VINKT MEI 1940 : WAARTOE DE MENS IN STAAT IS?

Association sans but lucratif


Dénomination : VINKT MEI 1940 : WAARTOE DE MENS IN STAAT IS?
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 479.842.271

Publication

23/06/2014
ÿþ ivIOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto: Naam en hoedantgheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekenina.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

11111111111,111.1 1II111111

be

a

BI Sta

NEERGELEGD

12 JUNI 2014

RECHTlerrea/AN

KOOPHANDFI TE GENT

Ondememingsnr: 479.842.271

Benaming

(voluit) : VINKT MEI 1940: Waartoe de Mens in Staat is?

(verkort) :

Rechtsvorm vzw

Zetel: Deinzestraat 2, 9800 Deinze

Onderwerp akte: Benoemingen en ontslagen

De Algemene Vergadering in zitting van 8 april 2014

benoemt met ingang van 8 april 2014 de heer Stefaan Vercamer, lid van de Algemene Vergadering, wonende te Oudenaarde, Generaal Nierchierstraat 37, als lid van de Raad van Bestuur en voorzitter van de vereniging;

benoemt met ingang van 8 april 2014 de heer Willy De Ketelaere, lid van de Algemene Vergadering, wonende te Deinze, Heerdweg 43, als lid van de Raad van Bestuur;

neemt kennis van het ontslag van Alexander Vercamer als lid van de Raad van Bestuur en als voorzitter van de vereniging;

Joseph Verheye

secretaris

01/08/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor 1.

behouden aan het Belgisch Staatsblad

111111111NI INIIIIIII

1 121034*

1

TVR

VIE ER f.; G' .0

2 3 -07- 2013

RECH ï .l;_eile~N

KOOPHa\:nFr TE GEN:'

Ondernemingsnr : 479.842.271

Benaming

(voluit) : VINKT MEI 1940: Waartoe de Mens in Staat is?

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel Deinzestraat 2, 9800 Deinze

Onderwerp akte : Benoemingen

De Algemene Vergadering in zitting van 10 april 2013

benoemt met ingang van 10 april 2013 de heer Raphaël Debaene, lid van de Algemene Vergadering en adviserend lid van de Raad van Bestuur, wonende te Deinze, Poekestraat 17, als effectief lid van de Raad van Bestuur;

gaat akkoord met het voorstel van de Raad van Bestuur dat de heer Willy De Ketelaere, wonend te 9800: Deinze, Heerdweg 43, lid van de Algemene Vergadering, als adviserend lid de vergaderingen van de Raad van Bestuur bijwoont.

Alexander Vercamer

voorzitter

Joseph Verheye

secretaris

11/04/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

. ,.

huit thul thili 111(1 tuIt 11t 1h11 11111 1h (lit

" iao~iaaz"

NEERGELEGD

2 9 -03- 2012

RECHTBANK VAN

KOOPHAND,E4 TE GENT

be

a Bi Ste

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondemerningsnr : 479.842.271

Benaming

(voluit) : VINKT MEI 1940 : Waartoe de Mens in Staat is?

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Q t x$30 Deinze

Onderwerp a cte : Statutenwijziging, herbenoemingen, adreswijziging

De algemene vergadering dd. 18/07/2006 besluit eenparig om de oprichtingsstatuten van de VZW, zoals gepubliceerd In het Belgische Staatsblad dd. 21/03/2003 onder Nr. 005203 aan te passen zoals volgt.

STATUTEN

HOOFDSTUK I.  Benaming, zetel, duur en doel.

Artikel 1. De vereniging draagt de naam : "VINKT MEI 1940 : WAARTOE DE MENS IN STAAT IS vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Aarseleweg 46, 9800 Deinze (Vinkt), in het gerechtelijk arrondissement Gent,

Artikel 3. De duur van de vereniging is onbeperkt ; zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 4. De vereniging heeft tot doel een reflectieruimte, die moet dienst doen als bezinningsruiimte, ter herinnering aan de gebeurtenissen van Vinkt mei 1940 in te richten, en in stand houden, alsook de: gebeurtenissen mei 1940 te herdenken, en dit in de meest ruime betekenis.

HOOFDSTUK Il.  Werkende !eden.

Artikel 5. De vereniging is gevormd uit ten minste 3 werkende leden. De raad van bestuur beslist over de aanvragen tot toetreding. Publieke en private rechtspersonen en particulieren kunnen als werkende leden; worden toegelaten.

De raad van bestuur kan het lidmaatschap toekennen aan de leden van de Vereniging der Getroffen Families (VGF), indien zij erom verzoeken. Zij genieten dezelfde rechten als de stichters of de later door de raad van bestuur toegelaten werkende leden.

De hoedanigheid van werkend lid wordt verloren door vrijwillig ontslag, schriftelijk ingediend bij de raad van bestuur, cf door uitsluiting of ambtshalve ontslag, uitgesproken door de algemene vergadering.

Ambtshalve ontslag geschiedt indien een werkend lid de hoedanigheid, op grond waarvan het van de vereniging deel uitmaakt, verliest.

In geval van uitsluiting of ontslag, vrijwillig of ambtshalve, heeft het betrokken werkend !id geen enkel recht op het maatschappelijk bezit.

Er is geen lidgeld verschuldigd.

HOOFDSTUK iII.  Bestuur.

Artikel 6. De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal werkende leden.

De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor een periode van 5 jaar. Zij zijn herverkiesbaar. '

Op de laatste blz. van Luik B verkielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

De leden van de raad van bestuur kiezen onder hen een voorzitter en een ondervoorzitter en een secretaris-

penningmeester.

De leden van de raad van bestuur kunnen vrijwillig ontslag indienen. Zij kunnen worden afgezet.

Het ontslag Wordt vastgesteld en de afzetting uitgesproken door de algemene vergadering.

Artikel 7. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of op verzoek van minstens de helft der leden. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of, bij beider afwezigheid, door de (...) oudste der aanwezige bestuurders.

De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen der aanwezige leden genomen ; bij staking van stemmen is de stem van diegene die de vergadering voorzit, beslissend.

Artikel B. De raad van bestuur is belast met het bestuur van de vereniging. Hij beslist over alles wat niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering is voorbehouden.

Het dagelijks bestuur van de vereniging kan worden toevertrouwd aan een directiecomité, samengesteld zoals bepaald in het huishoudelijk reglement.

De leden van dit directiecomité worden benoemd en afgezet door de Raad van Bestuur. Zij kunnen vrijwillig ontslag nemen door de Raad van Bestuur hier schriftelijk van te verwittigen.

De leden van dit directiecomité oefenen hun bevoegdheden uit als college, onverminderd de mogelijkheid om met betrekking tot welbepaalde akten of rechtshandelingen volmacht te verlenen aan 1 of meer leden van dit directiecomité, zoals bepaald in het huishoudelijk reglement.

Artikel 9. De leden van de raad van bestuur, evenals de leden van het directiecomité, gaan geen persoonlijke verplichtingen aan wat de verbintenissen van de vereniging betreft.

Artikel 10. De vereniging wordt geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

HOOFDSTUK IV.  Algemene vergadering.

Artikel 11. De werkende leden worden door de voorzitter van de vereniging in algemene vergadering bijeengeroepen, ieder maal dat deze zulks nodig acht doch ten minste eenmaal per jaar, in de loop van de maand mei en telkens als ten minste een vijfde van de werkende leden het aanvragen.

Artikel 12. De algemene vergadering beslist over alle zaken die haar door de raad van bestuur voorgelegd worden. Een beslissing van de algemene vergadering is steeds vereist voor

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en/of verificateurs en het bepalen van hun

bezoldiging indien er een bezoldiging wordt toegekend;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen en/of verificateurs;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een werkend lid;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 13. De algemene vergadering zetelt onder voorzitterschap van de voorzitter (...) of van de ondervoorzitter van de raad van bestuur, of, bij beider afwezigheid, van het oudste aanwezige werkend lid. (...)

Artikel 14. Behalve in de gevallen waar de wet van 27 juni 1921 er anders over beschikt, worden de beslissingen genomen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen der aanwezige werkende leden. ln geval van staking van de stemmen is deze van de voorzitter van de vereniging of van zijn plaatsvervanger beslissend.

De beslissingen van de algemene vergadering worden vermeld in verslagen die in een daartoe bestemd register ingeschreven worden. Afschrift van deze verslagen wordt naar de werkende leden gezonden.

HOOFDSTUK V.  Rekeningen , begrotingen.

Artikel 15. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Bij uitzondering zal het eerste boek jaar aanvangen op datum van de stichting van de vereniging en

eindigen op 31 december daaropvolgend.

Artikel 16. De raad van bestuur legt ieder jaar, in de bijeenkomst van mei aan de goedkeuring van de algemene vergadering, de rekening over het verlopen jaar en de begroting van het lopend jaar, voor.

MOD 2.2

Luik ES - Vervolg

De goedkeuring van de rekening door de algemene vergadering en de kwijting aan de [eden van de raad van bestuur geschieden na verslag, in voorkomend geval uitgebracht door een of meerdere commissarissen en/of verificateurs, aangesteld door de algemene vergadering.

HOOFDSTUK VI.  Wijziging van de statuten, ontbinding.

Artikel 17. De statuten Kunnen enkel gewijzigd worden door de algemene vergadering, met inachtneming van de voorwaarden gesteld door de wet van 27 jun11921.

Artikel 18. De ontbinding van de vereniging kan enkel uitgesproken worden door de algemene vergadering, wanneer twee derden van de werkende leden aanwezig zijn. Zijn geen twee derden van de werkende leden aanwezig, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden ; door deze kan geldig beraadslaagd worden, welk het getal aanwezige werkende [eden ook zij.

Geen beslissing wordt aangenomen, zo zij niet de meerderheid van de vier vijfde der aanwezige werkende leden verenigt,

(... )

HOOFDSTUK VII.  Vereffening.

Artikel 19. In geval van ontbinding, zal na aanzuivering van het passief het actief in eerste instantie overgaan naar een gelijkaardig initiatief of achtereenvolgens naar de provincie Oost-Vlaanderen of de stad ' Deinze.

HOOFDSTUK VIII.  Bijkomende bepalingen.

Artikel 20. AI de in deze statuten niet voorziene gevallen zullen geregeld worden overeenkomstig de wet van 27juni 1921. (...)

ONSLAGEN EN HERBENOEMING RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering dd. 18/0712006 beslist tot het ontslag van Raphaël De Baene, Poekestraat 17, 9800 Vinkt als bestuurder. Hij wordt aangeduid als adviserend lid en zal in deze hoedanigheid de vergaderingen van de Raad van Bestuur bijwonen.

De Algemene Vergadering dd. 18/07/2006 herbenoemt éénparig als leden van de Raad van Bestuur:

Joseph De Vlieger, Aarseleweg 46, 9800 Vinkt

Irène Graveel, Lotenhullestraat 36, 9800 Vinkt

Alexander Vercamer, Moerenakker 4, 9070 Heusden

Joseph Verheye, Deinzestraat 2, 9800 Vinkt

WIJZIGING ZETEL

De Algemene Vergadering dd. 06/03/2012 beslist om de maatschappelijke zetel te wijzigingen naar: Deinzestraat 2, 9800 Vinkt

Alexander Vercamer, voorzitter Joseph Verheye, secretaris

Tegelijk hiermee neergelegd: coördinatie statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Rectc, : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegernvoordrgen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Vgór-teloudtra

aan het

Belgisch Staatsblad

Coordonnées
VINKT MEI 1940 : WAARTOE DE MENS IN STAAT IS?

Adresse
DEINZESTRAAT 2 9800 VINKT

Code postal : 9800
Localité : Vinkt
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande