VIVAFLORA

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VIVAFLORA
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 848.023.092

Publication

29/01/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 25.01.2014, NGL 27.01.2014 14015-0048-014
17/08/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*12304288*

Neergelegd

14-08-2012

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0848023092

Benaming (voluit): VIVAFLORA

(verkort):

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 9850 Nevele, Bredeweg 59

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Uit een akte verleden voor Meester Jozef VERSCHUEREN, Notaris te Nazareth, op acht augustus

tweeduizend twaalf, te registreren, blijkt dat:

1. De Heer DE BOEVER, Patrick, geboren te Aalter op vierentwintig februari negentienhonderd zesenvijftig, echtgenoot van Mevrouw Christel Vlaemynck, voornoemd, wonende te 9850 Nevele, Bredeweg 65.

2. Mevrouw VLAEMYNCK, Christel Emerence Françoise, geboren te Schoten op zesentwintig november negentienhonderd vijfenvijftig, echtgenote van de Heer Patrick De Boever, voornoemd, wonende te 9850 Nevele, Bredeweg 65.

3. De Heer CHRISTIAENS, Christophe Cécile Aloïs, geboren te Dendermonde op dertien maart negentienhonderd vijfentachtig, echtgenoot van Mevrouw Anneleen De Boever, hierna genoemd, wonende te 9850 Nevele, Poekestraat 16.

4. Mevrouw DE BOEVER, Anneleen Julie Mariette, geboren te Tielt op elf december negentienhonderd vierentachtig, echtgenote van de Heer Christophe Christiaens, voornoemd, wonende te 9850 Nevele, Poekestraat 16.

ondergetekende notaris verklaart hebben een BVBA, met als benaming  VIVAFLORA , op te richten, waarvan het kapitaal vastgesteld is op 100.000 EUR, vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen op naam zonder nominale waarde, waarop werd ingeschreven tegen inbreng in geld, als volgt:

- door de Heer Patrick De Boever op tweehonderd vijftig (250) aandelen;

- door Mevrouw Christel Vlaemynck op tweehonderd vijftig (250) aandelen;

- door de Heer Christophe Christiaens op tweehonderd vijftig (250) aandelen;

- door Mevrouw Anneleen De Boever op tweehonderd vijftig (250) aandelen;

Overeenkomstig artikel 224 van het Wetboek der Vennootschappen werd een bedrag van 100.000 EUR gestort, voor de oprichting van de vennootschap op een bijzondere rekening, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij Fortis Bank. Dit blijkt uit een bewijs van deponering de dato zes augustus tweeduizend en twaalf, dat door de notaris ten kantore bewaard zal worden, in het dossier van de vennootschap.

De statuten vermelden onder meer in het bijzonder:

1  NAAM  RECHTSVORM

De vennootschap is als Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Belgisch recht opgericht

onder de naam:  VIVAFLORA .

2  ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9850 Nevele Bredeweg 59.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s), gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad, mag de

zetel naar om het even welke plaats in het Vlaamse Gewest of in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, overgebracht

worden.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) zal de vennootschap agentschappen, stapelhuizen en bijhuizen in

België en in het buitenland, mogen oprichten.

3  DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

- De exploitatie van een tuinbouwbedrijf met ondermeer de aan- en verkoop, doorvoer, in- en export van alle mogelijke tuinbouwproducten, het vermenigvuldigen en kweken van alle soorten bomen en planten in de ruimste zin van de termen, alsmede het verhandelen ervan zowel groot- als kleinhandel;

- Het geven van teelt- en bedrijfsadviezen aan tuinbouwers en het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

- Het beheer van een patrimonium, samengesteld uit onroerende en roerende goederen, het valoriseren en instandhouden van dit patrimonium vooral door beheersdaden. Beheer wordt in deze zin verstaan dat aankoop en vervreemding toegelaten zijn in zoverre zij nuttig of noodzakelijk zijn of bijdragen tot een meer gunstige samenstelling van het patrimonium van de vennootschap. Daartoe mag zij alle onroerende, roerende en financiële verhandelingen verrichten, zoals ondermeer aankopen en verkopen van roerende en onroerende goederen, onroerende goederen uitrusten, opschikken, verbouwen, verhuren en alle mogelijke onroerende handelingen in de meest brede zin alsmede aankopen, te gelde maken en beleggen in effecten en alle andere waarde-elementen;

- De vennootschap kan zowel in België als in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband met haar maatschappelijk doel of die van die aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden. In die zin is de vennootschap gerechtigd allerhande roerende en onroerende goederen, materieel en installaties aan te kopen, te bouwen, te verkopen of te ruilen, de vertegenwoordiging, de commissie- en consignatiehandel te bedrijven, alles in de breedste zin genomen;

- De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken, zowel in België als in het buitenland, op gelijk welke wijze en volgens de modaliteiten die haar het best voorkomen.

- Zij mag bestuurs- en vereffeningsmadaten waarnemen in om het even welke Belgische of buitenlandse, reeds bestaande of nog op te richten vennootschappen. Meer in het bijzonder kan de vennootschap ondernemingen waarin zij participeert, mee besturen en toezicht uitoefenen op de bedrijfsvoering teneinde de ontwikkeling en de realisatie van het maatschappelijk doel van deze ondernemingen te stimuleren en te coördineren.

Alle opsommingen zijn in de ruimste zin te interpreteren zonder dat deze op enigerlei wijze beperkend wezen.

4  DUUR

De vennootschap bestaat voor een onbeperkte duur te rekenen van de dag waarop zij rechtspersoonlijkheid

verkrijgt.

5  KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderdduizend euro (100.000 EUR) verdeeld in duizend (1.000) gelijke

aandelen op naam, zonder aanduiding van nominale waarde, doch die elk een fractie van één/duizendste (1/1.000ste)

van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal is bij de oprichting volstort ten belope van honderdduizend euro (100.000 EUR).

Het kapitaal mag verhoogd of verminderd worden overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

6 - BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders al of niet vennoten. Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering, die hun aantal, de duur van hun opdracht en hun bezoldiging bepaalt. Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersonen.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De zaakvoerders hebben ieder de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in de bevoegdheid van elk van hen.

Indien zij in de statuten werden benoemd, zonder beperking van duur, worden zij geacht benoemd te zijn voor de duur van de vennootschap, en kan hun afzetting slechts plaatshebben om ernstige redenen.

In geval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zullen zij handelen overeenkomstig de terzake geldende wettelijke regeling.

Voor de vertegenwoordiging van de vennootschap in en buiten rechte kan één zaakvoerder, steeds alleen optreden, behoudens in geval anders bepaald naar aanleiding van hun benoeming.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening der zaakvoer-der(s) en andere agenten van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

Iedere zaakvoerder wordt onder andere belast met het dagelijks bestuur van de vennootschap. Hij beschikt over de maatschappelijke handtekening.

In die omstandigheden kan elke zaakvoerder, afzonderlijk optredend, onder andere alle rekeningen openen bij de banken of bij het bestuur der postcheques, op de geopende of te openen rekeningen alle verrichtingen doen, zelfs zonder provisionering van de rekeningen, alle rekeninguittreksels tot goedkeuring ondertekenen, de rekeningen opzeggen of afsluiten en het saldo innen.

De handtekening van ieder van hen volstaat eveneens om kwijting te geven aan het bestuur der spoorwegen, postcheques en andere besturen, aan de Post en Belgacom alsmede alle andere bedrijven die een openbare nutsvoorziening aanbieden, zonder beperking van bedrag.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Iedere zaakvoerder mag welbepaalde bevoegdheden voor daden van dagelijks bestuur overdragen aan elke persoon die hij daartoe bekwaam zou achten, welke persoon op zijn beurt zijn toegekende bevoegdheden zal mogen subdelegeren.

Het overlijden of het aftreden van een zaakvoerder, om welke reden ook, brengt, zelfs als hij vennoot is, de ontbinding van de vennootschap niet teweeg.

Deze regel geldt ook ingeval van rechterlijke onbekwaamverklaring, faillissement of onvermogen van een zaakvoerder; het voorvallen van een dezer gebeurtenissen stelt onmiddellijk en van rechtswege een einde aan de functie van een zaakvoerder.

Wanneer, wegens overlijden of om één of andere reden, een zaakvoerder zijn functie neerlegt, wordt het bestuur verzekerd door de overblijvende zaakvoerders.

Wanneer er echter geen zaakvoerder meer is moet, door de vennoot die de meeste aandelen bezit, de algemene vergadering bijeengeroepen worden binnen de maand na het neerleggen van de functie om in zijn vervanging te voorzien.

De controle op de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere commissarissen, te benoemen door de algemene vergadering, voor zover de wet het vereist.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141,2° van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd. De algemene vergadering mag aan de zaakvoerder(s) en volmachtdragers, vaste of veranderlijke bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen. De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegenheid van de jaarvergadering. Zolang de vergadering, hiertoe bij uitsluiting bevoegd, hieromtrent geen beslissing neemt, is de opdracht van de zaakvoerder(s) onbezoldigd.

De bezoldiging van de commissarissen wordt eveneens vastgesteld door de algemene vergadering, rekening houdend met de controlenormen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Deze bezoldiging bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang en voor de duur van hun opdracht wordt vastgesteld. Zij kan worden gewijzigd met instemming van partijen.

Buiten die bezoldiging mogen de commissarissen geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vennootschap ontvangen.

7 - ALGEMENE VERGADERING

Ieder jaar, de laatste zaterdag van de maand januari om tien uur moet een jaarvergadering gehouden worden.

8  BOEKJAAR

Het maatschappelijk boekjaar begint op één oktober en wordt op dertig september van het daaropvolgende jaar

afgesloten.

9  WINSTVERDELING

Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van alle algemene kosten, de maatschappelijke verplichtingen en de nodige afschrijvingen, vormt de nettowinst van het boekjaar.

Op deze winst zal er jaarlijks minstens vijf ten honderd afgenomen worden met het oog op de vorming van het wettelijk reservefonds, totdat dit reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Voor het overige zal de volledige vrijheid gelaten worden aan de jaarvergadering, overeenkomstig de terzake geldende wettelijke bepalingen.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van de Vennootschappenwet.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

VERKRIJGING VAN RECHTSPERSOONLIJKHEID

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van Vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerders mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door het Wetboek van

Luik B - Vervolg

Vennootschappen heeft overgenomen. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de

bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld voor de ondertekening van de

oprichtingsakte.

ZETEL

De zetel van de vennootschap wordt gevestigd te 9850 Nevele, Bredeweg 59.

BEGIN- EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op heden en zal worden afgesloten op dertig september tweeduizend

dertien.

EERSTE JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend veertien.

BENOEMING NIET-STATUTAIRE ZAAKVOERDER

Worden tot niet-statutair zaakvoerder benoemd, voor de duur van de vennootschap

- de Heer Christophe Christiaens, voornoemd;

Zijn mandaat zal bezoldigd worden uitgeoefend, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

BEKRACHTIGING HANDELINGEN GESTELD IN NAAM VAN DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van der rechtspersoonlijkheid door de vennootschap, worden  in toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen  alle handelingen gesteld in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting bij deze bekrachtigd en overgenomen door de vennootschap. Partijen erkennen door de ondergetekende notaris ingelicht te zijn omtrent de wenselijkheid om deze bekrachtiging, na verkrijging van de rechtspersoonlijkheid, door de zaakvoerder te laten bevestigen. Zij erkennen tevens ingelicht te zijn omtrent de noodzaak om eventuele handelingen die zullen gesteld worden tussen de dag van heden en de dag van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid op dezelfde wijze te laten bekrachtigen door de zaakvoerder zodra de rechtspersoonlijkheid is verkregen.

VOLMACHT

Volmacht wordt gegeven aan de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  Bonne Accountancy met maatschappelijke zetel te 9040 Sint-Amandsberg, E. Lossystraat 13, en meer bepaald aan haar aangestelde, de Heer Erik Bonne; om alle formaliteiten in verband met het Ondernemingsloket, Kruispuntbank voor Ondernemingen en de fiscale administraties, zowel directe als indirecte belastingen te vervullen, en dit zowel voor deze voortvloeiend uit huidige akte als voor deze voortvloeiend uit alle andere akten. Eveneens bijzondere volmacht om de vennootschap te vertegenwoordigen bij de diensten der directe en indirecte belastingen, inzage te nemen in het dossier, documenten te ondertekenen welke noodzakelijk zijn voor de opvolging en afhandeling van het dossier, akkoorden en briefwisseling te ondertekenen. De volmachtdrager handelt steeds in opdracht van de volmachtgever. Deze volmacht of lastgeving behelst alle verrichtingen die de lasthebber nodig of nuttig zal achten voor het hierboven aangegeven doel. Zij verleent inzonderlijk alle macht tot aangifte, antwoord, bezwaar en afstand, inschrijving, wijziging, schrapping.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL Notaris Jozef Verschueren

Tegelijk wordt hiermee elektronisch neergelegd: - uitgifte van oprichtingsakte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

oor-Voor

behouden behouden

aan het aan het

elisch Belgisch

taatsla Staatsblad

11/04/2017 : ME. - JAARREKENING 30.09.2016, GGK 28.01.2017, NGL 28.03.2017 17076-0035-014

Coordonnées
VIVAFLORA

Adresse
BREDEWEG 59 9850 NEVELE

Code postal : 9850
Localité : NEVELE
Commune : NEVELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande