VRIENDENKRING DER FLANDRIENS VAN HET CENTRUM RONDE VAN VLAANDEREN, AFGEKORT : VRIENDENKRING DER FLANDRIENS VAN HET CRVV

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING DER FLANDRIENS VAN HET CENTRUM RONDE VAN VLAANDEREN, AFGEKORT : VRIENDENKRING DER FLANDRIENS VAN HET CRVV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.971.066

Publication

09/03/2012
ÿþMoa 2.2

=lei in de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Oudenaarde

2 7 FEB. 2012

Griffie

IV~I~I~WYMNd~I~NWtlVIW

" iaos3s~o"

e:3 %..1 b- ÇC

Ondeinemingsnr : E3enai!ning

(voluit) : Vriendenkring der Flandriens van het Centrum Ronde van Vlaanderen

(verkort) : Vriendenkring der Flandriens van het CRVV

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Markt 43 - 9700 Oudenaarde

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

- Robert Janssens, Van Elewijckstraat 111, 1853 Strombeek

gebaren op 25juni 1939 in Borgerhout

- Boudewijn Decramer, Ouwegemstraat 62, 9750 Ouwegem

geboren op 29 april 1960 in Weivik

- Ghislain De Vos, Smallestraat 8, 9700 Oudenaarde

geboren op 03 juli 1944 in Opbrakel

verklaren bij deze akte een Vereniging zonder Winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, waarvan zij de statuten als volgt voorstellen:

STATUTEN

HOOFDSTUK I - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1 - Naam van de vereniging

De Vereniging zonder winstoogmerk, verder vereniging genoemd, draagt de naam 'Vriendenkring der Flandriens van het Centrum Ronde van Vlaanderen" afgekort "Vriendenkring der Flandriens van het CRVV"

Artikel 2 - Zetei van de Vereniging

De zetei van de Vereniging is gevestigd in België te 9700 Oudenaarde, Markt 43. De zetel van de vereniging Kan door de Raad van bestuur worden verplaatst Deze zetelverplaatsing moet worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel,

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement van Oudenaarde.

Artikel 3 - Doel van de Vereniging

De vereniging heeft tot doel een ontmoetingsplaats en een forum te creëren voor amateurs van het wielrennen in het algemeen en van het Centrum Ronde van Vlaanderen (Oudenaarde) en de Ronde van Vlaanderen in het bijzonder. Zij mag alle activiteiten ondernemen, die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in deze en ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voorzover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht

Artikel 4 - Duur van de vereniging

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

llarcn " hlacore an handioïraninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

t' MOD 2.2

HOOFDSTUK fl - LEDEN

Artikel 5 - Het aantal leden is onbeperkt , maar moet minstens drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden,

Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder die het lidgeld voor het lopende produktiejaar voldoet.

De Raad van Beheer kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook ereleden tot de vereniging toelaten.

Artikel B - Door de leden is een maximum bedrag van 30 euro verschuldigd. De Algemene Vergadering kan beslissen tot een aanpassing van het lidgeld. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Een lid dat zijn bijdrage niet betaald, wordt geacht ontslag te nemen.

Artikel 7 - Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden.

De uitsluiting van een lid Kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden

van de stemmen uitgesproken worden.

Artikel 8 - Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben, net zoals de erfgenamen van overleden werkende leden, geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

HOOFDSTUK 111- BESTUUR

Artikel 9- De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die tenminste drie leden telt. In deze Raad zetelen in de eerste plaats alle werkende leden. De overige leden warden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten alle tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een beheerder warden binnen een maand in de bijlage van het staatsblad bekend gemaakt.

Artikel 10 - Om geldig verkozen te kunnen worden, moet een kandidaat bestuurder voorgedragen worden door twee leden van de Algemene Vergadering.

Artikel 11- Bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar.

Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de eerstvolgende Algemene Vergadering. Zo door vrijwillig ontslag, overlijden, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging voorzien is,

Artikel 12 - De Raad van Bestuur kiest onder de werkende leden een voorzitter, en uit al zijn leden een secretaris en een penningmeester. De voorzitter roept de raad bijeen en zit de vergaderingen voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad kan slechts beslissen indien de meerderheid van de werkende leden aanwezig Is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of destem van degene die hem vervangt.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend warden door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 13 - De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigd deze in en buiten rechte, Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de Wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op, als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad kan alle handelingen van beheer verrichten, en bovendien alle daden van beschikking stellen met Inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, bv het lenen en uitlenen, van alle handels-en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken , ed.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de vereniging. Hij bepaalt hun taken en bezoldiging.

~.~.' Y ti `

MOD22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Re Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijk-held overdragen aan de beheerders of zelfs aan een andere persoon, die lid Is van de vereniging.

De Raad van Bestuur vaardigd aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

De Raad van Bestuur kan uit zijn leden een afgevaardigd bestuurder benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, banken, spaarkassen en andere finenciêle diensten en instellingen.

HOOFDSTUK IV - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14 - De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste der aanwezige leden.

Artikel 15 - De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor. het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het aanpassen van het lidgeld, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het uitsluiten van een lid en aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 16 - De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgende jaar in de loop van de maand mei.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen.

De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend zijn door de Voorzitter, twee bestuurders of een vijfde van de werkende leden. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of per e-mail, tenminste acht dagen voor de vergadering.

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeld, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen doortenminste een twintigste van de werkende leden moet eveneens op de agenda vermeld worden. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen niet behandeld worden.

Artikel 17- In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezlge en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking beslist de stem van de Voorzitter.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is versneld, en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeen geroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen; een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging moet door de Burgerlijke Rechtbank bekrachtigd worden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist , ook op de tweede vergadering.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten.

Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Artikel 18 - Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de Voorzitter en opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders. Leden alsook derden, die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

HOOFDSTUK V - BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 19 - Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

Algemene Vergadering.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Mop 2.2

Luik B - Vervolg

HOOFDSTUK VI - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 20 - Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswezen, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in artikel 17.-

Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemd de Algemene Vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 21 - Ingeval van ontbinding wordt het eventueel netto actief van de vereniging overgernaaktan de vzw. Centrum Ronde van Vlaanderen.

Artikel 22 - Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

Werden benoemd tot bestuurder.

Robert Janssens

Boudewijn Decramer

Ghislain De Vos

Raad van Bestuur is als volgt samengesteld:

Robert Janssens Boudewijn Decramer Ghislain De Vos Voorzitter, bestuurder

Secretaris, bestuurder

Penningmeester, bestuurder

Aldus opgemaakt in drie exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, gehouden te Oudenaarde op 24 januari 2012.

Robert Janssens Boudewijn Decramer bestuurder Ghislain De Vos

bestuurder bestuurder

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VRIENDENKRING DER FLANDRIENS VAN HET CENTRUM…

Adresse
MARKT 43 9700 OUDENAARDE

Code postal : 9700
Localité : OUDENAARDE
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande