VLAAMSE VERENIGING VAN AMBTENAREN EN BEAMBTEN VAN DE BURGERLIJKE STAND, AFGEKORT : VLAVABBS

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMSE VERENIGING VAN AMBTENAREN EN BEAMBTEN VAN DE BURGERLIJKE STAND, AFGEKORT : VLAVABBS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.362.524

Publication

18/07/2013
ÿþM0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akt

-

IM~  %

- 9 JULI 2C13

Vcaor-

bahouders

aan het

Beigisch

Stuatsblec

1111

111111 mini iiiiu~a~ii~ii~i

+1311191

RECHTE VAN KOOPHtaNOZELT. =`~'~ï

Ondernemingsnr : 0834.362.524

Benaming

(voluit) : Vlaamse Vereniging van Ambtenaren en Beambten van de

Burgerlijke Stand

(ve.rl,c,rt) VLAVABBS

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zeul : Z,~dc it C 81-" 0

Onderwerp eido ei>_t.: Wijziging benoeming - raad van bestuur

Uit de notulen van de algemene vergadering van 29 mei 2013 van de Vlaamse Vereniging van Ambtenaren en Beambten van de Burgerlijke Stand vereniging zonder winstoogmerk (VLAVABBS vzw) blijkt:

-het ontslag van de volgende bestuurder:

Greta Holvoet, geboren te Kortrijk op 19 oktober 1963, wonend Koeksken 54b te 8531 Bavikhove

-de herbenoeming van de volgende bestuurders (tevens de huidige samenstelling van de raad van bestuur):

Blondeel Veronique, geboren te Brugge op 16 september 1963, wonend Oosteindeke 49 te 9991 Maldegem Goffart Maurice, geboren te Merksem op 5 juli 1975, wonend Huidevettersstraat 30/5 te 2000 Antwerpen Heylen Steve, geboren te Diest op 24 november 1977, wonend Paul Lebrunstraat 16 te 3000 Leuven Lapère Johan Pieter, geboren te Knokke op 6 april 1959, wonend Graaf d'Ursellaan 28 te 8301 Knokke-

Heist

Palsterman Herman, geboren te Borgerhout op 23 januari 1955, wonend Achterhekers 30 te 9052 Gent Vandenbrande Joost Tuur Germain, geboren te Deinze op 1 januari 1964, wonend Zandweg 16 te 9870 Zulte

Vanderweken Christiane Marie Amedé, geboren te Sint-Gillis-Waas op 16 oktober 1955, wonend Tortelduifstraat 18 te 9100 Sint-Niklaas

Verbeek Martine, geboren te Antwerpen op 4 augustus 1959, wonend Neerbroek 56/bus 16 te 2070 Zwijndrecht

ándenbrande secretaris

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de pers4(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Steve Heden voorzitter

18/03/2011
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

fII1 M1 II hifi Ih11 M1 hII Iff 1II III

*11092914"

NEERGELEGD

- 8 *ART 2011

RECHTBANK VAN

KOOPHANJ[E GENT



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes. du Moniteur belge

Ondernemingsnr : %4,M, Ç24

Benaming

(voluit) : Vlaamse Vereniging van Ambtenaren en Beambten van de

Burgerlijke Stand

(verkort) : VLAVABBS

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : " Zandweg 16, 9870 Zulte

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen

Blondeel Veronique, wonend Oosteindeke 49 te 9991 Maldegem

Goffart Maurice, wonend Huidevettersstraat 30/5 te 2000 Antwerpen

Heremans Gonda, wonend Langenhofstraat 31 te 3012 Leuven

Heylen Steve, wonend Paul Lebrunstraat 16 te 3000 Leuven

Holvoet Greta, wonend Koeksken 54b te 8531 Bavikhove

Lapère Johan Pieter, wonend Graaf d'Ursellaan 28 te 8301 Knokke-Heist

Palsterman Herman, wonend Achterhekers 30 te 9052 Gent

Vandenbrande Joost Tuur Germain, wonend Zandweg 16 te 9870 Zulte

Vanderweken Christiane Marie Amedé, wonend Tortelduifstraat.18 te 9100 Sint-Niklaas

Verbeek Martine, wonend Neerbroek 56/bus 16 te 2070 Zwijndrecht

allen meerderjarig, werd overeengekomen wat volgt, onder elkaar en voor allen hier aanwezig of vertegenwoordigd en voor allen die later nog effectief lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten op grond van de wet van 27 juni 1921 bétreffende de vereniging zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003, de Programmawet van 22 december 2003, de Programmawet van 9 juli 2004 en de Wet van 6 mei 2009, hierna de 'Wet".

TITEL 1. NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Vlaamse Vereniging van Ambtenaren en Beambten van de Burgerlijke Stand" afgekort "VLAVABBS".

Deze naam moét voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting 'VZW", steeds met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

De vèreniging is opvolger van de feitelijke vereniging "Vlaamse Vereniging van Ambtenaren en Beambten van de Burgerlijke Stand" afgekort VLAVABBS.

Artikel 3. De zetel van de vereniging is gevestigd te, Zandweg 16, 9870 Zulte ressorterend onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied van België en de nodige openbaarheidsvereisten te vervullen. De algemene vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 4. De vereniging stelt zich tot doel :

- de ambtenaren en beambten burgerzaken te verenigen, op te treden als hun officiële vertegenwoordiger en hun belangen te behartigen in de contacten met koepelorganisaties van gemeenten, federale en andere overheden en internationale organisaties;

- antwoorden te formuleren op vragen en standpunten in te nemen in verband met hét werkingsgebied van de ambtenaren en beambten burgerzaken;

een proactieve rol te spelen bij de totstandkoming van wetgeving die verband houdt met het werkingsgebied van de ambtenaren en beambten burgerzaken;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

- de doelgroep regelmatig en op de meest efficiënte wijze te informeren over de werking van de vereniging en evoluties binnen het werkingsgebied;

- het verleden van de vereniging veilig te stellen en aldus haar archieven te beheren en te ontsluiten.

Ter verwezenlijking van dit doel kan de vereniging alle roerende en onroerende goederen in eigendom verwerven of er andere zakelijke rechten op uitoefenen. Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde doelstellingen, met, inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de voornoemde doelstellingen.

Artikel 5. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il. DE LEDEN

Artikel 6. Het getal van de leden is niet beperkt. Het aantal effectieve (werkende) leden mag evenwel in geen geval minder dan drie bedragen. Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de Wet en deze statuten worden beschreven, behoudens in het geval zij als ontslagnemend worden beschouwd.

Artikel 7. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toetredende leden.

De oprichters zijn de eerste effectieve leden.

Kunnen als effectief Lid toetreden: ambtenaren en beambten van gemeentelijke diensten burgerzaken (bevolking, burgerlijke stand, strafregister, verkiezingen, vreemdelingen, ...).

Kunnen als toetredend lid aanvaard worden: alle sympathisanten van de vereniging en alle belangstellenden (natuurlijke personen of rechtspersonen) die naar het oordeel van de raad van bestuur geacht kunnen worden belang te stellen in de wetenschap, de regelgeving of de praktijk van de gemeentelijke diensten burgerzaken, het familierecht, het nationaliteitsrecht of aanverwante gebieden.

Het kandidaat effectief of toetredend lid dient schriftelijk de raad van bestuur om toetreding te verzoeken. Het lidmaatschap veronderstelt de instemming met het doel en de statuten en de aanvaarding van de huishoudelijke reglementen van de vereniging.

De raad van bestuur zal beslissen over de aanvaarding als effectief of toetredend lid van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering na ontvangst van het voornoemde schriftelijk verzoek. De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als effectief of toetredend lid.

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding, uitsluiting van de effectieve leden worden door de raad van bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de inwerkingtreding van de beslissing.

Effectieve leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de Wet en deze statuten worden beschreven. Toetredende leden hebben enkel de rechten en verplichtingen die in deze statuten worden omschreven.

Een bijzondere categorie van toetredende leden vormen de ereleden. Personen, die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de vereniging of het doel van de vereniging, kunnen tot erelid worden benoemd. De benoeming tot erelid geschiedt door de raad van bestuur of door de algemene vergadering op voordracht van tenminste vijfentwintig leden.

Artikel 8. De effectieve en toetredende leden dienen een jaarlijkse bijdrage te betalen die door de raad van bestuur wordt vastgesteld en die maximum 100 EUR zal bedragen. Ereleden zijn vrijgesteld van het betalen van de jaarlijkse bijdrage.

Artikel 9.1. Elk effectief of toetredend lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden, door een schrijven te richten aan de raad van bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Een ontslagnemend effectief of toetredend lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Wanneer een effectief of toetredend lid zijn lidmaatschapsbijdrage niet betaalt, wordt het geacht ontslagnemend te zijn.

Het lidmaatschap van een effectief lid eindigt eveneens door overlijden of door het beëindigen van de professionele activiteit die aanleiding gaf tot het lidmaatschap.

Artikel 9.2. Tot de uitsluiting van een effectief lid dat handelt in strijd met de doelstellingen van de vereniging kan slechts door de algemene vergadering worden besloten op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle effectieve leden en dit met een tweederde meerderheid waarbij ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Het effectief lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld heeft het recht gehoord te worden door de algemene vergadering.

Toetredende leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vereniging kunnen door eenzijdig, besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Artikel 10. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

TITEL III.BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Sectie 1. Samenstelling raad van bestuur

Artikel 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minimum drie en maximum 15 bestuurders, effectieve leden van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De dag waarop een vierde lid wordt aanvaard, zal een buitengewone algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

Artikel 12. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van drie jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van gewone algemene vergadering. Hun mandaat eindigt bovendien bij ontslag of bij beëindiging van het effectief lidmaatschap. Bestuurders zijn steeds herverkiesbaar. De bestuurders blijven in functie tot ze door verkiezingen worden vervangen.

Artikel 13. De raad van bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en een ondervoorzitter. Wanneer in de loop van het boekjaar een van die mandaten ter beschikking valt, zal de raad van bestuur zelf onder haar leden een vervanger aanduiden, die het mandaat zal uitoefenen tot de eerstvolgende algemene vergadering.

Artikel 14. De bestuurders kunnen te allen tijde worden afgezet door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 15. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed. De aard en de vergoeding van deze kosten worden vastgelegd in een huishoudelijk reglement.

Sectie 2. Vergaderingen, beraadslaging en besluitvorming van de raad van bestuur

Artikel 16. De raad vergadert na oproeping door de voorzitter of door twee bestuurders zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist. Op verzoek van de helft van de leden van de vereniging is de voorzitter verplicht om de raad van bestuur samen te roepen binnen de maand en om te vergaderen over elk punt van de agenda dat vermeld werd in het voornoemde verzoek.

Artikel 17. De raad wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter. Ingeval van afwezigheid van de ondervoorzitter, zal de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders de raad voorzitten. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging tenzij anders is voorzien in de oproeping.

Artikel 18. De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van de bestuurders aanwezig is op de vergadering. De besluiten van de raad worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van de stemmen heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem.

. ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Artikel 19. De notulen worden opgesteld door de secretaris, bijgehouden in een daartoe bestemd register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit notulenregister wordt gehouden op de zetel van de vereniging en is ter inzage van de effectieve leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het Koninklijk Besluit van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Sectie 3. Tegenstrijdig belang

Artikel 20. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad van bestuur een besluit neemt over die beslissing of verrichting.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Sectie 4. Intern bestuur

Artikel 21. De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of

dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor

volgens artikel 4 van de Wet en deze statuten de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

De raad is onder meer, binnen de perken van het maatschappelijk doel, bevoegd betreffende:

-- Het sluiten van alle aankopen, verkopen en ruilingen van roerende goederen, het sluiten van pacht-, huur-

en verhuurovereenkomsten van welke duur ook en van alle andere overeenkomsten;

-- Het aanwerven, bezoldigen en ontslaan van personeel;

-- Het aanvaarden en verwerpen van toelagen, schenkingen en legaten, het beleggen van gelden, het aangaan van leningen, het verlenen van alle zakelijke waarborgen.

Artikel 22. Onverminderd "de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 23. De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Sectie 5. Externe vertegenwoordigingsbevoegdheid

Artikel 24. De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Artikel 25. De raad van bestuur kan gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden, overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door bekendmaking in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Sectie 6. Dagelijks bestuur

Artikel 26. Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan één of meerdere personen. Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet worden gespecificeerd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft. Personen aldus belast met het dagelijks bestuur, worden "dagelijks bestuurder genoemd.

In afwijking van artikel 13bis van de Wet, kunnen de personen belast met dagelijks bestuur niet zonder toestemming van de raad van bestuur beslissingen nemen of rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die 5.000 EUR te boven gaan. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door bekendmaking in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 27. Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerékend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Deze omschrijving omvat ter illustratie alvast het verzorgen van de dagelijkse briefwisseling en het ondertekenen namens de vereniging van alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank en dergelijke.

Sectie 7. Aansprakelijkheid

Artikel 28. De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten, en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur of dagelijks bestuur, naargelang het geval.

TITEL IV.ALGEMENE VERGADERING

Sectie 1. De algemene vergadering

Artikel 29. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging. Zij wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid, door de oudste aanwezige bestuurder.

Enkel de effectieve leden hebben stemrecht. Elk effectief lid heeft één stem. Een effectief lid dat niet op de vergadering kan aanwezig zijn, kan zich [aten vertegenwoordigen door een ander effectief lid naar keuze. Een volmacht is geldig verleend wanneer deze gedagtekend en ondertekend is door de volmachtgever. Een effectief lid kan maximaal één ander effectief lid vertegenwoordigen in de algemene vergadering.

Sectie 2. Bevoegdheden

Artikel 30. De algemene vergadering heeft de volgende exclusieve bevoegdheden:

1.wijzigen van de statuten;

2.benoemen en afzetten van de bestuurders;

3.verlenen van kwijting aan de bestuurders;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.jaarlijks goedkeuren van de jaarrekening en de begroting;

5.vastleggen van het huishoudelijk reglement;

6.beslissen over het al dan niet aankopen, verkopen, of nieuw oprichten van onroerende goederen;

7.ontbinden van de vereniging;

8.uitsluiten van een lid;

9.omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

10.uitoefenen van alle bevoegdheden die haar krachtens de wet of onderhavige statuten zouden toekomen.

Sectie 3. Vergaderingen

Artikel 31. De gewone algemene vergadering moet minstens eens per jaar v66r 1 juni worden gehouden voor de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting en van het beleid van de bestuurders. De vergaderingen worden door de raad van bestuur bijeengeroepen op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging.

Artikel 32. Bijzondere bijeenkomsten in de buitengewone algemene vergadering kunnen worden samengeroepen door de raad van bestuur, wanneer het belang van de vereniging dit vereist, alsook op schriftelijk verzoek van ten minste één vijfde van de effectieve leden. In dit laatste geval dient de vergadering gehouden te worden binnen één maand na het indienen van zulk verzoek bij de raad.

Artikel 33. De oproepingen tot de gewone en buitengewone algemene vergaderingen worden verstuurd bij gewone brief, fax of e-mail naar alle leden op het (e-mail)adres daartoe laatst opgegeven aan de secretaris, en dit ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering. De agenda der vergadering, zoals vastgesteld door de raad van bestuur, wordt vermeld. Elk punt dat door minstens twee bestuurders of dat door minstens 1120 van de effectieve leden aangebracht werd, wordt op de agenda vermeld.

Sectie 4. Quorum en meerderheid

Artikel 34. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, hoe groot het aantal aanwezigen ook zij, behoudens in de gevallen waar de Wet of onderhavige statuten dit anders voorzien. Voor het vastleggen en het wijzigen van het huishoudelijk reglement is een tweederde meerderheid vereist.

Bij het bepalen van de meerderheid wordt geen rekening gehouden met de onthoudingen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

Deze regelen worden bij alle stemmingen in acht genomen.

Artikel 35. De algemene vergadering kan enkel over statutenwijziging op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid hierna bepaald ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet eerder dan binnen 15 kalenderdagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van viervijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 36. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking, of, indien gevraagd door een derde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, door geheime stemming. Besluitvorming bij acclamatie is mogelijk, tenzij vijf stemgerechtigden het handopsteken verlangen.

Artikel 37. Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter, of diegene die de vergadering voorzit indien niet de voorzitter, doorslaggevend zijn.

Artikel 38. De notulen der algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder, op de zetel van de vereniging, bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die zulks wensen. Dit notulenregister zal ter inzage zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

TITEL V.BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 39. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De boekhouding van de vereniging wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de Wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

Met het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de jaarrekening van het verlopen boekjaar opgesteld alsook een voorstel van begroting voor het daaropvolgend boekjaar opgemaakt. Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de jaarlijkse gewone algemene vergadering.

De rekeningen en begroting worden ten minste acht kalenderdagen voor de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden, die inzage kunnen vorderen van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting zijn gesteund.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de Wet.

TITEL VI.ONTBINDING EN VEREFFENING

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 40. De vereniging kan worden ontbonden door -een besluit-van de algemene vergadering. De algemene vergadering zal daartoe worden samengeroepen door de raad van bestuur of door minimum een vijfde van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig hetgeen werd bepaald in sectie 3 van Titel 1V.

Artikel 41. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en meerderheid zoals vereist voor een wijziging van de doeleinden van de vereniging en volgens de procedure zoals voorzien in artikel 35 en 36 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 van de Wet.

Artikel 42. In geval het voorstel tot vrijwillige ontbinding wordt goedgekeurd, zal de algemene vergadering één of meer vereffenaars benoemen, hun opdracht bepalen en de wijze van vereffening van de schulden en van het te gelde maken van de goederen vaststellen.

Artikel 43. In geval van ontbinding zal, na aanzuivering van de schulden, de raad van bestuur beslissen over de bestemming van het actief van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging waarvan de doelstellingen nauw aansluiten bij de doelstellingen van de vereniging.

Artikel 44. Voor alles wat niet uitdrukkelijk is voorzien in onderhavige statuten, is de Wet van toepassing.

Worden benoemd als eerste bestuurders door de algemene vergadering hier bijeen:

Blondeel Veronique, wonend Oosteindeke 49 te 9991 Maldegem

Goffart Maurice, wonend Huidevettersstraat 30/5 te 2000 Antwerpen

Heylen Steve, wonend Paul Lebrunstraat 16 te 3000 Leuven

Holvoet Greta, wonend Koeksken 54b te 8531 Bavikhove

Lapère Johan Pieter, wonend Graaf d'Ursellaan 28 te 8301 Knokke-Heist

Paisterman Herman, wonend Achterhekers 30 te 9052 Gent

Vandenbrande Joost Tuur Germain, wonend Zandweg 16 te 9870 Zulte

Vanderweken Christiane Marie Amedé, wonend Tortelduifstraat 18 te 9100 Sint-Niklaas

Verbeek Martine, wonend Neerbroek 56/bus 16 te 2070 Zwijndrecht.

De heer Vandenbrande Joost Tuur Germain krijgt van de algemene vergadering hier bijeen opdracht de verdere formaliteiten van openbaarmaking bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel en van de publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad te verrichten.

Gedaan te Gent op 14 december 2010

Vandenbrande Joost

secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

..1 Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik 3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VLAAMSE VERENIGING VAN AMBTENAREN EN BEAMBTE…

Adresse
ZANDWEG 16 9870 ZULTE

Code postal : 9870
Localité : ZULTE
Commune : ZULTE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande