VRIENDENKRING BRANDWEERPOST ZOMERGEM

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING BRANDWEERPOST ZOMERGEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 628.918.504

Publication

29/04/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL I. NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: "Vriendenkring Brandweerpost Zomergem". Alle stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk", "vzw" of "v.z.w.".

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Bevrijdingsstraat 46, 9930 Zomergem. De vereniging resorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Gent. De zetel van de vereniging mag overgebracht worden naar een andere plaats in hetzelfde arrondissement bij besluit van de raad van bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. De raad van bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel: (1) de verstandhouding tussen tussen de brandweerlieden van de vrijwilligersbrandweerpost Zomergem te bevorderen, zowel tussen de actieve lieden als deze op rust en hun partners en weduwen, (2) de brandweerpost meer bekendheid te verschaffen bij de bevolking door middel van voorlichting, contact- en opendeurdagen, initiatie, de organisatie van allerlei socio-culturele manifestaties, enz., (3) sport en cultuur te bevorderen onder de leden van de vereniging, (4) de belangen van de brandweerpost te verdedingen, (5) sociale dienst te verlenen aan haar leden wanneer dit nodig blijkt, (6) het nemen van initiatieven die kunnen bijdragen tot het verwijzelijken van de hoger gestelde doelen. Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden. De vereniging kan in die zin ook, doch slechs op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij opgericht werd. De vereniging is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er gebruik van te hebben. Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. LEDEN

Artikel 5. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen.

Artikel 6. De volgende personen kunnen toetreden tot de vereniging: (1) brandweerlieden van brandweerpost

richten een vereniging zonder winstoogmerk overeenkomstig de Wet van zeventwintig juni negentienhonderd éénentwintig gewijzigd door de Wet van twee mei tweeduizend en twee betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

De statuten van deze vereniging worden als volgt vastgesteld:

Ondergetekenden:

De heer John Quintyn, Burgemeester Henri Ryckaertstraat 6A, 9932 Ronsele

De heer Michael Immesoete, Alfons Sifferstraat 6, 9930 Zomergem

De heer Claeys Ronny, Zandstraat 44B, 9930 Zomergem

De heer Dimitri Plas, Veldhoek 8c, 9931 Oostwinkel

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Vriendenkring Brandweerpost Zomergem

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Bevrijdingstraat 46

*15307232*

Luik B

9930

België

0628918504

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Zomergem

Griffie

Neergelegd

27-04-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Zomergem, (2) voormalige brandweerlieden van brandweer(post) Zomergem die op rust zijn gesteld of eervol werden ontslagen.

Artikel 7. Een verzoek tot toetreding tot de vereniging wordt per brief of per e-mail gericht tot de voorzitter van de Raad van Bestuur en goed- of afgekeurd door de Raad van Bestuur. Het besluit van de Raad van Bestuur wordt meegedeeld aan de verzoeker en een afkeurend besluit wordt gemotiveerd.

Artikel 8. Het staat de leden vrij op elk tijdstip het lidmaatschap van de vereniging op te zeggen mits schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het lidmaatschap eindigt automatisch bij het overlijden van het lid en bij niet-eervolle beëindiging van zijn/haar dienstcontract.

Artikel 9. Het uittredend of uitgesloten lid, evenals de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen recht, noch op de gelden, noch op de eigendommen van de vereniging.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL III. DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging. Ze is bevoegd voor: (1) de goedkeuring en wijziging van de statuten, (2) de benoeming en de afzetting van de bestuurders, (3) de kwijting aan de bestuurders, (4) goedkeuring van de begroting en de rekeningen, (5) de ontbinding van de vereniging, (6) de uitsluiting van een lid, (7) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk, (8) alle gevallen waarin de statuten of dat wet dat vereisen, (9) het goedkeuren van een huishoudelijk reglement.

Artikel 11. De Raad van Bestuur zorgt voor het bijeenroepen van de Algemene Vergadering, dit door een brief of een e-mail aan ieder lid te zenden minstens acht dagen voor de vergadering. De agenda wordt met de uitnodiging meegestuurd.

Artikel 12. De Algemene Vergadering komt minstens elk jaar één maal samen op een dag en uur te bepalen door de Raad van Bestuur. Tijdens de Algemene Vergadering worden de rekeningen en de begroting van de vereniging ter goedkeuring voorgelegd. De Algemene Vergadering kan slechts geldige beslissingen nemen indien een meerderheid van de leden (de helft +1) van de vereniging aanwezig is.

Artikel 13. Op vraag van een vijfde van de leden, moet de Raad van Advies een bijzondere Algemene Vergadering bijeenroepen.

Artikel 14. Alle leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen, behoudens de gevallen waarbij de wet of de statuten anders bepalen. In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 15. Om geldig te beslissen omtrent de wijzigingen van de statuten, moet de Algemene Vergadering de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 in acht nemen.

Artikel 16. Het verslag van de Algemene Vergadering, met inbegrip van de genomen beslissingen, wordt per post of e-mail toegezonden aan alle leden van de vereniging.

TITEL IV. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 17. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie bestuurders.

Artikel 18. De Algemene Vergadering benoemt de bestuurders bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Artikel 19. Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door overlijden of door wettelijke onbekwaamheid. Een bestuurder die vrijwillig onslag neemt moet dit schriftelijk of per e-mail bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dat geval roept de Raad van Bestuur zo snel mogelijk een bijzondere Algemene Vergadering samen om een nieuwe bestuurder aan te duiden. Bestuurder kunnen ten alle tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij een bijzondere meerderheid van 2/3e van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Artikel 20. De leden van de Raad van Bestuur verkiezen onder hun een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris. Indien de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de bestuurder met de hoogste graad.

Artikel 21. De Raad van Bestuur oefent alle machten uit, behalve deze die door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 22. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van hun gegeven opdracht. Het mandaat van een bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 23. De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op, waarbij alles kan geregeld worden wat niet in de statuten voorzien is. Het reglement kan door de Raad van Bestuur steeds gewijzigd worden. Het reglement, en alle wijzigingen eraan, wordt aan de Algemene Vergadering ter kennisgeving voorgelegd.

Artikel 24. De vereniging wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derde door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en secretaris (meerhandtekeningclausule).

Artikel 25. De voorzitter of zijn plaatsvervanger zoals voorzien in artikel 20 zorgt voor het bijeenroepen van de Raad van Bestuur, dit door een brief of een e-mail aan ieder lid te zenden minstens acht dagen voor de vergadering. De agenda wordt met de uitnodiging meegestuurd. De Raad van Bestuur komt minstens vier maal per jaar samen.

Artikel 26. Het verslag van de Raad van Bestuur, met inbegrip van de genomen beslissingen, wordt per post of email toegezonden aan alle leden van de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

TITEL V. BEGROTING EN REKENING

Artikel 27. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar begint uitzonderlijk op datum van oprichting van de vereniging en zal eindigen op 31 december 2015.

Artikel 28. Bij het einde van elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, worden de inventaris en de balans opgemaakt en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. Deze worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen binnen drie maanden na afsluitingsdatum.

TITEL VI. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 29. Behoudens gevallen van gerechterlijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig zijn en er bovendien een 4/5e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld worden. Artikel 30. In geval van ontbinding van de vereniging wordt het netto overblijvend actief, na vereffening van de schulden, besteed aan een doel dat het beste overeenkomt met dat van deze vereniging.

Bijzondere bepalingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

A. Na goedkeuring en ondertekening van de oprichtingsstatuten van de vereniging, zijn de stichters van de vereniging bijeengekomen in Algemene Vergadering en beslissen met eenparigheid van stemmen:

(1) het aantal bestuurders te bepalen op drie,

(2) worden aangesteld tot bestuurders voor onbepaalde duur, ingaand op heden: de heer Michael Immesoete, de heer Ronny Claeys, de heer Dimitri Plas. Allen verklaren het hen toegekende mandaat te aanvaarden.

B. De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in Raad van Bestuur en hebben met eenparigheid van stemmen aangeduid als:

(1) voorzitter van de Raad Van Bestuur: de heer Michael Immesoete,

(2) ondervoorzitter van de Raad Van Bestuur: de heer Ronny Claeys,

(3) secretaris van de Raad Van Bestuur: de heer Dimitri Plas.

Coordonnées
VRIENDENKRING BRANDWEERPOST ZOMERGEM

Adresse
BEVRIJDINGSTRAAT 46 9930 ZOMERGEM

Code postal : 9930
Localité : ZOMERGEM
Commune : ZOMERGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande