VLAAMSE ORGANISATIE VOOR INTERNATIONALE VOLKSSPORTEN, AFGEKORT : VIV

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMSE ORGANISATIE VOOR INTERNATIONALE VOLKSSPORTEN, AFGEKORT : VIV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 477.086.184

Publication

25/04/2014
ÿþ,J11; In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

NIOD 2.2

Ondernemingsnr : 477.086.184

Benaming

(voluit) \flamme Organisatie voor internationale Volkssporten vzw

(verkort) VIV vzw

Rechtsvorm vzw

Zetel: Zuiderlaan 13 - 9000 Gent

Onderwerp akte: Nieuwe statuten 4. ontslagen en benoemingen raad van bestuur

NIEUWE STATUTEN

De Statutaire Algemene Vergadering van 21/03/2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen Inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

TITEL 1: NAAM - ZETEL

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam Vlaamse Organisatie voor Internationale Volksspelen, verder genoemd Vlaamse Organisatie voor Internationale Volkssporten, en is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk.

De vereniging behoudt zich het recht voor om in alle documenten en stukken de verkorte benaming ''VIV vzw" te gebruiken.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd Zuiderlaan 13 te 9000 Gent en dit in het "Huis van de Sport". De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent

Iedere wijziging van de zetel kan worden beslist door de algemene vergadering.

ARTIKEL 3

De werking van de vereniging behelst het grondgebied Vlaanderen en het hoofdstelijk gewest Brussel.

TITEL El: DOEL DUUR

ARTIKEL 4

De vereniging heeft tot doel sportfederaties en sportbonden te groeperen met een kenmerk van internationale volkssport. Sportfederatie en sportbonden worden verder benoemd als sportorganen. Dit betekent dat de aangesloten leden zijn erkend door hun nationale federaties die op haar beurt beschikt over de nodige internationale erkenningen. De leden bieden activiteiten aan met een overheersend sociale dimensie en een

uitgesproken internationaal karakter waarbij de klemtoon ligt op het aspect fysieke concentratie. .........

Op de laatste biz van Luik B vermelden " Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen V rso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behoude aan het Belgisci

Staatsble

*14088880*

NEERGELEGD

APR. 261k

RECHTBANK VAN

KOOPleglItEL TE GENT

+.ed " " " " " "

" " " MOD 22

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, ook onder bezwarende titel. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging ook daden van koophandel stellen.

ARTIKEL 5

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL III: LEDEN

ARTIKEL 6

De leden zijn de-aangesloten sportorganen en deze worden onderverdeeld in stichtende, effectieve en toegetreden leden

De federaties Petanque Federatie Vlaanderen vzw, afgekort tot PFV, en Vlaamse SnookerFederatie vzw, afgekort tot VSF, zijn de stichtende leden en tevens de eerste effectieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2014 - Annexes du Moniteur belge Effectieve leden zijn die sportorganen die erkend zijn door BLOSO en die door de algemene vergadering worden aanvaard en wiens naam vervolgens is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De vvettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn sportorganen die aangesloten zijn om te kunnen genieten van de activiteiten van de vereniging. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden beschreven in het huishoudelijk reglement.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de stichtende en de effectieve leden.

Met de term 'lid' wordt in deze statuten uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. ARTIKEL 7

Ieder sportorgaan die al dan niet aan aan de erkenningsvoorwaarden van Bloso voldoet en die door de algemene vergadering ais erkend orgaan wordt aanvaard kan op voordracht van de raad van bestuur tot de vereniging toetreden. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet steeds schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Alle Vlaarnse privaatrechtelijke organisaties, die op vrijwillige en onbaatzuchtige wijze verenigingen van vrijetijdsbesteding bevatten en die uitsluitend activiteiten kunnen aantonen zoals bedoeld in artikel 3 van deze statuten, kunnen [id worden van de vereniging.

ARTIKEL 8

Effectieve en toegetreden leden kunnen door een beslissing van de algemene vergadering worden verplicht tot het betalen van een jaarlijkse bijdrage van maximum 10.000,00 E.

ARTIKEL 9

Een sportorgaan dient bij aansluiting steeds een waarborg van 1.250,00 e te storten. Deze som zal bij het stopzetten van het lidmaatschap integraal worden teruggestort op voorwaarde dat enerzijds is voldaan aan alle wettelijke en statutaire verplichtingen alsook dat alle verslagen en opgevraagde stukken van het sportorgaan op het secretariaat werden ontvangen.

ARTIKEL 10

Elk sportorgaan kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een sportorgaan is automatisch ontslagnemend indien bij de start van een kalenderjaar niet is voldaan aan alle verplichtingen, omschreven binnen de statuten en het huishoudelijk reglement, en de volstorting van de jaarlijkse lidgelden niet is voldaan.

ARTIKEL 11

Uittredende of uitgesloten sportorganen en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

ARTIKEL 12

Leden van de AV, de RvB en het DB zijn gehouden tot discretie ten overstaan van gevoelige persoonsgebonden informatie die zij zouden vernemen in het kader van hun vrijwilligerswerk en tegenover derden wat betreft de volledige werking van de vereniging.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 13

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve en toegetreden leden en de Raad van Betuur, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de ondervoorzitter, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk sportorgaan heeft maximum 1 vertegenwoordiger per provincie, waar ze vertegenwoordigd zijn, in de algemene vergadering, aangevuld met de leden van de raad van bestuur.

Een persoon kan zich met volmacht alleen door een ander persoon op de algemene vergadering [aten vertegenwoordigen indien deze persoon deel uitmaakt van de algemene vergadering van de betreffend sportorgaan of deel uitmaakt van het betreffende provinciaal bestuur of zetelt binnen de raad van bestuur van ViV.

Bij niet-vertegenwoordiging kan de afwezige persoon enkel een volmacht geven aan een persoon die deel uitmaakt van de algemene vergadering.

ARTIKEL 14

De algemene vergadering is bevoegd voor het uitvoeren van de wettelijke en statutaire verplichtingen.

ARTIKEL 15

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens ais het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 16

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de 6 maanden na afsluiting van het boekjaar.

ARTIKEL 17

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5de van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. ln dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 18

De oproeping tot de algemene vergadering, en een voorlopige agenda wordt meegezonden door middel van een schrijven, fax of e-mailbericht aan de effectieve en toegetreden leden overgemaakt en dit tenminste 8 kalenderdagen voor de start.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Deze agenda dient ondertekend te worden door de voorzitter of bij afwezigheid door 2 bestuurders. Het ondertekend document mag tot het begin van de betreffende samenkomst ter inzage blijven liggen bij de ondertekenaar.

De definitieve agenda wordt bij aanvang van de vergadering aan de leden overhandigd.

ARTIKEL 19

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20ste van de effectieve leden moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20ste van de leden ondertekend zijn en tenminste 1 maand voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 20

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

ARTIKEL 21

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3de van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit aanwezigheidsquorum niet bereikt dan kan een 2de vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Deze 2de vergadering mag vanaf 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging blijft een meerderheid van 2/3de der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5de van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 22

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 23

Een meerderheid van 213de der stemmen is vereist viner het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 24

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of door 2 leden van de Raad van Bestuur en opgenomen worden in een register. Dit register ligt ter inzage op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door 2 bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering. Het verslag wordt overgemaakt aan de leden.

TITEL V: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 25

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste 3 natuurlijke personen. De raad van bestuur bestaat uit afgevaardigden van de sportorganen. De stichtende leden hebben elk recht op 3 mandaten

. " MOD 2.2

en alle bijkomende effectieve leden warden gemachtigd om elk 1 mandaat in te vullen. Een bestuurder mag op elk ogenblik vervangen worden door een ander bestuurder van het sportorgaan die hij vertegenwoordigt

Een bestuurder die geen mandaat uitoefent is in zijn sportorgaan, zetelt niet meer in de raad van bestuur. ARTIKEL 26

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 4 jaar doch zijn opnieuw herkiesbaar. Tussentijds

benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van een mandaat.

ARTIKEL 27

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de 30 dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 28

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of ingevai van wettelijke onbekwaamheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2014 - Annexes du Moniteur belge De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de 2 maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de grifte van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de 30 dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 29

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het af dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien ten minste 2/3de van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 30

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door 2 bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur gaan door op de zetel van de VIV of op een andere plaats kenbaar gemaakt minstens 2 weken voor de vergadering.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 31

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en/of de secretaris en die bijgeschreven worden in een daartoe bestemd register. Al de andere akten worden geldig

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

ondertekend door de voorzitter en de secretaris of 2 leden van de Raad van Bestuur. De verslagen van de vergaderingen zullen ter informatie overgemaakt worden aan de leden van de vereniging.

ARTIKEL 32

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die nodig worden geacht. De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postchecks, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

ARTIKEL 33

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 34

Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig ait 13, 40 lid, W.VZVV

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. De voorzitter en de ondervoorzitter zijn van verschillende verenigingen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de 7 kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de 30 dagen na de neeriegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 36

Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 10 lid, W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeeindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

ajop vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

bjdoor afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de 7 kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de 30 dagen na de neeriegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 36

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen ais ereleden, beschermende, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

TITEL VI: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 37

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van hetzelfde kalenderjaar.

De RvB sluit de rekeningen van het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beiden worden ter goedkeuring aan de AV voorgelegd, die gehouden wordt binnen de eerste 6 maanden na het afsluiten van het boekjaar.

De AV stelt jaarlijks minstens 2 kascontroleurs aan met de opdracht om tijdens een boekjaar de rekeningen en balansen te controleren en verslag uit te brengen aan de AV.

De penningmeester zal de rekeningen, de balans, de begroting en de verantwoordingsstukken voorleggen aan de kascontroleurs gedurende de periode van 14 kalenderdagen voorafgaand aan de AV.

Een kascontroleur mag in zijn functie, na afspraak met de penningmeester, gedurende het volledige boekjaar controles houden.

TITEL VII: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 38

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3de van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5de meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3de van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5de meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, 1 of meervereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffenings-voorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige belangloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neeriegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 39

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de Algemene Statutaire Vergadering van 21/03/2014. Te Gent, 21 maart 2014

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Vlaamse Organisatie voor Internationale Volksspelen vzw

VIV vzw

Zuiderlaan 13

9000 Gent

Ondernemingsnummer: 477086184

e Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering heefttot bestuurder herbenoemd:

BOON Maurits, Nieuwstraat 25 te 3560 Lummen, 23 mei 1946, Kerkorn

De algemene vergadering heeft tot nieuwe bestuurder benoemd:

VAN QUICKENBORNE Marc, Kerkstraat 40 te 9070 Destelberen, 22 juni 1955, Deinze

WITTEBOLS Rupert, Kruisstraat 37 te 3090 Overijse, 21 april 1958, München (Duitsland)

De algemene vergadering heeft nota genomen van het ontslag van volgende bestuurders: DEBUSSCF-IER Didier, Frans Timmermansstraat 133 te 1731 Zellik , 25 mei 1972, Vilvoorde DE JONCKER Bruno, Dokter H. Folletlaan 201 te 1780 Wemmel , 19 mei 1971, Etterbeek CORNELISSEN Petrus, Burg. A. Heymanstraat 81 te 9140 Tielrode, 30 mei 1944, MALYSSE Franky, Gulden Sporenstraat 108A te 8530 Harelbeke, 05 september 1964,

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN DIE WORDEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De raad van bestuur heeft volgende functie verdeeld en in die functie benoemd:

BORRE Reinold voorzitter

Alle akten die de vereniging verbinden worden ondertekend door de voorzitter en/of de ondervoorzitter.

Te Gent, op 21/03/2014

Reinold Borré

voorzitter VIV

Op de laatste blz. van Luik B vermelden , Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/12/2012
ÿþMOD 2.2

1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

r

be liiiI~~IIU~YI~lllulfl~

*12195349

NEERGELEGD

2 2 NOV. 2012

Î:ËCC-tT.i~~~~~'K VAN ;ÇÇ}oPi-íGhr'ti-e. TE GENT

Ondernerningsnr : 0477.086184

Benaming

(voluit) : VLAAMSE ORGANISATIE VOOR INTERNATIONALE

VOLKSSPORTEN vzw

(verkort) : VIV

Rechtsvorm : VZW

Zetel : ZUIDERLAAN 13 BUS 17 9000 GENT

Onderwerp akte

Algemene Vergadering van 09/03/2012

Volgende personen worden herbenoemd : Borré Reinold, Ignace Uytdenhouwen, Bruno De Joncker en Vanhoutte Lucien.

De Algemene Vergadering heeft onderstaande nieuwe leden benoemd :

Petrus Cornelissen Malysse Franky

De Algemene Vergadering heeft nota genomen van het beëindigen van het mandaat van Alfons Emiel De Becker

Gent, 09/03/2012

Reinold Borré Voorzitter VIV vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

22/05/2015
ÿþr MOD 2.2

1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



11Ilt II Ittt Iltf (1111 1( 1IlI lI fl111 1l1

*15073787+

[NEERGELEGILe 12 -05 2015 tt L TE GENT

NK VAN

KOOPP rt

Ondernemingsnr : 0477.086.184

Benaming

(voluit) : Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw

(verkort) : V.I.V. vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Huis van de Sport, Zuiderlaan 13 - 9000 Gent

Onderwerp akte : Gewijzigde statuten en bestuurswijziging

Gewijzigde statuten:

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in het "Huis van de Sport", Zuiderlaan 13 te 9000 Gent. ledere wijziging van de zetel kan worden beslist door de algemene vergadering.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen. Alle stukken van het verenigingsdossier worden neergelegd en bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel ie Gent.

ARTIKEL 5

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur doch kan steeds ontbonden worden.

ARTIKEL 7

Ieder sportorgaan dat al dan niet aan aan de erkenningsvoorwaarden van Bloso voldoet en dat door de algemene vergadering als erkend orgaan wordt aanvaard kan op voordracht van de raad van bestuur tot de vereniging toetreden. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet steeds schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Alle Vlaamse privaatrechtelijke organisaties, die op vrijwillige en onbaatzuchtige wijze verenigingen van vrijetijdsbesteding bevatten en die uitsluitend activiteiten kunnen aantonen zoals bedoeld in artikel 3 van deze statuten, kunnen lid worden van de vereniging.

ARTIKEL 8

Effectieve en toegetreden leden kunnen door een beslissing van de algemene vergadering worden verplicht

tot het betalen van een jaarlijkse bijdrage van maximum 50.000,00 E.

ARTIKEL 9

Een sportorgaan dient bij aansluiting vanaf heden een waarborg van 1.250,00 E te storten. Deze som zal bij het stopzetten van het lidmaatschap integraal worden teruggestort op voorwaarde dat enerzijds is voldaan aan alle wettelijke en statutaire verplichtingen alsook dat alle verslagen en opgevraagde stukken van het sportorgaan op het secretariaat werden ontvangen.

ARTIKEL 10

Elk effectief of toegetreden lid kan steeds uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Een effectief of toegetreden lid is automatisch ontslagnemend indien bij de start van een kalenderjaar niet is voldaan aan alle verplichtingen, omschreven binnen de statuten en het huishoudelijk reglement, en de volstorting van de jaarlijkse lidgelden niet is voldaan.

ARTIKEL 13

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve en toegetreden leden en de leden van de raad van bestuur, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de ondervoorzitter, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elk sportorgaan heeft in de algemene vergadering maximum 1 vertegenwoordiger per regio waar ze vertegenwoordigd zijn, aangevuld met de leden van de raad van bestuur.

Een persoon kan zich met volmacht door een ander persoon op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen De volmachtdrager maakt deel uit van de algemene vergadering van het betreffend sportorgaan of van het betreffende regionaal bestuur of zetelt binnen de raad van bestuur van VIV. tedere volmachtdrager mag maar één volmacht hebben.

ARTIKEL 21

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3de van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit aanwezigheidsquorum niet bereikt dan kan een 2de vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zat kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen,

Deze 2de vergadering mag vanaf 16 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging blijft een meerderheid van 2/3de der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5de van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 24

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of door 2 bestuurders en opgenomen worden in een register. Opmerkingen van de notulen van de algemene vergadering dienen binnen de 20 kalenderdagen kenbaar gemaakt te worden aan het secretariaat van de vereniging. Het register ligt ter inzage op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door 2 bestuurders. Het verslag wordt overgemaakt aan de leden.

ARTIKEL 29

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

ARTIKEL 30

De raad van bestuur kan enkel geldig beslissen indien een gewone meerderheid van de bestuurders

aanwezig is.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de

stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 35

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. De voorzitter en de ondervoorzitter zijn van verschillende verenigingen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is,.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de 7 kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de 30 dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

M4D 2.2

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 36

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de 7 kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de 30 dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

ARTIKEL 38

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van hetzelfde kalenderjaar.

De RvB sluit de rekeningen van het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar

voor. Beiden worden ter goedkeuring aan de AV voorgelegd, die gehouden wordt binnen de eerste 6

maanden na het afsluiten van het boekjaar.

De AV stelt jaarlijks minstens 2 kascontroleurs van verschillende effectieve leden aan met de opdracht om

tijdens een boekjaar de rekeningen en balansen te controleren en verslag uit te brengen aan de AV.

De penningmeester zal de rekeningen, de balans, en de verantwoordingsstukken voorleggen aan de

kascontroleurs gedurende de periode van 14 kalenderdagen voorafgaand aan de AV,

Een kascontroleur mag in zijn functie, na afspraak met de penningmeester, gedurende het volledige

boekjaar controles houden.

De bestuurswijziging:

De algemene vergadering heeft nota genomen van het ontslag van volgende bestuurder: BOON Maurits, Nieuwstraat 25 te 3560 Lummen, 23 mei 1946, Kerkom

De algemene vergadering heeft volgende nieuwe bestuurders benoemd :

DE PAUW Karin, Salvialaan 40 te 2840 Reet, 26 april 1959, Antwerpen

LEFÈVRE Georges, Kouterveldlaan 20 te 9550 Herzele, 24 november 1955, Zottegem

Na de algemene vergadering van 16 april 2015 bestaat de raad van bestuur uit :

BOHFIE Reinold, Obberg 20 te 1780 Wemmel, 25 maart 1952, Geraardsbergen

UYTDENHOUWEN Ignace, Prof. Devochtstraat 68 te 2300 Turnhout, 18 augustus 1959, Turnhout VAN QUICKENBORNE Marc, Kerkstraat 40 te 9070 Destelbergen, 22 juni 1955, Deinze VANHOUTTE Lucien, Magda Cafmeyerstraat 17 te 8310 Sint-Kruis, 16 oktober 1946, Brugge WITTFBOLS Friedrich, Kruisstraat 37 te 3090 Overijse, 21 april 1958, München (Duitsland) DE PAUW Karin, Salvialaan 40 te 2840 Reet, 26 april 1959, Antwerpen

LEFÈVRE Georges, Kouterveldlaan 20 te 9550 Herzele, 24 november 1955, Zottegem

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

~' º%

Voor-

' behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VLAAMSE ORGANISATIE VOOR INTERNATIONALE VOLK…

Adresse
ZUIDERLAAN 13, BUS 17 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande