VRG ALUMNI GENT

Association sans but lucratif


Dénomination : VRG ALUMNI GENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 458.196.623

Publication

29/07/2014
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte er riffie

11111111111,3110111111

Ondernemingsnr : 458.196.623

Benaming

(voluit) : VRG Alumni Gent

(verkort) :

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Universiteltstraat 4, 9000 Gent

Onderwerp akte:

Uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering dd. 11/02/2014:

6) samenstelling Algemene Vergadering en Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering neemt kennis van het overlijden van haar lid, mevrouw Marie-Rose Bracke,

De Algemene Vergadering neemt op als leden van de Algemene Vergadering van VRG Alumni Gent VZW de heer Ward Callens, de heer Jo De Haese, de heer Pieter-Jan Germ eaux, de heer Christophe Meysmans, de heer Tim Moerman en mevrouw Julie Van der Meersche.

De Algemene Vergadering herbenoemt als leden van de Raad van Bestuur de heer Paul Bertrand, de heer Stefaan Crucke, de heer Bruno Debaenst, de heer Alain De Ruyck, de heer Marc De Vos, de heer Sandro di Nunzio, de heer Jan Fiers, de heer Ernest Floubaert, mevrouw Ann-Sophie Humble, de heer Matthias Laevens, de heer Wim Lammens, de heer Michel Oosterlinck, de heer Mark Pauwelijn, de heer Jeroen Reyntjens, de heer Tom Ruys, de heer Barteld Schutyser, de Sebastiaan Van den Bogaerde, de heer Piet Taelman, de heer Philip Traest en de heer Tom Van Nieuwerburgh.

De Algemene Vergadering benoemt als leden van de Raad van Bestuur: de heer Ward Callens, de heer Jo De Haese, de heer Pieter-Jan Germeaux, de heer Christophe Meysmans, de heer Tim Moerman en mevrouw Julie Van der Meersche.

Barteld Schutyser, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik t3 vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

07/06/2013
ÿþ M00 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

2 9 MEI 2013

RECHTB AN

~GENT

KOOPHAND



be 1101111e1§11111111111111

a

B St

Ondernemingsnr : 468.196.623

Benaming

(voluit) : VRG Alumni Gent

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Universlteitstraat 4, 9000 Gent

Onderwerp akte :

Uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering dd. 29/11/2012:

6) samenstelling Algemene Vergadering en Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering verleent ontslag als lid van de Algemene Vergadering van VRG Alumni Gent VZW aan volgende personen : de heer Christiaan Beyaert, mevrouw Made-Rose Bracke, de heer Johan Erauw, de heer Edward Forrier, de heer Marc Maresceau, de heer Georges Martyn, mevrouw Yvette Merchiers, mevrouw Anne-Made Misseghers, mevrouw Fientje Moetman, de heer Toon Musschoot, de heer Steven Samyn, de heer Frank Schins, mevrouw Cathy Van Acker, de heer Willy Van Belle, mevrouw Jettie Van Caenegem, de heer Piet Van Caenegem, de heer Luc Van den Bossche, de heer Frans Verheeke, de heer Filip Verhoest en mevrouw Rita Zegers.

De Algemene Vergadering neemt op als leden van de Algemene Vergadering van VRG Alumni Gent VZW de heer Ernest Houbaert, de heer Matthias Laevens en de heer Sebastiaan Van den Bogaerde.

De Algemene Vergadering herbenoemt als leden van de Raad van Bestuur : de heer Stefaan Crucke, de: i heer Bruno Debaenst, de heer Alain De Ruyck, de heer Marc De Vos, de heer Sandro di Nunzio, de heer Jan: Fiers, mevrouw Ann-Sophie Humblé, de heer Wim Lammens, de heer Michel Oosterlinck, de heer Mark' Pauwelijn, de heer Jeroen Reyntjens, de heer Tom Ruys, de heer Barteld Schutyser, de heer Piet Taelman, de heer Philip Traest en de heer Tom Van Nieuwerburgh.

De Algemene Vergadering aanvaardt het ontslag als lid van de Raad van Bestuur van volgende leden: mevrouw Marie-Rose Bracke, de heer Frederik Byttebier, de heer Philippe Leroy, de heer Eduard Somers en: mevrouw Katrien Van Hoecke

De Algemene Vergadering benoemt tot lid van de Raad van Bestuur: de heer Ernest Houbaert, de heer. Matthias Laevens en de heer Sebastiaan Van den Bogaerde.

Barteld Schutyser, voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

30/11/2011
ÿþ(verkort) Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte : vzw

Universiteitstraat 4, 9000 Gent

De Algemene Vergadering van Gandaius Alumni vzw heeft op haar bijzondere vergadering van 17/10/2011 de statuten van de vereniging gewijzigd en een nieuwe Raad van Bestuur samengesteld.



1. De Algemene Vergadering stelt, na grondige discussie, met unanimiteit de statuten van de vereniging vast als volgt:

VRG ALUMNI GENT

Vereniging van Juristen afgestudeerd aan de Gentse Rechtsfaculteit

9000 Gent

Identificatienummer: 14366/96

Ondernemingsnummer : 0458.196.623

(Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 4 juli 1996)

Artikel 1 - De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam vzw VRG ALUMN1 GENT.

Zetel

Artikel 2 - De zetel van de vereniging is gevestigd te 9000 Gent, aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid, Universiteitstraat 4 en gelegen binnen het gerechtelijk arrondissement Gent.

De zetel mag verplaatst worden naar een andere plaats.

Doel

Artikel 3 - Het doel van de vereniging is:

- het bevorderen van contacten onder de juristen afgestudeerd aan de Gentse rechtsfaculteit onderling en

met de Gentse rechtsfaculteit en haar studenten,

- het betrekken van deze juristen bij het onderzoek en het onderwijs aan de Gentse rechtsfaculteit met het

oog op het verzekeren van de actualiteitswaarde ervan;

- het bevorderen van de uitstraling van de Gentse rechtsfaculteit in alle opzichten;

- het ondersteunen van bijscholings- en vormingsinitiatieven aan de Gentse rechtsfaculteit.

De vereniging kan alle rechtshandelingen stellen om dit doel te verwezenlijken.

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

eeoD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

VIII Illllllllltl~~l IIIII~IIIII

*11180571*

1 8 Plot. 2011

RECHT KOOPHAN YE GENT

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit)

458.196.623

GANDAIUS ALUMNI

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

Leden

Artikel 4 - Leden van de vereniging zijn de oprichters en alle andere personen die door de raad van bestuur als lid worden toegelaten.

Juristen die een diploma hebben behaald aan de Gentse rechtsfaculteit, of personen die deel uitmaken van het academisch personeel van de Gentse rechtsfaculteit, kunnen als nieuw v.z.w.-lid worden toegelaten, bij beslissing van de raad van bestuur, genomen met een gewone meerderheid. Kandidaat-leden richten hun schriftelijke aanvraag aan de voorzitter van de raad van bestuur.

De algemene vergadering is bevoegd om de uitsluiting van een v.z.w.-lid uit te spreken. Zij kan dit slechts doen na het betrokken lid te hebben gehoord en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige leden.

De algemene vergadering kan een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage voor de v.z.w.-leden vaststellen. Deze mag niet meer bedragen dan 100 euro.

De vereniging moet ten minste zeven v.z.w.-leden tellen.

Artikel 5 - Juristen die een diploma hebben behaald aan de Gentse rechtsfaculteit kunnen bij de vereniging een mondelinge of schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. Dergelijke leden worden "alumni-leden" genoemd.

De raad van bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivering of een dergelijke kandidaat al dan niet toegelaten wordt als alumni-lid.

Alumni-leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten omschreven worden. De toestemming van de alumni-leden met de wijzigingen van hun statuut is niet vereist.

Alumni-leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken door een schriftelijke kennisgeving in die zin gericht aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur is bevoegd om alumni-leden uit te sluiten. Zij kan dit slechts doen in geval het betrokken alumni-lid handelt in strijd met de doelstellingen van de vereniging.

De raad van bestuur kan beslissen alumni-leden tot de algemene vergadering uit te nodigen, doch zonder stem recht.

De algemene vergadering kan een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage voor de alumni-leden vaststellen. De raad van bestuur kan afwijken van de toelatingsvoorwaarden voor de toetreding van alumni-leden.

Raad van bestuur

Artikel 6 - De algemene vergadering stelt onder de v.z.w.-leden een raad van bestuur samen, bestaande uit ten minste vijf bestuurders, v.z.w.-lid of alumni-lid van de vereniging. Ten minste twee bestuurders zijn lid van het academisch personeel van de Gentse rechtsfaculteit. De algemene vergadering beslist hierover met gewone meerderheid.

De bestuurders worden aangesteld voor een periode van twee jaar. Hun mandaat is hernieuwbaar.

De algemene vergadering is bevoegd om de afzetting van een bestuurder uit te spreken. Zij kan dit slechts doen in geval van ernstige tekortkoming van de betrokken bestuurder, na deze te hebben gehoord en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige v.z.w.-leden.

Artikel 7 - De raad van bestuur bestuurt de vereniging met inbegrip van het dagelijks bestuur en vertegenwoordigt de v.z.w. in en buiten rechte. Zij beschikt over alle bevoegdheden die krachtens de wet of deze statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn toegekend.

a

MiOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Akten waarin de v.z.w. zich verbindt, worden geldig ondertekend door elk lid van de raad van bestuur afzonderlijk, zonder dat zij hierbij van een bijzondere volmacht moeten doen blijken. Dit geldt ook voor de externe vertegenwoordigingsbevoegdheid in financiële verrichtingen.

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan een of meerdere van zijn leden en zelfs aan derden, die ieder afzonderlijk kunnen optreden en die te allen tijde ontslag kunnen nemen uit deze functie en steeds kunnen afgezet worden door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt.

Artikel 8 - De functie van bestuurder is niet bezoldigd.

Artikel 9 - De raad van bestuur stelt een voorzitster of voorzitter aan. De raad van bestuur kan een taakverdeling doen en daarmee gepaard gaande functies invoeren.

De raad van bestuur bepaalt zijn werkingsreglement. De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. In geval van staking van stemmen heeft de voorzitter doorslaggevende stem.

Artikel 10 - Indien de decaan van de Gentse rechtsfaculteit geen lid is van de raad van bestuur, wordt hij uitgenodigd om met raadgevende stem deel te nemen aan de vergaderingen van de raad van bestuur.

Algemene vergadering

Artikel 11 - De gewone statutaire algemene vergadering vindt jaarlijks plaats in de loop van november of december.

Artikel 12 - De algemene vergadering heeft de volheid van bevoegdheid.

Voor de hiernavolgende punten is uitsluitend de algemene vergadering bevoegd:

a) wijziging van de statuten;

b) benoeming en afzetting van bestuurders;

c) uitsluiting van v.z.w.-leden;

d) goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

e) ontbinding van de vereniging;

f) het goedkeuren van een huishoudelijk reglement;

g) de kwijting aan de bestuurders;

h) de omzetting van de vereniging in een vereniging met sociaal oogmerk.

Artikel 13 - De gewone algemene vergadering wordt samengeroepen door de raad van bestuur. Bijzondere algemene vergaderingen mogen samengeroepen worden.

De algemene vergadering moet bijeengeroepen worden met toepassing van de regels vermeld in artikel 6 van de v.z.w.-wet van 27 juni 1921 van zodra een verzoek daartoe tot de voorzitter is gericht, door ofwel twee bestuurders ofwel een vijfde van de v.z.w.-leden. Het verzoek moet melding maken van de punten die de aanvragers op de agenda willen plaatsen.

De agenda mag ter zitting aangepast worden bij unanimiteit van de aanwezige v.z.w.-leden.

De besluiten van de algemene vergadering worden ter kennis gebracht van de v.z.w.-leden per brief, per email of doordat zij de notulen van de vergadering voor gezien ondertekenen.

Artikel 14 - Het boekjaar gaat in op 1 oktober en eindigt op 30 september. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de v.z.w.-wet van 27 juni 1921 en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

Luik B - Vervolg



MOD 2.2

De algemene vergadering onderzoekt de rekeningen en de door de raad van bestuur opgemaakte begroting

" en beslist over hun goedkeuring en over het al of niet verlenen van decharge aan de bestuurders.

De algemene vergadering beraadslaagt en beslist over de wijziging van de statuten of van het doel van de vereniging, met toepassing van de aanwezigheids- en meerderheidsvereisten, vermeld in artikel 8 van de v.z.w.-wet van 27 juni 1921.

Artikel 15 - De v.z.w.-leden hebben elk een stem in de algemene vergadering. Zij mogen een schriftelijke volmacht geven aan een ander v.z.w.-lid. Het aantal volmachten per lid is beperkt tot één.

De algemene vergadering beslist geldig welke ook het aantal aanwezige leden is. Haar beslissingen worden getroffen bij meerderheid van stemmen, behoudens indien de statuten of de wet anders bepalen. Bij " staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de raad van bestuur beslissend.

Ontbinding

Artikel 16 - Bij ontbinding van de vereniging zal het netto-actief onder de zorg van de vereffenaar overgedragen worden aan de Universiteit Gent, ten behoeve van de Gentse rechtsfaculteit.

2. Samenstelling Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering herbenoemt de volgende bestuurders voor een nieuw mandaat van twee jaar:

" Marie-Rose Bracke, Frederik Byttebier, Bruno Debaenst, Marc De Vos, Wim Lammens, Philippe Leroy, Michel

" Oosterlinck, Mark Pauwelijn, Eduard Somers, Piet Taelman, Philip Traest, Katrien Van Hoecke.

De Algemene Vergadering benoemt volgende leden voor een mandaat als bestuurder van twee jaar:

Stetaan Crucke, Alain De Ruyck, Sandro Di Nunzio, Jan Fiers, Ann-Sophie Humblé, Jeroen Reyntjens, Tom

Ruys, Barteld Schutyser, Tom Van Nieuwerburgh.

Alle benoemingen gebeuren met unanimiteit.

De nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur is dus als volgt:

1. Mevrouw Marie-Rose Bracke;

2. De heer Frederik Byttebier;

3. De heer Stetaan Crucke;

4. De heer Bruno Debaenst;

5. De heer Alain De Ruyck;

6. De heer Marc De Vos;

7. De heer Sandro di Nunzio;

8. De heer Jan Fiers;

9. Mevrouw Ann-Sophie Humble;

10. De heer Wim Lammens;

11. De heer Philippe Leroy;

12. De heer Michel Oosterlinck;

13. De heer Mark Pauwelijn;

14. De heer Jeroen Reyntjens;

15. De heer Tom Ruys;

16. De heer Barteld Schutyser;

17. De heer Eduard Somers;

18. De heer Piet Taelman;

19. De heer Philip Traest;

20. Mevrouw Katrien Van Hoecke;

21. De heer Tom Van Nieuwerburgh

Aldus opgemaakt op 4 november 2011

Philip Traest, bestuurder

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/11/2011- Annexes du Moniteur belge

`-VÓDr-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

19/05/2011
ÿþMOD 2.2



Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

1111111111111!11,11,111111,11i111111, ~I

f `7 jr , 21 ë}5'

- MEI 2011

Ir K VAN

KC?C'" ; iiANilk:I.'l'E GENT

Griffie

Ondernemingsnr : 458.196.623

Benaming

(voluit) : GANDAIUS ALUMNI

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Universiteitstraat 4, 9000 Gent

Onderwerp akte : Wijziging samenstelling Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering aanvaardt, in haar vergadering dd. 8/12/2010, het ontslag van Cathy Van Acker uit de Raad van Bestuur.

Philip Traest, voorzitter

14/08/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

0 5 -00- 2015

KOÓHkaNferK VAN

~

Ondernemingsnr : 458A96.623

Benaming

(voluit) : VRG Alumni Gent

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Universiteitstraat 4, 9000 Gent

Onderwerp akte :

Uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering dd. 17/1212014:

6) samenstelling Algemene Vergadering en Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering neemt kennis van het ontslag van mevrouw Katrien Van Hoecke als lid van de algemene vergadering.

De Algemene Vergadering neemt op als leden van de Algemene Vergadering van VRG Alumni Gent VZW: de heer Jan Vanderstraeten en de heer Pieter Nobels.

De algemene vergadering herbenoemt als leden van de raad van bestuur : de heer Paul Bertrand, de heer Ward Callens, de heer Stefaan Crucke, de heer Bruno Debaenst, de heer Jo De Haese, de heer Alain De Ruyck, de heer Marc De Vos, de heer Sandro di Nunzio, de heer Jan Fiers, de heer Pieter-Jan Germeaux, de heer Ernest Houbaert, mevrouw Ann-Sophie Humble., de heer Matthias Laevens, de heer Wim Lammens, de heer Christophe Meysmans, de heer Tim Moerman, de heer Michel Oosterlinck, de heer Mark Pauwelijn, de heer Jeroen Reyntjens, de heer Tom Ruys, de heer Barteld Schutyser, de heer Piet Taelman, de heer Philip Traest, de Sebastiaan Van den Bogaerde, mevrouw Julie Van der Meersche en de heer Tom Van Nieuwerburgh.

De Algemene Vergadering herbenoemt als leden van de Raad van Bestuur : de heer Paul Bertrand, de heer Stefaan Crucke, de heer Bruno Debaenst, de heer Alain De Ruyck, de heer Marc De Vos, de heer Sandro di Nunzio, de heer Jan Fiers, de heer Ernest Houbaert, mevrouw Ann-Sophie Humblé, de heer Matthias Laevens, de heer Wim Lammens, de heer Michel Oosterlinck, de heer Mark Pauwelijn, de heer Jeroen Reyntjens, de heer Tom Ruys, de heer Barteld Schutyser, de Sebastiaan Van den Bogaerde, de heer Piet Taelman, de heer Philip Traest en de heer Tom Van Nieuwerburgh.

De Algemene Vergadering benoemt als leden van de Raad van Bestuur: de heer Pieter Nobels en de heer Jan Vanderstraeten

Tom Van Nieuwerburgh, voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
VRG ALUMNI GENT

Adresse
UNIVERSITEITSTRAAT 4 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande