VOORTGANG

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VOORTGANG
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 565.994.703

Publication

30/10/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

3. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm; het zich borg stellen of aval verlenen, het verlenen van zakelijke borgen op haar activa, in de meest ruime zin; alle handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito s op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen.

II. VOOR EIGEN REKENING, VOOR REKENING VAN DERDEN OF IN DEELNEMING MET DERDEN

1. Het verlenen van diensten en adviezen aan derden.

2. Het verwerven van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten rechtspersonen of ondernemingen; het stimuleren, plannen en coördineren van de ontwikkeling van voormelde rechtspersonen of ondernemingen.

3. Het waarnemen van bestuursopdrachten en  mandaten, het uitoefenen van opdrachten en functies.

4. Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten en technologieën en hun toepassingen; het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële vaste activa;

5. De aan- en verkoop, evenals de in- en uitvoer van om het even welke goederen.

6. Alle welkdanige verrichtingen die verband houden met algemene aannemingen van bouwwerken, grondwerken, weg- en rioolwerken, waterleidingswerken en alle werkzaamheden die binnen de sfeer van de bouwkunde vallen alsook de aankoop, de verkoop, het werken in het groot en het klein.

7. De in- en uitvoer van alle bouwproducten en aanverwante artikels, de vertegenwoordiging en de commissiehandel van deze producten in de ruimste zin van het woord.

III. BIJZONDERE BEPALINGEN

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar vennoten en haar zaakvoerders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet. De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Duur

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde tijd te rekenen vanaf zevenentwintig oktober tweeduizend veertien

Kapitaal

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt twintigduizend euro (¬ 20.000,00) en is verdeeld in duizend aandelen zonder vermelding van waarde, die elk één/duizendste van het kapitaal vertegenwoordigen.

1) De heer Wim Wannijn, voornoemd, verklaart een inbreng in geld te doen van tienduizend tweehonderd euro, waarvoor hem vijfhonderd en tien aandelen worden toegekend

2) De echtgenoten Wannijn-Rogge verklaren een inbreng te doen van negenduizend achthonderd euro, waarvoor hen vierhonderd negentig aandelen worden toegekend.

Samen twintigduizend euro of duizend aandelen.

Welke aandelen volgestort werden ten belope van achtduizend euro, hetzij de heer Wannijn voor vierduizend tachtig euro en de echtgenoten Wannijn-Rogge voor drieduizend negenhonderd twintig euro.

Welk bedrag overeenkomstig artikel 224 van het wetboek van vennootschappen vòòr de oprichting van de vennootschap door storting gedeponeerd werd op een geblokkeerde rekening op naam van de vennootschap in oprichting, geopend bij Axa Bank Europe onder nummer BE87 7512 0724 5994, zoals blijkt uit een bewijs van deponering.

Zaakvoerder(s)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Wanneer de vennootschap wordt benoemd tot bestuurder, zaakvoerder, lid van het directiecomité of vereffenaar van een andere vennootschap, benoemt de algemene vergadering onder de vennoten, zaakvoerders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de vennootschap. De algemene vergadering is bevoegd om de vaste vertegenwoordiger te allen tijde te ontslaan. In dat geval is zij verplicht tezelfdertijd te voorzien in zijn vervanging.

De benoeming en het ontslag van de niet-statutaire zaakvoerder(s) wordt door de zorgen van de zaakvoerder(s) bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Het mandaat van de zaakvoerder(s) is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Interne bevoegdheid van de zaakvoerders

De zaakvoerders zijn bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Externe vertegenwoordigingsmacht

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door iedere zaakvoerder individueel. Iedere zaakvoerder mag onder zijn eigen verantwoordelijkheid, bij middel van een speciale geschreven volmacht aan één of meerdere gevolmachtigden al of niet vennoten, alle of een deel van zijn bevoegdheden, die hij bepaalt en voor de duur die hij vaststelt, delegeren. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap jegens derden binnen de bevoegdheden hen verleend in de volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder voor overdreven volmacht.

Tegenstrijdige belangen

Indien een zaakvoerder bij een verrichting, een reeks verrichtingen of een te nemen beslissing, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijk aard heeft, dat strijdig is met een besluit of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, is hij gehouden te handelen conform artikel 259 en volgende van het wetboek van vennootschappen.

Indien hij de enige zaakvoerder is mag de beslissing slechts genomen of de verrichting slechts gedaan worden voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Een zaakvoerder, die de bovenvermelde regels miskent, kan aansprakelijk gesteld worden. Ontslag door de zaakvoerder

De zaakvoerder die vrijwillig ontslag wil nemen moet ten minste twee maanden op voorhand, op straffe van schadevergoeding, zijn voornemen te kennen geven aan de eventuele andere zaakvoerders en aan de vennoten.

De aftredende zaakvoerder is verplicht zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien en hij is daartoe op straffe van schadevergoeding verplicht. Het ontslag behoeft geen aanvaarding.

Opvolging van de zaakvoerder

Wanneer wegens overlijden of om een andere reden, een zaakvoerder zijn functie neerlegt of moet neerleggen, zullen de overblijvende zaakvoerder(s) of bij ontstentenis de vennoot, die het grootst aantal aandelen bezit, binnen de maand na het overlijden of het neerleggen van de funtie, een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen die ofwel een nieuwe zaakvoerder zal benoemen, ofwel het" bestuur aan de overblijvende zaakvoerder zal toevertrouwen.

Wordt benoemd tot opvolgend zaakvoerder : mevrouw Elke Rogge, voornoemd.

Controle

De controle op de financiële toestand, de jaarrekening en de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt, zo de wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris voorzien opgedragen aan ten minste één commissaris-revisor, benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van drie jaar.

Indien geen commissaris-revisor benoemd wordt, heeft ieder vennoot individueel de onderzoeks- en controle bevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant.

Jaarvergadering

Ieder jaar zal op de laatste maandag van de maand juni om achttien uur een jaarvergadering gehouden worden op de zetel of op elke plaats en uur aangeduid in de oproeping.

Is die dag een wettelijke feestdag, dan zal de vergadering de eerstvolgende werkdag op zelfde plaats en uur gehouden worden.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 19 van de statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te

ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

De oproeping wordt ten minste vijftien dagen vooraf per aangetekend schrijven verstuurd aan de

vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden

uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoerder(s).

Indien alle personen die moeten opgeroepen worden aan de vergadering deelnemen kunnen de

convocaties achterwege gelaten worden.

De oproeping moet de volledige agenda bevatten. Over daarin niet vermelde onderwerpen kan

slechts geldig worden gestemd, indien alle vennoten aanwezig zijn.

Bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen

Door de zaakvoerders kunnen bijzondere algemene vergaderingen worden belegd zo dikwijls als

zulks nodig blijkt en telkens het belang van de vennootschap dit vereist.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen worden om over een

wijziging van de statuten te beraadslagen.

Deze vergaderingen worden gehouden op plaats en uur, vermeld in de oproeping.

Vertegenwoordiging op de vergadering

Elke vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een andere

stemgerechtigde vennoot, mits voorlegging van een bijzondere geschreven volmacht.

De regelmatig genomen besluiten van de algemene vergadering zijn bindend voor alle vennoten, ook

voor onbekwamen, de afwezigen en diegenen die tegenstemden.

Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens wettelijke en/of statutaire beperkingen.

Wijze van stemmen

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de oudste van de zaakvoerders, of anders door

de oudste vennoot.

Een aanwezigheidslijst waarop de naam van de vennoten en het aantal van hun aandelen

voorkomen, wordt door ieder van hen of hun lasthebbers ondertekend vooraleer de vergadering

aanvangt.

Ieder vennoot heeft het recht zijn stem schriftelijk uit te brengen.

De vennoot die zijn stem per brief wil uitbrengen, zal in een aangetekende brief, die ten laatste de

dag voorafgaand aan de dag van de algemene vergadering op de maatschappelijke zetel moet

toekomen, de agenda overnemen en naast elk punt van de agenda antwoorden met "aanvaard" of

"verworpen" of "onthouding".

Behoudens de gevallen door de wet voorzien, worden de besluiten genomen met de gewone

meerderheid van de stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandelen.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Van de algemene vergaderingen worden tijdens de vergadering notulen gemaakt die ondertekend

worden door de aanwezige vennoten. Afschriften en uittreksels voor derden worden ondertekend

door de zaakvoerder.

Boekjaar - inventaris - jaarrekening

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de zaakvoerder, overeenkomstig de wet, een inventaris op alsmede de jaarrekening. Deze laatste bestaat uit de balans, de resultaatrekening en de toelichting, die één geheel vormen. Deze stukken worden neergelegd en eventueel bekendgemaakt overeenkomstig de alsdan geldende wetten. De zaakvoerder stelt bovendien, indien vereist, een jaarverslag op waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid.

De jaarrekening wordt goed- of afgekeurd door de algemene vergadering.

Daarna besluit de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de kwijting van de zaakvoerder(s) en eventueel commissarissen.

Winstverdeling

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, lasten, noodzakelijke provisies en afschrijvingen vormt de nettowinst van de vennootschap.

Op deze winst wordt jaarlijks vijf procent genomen voor de vorming van het wettelijk reservefonds. Deze verplichting houdt op zodra het wettelijk reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt. Zij ontstaat opnieuw, om gelijk welke reden, indien het wettelijk reservefonds verminderd wordt.

Over het saldo beschikt de algemene vergadering die ondermeer kan besluiten dat de winst of althans een gedeelte daarvan wordt gerese

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1. Eerste boekjaar - eerste jaarvergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Het eerste boekjaar eindigt op 31 december 2015.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in tweeduizend zestien.

B. Benoemingen

1) Wordt benoemd tot zaakvoerder voor de duur van de vennootschap : de heer Wim Wannijn, voornoemd, die aanvaardt onder de bevestiging dat geen maatregel zich hiertegen verzet.

2) Overeenkomstig de vennootschappenwet wordt er geen commissaris benoemd.

C. Alle verbintenissen aangegaan voor de vennootschap in oprichting alsook de verbintenissen aan te gaan na de oprichting en vòòr de neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel worden bekrachtigd onder opschortende voorwaarde van voormelde neerlegging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VOORTGANG

Adresse
BUISSESTRAAT 36 9690 KLUISBERGEN

Code postal : 9690
Localité : Berchem
Commune : KLUISBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande