VOORZORGSFONDS SYRAL

Divers


Dénomination : VOORZORGSFONDS SYRAL
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 897.274.744

Publication

14/08/2014
ÿþ M0D 2.2

rD ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie



na neerlegging van de akte ter griffie

O ndernem ingsnr: 0897.274.744

Benaming :

(voluit) : Voorzorgsfonds Syral

(verKort) :

Rechtsvorm : Organisme voor de Financiering van Pensioenen

Zetel : Burchtstraat 10, 9300 Aalst

Onderwerp akte : Herbenoeming erkende commissaris.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN HET ORGANISME VOOR DE FINANCIERING VAN PENSIOENEN « VOORZORGSFONDS SYRAL » GEHOUDEN TE AALST , BURCHTSTRAAT 10 OP 30 JUNI 2014 OM 14.00U.

Herbenoeming van de erkende commissaris

De Algemene Vergadering benoemt de BCVBA PwC Bedrijfsrevisoren, met maatschappelijke zetel te 1932 Sint-Stevens-Woluwe, Woluwedal 18, als commissaris voor een termijn van 3 jaar. Deze vennootschap heeft Dhr, Kurt Cappoen, bedrijfsrevisor, aangeduid als vertegenwoordiger die gemachtigd is haar te vertegenwoordigen en die belast wordt met de uitoefening van het mandaat in naam en voor rekening van de BCVBA. Het mandaat vervalt na de algemene vergadering der leden die de jaarrekening per 31 december 2016 dient goed te keuren.

Voor éénsluidend uittreksel,

Marjolein De Bremme

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

181111N11111110111

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

0 5 AUG. 2014

AFDELING CegfireONDE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

16/07/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

p



I II II II II III II 1I

*12125318*

be a Br st~

Ondememingsnr: 0897.274.744

Benaming

(voluit) : Voorzorgsfonds Syra'

(verkort) :

Rechtsvorm : Organisme voor de Financiering van Pensioenen

Zetel : Burchtstraat 10, 9300 Aalst

Onderwerp akte : Benoeming bestuurder; aanstelling van de voorzitter;aanduiding van de afgevaardigd bestuurder.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING VAN HET ORGANISME VOOR DE FINANCIERING VAN PENSIOENEN

« VOORZORGSFONDS SYRAL » GEHOUDEN TE AALST , BURCHTSTRAAT 10 OP 2 MEI 2012 OM 14.00U.

Benoeming bestuurder

Ingevolge het overlijden van Mevrouw Annemie Moens, voorzitter van de Raad van Bestuur, benoemt de Algemene Vergadering ter vervanging met éénparigheid van stemmen Mevrouw Marjolein De Bremme, wonende Steenstraat 90, 9420 Erpe-Mere, als bestuurder voor de resterende duur van het mandaat, d.i. tot aan de Algemene Vergadering betreffende het boekjaar 2015.

UITTREKSEL UIT HET PROCES-VERBAAL VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN HET ORGANISME VOOR DE FINANCIERING VAN PENSIOENEN « VOORZORGSFONDS SYRAL » GEHOUDEN TE AALST , BURCHTSTRAAT 10 OP 2 MEI 2012 OM 14.15U.

Aanstelling van de voorzitter

De Raad van Bestuur beslist met éénparigheid van stemmen om Mevrouw Marjolein De Bremme aan te stellen als voorzitter ter vervanging van Mevrouw Annemie Moens. Deze aanstelling geldt met onmiddellijke ingang tot aan de jaarlijkse Algemene Vergadering met betrekking tot het boekjaar 2015.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bid-ragen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B Vervolg ksoo 2.2

UITTREKSEL UIT HET PROCES-VERBAAL VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN HET ORGANISME VOOR DE FINANCIERING VAN PENSIOENEN

« VOORZORGSFONDS SYRAL » GEHOUDEN TE AALST , BURCHTSTRAAT 10 OP 6 JUNI 2012 OM 9.00 UUR.

Aanduiding van de afgevaardigd bestuurder

De Raad van Bestuur beslist met éénparigheid van stemmen Marjolein De Bremme, voorzitter van de Raad van Bestuur, aan te duiden ais afgevaardigd bestuurder ter uitvoering van artikel 17 van de statuten. Haar opdracht zal alle taken en bevoegdheden omvatten die vallen binnen de grenzen van het dagelijks bestuur van de IBP zoals in de meest ruime zin omschreven in de toepasselijke wetgeving.

Voor éénsluidend uittreksel,

Marjolein De Bremme

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor. behouden eraan heg Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

16/01/2012
ÿþ nSc MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemi ngsn r: 0897.274.744 Benaming :

-G.. - .L.

VAN KOOPHAND L~

- 2. 01. 2012

DENDEFelitiràNDE



h II ui uu 1 11





*12013392*

(voluit) : Voorzorgsfonds Syral

(verkort)

Rechtsvorm : Onderlinge Verzekeringsvereniging

Zetel : Burchtstraat 10, 9300 Aalst

Onderwerp akte : Herbenoeming van de erkende commissaris; Omvorming tot OFP  Organisme voor de Financiering van Pensioenen; Vaststelling van de statuten van de OFP; Bevestiging van overname, in zoverre nodig of nuttig, van eerdere verbintenissen, rechten en verplichtingen.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE ONDERLINGE VERZEKERINGSVERENIGING « VOORZORGSFONDS SYRAL » GEHOUDEN TE AALST , BURCHTSTRAAT 10 OP 30 JUNI 2011.

Herbenoeming van de erkende commissaris

De Algemene Vergadering benoemt de BCVBA PwC Bedrijfsrevisoren, met maatschappelijke zetel te 1932 Sint-Stevens-Woluwe, Woluwedal 18, als commissaris voor een termijn van 3 jaar. Deze vennootschap heeft Dhr. Kurt Cappoen, bedrijfsrevisor, aangeduid als vertegenwoordiger die gemachtigd is haar te vertegenwoordigen en die belast wordt met de uitoefening van het mandaat in naam en voor rekening van de BCVBA. Het mandaat vervalt na de algemene vergadering der leden die de jaarrekening per 31 december 2013 dient goed te keuren.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE ONDERLINGE VERZEKERINGSVERENIGING « VOORZORGSFONDS SYRAL » GEHOUDEN TE AALST, BURCHTSTRAAT 10 OP 30 DECEMBER 2011.

1. Omvorming tot OFP - Organisme voor de Financiering van Pensioenen

De leden van de Algemene Vergadering nemen kennis van artikel 174 van de wet van 27 oktober 2006 betreffende het toezicht op de instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening met vermelding van de verplichting voor de bestaande instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening opgericht onder de vorm van een onderlinge verzekeringsvereniging om zich om te vormen naar een organisme voor de financiering van pensioenen.

Op de laatste bfz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden pan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen _b.ij_hetBelgisch_ Staatsblad_ 16/111/2012_ r_ Annexes_ du_ Moniteur belge

Luik B - Vervolg MOD 2.2

De Algemene Vergadering beslist met eenparigheid van stemmen om de onderlinge verzekeringsvereniging Voorzorgsfonds SYRAL overeenkomstig artikel 174 van de wet van 27 oktober 2006 betreffende het toezicht op de instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening om te vormen tot een organisme voor de financiering van pensioenen, afgekort OFP en dit op 31 december 2011 om 24.00 uur. De Algemene Vergadering beslist de statuten ervan vast te stellen zoals bepaald onder agendapunt 2.

2. Vaststelling van de statuten van de OFP

Na bespreking en beraadslaging, beslist de Algemene Vergadering met eenparigheid van stemmen om de statuten van het organisme voor de financiering van pensioenen, OFP Voorzorgsfonds SYRAL, vast te stellen als volgt :

TITEL I - BENAMING, ZETEL, DOEL, ACTIVITEITEN, DUUR

Artikel 1 : Benaming

Het organisme voor de financiering van pensioenen heeft als benaming : "Voorzorgsfonds Syral".

Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere stukken uitgaande van het organisme moeten de maatschappelijke benaming vermelden, onmiddellijk voorafgegaan van of gevolgd door de volgende woorden : "Organisme voor de Financiering van Pensioenen" of door de afkorting "OFP" en het adres van zijn zetel.

Artikel 2 : Zetel

De maatschappelijke zetel van het organisme is gevestigd te Burchstraat 10, 9300 Aalst, gerechtelijk arrondissement van Dendermonde.

De algemene vergadering kan beslissen om de zetel over te brengen naar een andere plaats in België.

Artikel 3 : Doel

Het organisme voor de financiering van pensioenen heeft tot doel:

- op te treden en te handelen als instelling voor bedrijfspensioenvoorziening met het oog op het verstrekken van arbeidsgerelateerde pensioenuitkeringen zoals bedoeld in de toepasselijke wetgevingen terzake;

het beheer en de uitvoering van pensioenregelingen;

- in het bijzonder activiteiten betreffende in België toegelaten pensioenuitkeringen en buitenlandse pensioenregelingen ten gunste van personeelsleden en zelfstandige bedrijfsleiders van de bijdragende ondernemingen;

de activa waarover het beschikt en zal beschikken te beheren als een prudent persoon en in dat verband alle daden te stellen en beslissingen te nemen om zijn doel inzake het verstrekken van arbeidsgerelateerde pensioenuitkeringen te verwezenlijken;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

, 0

MOD 2.2

Luik B - vervolg

- de activa waarover het beschikt en zal beschikken, te beleggen met het oog ze te laten renderen en daartoe daden van beheer en van beschikking te stellen; pensioenuitkeringen betalen overeenkomstig en in uitvoering van de pensioenregelingen waarvan het beheer en de uitvoering aan het organisme voor de financiering van pensioenen werden toevertrouwd;

overdrachten te aanvaarden en uit te voeren inzake de beheerde pensioenregelingen;

- in het kader van het verstrekken van arbeidsgerelateerde pensioenuitkeringen en voor zover objectief gerechtvaardigd, bijstand te verlenen aan of te ontvangen van andere instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening of andere instellingen of organismen met een gelijkaardig doel;

alle bij wet vereiste alsook andere relevante of nuttige documenten op te stellen; alle informatie te verzamelen en te verwerken vereist voor de verwezenlijking van zijn doel;

- alle activiteiten die voortvloeien uit het beheer en de uitvoering van de hen toevertrouwde pensioenregelingen en die de verwezenlijking van zijn doel beogen.

Artikel 4 : Activiteiten

Het organisme voor de financiering van pensioenen kan zijn activiteiten zowel in België als in het buitenland uitoefenen, in zoverre alle daartoe voorgeschreven voorwaarden vervuld zijn.

Mits inachtneming van alle toepasselijke wettelijke, reglementaire en statutaire bepalingen en onder voorbehoud van de reglementering terzake, mag het organisme voor de financiering van pensioenen alle verrichtingen uitvoeren en alle handelingen en daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met zijn doel en/of rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van zijn doel.

Het organisme voor de financiering van pensioenen gaat een middelverbintenis aan en verbindt er zich toe om de middelen waarover het beschikt en zal beschikken zorgvuldig te beheren met het oog op de verwezenlijking van zijn doel, en in het bijzonder met het oog op het beheer en de uitvoering van de toevertrouwde pensioenregelingen en de toekenning van de pensioenuitkeringen overeenkomstig deze pensioenregelingen aan de aangeslotenen, hun begunstigden en rechthebbenden.

Het organisme voor de financiering van pensioenen kan één of meer van zijn activiteiten toevertrouwen aan een derde binnen de voorwaarden en overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake

Artikel 5 : Duur

Het organisme wordt opgericht voor een onbepaalde duur; het kan te allen tijde ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

WI00 2.2

, Voor-, Luik B - vervolg

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad TITEL II - ALGEMENE VERGADERING - LEDEN, TOETREDING, UITTREDING

UITSLUITING

Artikel 6 : Leden

De algemene vergadering is samengesteld uit gewone leden en buitengewone leden. Gewone leden zijn leden met stemrecht. Buitengewone leden worden uitgenodigd op de jaarlijkse en buitengewone algemene vergaderingen, maar hebben er geen stemrecht. Het aantal leden van het organisme is onbeperkt maar mag in geen geval lager zijn dan het wettelijk minimum van één gewoon lid.

De raad van bestuur houdt op de zetel van het organisme een register van de leden bij, overeenkomstig de toepasselijke wettelijke bepalingen, waarin iedere belanghebbende recht op inzage heeft.

Indien het aantal leden minder bedraagt dan het wettelijk minimum, om welke reden ook, zal de raad van bestuur alles in het werk stellen om binnen de zes maanden één of meerdere nieuwe gewone leden te vinden. In deze periode van maximum zes maanden kan de raad van bestuur in afwijking van artikel 10 van de statuten de bevoegdheden van de algemene vergadering uitoefenen, met uitzondering evenwel van deze beslissingen die hetzij rechtmatig en zonder nadeel kunnen uitgesteld worden, hetzij een belangenconflict kunnen inhouden voor de raad van bestuur.

Indien zou vastgesteld worden bij het verstrijken van voormelde periode van zes maanden dat geen oplossing gevonden wordt en dat het organisme voor de financiering van pensioenen zonder gewoon lid blijft, zal, naargelang van het geval,

(a) indien de algemene vergadering nog buitengewone leden telt: de algemene vergadering bijeengeroepen worden bij het einde van voormelde termijn en, na voorafgaand overleg met de raad van bestuur, beslissen om het organisme voor de financiering van pensioenen te ontbinden,

of

(b) indien de algemene vergadering niet meer kan werken of bij ontstentenis van

leden in de algemene vergadering: de raad van bestuur, uiterlijk op de laatste werkdag van deze periode van zes maanden de ontbinding vragen aan de bevoegde rechtbank. Tot de aanstelling van (een) vereffenaar(s) neemt de raad van bestuur alle dringende en passende maatregelen.

Indien de raad van bestuur de bevoegde rechtbank niet zou vatten, staat het elke bestuurder en elke belanghebbende derde vrij om een vordering tot ontbinding in te dienen bij de bevoegde rechtbank.

Artikel 7 : Toetreding

Dienen verplicht gewoon lid te worden van het organisme elke bijdragende onderneming die, in overeenstemming met artikel 3, de uitvoering van één of meerdere van haar extra-legale, collectieve of individuele pensioenregelingen heeft toevertrouwd aan het organisme.

Kan lid worden van het organisme elke natuurlijke persoon, die personeelslid,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagenbij het Belgise.h_Staatçblad 1h1111/2012 A.n.nexex duMnnitenr belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

Luik B - Vervolg

zelfstandig bedrijfsleider of bestuurder is van een onderneming behorende tot de groep TEREOS/SYRAL, of elke rechtspersoon die behoort tot deze groep, voor zover zij optreden als

hetzij vertegenwoordiger van één van de ondernemingen die de uitvoering van hun pensioenregeling hebben toevertrouwd aan het organisme

hetzij vertegenwoordiger van de natuurlijke personen ten wiens voordele deze pensioenregelingen werden onderschreven.

De aanvraag tot toetreding moet schriftelijk via een brief, fax of e-mail met ontvangstmelding gericht worden aan de voorzitter van de raad van bestuur, die deze aanvraag binnen de acht dagen overmaakt aan de algemene vergadering. De algemene vergadering beslist met meerderheid van 2/3de van de stemmen der aanwezige en vertegenwoordigde leden en moet, onder voorbehoud van andersluidende wettelijke bepalingen, terzake geen motivering voorleggen of verantwoording afleggen. De datum van de toetreding wordt bepaald in de beslissing van de algemene vergadering. Het kandidaat-lid wordt schriftelijk via een brief, fax of e-mail met ontvangstmelding op de hoogte gebracht van de beslissing van de algemene vergadering.

De toetreding houdt automatisch de aanvaarding in van de statuten, de beheersovereenkomst, het financieringsplan betreffende de beheerde pensioenregeling(en), de eventuele huishoudelijke reglementen, de verklaring inzake de beleggingsbeginselen, alsook van de andere beleidsdocumenten, procedures en reglementen betreffende het bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen.

Een rechtspersoon, lid van het organisme, duidt onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders, leden van het directiecomité of werknemers een vaste vertegenwoordiger aan die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Artikel S : Uittreding

Elk lid van het organisme is vrij om op elk ogenblik ontslag te nemen, mits een opzeggingstermijn van minstens één maand, door middel van een brief, fax of e-mail met ontvangstmelding gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. De opzeggingstermijn neemt een aanvang op de eerste dag van de maand volgend op de maand waarin de schriftelijke mededeling gebeurde.

De raad van bestuur roept een buitengewone algemene vergadering bijeen om over de uittreding te beraadslagen, te beslissen en de modaliteiten ervan vast te stellen, op basis van een voorstel vanwege de raad van bestuur die terzake met het uittredend lid voorafgaandelijk zal overlegd hebben. Bij ontstentenis van een akkoord over een uittredingsregeling met het betrokken uittredend lid, beslist de algemene vergadering op eenzijdig voorstel vanwege de raad van bestuur, rekening houdend met de toepasselijke pensioenregeling(en) van het uittredend lid, met de beheersovereenkomst, met andere eventuele relevante documenten en met het belang van het organisme voor de financiering van pensioenen en van al zijn leden, aangeslotenen, rechthebbenden en andere belanghebbenden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De datum waarop de uittreding uitwerking heeft, zal gepreciseerd worden in de beslissing van de algemene vergadering na overleg met het uittredend lid. Bij ontstentenis van akkoord met het uittredend lid over de datum waarop de uittreding uitwerking zal hebben, of, indien geen rechtmatige opzeg werd gegeven zal deze datum gelijkvallen met hetzij de dag waarop de gegeven opzeg verstrijkt, hetzij met de dag eenzijdig bepaald door de algemene vergadering. Indien deze datum niet kan gerespecteerd worden door toedoen van het uittredend lid, zal dit laatste het organisme voor de financiering van pensioenen vrijwaren voor alle schade, vergoedingen en kosten die het organisme voor de financiering van pensioenen in dit verband zou lijden.

Voor-

gehouden aan het Belgisch

Staatsblad

4\,./7

Bijlagen bij. het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Een bijdragende onderneming die als lid wenst uit te treden uit het organisme voor de financiering van pensioenen moet bovendien voorafgaandelijk aan de datum waarop de uittreding uitwerking zal hebben, voldaan hebben aan al haar verplichtingen die voortvloeien uit haar pensioenregeling(en), uit het financieringsplan zoals desgevallend aangepast op advies van de aangewezen actuaris omwille van de uittreding, uit de beheersovereenkomst alsook uit andere documenten en uit de reglementering terzake.

De algemene vergadering kan desgevallend met het uittredend lid bijkomende termijnen en/of verplichtingen in dat verband overeenkomen. Bij ontstentenis van een akkoord, moeten alle verplichtingen uiterlijk bij uittreding vervuld zijn, onder voorbehoud van diegene die nog achteraf verschuldigd zijn of worden, bvb. ingevolge de uitwerking van de uittreding en/of eventuele overdrachten.

Een lid dat geen bijdragende onderneming is en wenst uit te treden uit het organisme voor de financiering van pensioenen moet voorafgaandelijk aan de datum waarop de uittreding uitwerking zal hebben, voldaan hebben aan al zijn verplichtingen verbonden aan het lidmaatschap.

Het organisme voor de financiering van pensioenen zal vanaf de datum waarop de uittreding uitwerking heeft, geen enkele verplichting meer hebben ten opzichte van het uitgetreden lid, zijn pensioenregeling(en), de aangeslotenen, begunstigden, vertegenwoordigers of rechthebbenden bij deze pensioenregelingen, noch enige andere derde die betrokken is met of belanghebbend is bij de voordien door het organisme voor de financiering van pensioenen beheerde pensioenregeling(en) van het uitgetreden lid.

Het uitgetreden lid vrijwaart het organisme voor de financiering van pensioenen in dit verband ten aanzien van alle vorderingen en/of schade waarmee het organisme voor de financiering van pensioenen zou geconfronteerd worden.

Uittredende en uitgetreden leden blijven in elk geval gehouden ten aanzien van het organisme voor de financiering van pensioenen in zoverre het organisme voor de financiering van pensioenen nog kosten, verplichtingen of eventuele schade zou ondergaan met betrekking tot of ingevolge het (vroegere) lidmaatschap van de uittredende en uitgetreden leden.

In de periode gesitueerd vanaf de schriftelijke mededeling van de uittreding door het lid en de datum waarop de uittreding uitwerking heeft, blijft het uittredend lid lid van het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg MOP 2.2

organisme voor de financiering van pensioenen met hetzelfde statuut als voordien en met alle daaraan verbonden rechten en verplichtingen.

Wanneer blijkt dat een lid dat een bijdragende onderneming is en wenst uit te treden uit het organisme voor de financiering van pensioenen, het beheer van zijn pensioenregeling(en), zelfs gedeeltelijk, laat bij het organisme voor de financiering van pensioenen of nalaat het organisme voor de financiering van pensioenen van dit beheer volledig te ontlasten tegen de datum waarop de uittreding uitwerking heeft, zal de uittreding geweigerd worden indien de wetgeving vereist dat zulke bijdragende onderneming lid dient te zijn van het organisme voor de financiering van pensioenen. De betrokken bijdragende onderneming zal, indien zulks niet (meer) het geval zou zijn, onverwijld het nodige doen om aan alle lidmaatschapsvoorwaarden te voldoen. Bij ontstentenis, zal het organisme voor de financiering van pensioenen alle nodige stappen zetten, desgevallend in rechte, teneinde de bijdragende onderneming tot naleving van alle verplichtingen te dwingen, of, bij ontstentenis, de uitsluiting van de betrokkene dwingend in rechte op te leggen. Bovendien zal de betrokken bijdragende onderneming het organisme voor de financiering van pensioenen vergoeden voor alle kosten, lasten en schade die het organisme voor de financiering van pensioenen lijdt, geleden heeft of nog zal lijden en die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de uittredingsbeslissing en alle eraan verbonden gevolgen.

Is van rechtswege ontslagnemend:

elk lid, natuurlijke persoon, die zijn activiteit binnen de groep TEREOS/SYRAL stop zet;

elk lid, rechtspersoon, die ophoudt deel uit te maken van de groep TEREOS/SYRAL;

elk lid, rechtspersoon en bijdragende onderneming, die de uitvoering van haar pensioenregeling(en) niet langer laat uitvoeren door het organisme; elk lid van het organisme, natuurlijke persoon of rechtspersoon, die ophoudt belang te hebben bij de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van het organisme of die niet langer voldoet aan de bepalingen van artikel 6.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege bij

- het overlijden van het lid, natuurlijke persoon

- bij de vereffening van het lid, rechtspersoon.

Artikel 9 : Uitsluiting

Een lid kan hetzij wegens overtreding van de beheersovereenkomst, van de statuten of van de toepasselijke reglementen, hetzij voor welke daad of onthouding ook die het doel van het organisme schaadt of voor welke zwaarwichtige reden ook worden uitgesloten.

De uitsluiting wordt door de algemene vergadering uitgesproken met de meerderheid van 2/3de van de stemmen der aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve het lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, nadat de betrokkene geldig opgeroepen geweest is en de gelegenheid heeft gekregen zich te verdedigen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Luik B - Vervolg

Mao 2.2

-------------

De beslissing wordt aan de betrokkene bij aangetekend schrijven bekendgemaakt en treedt in werking op de datum vermeld in het schrijven die ten vroegste vijf werkdagen na de betekening valt.

Een uitgesloten lid blijft gehouden tot al zijn verplichtingen die nog niet vervuld of voldaan zijn op de datum van zijn uitsluiting.

Indien het lid dat getroffen wordt door een beslissing tot uitsluiting een bijdragende onderneming is van wie de pensioenregeling(en) door het organisme voor de financiering van pensioenen beheerd wordt (worden), is het verplicht om v66r de datum waarop de uitsluiting uitwerking heeft al het nodige te doen om het organisme voor de financiering van pensioenen volledig te ontlasten van het beheer en uitvoering van zijn pensioenregelingen. Het uitgesloten lid is aansprakelijk voor alle kosten, vergoedingen, en dergelijke meer die hiermee gepaard gaan en/of hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verbonden zijn en vrijwaart het organisme voor de financiering van pensioenen volledig in dit verband, ook na de datum van de uitsluiting. Het organisme voor de financiering van pensioenen kan terzake, gerechtelijke stappen ondernemen om het betrokken lid ertoe te verplichten het nodige te doen.

TITEL III - ALGEMENE VERGADERING - BEVOEGDHEDEN, VERGADERINGEN, OPROEPINGEN. STEMMEN, BESLISSINGEN EN BEKENDMAKING

Artikel 10 : Bevoegdheden

De regelmatig samengestelde algemene vergadering heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om de handelingen die het organisme aangaat, te verrichten of te bekrachtigen.

Worden speciaal voorbehouden aan de bevoegdheid van de algemene vergadering :

1. de wijzigingen aan de statuten;

2. de benoeming, de afzetting en ambtsbeëindiging en desgevallend de vaststelling van de bezoldiging van de bestuurders en de commissaris(en);

3. de toetreding en uitsluiting van de leden;

4. de goedkeuring van de jaarrekeningen, het jaarverslag en de budgetten;

5. kwijting verlenen aan bestuurders en commissaris(sen);

6. de bekrachtiging van het financieringsplan en haar wijzigingen;

7, de bekrachtiging van collectieve reserve-overdrachten;

8. de bekrachtiging van de verklaring inzake beleggingsbeginselen en haar wijzigingen;

9. de bekrachtiging van de beheersovereenkomst met de bijdragende ondernemingen en haar wijzigingen;

10. de aanstelling van vereffenaars ingeval van een vrijwillige vereffening en de vaststelling van hun bezoldiging, alsook de beslissing over de vereffeningsmodaliteiten en de beslissing over de aanwending van het netto actief;

11. de ontbinding en de vrijwillige vereffening van het organisme;

12. de bekrachtiging van saneringsplannen en herstelplannen die aan de bevoegde

Voor-

gehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagenbi}betBelgisch Staatsblad 1-6/01/20.12 - Annexer du Moniteur-belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

autoriteiten, in het kader van herstelmaatregelen, moeten worden voorgelegd;

13. de aanstelling van de aangewezen actuaris van het organisme voor de financiering

van pensioenen.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgiseh Staatsblad -16fh1120i2- --Annexes- du Moniteur-belge-

Artikel 11 : Vergaderingen

De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen en wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur. De gewone algemene vergadering gaat in principe jaarlijks door véér 1 juli van het jaar volgend op het jaar waarvan de jaarrekeningen worden afgesloten en ter goedkeuring voorgelegd.

Een buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden door de raad van bestuur, telkens het belang van het organisme dit vereist. Zij moet bijeengeroepen worden wanneer tenminste één vijfde van de leden van het organisme dit vraagt.

Iedere vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats die op de oproeping

vermeld staan.

Alle leden moeten opgeroepen worden.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij ontstentenis, door de afgevaardigde bestuurder, bij ontstentenis, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter duidt een secretaris aan. De secretaris wordt desgevallend aangeduid onder de leden van de algemene vergadering maar kan ook een werknemer of lasthebber zijn van één van de bijdragende ondernemingen van wie het organisme voor de financiering van pensioenen de pensioenregeling(en) beheert of een vertegenwoordiger of lasthebber van een derde die belast is met het administratief beheer van het organisme voor de financiering van pensioenen. Indien de secretaris geen lid, noch de vaste vertegenwoordiger van een lid is, neemt de secretaris niet deel aan de beraadslagingen en beslissingen. Zijn taak is beperkt tot het opstellen van ontwerpnotulen.

Artikel 12 : Oproepingen

De oproepingen worden gedaan door de raad van bestuur door middel van een brief, fax of e-mail met ontvangstmelding, en in naam van de raad, door de voorzitter of door twee bestuurders ondertekend, aan elk lid gezonden. Behoudens in het geval van dringende of uitzonderlijke omstandigheden worden de oproepingen tenminste acht dagen véér de vergadering aan de leden bezorgd.

Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de algemene vergadering warden in elk geval geacht rechtsgeldig te zijn opgeroepen.

De oproepingen bevatten datum, plaats en uur van de vergadering, alsook de agenda.

Elk voorstel getekend door minstens één twintigste van de leden opgenomen in de laatste jaarlijkse ledenlijst moet op de agenda geplaatst worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg MOD 2.2

De vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda werden vermeld.

Artikel 13 : Stemmen

Elk lid heeft het recht tegenwoordig te zijn bij en deel te nemen aan de vergadering, hetzij persoonlijk, hetzij door tussenkomst van gelijk welke afgevaardigde van zijn keuze, die zelf lid is. Rechtspersonen mogen nochtans vertegenwoordigd worden door een afgevaardigde die geen lid is.

Elk gewoon lid beschikt over één stem.

De buitengewone leden worden uitgenodigd op de jaarlijkse en buitengewone algemene vergaderingen, maar hebben er geen stemrecht, behoudens in de uitzonderlijke omstandigheid waarvan sprake in artikel 6 van de statuten.

Artikel 14 : Beslissingen

Behoudens andersluidende bepalingen van de wet of van de statuten, is de algemene vergadering geldig samengesteld en kan zij rechtsgeldig beraadslagen en beslissen indien minstens een meerderheid van de leden-bijdragende ondernemingen aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Indien het vereiste aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen ten vroegste acht dagen volgend op de eerste vergadering. Tijdens deze tweede vergadering kan over de agendapunten die ook reeds vermeld werden op de agenda van de eerste vergadering rechtsgeldig beraadslaagd en beslist worden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De algemene vergadering kan rechtsgeldig beraadslagen en beslissen over alle punten die op de agenda vermeld werden, alsook over eventueel andere, nieuwe of bijkomende punten die tijdens de algemene vergadering aan de agenda worden toegevoegd, in zoverre alle aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde leden het hierover unaniem eens zijn.

Behoudens andersluidende bepalingen van de wet of van de statuten, worden de beslissingen van de algemene vergadering genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde leden of, wanneer er slechts één stemgerechtigd lid aanwezig of vertegenwoordigd is, eenzijdig door dat lid. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend, in zoverre dit de effectieve voorzitter is en dus niet zijn plaatsvervanger voor die vergadering.

De beslissingen van de algemene vergadering zijn uitdrukkelijk bindend voor alle, zelfs afwezige, leden.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

"

MOD 2.2

In afwijking van het voorgaande mag de algemene vergadering enkel rechtsgeldig beslissen over de wijziging van de statuten indien zulks uitdrukkelijk vermeld wordt in de oproepingsbrief en indien 2/3de van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen moeten bij de 2/3de meerderheid genomen worden. Indien de wijziging op het geheel of een deel van het maatschappelijk doel slaat, zal de beslissing slechts geldig zijn indien ze eenparig gestemd wordt door alle aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De algemene vergadering mag slechts beslissen over de ontbinding van het organisme indien 2/3de van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen moeten bij 2/3de meerderheid genomen worden.

Indien 2/3de van de leden niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de eerste vergadering, kan ten vroegste 15 dagen na de eerste een tweede vergadering bijeengeroepen worden die dan geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige leden.

Artikel 15 : Bekendmaking

Er worden notulen opgesteld van elke algemene vergadering. De notulen worden ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de secretaris.

De notulen en bijhorende documenten worden op de zetel van het organisme bewaard en kunnen op elk ogenblik kosteloos worden ingezien door de leden van het organisme en de bestuurders.

De afschriften of uittreksels uit deze notulen, die gewaarmerkt zijn door de handtekening van de voorzitter, de afgevaardigde bestuurder of twee bestuurders, mogen aan belanghebbende derden bekendgemaakt worden.

De beslissingen van de algemene vergadering worden bekendgemaakt aan de leden door een eenvoudig schrijven, via fax of via e-mail met ontvangstmelding. Ze worden bekendgemaakt aan derden door middel van publikatie in de bijvoegsels bij het Belgisch Staatsblad indien de wet dit vereist.

Beslissingen waarvan de wet vereist dat ze moeten ingeschreven worden in het register van de leden, zullen onmiddellijk na de vergadering meegedeeld worden aan de raad van bestuur, hetzij door de voorzitter van de algemene vergadering, hetzij door diegene(n) die daartoe gemandateerd werden tijdens de betrokken algemene vergadering.

Alle belanghebbenden hebben recht op inzage in het register der leden op de zetel van het organisme voor de financiering van pensioenen (kosteloos) of ter griffie van de bevoegde rechtbank.

Voor-béhoudén aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Bcigrsch Staatsb1act -16/0112012 = Annnxes dir Mon eür beigc

Derden die een wettig belang kunnen aantonen, kunnen op de zetel van het organisme voor de financiering van pensioenen tegen betaling inzage krijgen in uittreksels van de

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

beslissingen van de algemene vergadering in zoverre deze niet publiekelijk beschikbaar zijn of worden.

TITEL IV - RAAD VAN BESTUUR - SAMENSTELLING, WERKING, OPROEPINGEN. BESLISSINGEN, BEVOEGDHEDEN, ANDERE OPERATIONELE ORGANEN EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 16 : Samenstelling

Het organisme wordt bestuurd en vertegenwoordigd in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke daden door een raad van bestuur samengesteld uit tenminste drie leden, die al dan niet lid zijn en benoemd worden door de algemene vergadering voor een termijn van maximum zes jaar.

De leden van de raad van bestuur kunnen natuurlijke personen of rechtspersonen zijn. Indien rechtspersonen lid zijn, wijzen zij vaste vertegenwoordigers aan om te zetelen in de raad van bestuur overeenkomstig de toepasselijke wettelijke bepalingen.

De meerderheid van de raad van bestuur dient te zijn samengesteld uit vertegenwoordigers van de bijdragende ondernemingen die de uitvoering van hun pensioenregeling hebben toevertrouwd aan het organisme en/of vertegenwoordigers van de natuurlijke personen ten wiens voordele deze pensioenregelingen werden onderschreven.

Onder voorbehoud van andersluidende wettelijke bepalingen, worden kandidaat-bestuurders aangeduid en voorgedragen door de bijdragende ondernemingen.

De algemene vergadering kan zogenaamde onafhankelijke of externe bestuurders benoemen, met dien verstande dat de wettelijke bepalingen inzake de samenstelling van de raad van bestuur dienen in acht genomen te worden en zij aldus onder meer in de minderheid blijven in de raad van bestuur.

De leden van de raad van bestuur zijn herkiesbaar.

Het mandaat van de bestuurders die de bijdragende ondernemingen, het personeel, de aangeslotenen of hun rechthebbenden vertegenwoordigen is onbezoldigd. Het mandaat van de eventuele zogenaamde onafhankelijke of externe bestuurders is bezoldigd. De algemene vergadering bepaalt hun bezoldiging.

De bestuurders kunnen te allen tijde ontslagen worden door de algemene vergadering. De algemene vergadering bepaalt hiervan de eventuele modaliteiten, in het bijzonder de datum waarop het ontslag of ambtsbeëindiging uitwerking heeft.

Elk lid van de raad van bestuur is vrij om op elk ogenblik ontslag te nemen, op voorwaarde dat het lid al zijn verplichtingen ten opzichte van het organisme is nagekomen en mits een opzeggingstermijn van minstens één maand. Het ontslag dient te warden betekend per aangetekende brief gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. Tijdens de opzeg blijft de ontslagnemende bestuurder zijn mandaat verder uitoefenen

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -1b1a1/2Di2 Annexes- dit Moniteur belge

Moo 2.2

Het mandaat van een bestuurder neemt van rechtswege onmiddellijk een einde

- zodra de bestuurder, natuurlijke persoon, zijn activiteiten binnen de groep

TEREOS/SYRAL stop zet;

- zodra de bestuurder, rechtspersoon en niet-onafhankelijke/externe bestuurder,

ophoudt deel uit te maken van de groep TEREOS/SYRAL;

- zodra de bestuurder, rechtspersoon en bijdragende onderneming, de uitvoering

van haar pensioenregeling(en) niet langer laat uitvoeren door het organisme;

- zodra de bestuurder in strafrechtelijke vervolging wordt gesteld;

- zodra de bestuurder strafrechtelijk veroordeeld wordt voor een wanbedrijf of misdaad;

- zodra de bestuurder rechtsonbekwaam verklaard wordt;

- zodra de bestuurder failliet verklaard wordt;

- bij het overlijden van het lid, natuurlijke persoon

- bij de vereffening van het lid, rechtspersoon.

In geval een mandaat van bestuurder ten gevolge van overlijden, ontslagneming of om welke reden vrijkomt, hebben de overige bestuurders het recht tijdelijk in de vacature te voorzien in afwachting van de definitieve verkiezing door de eerstkomende algemene vergadering.

Indien het aantal leden minder bedraagt dan het wettelijk minimum van twee leden, om welke reden ook, zal de raad van bestuur zo vlug mogelijk een bijzondere algemene vergadering samenroepen, die één of meerdere nieuwe bestuurders zal benoemen en tot die algemene vergadering zal de enig overblijvende bestuurder slechts daden van dagelijks bestuur kunnen stellen. Daarnaast kan hij ook, in afwijking van wat elders in deze statuten bepaald is, het organisme voor de financiering van pensioenen in deze tussenperiode alleen vertegenwoordigen (waartoe hij aldus alleen kan optreden.

De leden van de raad van bestuur moeten over de vereiste professionele betrouwbaarheid en over de passende beroepskwalificaties en  ervaring beschikken om hun functies te kunnen uitoefenen. Die kwalificaties en ervaring worden in het bijzonder beoordeeld voor wat betreft de uitgeoefende functies en in de mate waarin beroep gedaan wordt op adviseurs die over die kwalificaties en ervaring beschikken.

Artikel 17 : Werking

De leden van de raad van bestuur vormen een college en beraadslagen en beslissen als een college.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter. De voorzitter zit de vergadering van de raad van bestuur voor.

De raad van bestuur duidt onder zijn leden een afgevaardigde bestuurder aan en bepaalt zijn opdracht. De afgevaardigde bestuurder is een bestuurder die één van de bijdragende ondernemingen vertegenwoordigt.

De raad van bestuur kan een secretaris aanstellen, die al dan niet lid is van de raad van

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

bestuur. Indien de secretaris geen lid is van de raad van bestuur, neemt hij niet deel aan de beraadslaging, noch aan de stemming en de beslissing. De secretaris stelt de notulen op van de vergaderingen van de raad van bestuur en verzorgt, tenzij de raad van bestuur anders beslist, de bij wet vereiste bekendmaking- en openbaarmakingsvereisten,

In geval de voorzitter afwezig of belet is, worden zijn functies waargenomen door de afgevaardigde bestuurder of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 18 : Oproepingen

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders, telkens wanneer het belang van het organisme dit vereist en minstens één maal per jaar.

De oproepingen worden gedaan door middel van een brief, fax of e-mail met ontvangstmelding, en door de voorzitter of door twee bestuurders ondertekend, aan elk lid gezonden. Behoudens in het geval van dringende of uitzonderlijke omstandigheden worden de oproepingen tenminste acht dagen vgdr de vergadering aan de leden bezorgd.

Bestuurders die aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering van de raad van bestuur worden in elk geval geacht rechtsgeldig te zijn opgeroepen.

De oproepingen bevatten datum, plaats en uur van de vergadering, alsook de agenda. De vergaderingen worden gehouden op de plaats vermeld in de oproeping en voorgezeten door de voorzitter.

Elk voorstel getekend door minstens twee bestuurders moet op de agenda geplaatst worden.

De vergadering mag enkel beraadslagen over de punten vermeld op de agenda, behalve indien alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en eenparig instemmen, dat over andere punten beraadslaagd wordt.

Artikel 19 : Beslissingen

Elke bestuurder heeft één stem.

De raad kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Elke bestuurder kan, per brief, per e-mail of per fax, een ander bestuurder aanstellen om hem te vertegenwoordigen en om in zijn plaats te stemmen. Elke bestuurder, kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Indien het vereiste aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen ten vroegste 48 uur volgend op de eerste vergadering. Tijdens deze tweede vergadering kan over de agendapunten die ook reeds vermeld werden op de agenda van de eerste vergadering beraadslaagd en beslist worden,

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van de stemgerechtigden, de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger is, bij staking van stemmen, beslissend. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld.

Bij ontstentenis van de vereiste meerderheid, wordt de beslissing verworpen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het maatschappelijk belang zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders.

Deze procedure kan evenwel niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening of de aanwending van het sociaal fonds.

De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in notulen getekend door de voorzitter van de vergadering en door de aanwezige bestuurders die zulks wensen. De notulen worden in een speciaal register bewaard.

'Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Afschriften en uittreksels van deze notulen worden getekend door de voorzitter of door de afgevaardigde bestuurder of door twee bestuurders.

Artikel 20 : Bevoegdheden

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor de administratie, het bestuur en de vertegenwoordiging van het organisme.

De raad van bestuur bepaalt het algemeen beleid van het organisme en oefent het toezicht uit op de andere operationele organen.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van het organisme, met uitzondering van deze die de toepasselijke wetgeving of de statuten voorbehouden aan de algemene vergadering. De raad van bestuur is bevoegd voor alle operationele taken zoals bepaald door de toepasselijke wetgeving, met uitzondering van de operationele taken door haar opgedragen aan een ander operationeel orgaan.

Het is de raad van bestuur toegestaan om de uitvoering van het algemeen beleid van het organisme voor de financiering van pensioenen over te dragen aan andere operationele organen.

De raad van bestuur oefent het toezicht uit op de andere operationele organen van het organisme voor de financiering van pensioenen.

In het kader van zijn toezichtstaak op de andere operationele organen, als die er zijn, ziet de raad van bestuur er regelmatig op toe dat het organisme voor de financiering van pensioenen beschikt over passende interne controlemaatregelen. De raad van bestuur zal een positieve ingesteldheid ten aanzien van interne controle aanmoedigen. Indien interne controlemaatregelen uitgewerkt, opgezet, ingevoerd, gewijzigd of opgeheven worden door (een) ander(e) operatione(e)1(e) orga(a)n(en), zal de raad van

Op de laatste btz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Luik B - Vervolg MOD 2.2

bestuur erop toezien dat het organisme voor de financiering van pensioenen beschikt over een interne controle en organisatie die hem toelaten zijn activiteiten uit te oefenen overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake. De raad van bestuur zal hierover één keer per jaar verslag ontvangen vanwege de andere bevoegde operationele organen indien die er zijn. Bij ontstentenis van andere operationele organen, bevoegd terzake, zal de raad van bestuur hierover één keer per jaar beraadslagen.

De raad van bestuur bekrachtigt het beleid van het organisme voor de financiering van pensioenen inzake uitbesteding en onderaanneming, indien een ander operationeel orgaan met de uitvoering ervan belast is. Bij ontstentenis van een ander terzake bevoegd operationeel orgaan, stelt de raad van bestuur het beleid zelf vast.

De raad van bestuur is bevoegd om desgevallend een continuïteitsbeleid uit te werken dat beoogt het organisme voor de financiering van pensioenen toe te laten zijn activiteiten continue uit te oefenen. De raad van bestuur kan de ontwikkeling en toepassing van dergelijk beleid delegeren aan een ander operationeel orgaan voor zoverre hij regelmatig terzake op de hoogte gehouden wordt.

Artikel 21. : Andere operationele organen

Het is de raad van bestuur toegestaan om de uitvoering van het algemeen beleid van het organisme voor de financiering van pensioenen over te dragen aan andere operationele organen. Indien de raad van bestuur de uitvoering van het algemeen beleid van het organisme voor de financiering van pensioenen overdraagt aan één of meerdere andere operationele organen, bepaalt de raad van bestuur in zijn beslissing terzake, voor elk van deze operationele organen

de samenstelling ervan, met inbegrip van de voorwaarden waaraan moet voldaan worden om erin te zetelen, de voorwaarden voor de aanstelling van zijn leden, de voorwaarden en modaliteiten van hun ontslag, afzetting, ambtsbeëindiging, hun eventuele bezoldiging alsook de duur van hun opdracht en van hun mandaten;

en

de opdracht van elk operationeel orgaan, de operationele taken en bevoegdheden waarmee het betrokken operationeel orgaan belast wordt alsook de regels of procedures die moeten gevolgd worden om eventuele conflicten of geschillen omtrent de omvang en reikwijdte van de hun toevertrouwde operationele taken en/of omtrent raakvlakken met andere operationele organen te vermijden en te beslechten

en

de werkwijze van elk operationeel orgaan, met inbegrip van de rapporteringswijze aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan in zijn beslissing met betrekking tot de oprichting van een operationeel orgaan en/of in zijn beslissing met betrekking tot de overdracht van bepaalde operationele taken of uitvoering van het beleid, het betrokken operationeel orgaan toelaten zijn eigen organisatie en werking verder uit te werken in een huishoudelijk reglement. Dergelijk huishoudelijk reglement moet goedgekeurd worden door de raad van bestuur.

Voor-

béhouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlageubt}-het Belgisch Staatsblad--1-6/01<2412 -Annexes du Moniteur-belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

Luik B - Vervolg Knob z.z

De raad van bestuur oefent het toezicht uit op de andere operationele organen van het organisme voor de financiering van pensioenen.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

16/0-1 /2 01 -2 - Annexe s- du- Maniteur- belge

Bi}lagen-bi}-het Belgisch-Staat

Ieder ander operationeel orgaan opgericht door de raad van bestuur bestaat uit minstens twee natuurlijke- of rechtspersonen, die een college vormen, met uitzondering van het orgaan belast met het dagelijks bestuur van het organisme.

De leden van deze operationele organen kunnen eveneens lid zijn van de raad van bestuur op voorwaarde dat zij samen in de raad van bestuur de minderheid uitmaken of, ingeval van pariteit, dat de voorzitter van de raad van bestuur van geen enkel ander operationeel orgaan lid is.

Bij ontstentenis van enige wettelijke of statutaire bepaling en bij ontstentenis van een beslissing dienaangaande vanwege de raad van bestuur en bij ontstentenis van een intern reglement van het operationeel orgaan, zullen de volgende regels gelden voor (de leden van) de operationele organen van het organisme voor de financiering van pensioenen:

leden van het operationeel orgaan worden aangeduid door de raad van bestuur;

- de raad van bestuur kan, met gewone meerderheid, onafhankelijke experten aanduiden om lid te zijn van een operationeel orgaan;

- de duur van hun mandaat is drie jaar. Het mandaat is hernieuwbaar;

- de raad van bestuur kan te allen tijde de leden van de andere operationele organen

ontslagen;

het mandaat is onbezoldigd, tenzij het zou gaan om onafhankelijke experten in welk

geval de raad van bestuur de bezoldiging vaststelt;

- de leden van een operationeel orgaan vormen een college;

elk lid heeft één stem;

elk lid mag een ander lid vertegenwoordigen. Een lid mag maximaal één lid

vertegenwoordigen;

- het operationeel orgaan kan alleen beraadslagen en beslissen over de punten

vermeld op de agenda;

de beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid;

- bij staking van stemmen wordt de beslissing verworpen;

- het operationeel orgaan brengt minstens één keer per jaar verslag uit over zijn activiteiten aan de raad van bestuur

het operationeel orgaan komt bijeen op de zetel van het organisme voor de financiering van pensioenen telkens het nodig of nuttig is in het belang van het organisme voor de financiering van pensioenen of op vraag van 20% van zijn leden. De oproeping gebeurt per brief, fax of e-mail met ontvangstmelding minstens 48 uur vóór de vergadering, tenzij dringende of uitzonderlijke omstandigheden een onmiddellijke bijeenroeping noodzaken.

Het dagelijks bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen wordt opgedragen aan het operationeel orgaan van dagelijks bestuur. Onder dagelijks bestuur wordt verstaan de handelingen en verrichtingen die door het dagelijks leven van het organisme vereist worden of die, zowel wegens hun gering belang als wegens de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Luik B - Vervolg MOD 2.2

noodzakelijkheid van een snelle oplossing, de tussenkomst van de voltallige raad van bestuur zelf niet vereisen. Het orgaan voor dagelijks bestuur is bevoegd om alle handelingen te stellen en alle beslissingen te nemen betreffende het dagelijks bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen, onder toezicht van de raad van bestuur.

Dit orgaan bestaat uit de afgevaardigde bestuurder, eventueel aangevuld met één of meerdere natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet bestuurders of leden van het organisme voor de financiering van pensioenen.

Indien het orgaan belast met het dagelijks bestuur meer dan één lid telt, wordt het orgaan directiecomité genoemd. Tenzij de raad van bestuur anders beslist, vormen de leden van het directiecomité een college en beslissen zij bij gewone meerderheid.

Het mandaat van de leden van het directiecomité als belast met het dagelijks bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen is onbezoldigd en geldt voor een duur van drie jaar, tenzij de raad van bestuur hierover anders beslist.

De raad van bestuur bepaalt bij beslissing genomen bij gewone meerderheid de overige modaliteiten inzake de samenstelling, opdracht en werking van het orgaan belast met het dagelijks bestuur in zoverre deze nog niet wettelijk en evenmin statutair bepaald zouden zijn.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De leden van de andere operationele organen moeten over de vereiste professionele betrouwbaarheid en over de passende beroepskwalificaties en -ervaring beschikken om hun functies te kunnen uitoefenen. Die kwalificaties en ervaring worden in het bijzonder beoordeeld voor wat betreft de uitgeoefende functies en in de mate waarin beroep gedaan wordt op adviseurs die over die kwalificaties en ervaring beschikken.

Artikel 22 : Vertegenwoordiging

De raad van bestuur vertegenwoordigt het organisme voor de financiering van pensioenen in en buiten rechte, in België en in het buitenland, en dit voor wat alle handelingen en beslissingen betreft die het bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen aangaan.

Deze vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur is inzake het bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen alomvattend, zonder evenwel afbreuk te (kunnen) doen aan en uiteraard met respect voor de aan de algemene vergadering bij wet of statutair voorbehouden handelingen en beslissingen, tenzij het de uitvoering van deze beslissingen betreft.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt het organisme in en buiten rechte rechtsgeldig verbonden door twee bestuurders die gezamenlijk optreden en die hiervoor ten opzichte van derden geen rechtvaardiging hoeven voor te leggen.

Binnen de grenzen van het dagelijks bestuur wordt het organisme in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de afgevaardigde bestuurder.

Het organisme voor de financiering van pensioenen kan in bepaalde gevallen ook

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de inslrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

geldig vertegenwoordigd worden door bijzondere lasthebbers aan wie een bijzondere en welomschreven opdracht en vertegenwoordigingsbevoegdheid wordt opgedragen, hetzij door de raad van bestuur, hetzij door de perso(o)n(en) of het orgaan belast met het dagelijks bestuur of door de afgevaardigde bestuurder, indien die er is/zijn indien de opdracht of lastgeving kadert binnen het dagelijks bestuur.

Deze lasthebbers of vertegenwoordigers kunnen zijn: al dan niet bestuurders of leden van het organisme voor de financiering van pensioenen, al dan niet personeelsleden of aangestelden van de bijdragende ondernemingen, al dan niet personeelsleden, leiders of aangestelde van lasthebbers of (onder)aannemers van het organisme voor de financiering van pensioenen; andere derden en andere fysische of rechtspersonen.

De beslissing(en), akte(n) of overeenkomst(en) krachtens dewelke de opdracht en/of vertegenwoordigingsbevoegdheid van deze bijzondere lasthebbers vastgelegd werden, bepalen de omvang van hun opdracht en/of vertegenwoordigingsbevoegdheid.

I Ti EL V - INKOMSTEN EN KOSTEN VAN HET ORGANISME

Artikel 23 : Inkomsten

De inkomsten van het organisme bestaan onder meer uit :

1. de bijdragen gestort door de bijdragende ondernemingen overeenkomstig het toepasselijke financieringsplan;

2. de giften en legaten;

3. de opbrengst van het vermogen van het organisme;

4. overdrachten van reserves uit instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening of verzekeringsmaatschappijen;

5. bedragen ontvangen ter uitvoering van een overeenkomst van herverzekering of pensioenfondsverzekering;

6. inkomsten voortvloeiend uit het beheer van het organisme voor de financiering van pensioenen;

7. vergoedingen ingevolge schadeloosstellingen ten gunste van het organisme voor de financiering van pensioenen;

8. terugstortingen van onverschuldigd gedane betalingen;

9. terugbetalingen van belastingen, sociale zekerheids- of andere inhoudingen of vergoedingen;

10. diverse ontvangsten, betalingen en bedragen ontvangen overeenkomstig de toepasselijke wettelijke, reglementaire en contractuele bepalingen.

Artikel 24 : Kosten

Het financieringsplan bepaalt in welke mate de kosten voor het beheer en de werking van het organisme voor de financiering van pensioenen, met betrekking tot de door het organisme voor de financiering van pensioenen beheerde pensioenregeling(en), gedekt worden.

De beheersovereenkomst die het organisme voor de financiering van pensioenen sluit

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

x

Voor-

behouden aan'het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervalg

met de leden-bijdragende ondernemingen kan deze kostenregeling verder uitwerken.

TITEL VI - ERKENDE COMMISSARIS

' Artikel 25 : Erkende Commissaris

Het organisme belast één of meerdere commissarissen met de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de toepasselijke wetgeving en van de statuten, van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld.

De commissaris(sen) worden benoemd door de algemene vergadering voor een maximale en hernieuwbare termijn van 3 jaar. Tenminste één van de commissarissen moet aangeduid worden onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren erkend door de FSMA. Deze commissaris zal de titel van erkend commissaris dragen. De algemene vergadering bepaalt de bezoldiging die aan de commissaris(sen) dienen toegekend te worden voor de ganse duur van het mandaat. Zij kan op elk ogenblik de benoeming herroepen, behalve deze van de erkende commissaris waarvoor dit enkel mogelijk is voor gerechtvaardigde motieven.

De commissaris mag kennis nemen van alle maatschappelijke geschriften en documenten op de zetel van het organisme.

De commissaris voert de opdrachten uit die voortvloeien uit de toepasselijke wetgeving en stelt een schriftelijk verslag op gericht aan de jaarlijkse algemene vergadering.

TITEL VII - AANGEWEZEN ACTUARIS

Artikel 26 : Aangewezen actuaris

Indien de toepasselijke wetgeving vereist dat het organisme voor de financiering van pensioenen één of meer deskundigen op het gebied van actuariële wetenschappen aanwijst, zal de algemene vergadering een actuaris aanstellen die voldoet aan alle wettelijke voorwaarden.

De adviezen die de aangewezen actuaris in uitvoering van zijn wettelijke opdracht opstelt voor het organisme voor de financiering van pensioenen worden voor inzage ter beschikking gesteld aan alle leden van het organisme voor de financiering van pensioenen, aan zijn raad van bestuur alsook aan de leden van operationele organen, indien die er zijn en in zoverre ze relevant zijn voor de uitoefening van hun taken.

TITEL VIII - BOEKJAAR, JAARREKENING EN BUDGETTEN

Artikel 27 : Boekjaar

Het boekjaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van elk kalenderjaar.

Artikel 28 : Jaarrekening en budgetten

De raad van bestuur is ertoe gehouden elk jaar de jaarrekening en het jaarverslag van

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

het afgelopen boekjaar op te stellen, nagezien door de commissaris(sen), evenals het budget voor het volgend boekjaar en aan de gewone algemene vergadering ter goedkeuring voor te leggen.

De goedkeuring van de jaarrekeningen en het jaarverslag kan de kwijting van de bestuurders voor het vorige boekjaar verantwoorden, hetgeen wanneer de kwijting wordt verleend de bestuurders zal ontlasten binnen de wettelijke voorwaarden.

TITEL IX - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 29 : Ontbinding en vereffening

Het organisme kan worden ontbonden bij beslissing getroffen door de algemene vergadering overeenkomstig de procedure vermeld in artikel 14.

De vereffening of ontbinding van het organisme voor de financiering van pensioenen kan eveneens volgen uit een gerechtelijke beslissing overeenkomstig de toepasselijke wettelijke bepalingen.

Artikel 30 : Vereffenaars

Ingeval van vrijwillige vereffening of ontbinding duidt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan in overeenstemming met de wettelijke bepalingen en bepaalt hun bevoegdheid en hun eventuele bezoldigingen en regelt de wijze van vereffening.

In het geval van een gerechtelijke vereffening of ontbinding wijst de bevoegde rechtbank de vereffenaar(s) aan en bepaalt de rechtbank zijn/hun opdracht en bevoegdheden.

In alle gevallen van ontbinding, bepaalt de algemene vergadering de bestemming van de netto activa van het organisme na aanzuivering van al haar schulden, overeenkomstig de vigerende wettelijke beschikkingen, de beheersovereenkomst en de reglementen en overeenkomsten met betrekking tot de extra-legale pensioenregelingen waarvan sprake in artikel 3.

De gelden van het organisme mogen noch rechtstreeks noch onrechtstreeks terug in het bezit geraken van de bijdragende ondernemingen, tenzij in de gevallen toegelaten door de toepasselijke wetgeving, reglementen en overeenkomsten.

TITEL XI - ALGEMENE BESCHIKKINGEN

Artikel 3l : Woonplaats

Voor de uitvoering van deze statuten zijn de leden, de bestuurders, de gevolmachtigden en vereffenaars gehouden woonplaats te kiezen op de maatschappelijke zetel van het organisme, waar alle betekeningen geldig zullen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aanehet

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

kunnen gedaan worden.

Artikel 32 : Verwijzing naar de toepasselijke wetgeving

Voor alles wat niet uitdrukkelijk bepaald is in de statuten, wordt verwezen naar de relevante wettelijke bepalingen.

Artikel 33 : Deelbaarheid van de bepalingen

Indien één of meerdere bepalingen van de statuten, om welke reden dan ook, nietig, ongeldig of zonder uitwerking zou(den) zijn of zou(den) verklaard worden, wordt/worden zij, onder voorbehoud van andersluidende wettelijke bepalingen of andersluidende gerechtelijke beslissing, als ongeschreven beschouwd, terwijl alle andere en overige bepalingen onverminderd van toepassing blijven en hun volledige uitwerking behouden.

3. Bevestiging van overname, in zoverre nodig of nuttig, van eerdere verbintenissen,

rechten en verplichtingen

In zoverre zulks nodig of nuttig kan zijn, met het oog op duidelijkheid en voor de goede orde, beslist de Algemene Vergadering met eenparigheid van stemmen om alle verbintenissen, alle rechten en verplichtingen die de OV Voorzorgsfonds SYRAL voordien heeft aangegaan hierbij te bevestigen, te bekrachtigen, te hernemen of over te nemen zodat ze alle beschouwd moeten worden als verbintenissen, rechten en verplichtingen van de OFP/het organisme voor de financiering van pensioenen Voorzorgsfonds SYRAL.

Voor éénsluidend uittreksel,

Annemie Moens

Voorzitter

~

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

10/01/2011
ÿþ MOO 2.2

LuD In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

GRIFFIE RECHTBANK

VAN Kr7r-.ni.{P7'11-)EL

3 0. 12. 2010

_._.~.....__,

DENDERiteCiqbE

" 11!115355"

11101

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting o¬ organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

w Ondernemingsnr: 0897.274.744

Benaming :

(voluit) : Voorzorgsfonds Syral

(verkort) :

Rechtsvorm : Onderlinge Verzekeringsvereniging

Zetel : Burchtstraat 10, 9300 Aalst

Onderwerp akte : Herbenoeming van bestuurders

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE ONDERLINGE VERZEKERINGSVERENIGING « VOORZORGSFONDS SYRAL » GEHOUDEN TE AALST , BURCHTSTRAAT 10 OP 30 JUNI 2010 OM 15.00U.

Herbenoeming van bestuurders

De algemene vergadering stelt vast dat alle bestuursmandaten zijn verstreken.

De algemene vergadering herbenoemt volgende bestuurders met onmiddellijke ingang tot de

jaarlijkse Algemene Vergadering met betrekking tot het boekjaar 2015:

Mevr. Annemie Moens, Dendeldonk 21, 9230 Wetteren;

de Heer Denis Brun, van Franse nationaliteit, Rue de la Volga, 67390 Marckholsheim,

Frankrijk;

Mevr. Ingrid De Petter, Ouden Dendermondsesteenweg 146, 9300 Aalst;

Mevr. Marie-Anne Geenens, Zilverhof 38, 9000 Gent.

Mevr. Annemie Moens zal haar mandaat als voorzitter van de raad van bestuur verder zetten.

Voor éénsluidend uittreksel,

Annemie Moens

Voorzitter

20/10/2008 : DE000120
05/09/2007 : DE000120
23/08/2005 : VZ000120
10/08/2004 : VZ000120
01/09/2003 : VZ000120
24/08/1999 : AA

Coordonnées
VOORZORGSFONDS SYRAL

Adresse
BURCHTSTRAAT 10 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande