VIEFA

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VIEFA
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 841.953.763

Publication

17/02/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 17.01.2014, NGL 10.02.2014 14033-0387-011
07/02/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 18.01.2013, NGL 04.02.2013 13026-0344-010
29/10/2012
ÿþbel

a Et St'

Mod Word 11.5

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

iIII III1 fl1111111111111 1U11 111 111111111(111

" 121,,,8"

GRIFFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

1. 8 OKT 2012

DENDERMONDE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0841.953.763 Benaming

(voluit) :

(verkort) :

ViefA

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Piet Stautstraat 85 te 9120 BEVEREN

(volledig adres)

Onderwerp akte : Buitengewone algemene vergadering

UITTREKSEL: AANPASSING STATUTEN

Uit een akte verleden voor ons, meester Joost Vercouteren met standplaats te Beveren op 2 oktober 2012, geregistreerd, blijkt dat:

IS BIJEENGEKOMEN:

De buitengewone algemene vergadering van de burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ViefA", met maatschappelijke zetel te 9120 Beveren, Piet Stautstraat 85. Ingeschreven in het Rechtspersonenregister te Dendermonde met BTW BE 0841.953.763.

Hierna "de vennootschap" genoemd,

De vennootschap werd opgericht bij akte verleden voor notaris Joost Vercouteren met standplaats te Beveren op negentien december tweeduizend en elf, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van éénentwintig december tweeduizend en elf onder nummer 2011-12-21/0307577, waarvan de statuten sedertdien niet werden gewijzigd.

Deze buitengewone algemene vergadering heeft met éénparigheid van stemmen de volgende beslissingen genomen:

Eerste beslissing: aanpassing statuten volgens de opmerkingen van de Orde

De vergadering beslist uit hoofde van het voornoemde agendapunt de statuten te herschrijven als volgt:

STATUTEN

ARTIKEL 1  VORM EN BENAMING

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap. Ze neemt de vorm aan van een besloten vennootschap

met beperkte aansprakelijkheid. Ze draagt de benaming "Architectuur ViefA".

ARTIKEL 2  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9120 Beveren, Piet Stautstraat (BEV) 85D.

ARTIKEL 3 - DOEL

De vennootschap heeft tot doel :

De taken en levering van diensten die voortvloeien uit de uitoefening van het beroep van architect, evenals;

al deze die een band van samenhang vertonen met dit beroep, en die niet onverenigbaar zijn met de

uitoefening van het beroep van architect (met uitsluiting van alle ondernemingen met commercieel karakter),

zoals bijvoorbeeld :

- alle bijzondere bouwtechnieken (elektrische studies, waterzuivering, sanitair, "HVAC" ,,.,);

- stedenbouwkundige en planologische, topografische en of socio-economische studies;

- expertises;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

- de taken toevertrouwd aan coördinatoren van bouwterreinen door de wet .van vier augustus negentienhonderd zesennegentig met betrekking tot het "welzijn van de werknemers bij de uitoefening van hun werk", en het koninklijk uitvoeringsbesluit van vijfentwintig januari tweeduizend en één;

- EPS-verslaggeving;

- de decoratie, de interieur- en landschapsinrichting, het "design";

- alle illustratiewerken;

- vervaardigen van maquettes;

- materiaaltechnische, historische, bouwhistorische en stabiliteitsonderzoeken bij restauratie- en

renovatiewerken;

- haalbaarheidsstudies, bouwcoördinatie, quantity-surveying en tost control;

- beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn;

- enzomeer.

Om dit doel te bereiken zal de vennootschap alle mogelijke overeenkomsten kunnen sluiten, met betrekking tot de aankoop, tot de bouw, tot de verbouwing of huur en verhuur van onroerend goed, tot het aannemen van personeel en het sluiten van (onderaannemings)overeenkomsten met studiebureaus en dergelijke.

Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel, zijnde de uitoefening van het beroep van architect.

Gelet op de onverenigbaarheid van het beroep van architect met dat van aannemer, kan de vennootschap bovendien enkel 'bouwen en verbouwen als bouwheer'.

Behoudens wettelijke of deontologische beperkingen mag de vennootschap verder nog alle roerende of onroerende verrichtingen kunnen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan tot het verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, uitgezonderd alle commerciële handelingen.

Hoewel de vennootschap bevoegd is om 'alle financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten', zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden :

- het gebeurt op een niet commerciële wijze;

- volgens het beheer van een goed huisvader;

- de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zoals hier omschreven, dienen.

Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel zijnde de uitoefening van het beroep van architect.

Elke deelneming aan een andere vennootschap is mogelijk, op voorwaarde dat deze deelneming van uitsluitend professionele aard is en het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschap niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

De vennootschap zal de voorschriften moeten respecteren van het Reglement van Beroepsplichten van de Orde van Architecten.

ARTIKEL 4 - DUUR

De vennootschap is opgericht voor bepaalde duur tot het jaar 2020.

ARTIKEL 5  MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL  AANDELEN

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 E), vertegenwoordigt door honderd aandelen zonder vermelding van de nominale waarde. Ieder aandeel vertegenwoordigt één honderdste van het maatschappelijk kapitaal.

De aandelen zijn op naam. Ze dragen een volgnummer.

Op de maatschappelijke zetel wordt een register van aandelen gehouden dat door elke vennoot mag geraadpleegd worden. Dit register dient op eenvoudig verzoek te worden overhandigd aan de provinciale Raad van de Orde van de Architecten .

De eigendom van de aandelen wordt vastgesteld door een inschrijving in het aandelenregister. Certificaten die deze inschrijvingen vaststellen zullen aan de houders van deze aandelen worden bezorgd.

ARTIKEL 6 - VENNOTEN

Het aantal vennoten is onbeperkt.

De "Architect-Vennoot" is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten,

Ten minste zestig (60) procent van de aandelen alsook van de stemrechten zijn, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit van Architect-Vennoten, Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten. Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect, Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

h ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Rechtspersonen kunnen slechts vennoot zijn, voor zover zij. een maatschappelijk doel hebben dat niet onverenigbaar is met het maatschappelijk doel van de vennoctschap.

Conform artikel vijf van de wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig kunnen ambtenaren en beambten, behoudens de voorziene afwijkingen, geen aandelen noch stemrechten in de vennootschap bezitten.

Een stagiair kan slechts oprichter of vennoot zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

Een nieuwe Architect-Vennoot kan slechts aanvaard werden bij toestemming van minstens de helft van de bestaande Architect-Vennoten, die bovendien minstens drie-vierde bezitten van de aandelen die behoren tot de zestig (60) procent aandelen die in het bezit zijn Architect-Vennoten.

Nieuwe architect-vennoten kunnen sleohts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel.

Elke voorgenomen toetreding van nieuwe vennoten moet worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

De bevoegde provinciale Raad meldt de aanvrager onmiddellijk de ontvangst van zijn aanvraag en onderzoekt het toegezonden ontwerp binnen de drie maanden na ontvangst. Deze termijn is geschorst tijdens de maanden juli en augustus, evenals tijdens de periode die nodig is om eventuele aanvullende inlichtingen te bekomen.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van een Architect-Vennoot, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. De architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

ARTIKEL 8  RESTUUR

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd, hetzij door de enige vennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering.

Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerder al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, of zij al dan niet als college handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn. De gewone zaakvoerders zijn herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

Alle zaakvoeders zijn natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Een stagiair kan zaakvoerder zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zaakvoerder zal de algemene vergadering onmiddellijk in de vervanging voorzien teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep blijven uitoefenen voor zover aile handelingen die behoren tot het beroep van architect in naam en voor rekening van de vennootschap worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal dan, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden, Deze architect kan een vennoot of een zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien geen regularisatie mogelijk blijkt, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer ais een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel van het beroep van architect is te aanzien.

Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect

S.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

niet verder uitoefenen tot regularisatie. De vennootschap zal dan, tot regularisatie, voor alle handelingen deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien geen regularisatie mogelijk blijkt, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel van het beroep van architect is te aanzien.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht

van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe

zaakvoerder/bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

ARTIKEL 9 -- BEVOEGDHEDEN

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren,

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder.

Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Elke mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de mandataris, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn,

Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekend, worden vermeld.

ARTIKEL 11  DATUM -- BIJEENROEPING

Jaarlijks wordt op de zetel of enige andere locatie aangeduid in de oproepingen, een gewone algemene vergadering gehouden, de derde vrijdag van de maand januari om veertien uur. Indien deze dag een zondag of een feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

De zaakvoerders moeten een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist, telkens wanneer dit gevraagd wordt door vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen en telkens dit gevraagd wordt door een Architect-Vennoot. De vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen, respectievelijk de Architect-Vennoot geven in hun verzoek de agendapunten aan. De zaakvoeder zal de algemene vergadering bijeenroepen binnen de vijftien dagen na het verzoek hiertoe.

De oproeping tot de algemene vergadering wordt gedaan overeenkomstig de wettelijke voorschriften. ledere persoon kan aan deze oproeping verzaken, en zal in elk geval aanzien worden ais zijnde regelmatig opgeroepen indien hij op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

Elke gewone of bijzondere algemene vergadering kan door de zaakvoerder tijdens de zitting worden verdaagd met drie weken. Deze verdaging annuleert elke genomen beslissing. De tweede vergadering zal beraadslagen over dezelfde agenda en beslist definitief.

ARTIKEL 12  STEMMING

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Tenzij de wet er anders over beschikt, worden de beslissingen van de algemene vergadering genomen volgens de gewone regels van beraadslagende en beslissende vergaderingen, met eenvoudige meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, welk ook het aantal op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen is. Bij staking van de stemmen is het voorstel verworpen.

ARTIKEL 14  BOEKJAAR  JAARREKENING

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één oktober en eindigt op dertig september van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding van de vennootschap afgesloten en stelt de zaakvoerder een inventaris en de jaarrekening op waarvan zij, na goedkeuring door de algemene vergadering, de bekendmaking verzorgen, overeenkomstig de wet. De zaakvoerder stelt eveneens een jaarverslag op, voor zover de wet dit vereist,

ARTIKEL 17- VEREFFENAARS

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, ongeacht de reden of het tijdstip, zal de ontbinding gebeuren

door de alsdan in functie zijnde zaakvoerders), onder voorbehoud van de mogelijkheid voor de algemene

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

vergadering om één of meerdere vereffenaars aan te duiden, en hun bevoegdheden en vergoedingen te.

bepalen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging

van hun benoeming.

Zijn geen vereffenaars benoemd, dan worden de zaakvoerders als vereffenaar beschouwd,

ARTIKEL 25 - BELANGEN VAN DERDEN

In geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden, Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2 §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien,

Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn.

Alle vennoten zijn verplicht om voor hun activiteiten binnen de vennootschap hetzelfde briefpapier te gebruiken.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken, al dan niet in elektronische vorm, uitgaande van de vennootschap moeten de volgende gegevens vermelden

1. De naam van de vennootschap;

2. De rechtsvorm, voluit of afgekorte, alsook de woorden "burgerlijke vennootschap met handelsvorm", leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap;

3. De nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

4. Het ondernemingsnummer;

5. Het woord "rechtspersonenregister of "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft;

6. In voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

Aangaande de zestig (60) procent-voorwaarde

* Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van zes (6) maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen. Indien de overblijvende vennoot geen architect is zal de vennootschap, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening, zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarden.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke ais een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect Is te aanzien.,

indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor aile handelingen die

behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het

maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

~ 1

Voor-1 eltouden aan het Belgisch Staatsblad

* Elke voorgenomen overdracht van aandelen mag niet tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan zestig (60) procent van het maatschappelijk kapitaal.

* Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

* Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten.

* De vereffening zal pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien aile overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te worden met betrekking tot de 10-jarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

* Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken.

Tweede beslissing : coordinatie van de statuten,

De vergadering verleent aan ondergetekende notaris alle machten om de gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer teleggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

Derde beslissing : machtiging aan het bestuursorgaan.

De vergadering verleent een bijzondere machtiging aan de zaakvoerder om de voorgaande beslissingen uit

te voeren.

VOOR BEKNOPT EN BEREDENEERD UITTREKSEL OP ONGEZEGELD PAPIER VOOR DE

BEKENDMAKING IN HET BELGISCH STAATSBLAD.

Getekend: Notaris Joost VERCOUTEREN.

Tegelijk hierbij neergelegd: afschrift van de akte en de tekst van de gecoördineerde statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden' Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

21/12/2011
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

*11307577*

Neergelegd

19-12-2011



Griffie

Ondernemingsnr :

0841953763

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Benaming (voluit): ViefA

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 9120 Beveren, Piet Stautstraat(BEV) 85

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

OPRICHTING : S T A T U T E N

Uit een akte verleden voor ons, meester Joost Vercouteren, notaris met standplaats

te Beveren op 19 december 2011, vóór registratie, blijkt dat:

ZIJN VERSCHENEN :

De heer DE SOOMER Frans, belg, geboren te Kieldrecht op zestien april duizend

negenhonderdvijftig, nationaal nummer 500416-291-16, hier vermeld met zijn

uitdrukkelijke instemming, wonende te 9120 Beveren, Piet Stautstraat(BEV) 85D.

Een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht onder de naam: ViefA.

ONDERSCHRIJVING - VOLSTORTING

Het kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) vertegenwoordigd door honderd aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle aandelen zijn door de oprichter ingeschreven a pari in geld. De honderd (100) aandelen werden als volgt onderschreven :

- De heer Frans De Soomer voornoemd, titularis van honderd (100) aandelen

Totaal : honderd (100) aandelen.

De oprichter verklaart en erkent dat elk der aandelen volledig volgestort zijn.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR).

Het geheel van de inbreng in geld werd gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer 068-8941145-03, geopend namens de vennootschap in oprichting bij DEXIA BANK.

Een bankattest, gedateerd op 14 december 2011, werd als bewijs van de storting overhandigd aan ons, instrumenterende notaris, en bewaard in onderhavig dossier. Wij, notaris, bevestigen dat het gestorte kapitaal werd gedeponeerd overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

QUASI-INBRENG

De oprichter verklaart dat ondergetekende notaris hen ingelicht heeft over de verplichting om een verslag op te stellen bij elke inbreng die niet in geld wordt gedaan of voor elke verkrijging binnen een periode van twee jaar vanaf de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

oprichting van een goed dat toebehoort aan een oprichter, een vennoot of een zaakvoerder.

STATUTEN

ARTIKEL 1  VORM EN BENAMING

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap. Ze neemt de vorm aan van

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Ze draagt de

benaming  ViefA .

ARTIKEL 2  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9120 Beveren Piet Stautstraat(BEV) 85D.

ARTIKEL 3 - DOEL

De vennootschap heeft tot doel :

De taken en levering van diensten die voortvloeien uit de uitoefening van het

beroep van architect, evenals al deze die een band van samenhang vertonen

met dit beroep, en die niet onverenigbaar zijn met de uitoefening van het beroep

van architect (met uitsluiting van alle ondernemingen met commercieel karakter),

zoals bijvoorbeeld :

- alle bijzondere bouwtechnieken (elektrische studies, waterzuivering, sanitair,

 HVAC ,...);

- stedenbouwkundige en planologische, topografische en of socio-economische

studies;

- expertises;

- de taken toevertrouwd aan coördinatoren van bouwterreinen door de wet van

vier augustus negentienhonderd zesennegentig met betrekking tot het  welzijn van

de werknemers bij de uitoefening van hun werk , en het koninklijk uitvoeringsbesluit

van vijfentwintig januari tweeduizend en één;

- EPB-verslaggeving;

- de decoratie, de interieur- en landschapsinrichting, het  design ;

- alle illustratiewerken;

- vervaardigen van maquettes;

- materiaaltechnische, historische, bouwhistorische en stabiliteitsonderzoeken bij

restauratie- en renovatiewerken;

- haalbaarheidsstudies, bouwcoördinatie, quantity-surveying en cost control;

- beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn;

- enzomeer.

Om dit doel te bereiken zal de vennootschap alle mogelijke overeenkomsten kunnen sluiten, met betrekking tot de aankoop, tot de bouw, tot de verbouwing of huur en verhuur van onroerend goed, tot het aannemen van personeel en het sluiten van (onderaannemings)overeenkomsten met studiebureaus en dergelijke. Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel, zijnde de uitoefening van het beroep van architect.

Gelet op de onverenigbaarheid van het beroep van architect met dat van aannemer, kan de vennootschap bovendien enkel  bouwen en verbouwen als bouwheer .

Behoudens wettelijke of deontologische beperkingen mag de vennootschap verder nog alle roerende of onroerende verrichtingen kunnen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan tot het verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, uitgezonderd alle commerciële handelingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Hoewel de vennootschap bevoegd is om  alle financiële, roerende en onroerende

handelingen te verrichten , zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden :

- het gebeurt op een niet commerciële wijze;

- volgens het beheer van een goed huisvader;

- de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zoals hier omschreven,

dienen.

Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het

doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan

worden in functie van het doel zijnde de uitoefening van het beroep van architect.

Elke deelneming aan een andere vennootschap is mogelijk, op voorwaarde dat deze deelneming van uitsluitend professionele aard is en het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschap niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

De vennootschap zal de voorschriften moeten respecteren van het Reglement van Beroepsplichten van de Orde van Architecten.

ARTIKEL 4 - DUUR

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur.

ARTIKEL 5  MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL  AANDELEN

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR), vertegenwoordigt door honderd aandelen zonder vermelding van de nominale waarde. Ieder aandeel vertegenwoordigt één honderdste van het maatschappelijk kapitaal.

De aandelen zijn op naam. Ze dragen een volgnummer.

Op de maatschappelijke zetel wordt een register van aandelen gehouden dat door elke vennoot mag geraadpleegd worden. Dit register dient op eenvoudig verzoek te worden overhandigd aan de provinciale Raad van de Orde van de Architecten .

De eigendom van de aandelen wordt vastgesteld door een inschrijving in het aandelenregister. Certificaten die deze inschrijvingen vaststellen zullen aan de houders van deze aandelen worden bezorgd.

ARTIKEL 8  BESTUUR

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd, hetzij door de enige vennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering.

Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerder al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, of zij al dan niet als college handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn. De gewone zaakvoerders zijn herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

Alle zaakvoeders zijn natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Een stagiair kan zaakvoerder zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zaakvoerder zal de algemene vergadering onmiddellijk in de vervanging voorzien teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

ARTIKEL 9  BEVOEGDHEDEN

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder.

Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Elke mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de mandataris, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekend, worden vermeld.

ARTIKEL 11  DATUM  BIJEENROEPING

Jaarlijks wordt op de zetel of enige andere locatie aangeduid in de oproepingen, een gewone algemene vergadering gehouden, de derde vrijdag van de maand januari om veertien uur. Indien deze dag een zondag of een feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

De zaakvoerders moeten een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist, telkens wanneer dit gevraagd wordt door vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen en telkens dit gevraagd wordt door een Architect-Vennoot. De vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen, respectievelijk de Architect-Vennoot geven in hun verzoek de agendapunten aan. De zaakvoeder zal de algemene vergadering bijeenroepen binnen de vijftien dagen na het verzoek hiertoe.

De oproeping tot de algemene vergadering wordt gedaan overeenkomstig de wettelijke voorschriften. Iedere persoon kan aan deze oproeping verzaken, en zal in elk geval aanzien worden als zijnde regelmatig opgeroepen indien hij op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Elke gewone of bijzondere algemene vergadering kan door de zaakvoerder tijdens de zitting worden verdaagd met drie weken. Deze verdaging annuleert elke genomen beslissing. De tweede vergadering zal beraadslagen over dezelfde agenda en beslist definitief.

ARTIKEL 12  STEMMING

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Tenzij de wet er anders over beschikt, worden de beslissingen van de algemene vergadering genomen volgens de gewone regels van beraadslagende en beslissende vergaderingen, met eenvoudige meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, welk ook het aantal op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen is. Bij staking van de stemmen is het voorstel verworpen.

ARTIKEL 14  BOEKJAAR  JAARREKENING

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één oktober en eindigt op dertig september van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding van de vennootschap afgesloten en stelt de zaakvoerder een inventaris en de jaarrekening op waarvan zij, na goedkeuring door de algemene vergadering, de bekendmaking verzorgen, overeenkomstig de wet. De zaakvoerder stelt eveneens een jaarverslag op, voor zover de wet dit vereist.

ARTIKEL 19  VERDELING VAN HET NETTO ACTIEF

Na de betaling van of het in consignatie geven van de gelden nodig voor de aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, en, mochten er aandelen bestaan die niet volledig werden volstort, na het herstel van evenwicht onder alle aandelen, hetzij door opvraging van gelden, hetzij door voorafgaande verdeling ten gunste van de reeds volgestorte aandelen in een hogere verhouding, zal het saldo verdeeld worden onder de deelgenoten a rato van de aandelen in ieders bezit en de bewaarde goederen zullen hen worden overhandigd om volgens dezelfde verhoudingen verdeeld te worden.

SLOTBEPALINGEN

1. Eerste boekjaar:

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de

rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en eindigt het op dertig september 2012.

2. Eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering wordt gehouden op de derde vrijdag van de maand

januari in 2013, overeenkomstig de statuten.

3. Overname door de vennootschap van de verbintenissen aangegaan door de zaakvoerder gedurende de tussentijd

De comparant(en) verklaart(en) te weten dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid zal bezitten en dat de vennootschap slechts tot stand zal komen van zodra een uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van koophandel zal gedeponeerd zijn.

De comparant(en) verklaart(en) dat de vennootschap met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan binnen de twee jaar voor het verlijden van onderhavige akte. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

De verbintenissen aangegaan tussen het verlijden van onderhavige oprichtingsakte en de deponering ervan ter griffie, dienen overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen te worden bekrachtigd door de vennootschap binnen de twee maanden nadat de vennootschap

rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De bedrijfsactiviteiten zullen quasi

onmiddellijk aanvangen, met bekrachtiging van alle verbintenissen en alle activiteiten sedert één oktober 2011.

4. Benoeming van zaakvoerder

De algemene vergadering der vennoten erkent lezing ontvangen te hebben van de bepalingen van het koninklijk besluit nummer tweeëntwintig van vierentwintig oktober negentienhonderd vierendertig waarbij aan bepaalde veroordeelden en aan de gefaïlleerden verbod wordt opgelegd om bepaalde ambten, beroepen of werkzaamheden uit te oefenen en waarbij aan de rechtbank van koophandel de bevoegdheid wordt toegekend dergelijk verbod uit te spreken, zoals dit koninklijk besluit gewijzigd werd door de wetten van zestien maart negentienhonderd tweeënzeventig, vier augustus negentienhonderd achtenzeventig, negen maart negentienhonderd negenentachtig, twaalf juli negentienhonderd negenentachtig en vier december negentienhonderd negentig.

De algemene vergadering beslist onder voorbehoud van de neerlegging van de akte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel aan te stellen als niet-statutaire zaakvoerder van de vennootschap :

De heer DE SOOMER Frans, voornoemd, dit voor de duur van de vennootschap, hier aanwezig en die verklaart zijn mandaat te aanvaarden. Deze verklaart niet onder de toepassing te vallen van voormeld koninklijk besluit.

5. Ondernemingsloket - BTW

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Boekhoudkantoor D&M MELIS met zetel te 9120 Melsele, Kerkplein 12, of een door haar aangestelde, wordt aangesteld teneinde alle formaliteiten te verrichten,

a) om de inschrijving, wijziging of schrapping in de kruispuntbank van ondernemingen te bekomen via een ondernemingsloket, zowel nu als later,

b) in verband met de belasting over de toegevoegde waarde,

c) in verband met een sociaal verzekeringsfonds.

VOOR BEKNOPT EN BEREDENEERD UITTREKSEL

22/02/2016 : ME. - JAARREKENING 30.09.2015, GGK 15.01.2016, NGL 12.02.2016 16044-0567-010

Coordonnées
VIEFA

Adresse
PIET STAUTSTRAAT 85 9120 BEVEREN-WAAS

Code postal : 9120
Localité : BEVEREN-WAAS
Commune : BEVEREN-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande