VILLA 11

Association sans but lucratif


Dénomination : VILLA 11
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.264.507

Publication

24/07/2013
ÿþMOD 2.2

r

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

(+'wrkor,)

c?

~cilt5voSi7r VZW

Zetel ~{;G v

Nal

ui

11

RECHTBANK VAN KOOPHAMPni''MGENT

t nc+ meriintDs.nr - 0837.264.507

VILLA 11

tea^` ci 0 S 5000

Onclr c rp ONTBIdDING-VEREFFENING

Zijn aanwezig ter bijzondere algemene vergadering de voltallige leden:

1. Filip ARICKX, stylist, geboren te Deinze op 6 mei 1969, wonende te 2920 Kalmthout-Heide, Berkendreef 14, NN 69.05.06-281-53

2. An VANDEVORST, stylist, geboren te Diest op 25 juli 1968, wonende te 2920 Kamthout-Heide, Berkendreef 14, NN 68.07.25-314.25

3, Delphine BEKAERT, zelfstandige, geboren te Leuven, op 27 februari 1979, wonende te 9000 Gent, Rodelijvekensstraat 40B, NN 79.02.27-278.03

4, Jan HOST, fotograaf, geboren te Gent op 29 december 1969, wonende te 9000 Gent, Rodelijvekensstraat 40B, NN 69.12.29-019.62

Gezien alle leden op de hoogte zijn van het doel van deze bijzondere algemene vergadering en ook aanwezig zijn, zijn de pleegvormen voor bijeenroeping overboden.

BESLISSING:

Er wordt met éénparigheid van stemmen beslist de vereniging zonder winstbejag VILLA 11, met zetel te Gent, Rodelijvekensstraat 40B te ontbinden, gezien zij heeft opgehouden te bestaan en geen enkele activiteit meer heft.

De vereniging heeft geen schulden en heeft geen active. Aldus wordt de vereffening beschouwd als zijnde afgesloten in datum van heden.

Gedaan ter zetel te Gent, op 9 juli 2013

De Voorzitter,

Delphine Bekaert

neergelegd de notulen van de bijzondere algemene vergadering

1,0 i5ars16 1}Iz van Lui, .B ,i._:I:~!~ il32n1 Lrr 114cC1ar11C7í18tii',c`,fl di Ili'Slrr.lrllcfl'r,;,r.`.ndc^ CiOivílS hetzij van da Uci.30(01..1'P;

bcvdcCrd Giû +:C-i~.illQlli~, :,(IC'tin,-LL' !Ji ClrOnrfl?fllv ion .3c^íf7_ie£lvan C16£CEisrl `lv trcr'cG;?11:''00£iIlCj~fY

06/07/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11 OW11111111

*11102392*

Ondernemingsnr : Q 8,. -16q. sio

Benaming

(voluit) : VILLA 11

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Rodelijvekensstraat 40 B - 9000 GENT

Onderwerp akte : OPRICHTING

Ondergetekenden:

1. Filip ARICKX, stylist, geboren te Deinze op 6 mei 1969, wonende te 2920 Kalmthout-Heide, Berkendreef 14, NN 69.05.06-281-53

2. An VANDEVORST, stylist, geboren te Diest op 25 juli 1968, wonende te 2920 Kamthout-Heide, Berkendreef 14, NN 68.07.25-314.25

3. Delphine BEKAERT, zelfstandige, geboren te Leuven, op 27 februari 1979, wonende te 9000 Gent, Rodelijvekensstraat 408, NN 79.02.27-278.03

4. Jan HOET, fotograaf, geboren te Gent op 29 december 1969, wonende te 9000 Gent, Rodelijvekensstraat 408, NN 69.12.29-019.62

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

BENAMING EN ZETEL

Art. 1. De vereniging draagt de naam "VILLA 11', en heeft haar zetel in het Gerechtelijk Arrondissement. Gent, te 9000 Gent, Rodelijvekensstraat 409

DUUR

Art. 1 bis. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

DOEL

Art. 2. De vereniging heeft tot doel:

Het ondersteunen en het in de publieke belangstelling plaatsen en bewerkstelligen van de synergie van de hedendaagse kunst en van de hedendaagse kunstenaars, mode en modeontwerpers, design en designers door het organiseren van activiteiten zoals tentoonstellingen, voorstellingen, evenementen, defilés, lezingen en uitgeven van catalogi, promotionele literaire werken en kunstedities, alsook het ondersteunen van de initiatieven van startende actoren in de perifere cultuurindustrie. Deze opsomming is niet limitatief.

Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel bevorderen en tevens handelsdaden stellen mits de opbrengst uitsluitend besteed wordt aan het bovenvermelde doel. Ter nastreving van haar doel zal zij naast lidgelden, ook sponsoring, giften en schenkingen aanvaarden, alsook het verwerven van subsidies van de verschillende overheden.

LEDEN.

Art. 3. De eerste vaste leden zijn de ondergetekende stichters. De vereniging telt minstens drie vaste leden. Nieuwe leden worden aanvaard door de Algemene Vergadering mits 213 der stemmen. Dienvolgens worden zij beschouwd als vaste leden.

Op de laatste biz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art.3bis Er kan een maximale financiële jaarlijkse bijdrage gevraagd worden aan de leden van tweeduizend euro.

Art.3ter Toegetreden leden zijn personen die belang hebben in het maatschappelijk doel van de vzw en worden aanvaard door de dagelijks bestuurder. Zij maken geen deel uit van de Algemene Vergadering en hebben geen stemrecht. Zij kunnen gebruik maken van bepaalde diensten verleend door de vzw tegen een vaste jaarlijkse bijdrage en/of een bijzondere vergoeding per dienstverlening. Zij hebben geen verdere verplichtingen en kunnen vrij ontslag nemen of kunnen vrij ontslagen worden voor zover de vzw geen verplichtingen meer heeft tegenover hen, tenzij in geval van dringende redenen.

DE ALGEMENE VERGADERING.

Art. 4. De algemene vergadering is samengesteld uit alle vaste leden en wordt voorgezeten door de voorzitter. Elk lid kan zich door iemand anders, al dan niet een vast lid, laten vertegenwoordigen.

Bevoegdheid

Art. 5 De algemene vergadering is bevoegd voor :

- het wijzigen van de statuten,

- het benoemen en afzetten van de leden van de Raad van Bestuur,

het goedkeuren van begrotingen en rekeningen,

- het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het uitstuiten van een lid,

- het wijzigen van het doel

- de omzetting in een vennootschap met sociaal doel

- de benoeming en afzetting van commissarissen en bepaling van hun bezoldiging, indien toepasselijk

- kwijting aan bestuurders en commissarissen

- aanvaarden van leden.

Beslissingen

Art. 5bis. Besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en twee derden meerderheid daar waar de Wet het voorziet, tenzij in deze statuten een strenger quorum is voorzien.

Het wijzigen van het doel, het ontbinden van de vereniging en de omzetting in een vennootschap met sociaal doel dient te geschieden met een vier vijfden meerderheid.

De algemene vergadering mag, waar slechts een gewone meerderheid is vereist en bij hoogdringendheid, besluiten nemen buiten de agenda, indien alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Deze beslissing is slechts rechtsgeldig bij unanimiteit van stemmen.

Art.5ter Tot wijziging van de statuten, kan slechts besloten worden wanneer de wijziging in de oproeping voor de vergadering is vermeld en twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art.5quater Beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in een register en ondertekend door de Voorzitter en een ander lid van de Raad van Bestuur. Het register kan door de vaste leden worden geraadpleegd en de beslissingen worden aan de leden en de belanghebbende derden ter kennis gesteld onder de vorm van een uittreksel.

Bijeenroeping

Art. 6De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij vergadert minstens eenmaal per jaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar. Deze vergadering wordt ten laatste op 31 maart volgend op het afgelopen boekjaar gehouden.

Wanneer minstens één vijfde van de leden daarom vraagt is de raad van bestuur ertoe verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen.

De oproeping tot algemene vergadering dient te geschieden per gewone brief, en/of electronische post (email) ten minste 8 dagen vóór de vergadering. Deze mededeling bevat het agenda van de vergadering.

RAAD VAN BESTUUR.

Art. 7Het bestuur van de vereniging wordt waargenomen door de raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden en die lid zijn van de vereniging. De leden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering voor onbepaalde duur aangesteld en zijn ten alle tijde door deze afzetbaar.

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een beheerder worden in de bijlage van het `Belgisch staatsblad' bekendgemaakt.

Mo0 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 8De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, secretaris en penningmeester. De voorzitter roept de vergaderingen bijeen en zit deze voor. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Van elke vergadering worden de notulen opgemaakt en ondertekend door de voorzitter of de secretaris.

Art. 9De voorzitter of, als deze weerhouden is, één ander lid van de raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij kan aile handelingen van beheer en beschikking stellen voor zover deze niet door de Wet of statuten bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Voor-

behtuden

aan het

Belgisch

Staatsblad



Art. 9bis De Raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

De raad van bestuur geeft jaarlijks, in de maand maart, rekening en verantwoording aan de algemene

vergadering van zijn beleid over het afgelopen jaar

DAGELIJKS BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2011- Annexes du Moniteur belge Art. Ster De raad kan één of meerdere dagelijkse bestuurders aanstellen, die niet noodzakelijk lid zijn van de . raad van bestuur of de vereniging, die met het dagelijks bestuur wordt belast. De dagelijkse bestuurder verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling, tekent geldig t o v bankinstellingen en gaat alle mogelijke verbintenissen aan om de dagelijkse werking van de vereniging te verzekeren. Hij kan tevens de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen vertegenwoordigen. De dagelijks bestuurder rapporteert aan de raad van bestuur en neemt deel aan de algemene vergadering, zonder dat zijn hoedanigheid evenwel stemrecht geeft. Zijn mandaat is steeds voor onbepaalde duur en zijn bezoldiging wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

BOEKHOUDKUNDIG JAAR

Art.10Het boekhoudkundig verenigingsjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar vanaf heden tot en met 31 december 2011.

ONTBINDING

Art.11 Bij ontbinding van de vereniging zal het vermogen besteed worden aan een doel dat het meest overeenkomt met het doel van huidige vereniging.

SLOTCLAUSULE

Art.l2Voor alles wat bij deze statuten niet werd geregeld geldt de in voege zijnde wetgeving, zoals de wet " van 26 juni 1921 gewijzigd bij de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en eventuele latere wijzigingen.

Art.13 Voor de interne werking van de vereniging wordt verwezen naar het huishoudelijk reglement. Deze kan geen afbreuk doen aan de wettelijke regelingen waarvan sprake in artikel 12 van deze statuten.

Werden op de stichtende vergadering als bestuurders van de vereniging aangeduid:

1. Delphine BEKAERT, voornoemd, als Voorzitter

2. An VANDEVORST, voornoemd, als Secretaris.

3. Filip ARICKX, voornoemd als Penningmeester

Als dagelijks bestuurder wordt aangesteld mej. Deiphine BEKAERT, voornoemd.

Aldus opgemaakt vier exemplaren, te Gent, op 18 juni 2011.

Delphine BEKAERT - bestuurder-voorzitter

e~.0 c(~.~~ . 7i'~iull~~ "





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VILLA 11

Adresse
RODELIJVEKENSSTRAAT 40 B 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande