VIDEOCLUB EVERGEM

Association sans but lucratif


Dénomination : VIDEOCLUB EVERGEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.308.041

Publication

05/11/2014
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

11111

1 202860*

T

bel a: Be Sta

NEERGELEGQ

27 KT. 2014

RECHTBANK VAN KOOPHADlDELrT.tLGENT

Ondernemingsnr : 537.308.041

Benaming

(voluit) : vzw Videoclub Evergem

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Hekstraat 7 9940 Evergem

Onderwerp akte : Aanstelling raad van bestuur

Op de algemene vergadering vergadering van 08-09-2014

Werd de raad van bestuur als volgt samengesteld:

Abraham Gisela, Bovijn Freddy, Caboor André, De Vetter Daniël, Goethals Geert, Kint Antoine, Van de Velde Martha, Van Hyfte Leon.

Op de raad van bestuur van 08-09-2014 werden aangesteld

- Daniél De Vetter : voorzitter

- André Caboor : onder voorzitter

- Geert Goethals : secretaris

- Freddy Bovijn : Penningmeester

- Gisela Abraham: bestuurder

- Antoine Kint: bestuurder

- Leon Van Hyfte: bestuurder

- Martha Van de Velde: bestuurder

Daniél De Vetter

bestuurder

08/08/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN vzw Videoclub Evergem

TITEL I: Benaming, zetel, doel, duur.

Artikel 1 : De vereniging draagt als naam: v.z.w. Videoclub Evergem

Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar

naam vermelden, onmiddellijk gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk (v.z.w.).

Artikel 2 : De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het arrondissement Gent op het volgende adres: Hekstraat 7 - 9940 Evergem

Bij beslissing van de algemene vergadering kan deze verplaatst worden naar elk ander wettelijk toegestane plaats.

Artikel 3 : De vereniging heeft tot doel :

- binnen de amateurkunsten de kunstdisciplines film, video en andere media te bestendigen en te valoriseren als volwaardige en maatschappelijk relevante kunstuiting binnen de kunstensector in het algemeen binnen het grondgebied van de gemeente Evergem en daarbuiten.

- de materiële en morele belangen van bovengenoemde kunstdisciplines te behartigen en te verdedigen.

- bij te dragen tot de bevordering van de artistieke, technische, communicatieve en organisatorische kwaliteit van bovengenoemde kunstdisciplines binnen de gemeente Evergem en daarbuiten.

Zij kan alle initiatieven van structurele, dienstverlenende, begeleidende, ondersteunende en promotionele aard nemen of steunen en activiteiten organiseren of mede organiseren die tot de verwezenlijking van die doelstellingen bijdragen of kunnen bijdragen.

Artikel 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II : Lidmaatschap, aanvaarding, schrapping, verbintenissen

Artikel 5 : Het aantal werkende leden bedraagt ten minste drie.

Uitsluitend natuurlijke personen kunnen als werkend lid toetreden, mits aanvaard te worden door de algemene

vergadering.

De oprichters zijn de eerste werkende leden.

Zijn op datum 5 augustus 2013 bijeengekomen en hebben volgende vereniging gesticht v.z.w. Videoclub Evergem tevens hebben zij met eenparigheid van stemmen volgende statuten aanvaard.

Ondergetekende personen

- Abraham Gisela, Molenstraat 142  9820 Merelbeke, gepensioneerde

- Bovijn Freddy, Rattepas 8  9860 Moortsele, gepensioneerde

- Caboor André, Hekstraat 47  9940 Evergem, gepensioneerde

- De Vetter Daniël, Nieuwstraat 41  9080 Lochristi, ambtenaar

- Kint Antoine, Grossenknetenstraat 4 bus 2  9940 Evergem

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : vzw Videoclub Evergem

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13304455*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Hekstraat 7

0537308041

9940

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Evergem

Griffie

Neergelegd

06-08-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Niet-werkende leden kunnen eveneens aansluiten bij de vereniging. Hun rechten en plichten worden in het huishoudelijk reglement beschreven.

Artikel 6 : Eenieder die wenst werkend lid te worden richt een verzoekschrift tot de voorzitter van de raad van bestuur om voorgedragen te worden aan de algemene vergadering.

Artikel 7 : Door schriftelijke mededeling aan de voorzitter van de raad van bestuur kan een werkend lid ten alle tijde uit de vereniging treden.

Artikel 8 : Wanneer een lid voorgedragen wordt tot uitsluiting, dan zal dit lid ingelicht worden per aangetekend schrijven. Daarna zal betrokken lid gehoord worden op de eerstvolgende algemene vergadering. Bij geheime stemming en bij eenvoudige meerderheid (de helft + 1) van de aanwezige leden wordt een lid uitgesloten. De uitsluiting wordt effectief de derde dag na het schriftelijk meedelen van de beslissing van de algemene vergadering aan het lid.

Artikel 9 : De uittredende of uitgesloten leden hebben geen enkel recht op het maatschappelijk vermogen. Ze kunnen evenmin de teruggave vorderen van gestorte bijdragen. In geen geval kan mededeling van rekeningen, verzegelingen van goederen of het opmaken van een inventaris geëist worden.

Artikel 10 : De verbintenis van elk werkend lid van de vereniging wordt strikt beperkt tot het bedrag van zijn bijdragen. Deze worden elk jaar door de algemene vergadering vastgesteld op een bedrag gelijk voor alle leden zonder dat dit bedrag zeshonderd twintig euro mag overschrijden.

TITEL III : Beheer, dagelijks beheer

Artikel 11 : De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens 5 leden. De leden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering benoemd voor een termijn van drie jaar en zijn al dan niet herkiesbaar. Elke bestuurder die benoemd wordt om te voorzien in een open vacature, voleindigt het mandaat van zijn voorganger. De opvolger wordt benoemd door de algemene vergadering.

Artikel 12 : De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bijgestaan door een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester. Indien de goede werking dit vereist kan dit uitgebreid worden.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt diens functie waargenomen door de ondervoorzitter. Is deze afwezig, dan wordt deze taak door de oudste van de overige leden van de raad van bestuur waargenomen.

Artikel 13 : De raad van bestuur vergadert bij bijeenroeping door de voorzitter, de ondervoorzitter of twee bestuurders of minstens een derde van de leden van de algemene ledenvergadering daarom verzoekt, is dit laatste het geval dan zal deze vergadering binnen de maand samen komen. de vergadering kan slechts geldig beslissen over de punten die op de agenda staan, deze wordt minstens 2 weken voor de vergadering bezorgd en dient vergezelt te zijn van alle noodzakelijke stukken voor deze vergadering.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid der bestuurders aanwezig is.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn vervanger doorslaggevend.

Van de beraadslagingen van de raad van bestuur wordt proces-verbaal opgesteld, dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris. Uittreksels uit dit register voor rechtsvervolging of andere doeleinden worden ondertekend door de voorzitter en een beheerder.

Artikel 14 : De raad van bestuur heeft in zijn bevoegdheid alle beschikkingen van bestuur met uitzondering van deze die door de Wet van 27 juni 1921 en door de wijzigingen in de wet op de vzw s van 2 mei 2002 of door deze statuten zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

Artikel 15 : De vereniging wordt in rechte, als aanlegster en als verweerster, vertegenwoordigd door een afgevaardigde van de raad van bestuur.

Artikel 16 : Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hen gegeven opdracht. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

TITEL IV : Dagelijks bestuur

Artikel 17 : Het dagelijks bestuur van de vereniging bestaat uit de door de raad van bestuur gekozen voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester.

Hier kunnen worden aan toegevoegd voor de goede werking iemand belast met de public relations van de vereniging of de redactie van het clubblad en één of meerdere technici, deze laatste hoeven geen lid te zijn van de raad van bestuur, maar worden wel door hen aangesteld.

TITEL V: Algemene vergadering

Artikel 18 : De algemene vergadering van de vereniging is samengesteld uit de werkende leden van de club. Alle leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken elk over één stem. Een lid dat verhinderd is om aan een algemene vergadering deel te nemen, kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een volmacht hebbend lid kan slechts één volmacht gevend lid vertegenwoordigen.

Artikel 19 : De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging. Tot haar bevoegdheden zijn voorbehouden :

- 1. de wijziging van de statuten van de vereniging

- 2. de aanstelling en afzetting van de bestuurders

- 3. de goedkeuring van de rekeningen en de begrotingen

- 4. de vrijwillige ontbinding van de vereniging

- 5. de uitsluiting van leden

- 6. de vaststelling van de jaarlijkse bijdrage van de leden

Artikel 20 : Minstens eenmaal per jaar wordt een algemene vergadering gehouden, tijdens het eerste kwartaal van het burgerlijk jaar. Een bijzondere algemene vergadering zal gehouden worden telkens het belang van de vereniging dit vereist. Een algemene vergadering wordt gehouden indien ten minste één vijfde der

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

werkende leden hier schriftelijk om verzoekt.

Elke vergadering wordt gehouden op de plaats, dag en uur in de bijeenroeping vermeld. Alle werkende leden

moeten er op uitgenodigd worden.

Artikel 21 : De bijeenroepingen worden gedaan door de raad van bestuur, schriftelijk en tenminste veertien dagen voor de vergadering, gericht aan elk werkend lid en ondertekend in naam van de raad van bestuur, door de voorzitter of door twee beheerders. Het bericht zal de agenda bevatten. De vergadering kan enkel geldig beslissen over de punten vermeld op de agenda.

Artikel 22 : De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt diens functie waargenomen door de ondervoorzitter. Is deze afwezig, dan wordt deze taak door de oudste van de overige leden van de raad van bestuur waargenomen.

De algemene vergadering duidt de secretaris aan, op voordracht van de voorzitter.

Artikel 23 : Alle werkende leden hebben het recht de vergadering bij te wonen en er aan deel te nemen op voorwaarde dat hun lidgeld betaald werd ten laatste op 1 december van het voorafgaande dienstjaar.

Artikel 24 : In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige werkende leden wezen, en de beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Bij gelijkheid van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 25 : Tot wijziging van de statuten en de vrijwillige ontbinding kan slechts worden besloten indien één van de bovengenoemde punten gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging van de statuten zal door de Burgerlijke Rechtbank moeten bekrachtigd worden.

Voor elke statutenwijziging en de vrijwillige ontbinding is bovendien een meerderheid van twee derden der aanwezige stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Artikel 26 : Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een eenparigheid van stemmen worden besloten.

Artikel 27 : De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in processen-verbaal, ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

De uittreksels, hetzij in rechte, hetzij elders, zullen ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. Deze uittreksels worden afgeleverd aan elk lid van de vereniging of aan elke derde die hierom verzoekt, mits voor deze laatste, verantwoording van zijn wettig belang.

Artikel 28 : De interne werking en alle door de statuten niet voorziene gevallen, worden beschreven in een huishoudelijk reglement. Dit huishoudelijk reglement kan ten alle tijde gewijzigd worden door de raad van bestuur.

TITEL VI : Begroting, rekeningen

Artikel 29 : Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van elk jaar.

Op 31 december van elk jaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen werkjaar afgesloten en de begroting voor het volgend werkjaar opgesteld. Ze worden gelijktijdig onderworpen aan de goedkeuring van de volgende algemene vergadering.

Artikel 30 : Het financieel verslag wordt ieder jaar door de penningmeester ter goedkeuring voorgelegd aan

de algemene statutaire vergadering.

TITEL VII : Ontbinding en vereffening

Artikel 31 : In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering die deze ontbinding uitspreekt, twee vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheid.

Artikel 32 : In alle gevallen van ontbinding, vrijwillige of gerechtelijke, op welk ogenblik en om welke reden zij zich voordoet, zal het overblijvend netto maatschappelijk bezit, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen worden aan een vereniging met doel en voorwerp gelijk aan de huidige vereniging. Indien deze clausule niet kan toegepast worden, zal het activa als volgt vereffend worden: het overblijvend activasaldo zal aan een sociale instelling overgemaakt worden.

Artikel 33 : Voor alles waarin het niet duidelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 en de gebruiken

inzake verenigingen van overeenkomstige van toepassing.

Gedaan te Evergem op 5 augustus 2013.

De stichters:

Abraham Gisela Bovijn Freddy Caboor André

De Vetter Daniël Kint Antoine

Coordonnées
VIDEOCLUB EVERGEM

Adresse
HEKSTRAAT 7 9940 EVERGEM

Code postal : 9940
Localité : EVERGEM
Commune : EVERGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande