jaar.

Artikel 17 Inventaris - Balans

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerder(s) de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de balans en resultatenrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar en wordt de boekhouding afgesloten.

Artikel 18 Winstverdeling

Op voorstel van de zaakvoerder(s) beslist de jaarvergadering over de bestemming die aan het resultaat zal worden gegeven.

AFDELING VII ONTBINDING

Artikel 19 Besluit tot ontbinding

De vennootschap kan worden ontbonden bij besluit van de bijzondere algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

De vennootschap zal niet ontbonden zijn door het overlijden van een vennoot.

Artikel 20 Vereffenaars

In geval de vennootschap ontbonden wordt, zullen de zaakvoerders van rechtswege vereffenaars zijn.

AFDELING VIII - DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 21 Woonplaats

Elke vennoot of zaakvoerder verklaart voor de toepassing van deze statuten, woonstkeuze te doen op de maatschappelijke zetel waar alle kennisgevingen, mededelingen en aanmaningen geacht zullen worden haar/hem rechtsgeldig te zijn gedaan.

Ill. OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Aanvang en einde van het eerste boekjaar - Eerste jaarvergadering

Het eerste boekjaar vangt aan op heden en zal eindigen op 30 juni 2016.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in december 2016

Bekrachtiging  artikel 60 Wetboek van vennootschappen

Ondergetekenden verklaren dat de vennootschap alle akten bekrachtigt en overneemt die voor de vennootschap in oprichting werden verricht sedert 1 april 2015.

Opgemaakt in drievoud te Deinze, op 08/06/2015.

Getekend

Veerle De Jaeger

Zaakvoerder

Tegelijk neergelegd : oprichtingsakte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden ` aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
VEROFIN

Adresse
SPOELSTRAAT 6 9800 MEIGEM

Code postal : 9800
Localité : Meigem
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande