VOLLEYBALCLUB ZWALM, AFGEKORT : VC ZWALM

Association sans but lucratif


Dénomination : VOLLEYBALCLUB ZWALM, AFGEKORT : VC ZWALM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 563.377.780

Publication

01/10/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Volleybalclub Zwalm, afgekort : "VC Zwalm"

9700 Oudenaarde

STATUTEN ***

Tussen de ondergetekenden :

1. Wijnant Pascal, R&D manager, Mgr. Lambrechtstraat 81, 9700 Oudenaarde,

2. De Clercq Jeriffa, docent UGent, Heirbaan 9, 9240 Zele,

3. Van Craenenbroeck Mieke, verpleegkundige & praktijklector, Lindestraat 85, 9630 Zwalm,

4. Petit An, leerkracht, Steenweg 40, 9630 Zwalm,

5. Vermassen Tijl, universitair medewerker, Bosakkers 49, 9080 Lochristi,

6. Vanden Bossche Geert, ingenieur, Meierij 57, 9660 Michelbeke,

allen van Belgische nationaliteit, is overeengekomen onder hen en allen die er later deel van zullen uitmaken, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

TITEL I. -- Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam: "Volleybalclub Zwalm vzw", afgekort "VC Zwalm vzw". Volleybalclub Zwalm is opgericht als feitelijke vereniging op 25 augustus 1994. Onderhavige statuten vervangen de statuten van de feitelijke vereniging.

Art. 2. De vereniging is gevestigd te Mgr. Lambrechtstraat 81, 9700 Oudenaarde, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de mogelijkheid te creëren tot het beoefenen en ontwikkelen van de volleybalsport in het algemeen door het inrichten van wedstrijden, tornooien, trainingen, initiatie en activiteiten van welke aard ook, derwijze dat aan de geïnteresseerden en aan de spelende leden een gezonde ontspanning wordt bezorgd.

Ter verwezenlijking van deze doelstelling kan de vereniging publicaties uitgeven of laten uitgeven, zich goederen verschaffen, contracten allerhande afsluiten, nodig, nuttig of aangenaam voor de realisatie van haar doelstelling. Zij mag eveneens alle mogelijke activiteiten ondernemen, die de doelstelling kan bevorderen.

Zij kan in die zin ook handelsdaden stellen, doch enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij is opgericht.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II. -- Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt doch moet steeds tenminste drie bedragen.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Volleybalclub Zwalm

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : VC Zwalm

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Monseigneur Lambrechtstraat 81

*14308702*

Luik B

9700

België

0563377780

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Oudenaarde (Welden)

Griffie

Neergelegd

28-09-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De oprichters zijn de eerste effectieve leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies, §1, 3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn enkel op hen toepasselijk. Onder toegetreden leden worden alle andere leden bedoeld, zoals het merendeel van de sportbeoefenaars, de trainers en de specifieke leden, zoals de niet-spelende leden, de begeleiders, de ereleden en zo meer. Art. 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk persoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard met gewone meerderheid en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk of via e-mail ingediend worden bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in dit artikel wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Art. 7. De raad van bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermende leden, steunende of adviserende leden, doch zonder stemrecht, tot de vereniging toelaten of weer uitsluiten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden.

Art. 8. De persoonlijke bijdrage van de effectieve en de toegetreden leden wordt jaarlijks door de raad van bestuur bepaald. Deze bijdrage zal niet hoger liggen dan EUR 150,00 per jaar. De effectieve en toegetreden leden kunnen ook nooit persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de door de vereniging aangegane verbintenissen.

Art. 9. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag van een effectief lid moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Een lid kan door de algemene vergadering ook uitgesloten worden op voorstel van de raad van bestuur. Hiertoe is een tweederden meerderheid van de algemene vergadering vereist.

Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

Art. 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave en/of vergoeding voor gestorte bijdragen en/of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III. -- Raad van bestuur

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die effectief lid zijn van de vereniging.

Art. 12. De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor onbepaalde tijd.

Art. 13. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de raad van bestuur beoefenen hun mandaat kosteloos uit.

Benoeming, ontslag, aftreden en/of afzetting van de leden van de raad van bestuur worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten ingediend bij het bestuur van het Belgisch Staatsblad ter publicatie.

Art. 14. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de aanwezige bestuurder met de hoogste anciënniteit.

Art. 15. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen als de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend. De stem van de voorzitter of zijn vervanger is een volwaardige stem.

Art. 16. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels, die moeten overgelegd worden en alle andere akten worden eveneens geldig ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Bij ontstentenis van de voorzitter kan zijn handtekening wettig vervangen worden door die van twee bestuurders. Art. 17. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde taken en handelingen overdragen aan één van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die geen lid is van de vereniging.

Luik B - vervolg MOD 2.2

TITEL IV. -- Algemene vergadering

Art. 18. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis door de aanwezige bestuurder met de hoogste anciënniteit. Een effectief lid kan zich echter door een ander effectief lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een effectief lid kan evenwel slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen. Elk effectief lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Toegetreden leden mogen de algemene vergadering bijwonen, interageren, maar hebben geen stemrecht.

Art. 19. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

vereniging, het aanvaarden en het uitsluiten van een lid.

Art. 20. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens het doel van de vereniging dit vereist.

Zij moet minstens eenmaal per jaar samenkomen voor het goedkeuren van de rekeningen van de voorbije twaalf maanden en van de begroting voor de volgende twaalf maanden.

Art. 21. Deze algemene vergadering gaat door in het eerste kwartaal van het boekjaar na het afsluiten van de rekeningen.

Art. 22. De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen op verzoek van één vijfde van de effectieve leden.

Art. 23. De oproepingen tot de algemene vergadering gebeuren in naam van de voorzitter of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per e-mail 1 week voor de vergadering. De toegetreden leden kunnen uitgenodigd worden via een eenvoudige aankondiging via e-mail.

Art. 24. De oproepingsbrief bevat naast de plaats, in principe op de maatschappelijke zetel van de vereniging indien niet anders vermeld, de dag en het uur van de vergadering, ook nog de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur of diegene die de algemene vergadering samenroept.

Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen punten aan de agenda worden toegevoegd.

Art. 25. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van de stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Art. 26. Tot wijziging van de statuten kan slechts besloten worden indien deze wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden binnen de maand na de eerste. Deze nieuwe vergadering zal enkel geldig kunnen beslissen mits twee derden meerderheid. Een onder deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging van de statuten zal door de burgerlijke rechtbank moeten bekrachtigd worden.

Tot wijziging van het doel van de vereniging is éénparigheid der stemmen noodzakelijk.

Art. 27. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van de statuten vereist.

Art. 28. Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid uitgenodigd worden om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art. 29. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder en opgenomen in een bijzonder register. De notulen liggen ter inzage voor de leden en voor derden op de zetel van de vzw.

TITEL V. -- Rekeningen, begrotingen

Art. 30. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het volgende

boekjaar voor.

Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

TITEL VI. -- Ontbinding, vereffening

Art. 31. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke ervan, de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangeloze doelstelling.

Art. 32. Voor alles wat in deze statuten niet voorzien of geregeld is, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 19 augustus 2014

te Munkzwalm.

De Raad van Bestuur:

Wijnant Pascal - Voorzitter

De Clercq Jeriffa - Secretaris

Van Craenenbroeck Mieke

Petit An

Vermassen Tijl

Vanden Bossche Geert

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
VOLLEYBALCLUB ZWALM, AFGEKORT : VC ZWALM

Adresse
MONSEIGNEUR LAMBRECHTSTRAAT 81 9700 OUDENAARDE

Code postal : 9700
Localité : OUDENAARDE
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande