VRIJE RUDOLF STEINERSCHOOL GENT - DE TEUNISBLOEM, AFGEKORT : VRS GENT - DE TEUNISBLOEM

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIJE RUDOLF STEINERSCHOOL GENT - DE TEUNISBLOEM, AFGEKORT : VRS GENT - DE TEUNISBLOEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 818.260.128

Publication

27/06/2012
ÿþ MOU 2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



Vo

beha

aan

Belg

Staat

NEERGELEGD i

1 ¬ JUNI 2012

RECHTBANK VAN

MnOPf?. Ne.riffie-f_ CO-N, "

-

Ondernemingsnr : 818.260.128

Benaming

(voluit) : Vrije Rudolf Steinerschool Gent - De Teunisbloem

(verkort) : VRS Gent - De Teunisbloem

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Elyzeese Velden 8, 9000 Gent Onderwerp akte : Wijziging statuten

De Vrije Rudolf Steinerschool Gent - De Teunisbloem werd opgericht op de algemene vergadering van 1 juli 2009. De statuten werden gewijzigd op 7 februari 2012.

N aam-Zetel-ondernemingsnr.

Art 1.De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Vrije Rudolf Steinerschool Gent - De

Teunisbloem, afgekort1{VRS Gent - De Teunisbloem".

De maatschappelijie zetel is gevestigd te 9000 Gent. Elyzeese Velden 8. gerechtelijk arrondissement Gent.

Het ondernemingsnummer is 818 260 128

Doel

Art 2.De vereniging treedt op als schoolbestuur van vrije, door de Vlaamse overheid gesubsidieerde

basisschool (kleuter- en lager onderwijs) die werkt volgens de steinerpedagogie en de grondbeginselen van de

antroposofie.

De vereniging treedt op ais schoolbestuur van de:

" Vrije Rudolf Steinerschool Gent - De Teunisbloem" met administratieve zetel te Gent, Elyzeese Velden 8

en als schoolnummer 124 164.

De vereniging stelt elke handeling zowel rechtstreeks als onrechtstreeks om dit doel waar te maken. Zij heeft geen politiek karakter en is niet gebonden aan een geloofsbelijdenis.

Duur

Art 3. De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en

eindigt op 31 december.

Leden

aard-aantal-toetreding-uittreding-bijdrage

Art 4.Het lidmaatschap kan bekomen worden door iedere ouder van één of meer kinderen op de school, ieder personeelslid die tewerkgesteld is op de school en ieder ander natuurlijke persoon die de specificiteit van het pedagogisch concept van de steinerscholen onderschrijft. De kandidaat leden maken zich kenbaar aan de Raad van Bestuur. Deze kandidaat leden worden op de eerstvolgende Algemene Vergadering bekrachtigd ais lid met een gewone meerderheid van stemmen.

De directeur van de school is ambtshalve lid van de vereniging.

De leden onderschrijven de doelstelling van de vzw en erkennen de achtergronden van de steinerpedagogie als basis voor de schoolwerking.

De vereniging kent enkel effectieve leden en telt minimum 5 leden.

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

..,

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

De leden kunnen hun lidmaatschap beëindigen door dat schriftelijk te melden op de zetel van de vereniging. Met lidmaatschap kan ook beëindigd worden door uitsluiting door de algemene vergadering. Een lid kan uitgesloten worden wanneer hijszij 2 maal opeenvolgend niet aanwezig is op de Algemene Vergadering en ook geen volmacht geschonken heeft aan een ander effectief lid. Het lidmaatschap eindigt door overlijden.

Het lidmaatschap is kosteloos.

Actieve, uitgetreden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen bijgevolg nooit teruggave van of vergoeding voor gedane inbrengsten vorderen. De leden kunnen nooit aansprakelijk gesteld worden voor de door de vereniging aangegane verbintenissen.

Algemene vergadering

Art 5. De algemene vergadering van de leden is het hoogste gezag van de vereniging. De voorzitter van de algemene vergadering wordt aangesteld door de raad van bestuur.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, die elk over één stem beschikken. Een lid mag bij schriftelijke volmacht op naam één ander lid vertegenwoordigen.

Jaarlijks, uiterlijk op 15 april, heeft de statutaire algemene vergadering plaats waarop de jaarrekening van het vorige boekjaar en de begroting van het lopende boekjaar wordt voorgelegd ter goedkeuring. Op deze Algemene Vergadering wordt tevens gestemd over de kwijting van de bestuurders.

Dag, uur, plaats en agenda worden door de raad van bestuur vastgelegd. Een uitnodiging waarin deze gegevens vermeld staan, wordt schriftelijk of per e-mail naar de leden verstuurd minstens 14 dagen vooraf. Tevens wordt de rekening respectievelijk begroting toegevoegd aan de uitnodiging.

Art 6. De raad van bestuur kan een bijzondere algemene vergadering bijeen roepen en is daartoe verplicht op aanvraag van minstens één derde van de effectieve leden. Deze aanvraag moet per aangetekende brief aan het bestuur worden gericht met vermelding van de te behandelen agendapunten. De uitnodiging tot deze

bijzondere algemene vergadering gebeurt per gewone post of per e-mail minstens 14 dagen voor de vergadering.

Art 7.Aan de algemene vergadering worden alle wettelijk voorziene

bevoegdheden toegekend:

1.wijziging van de statuten

2.aanvaarding en uitsluiting van leden

3.benoeming en ontslag van de bestuurders

4.De kwijting aan de bestuurders.

5.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

6.goedkeuring van de begroting en rekeningen

7.ontbinding van de vereniging

B.goedkeuren van het huishoudelijk reglement

9.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Art 8, De aanwezige en geldig vertegenwoordigde leden beslissen met meerderheid van stemmen.

Besluiten over wijziging van statuten, ontbinding van de vereniging en uitsluiting van een lid kunnen slechts genomen worden met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige leden en geldig vertegenwoordigde leden.

Art 9.De documenten die de vereniging in bezit moet hebben overeenkomstig de VZW-wetgeving liggen op de maatschappelijke zetel ter inzage voor de leden. Deze inzage kan plaatsvinden tijdens de secretariaatsuren op schriftelijke aanvraag.

Raad van bestuur

Art 10. De algemene vergadering kiest uit haar leden de bestuurders ze worden voor 3 jaar aangesteld en zijn herkiesbaar. De raad van bestuur is samengesteld uit minimum 3 leden. De directeur en minimum 2 andere personeelsleden van de school zijn ambtshalve aanwezig. Het aantal bestuurders zal altijd kleiner zijn dan het

aantal leden.

Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of om welke reden dan ook, het aantal bestuurders lot minder dan 3 is gedaald, dan zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering samen te roepen ten einde in de benoeming van nieuwe bestuurders te voorzien.

De raad van bestuur kan extra leden aanduiden als adviserend lid zonder stemrecht. Deze leden kunnen wel stemrecht verkrijgen door de algemene vergadering, indien zij hiervoor voorgesteld worden door de raad van bestuur en ook lid worden van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het ambt van de bestuurders kan beëindigd worden, door ontslag door de algemene vergadering of door de bestuurder zelf door middel van e(?n aangetekend schrijven gericht aan de zetel aan de vereniging.

De leden van de raad van besiuur vervullen hun mandaat kosteloos.

De raad van bestuur kiest uit zijg leden een voorzitter. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of minimum door 2 beslui rders. De voorzitter roept de.Raad van Bestuur zoveel samen als zij/hijzelf nodig acht en wanneer 1/5de van de, leden dit vragen.

Art 11.De raad van bestuur he:;chikt over de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen te verrichten die niet voorbehouden zijrr aan de algemene vergadering.

Zij vertegenwoordigt en verbi-1dt geldig de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Zij is bevoegd voor aankoop, verkoop en andere zakelijke rechten, evenals nieuwbouw en verbouwing betreffende onroerende goederen dis door de overheid worden gesubsidieerd.

De raad van bestuur oefent haar bevoegdheden gezamenlijk uit. Geldige besluiten worden met meerderheid van stemmen genomen mits een meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Elke bestuurder mag bij schriftelijke volmacht op naam één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Art 12. A. De raad van bestuur kan voor bepaalde welomschreven handelingen en dit voor

bepaalde of onbepaalde duur bevoegdheden overdragen aan één of meerdere gevolmachtigden, al dan niet lid van de vereniging. Deze volmachten worden toegekend met meerderheid van stemmen. De raad van bestuur kan deze volmachten bij meerderheid van stemmen intrekken en aan andere personen toekennen. De gevolmachtigden van hun kant kunnen hun volmacht beëindigen mits een schrijven aan de raad van bestuur.

De akten betreffende benoeming of ontslag van gevolmachtigde personen om de vereniging te vertegenwoordigen worden binnen de 30 dagen na goedkeuring door de raad van bestuur neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en gepubliceerd in de bijlagen van het staatsblad.

B. De raad van bestuur ziet rechtstreeks toe op alle zaken die de vereniging als geheel aangaan. Daaronder wordt o.a. verstaan :

- alle verbintenissen i.v.m. aankoop, verkoop en andere zakelijke rechten, evenals nieuwbouw en verbouwing, betreffende onroerende goederen die al dan niet door de Vlaamse overheid worden gesubsidieerd.

- vaste benoemingen van personeelsleden evenals het toekennen aan personeelsleden van rechten (zoals TADD) die daartoe leiden.

De raad van bestuur geeft een çlezamenlijké volmacht aan twee bestuurders om de vereniging wettelijk te verbinden in deze aangelegenheder..

C. De raad van bestuur geeft al dan niet gezamenlijke volmacht aan de directeur en min 1 bestuurder om

toe te zien op verbintenissen i.v.m. specifieke zaken betreffende de school:

- de aanstelling van personeel

- personeels- en léerlingenadministratie met de overheid

- financiële- en bankzaken.

- het voldoen aan de eisen van de onderwijsinspectie

- het beheer en onderhoud van de schoolgebouwen waarvan de school gebruik maakt.

- het in ontvangst nemen van postzendingen.

Deze bestuurder is één van de twee volmachtdragers (zie artikel 13).

Deze volmachten worden nader bepaald in het huishoudelijk reglement

Ontbinding en vereffening

Art 13.In geval van ontbinding van de vereniging zullen de resterende bezittingen worden toegewezen aan een werk of vereniging waarvan het doel overeenkomt met dat van deze vereniging. De algemene vergadering beslist over de toewijzing hiervan.

Andere

Art 14.Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van elk jaar. "De financiële middelen van de vereniging worden samengebracht uit subsidies, giften, intresten en legaten. Deze opsomming is niet beperkend.

Art 15.Voor alle gevallen welke niet in deze statuten voorzien zijn, geldt de VZW wetgeving.

Art 16De interne werking en de door de statuten niet voorziene gevallen worden beschreven in een huishoudelijk reglement. Dit huishoudelijk reglement kan te allen tijde gewijzigd warden door de raad van bestuur.

Op de Algemene vergadering val 07/02/2012 is het volgende besloten:

Luik B - Vervolg

De Algemene vergadering heeft :iet ontslag aangenomen van volgende bestuurders: Annemie De Deken Roosbroekstraat 49 9000 Gent geb op 21/04/1959 te t_eopoldsburg

Hanna De Clercq Kasteelstraat 8 9860 Moortsele geb op 18/01/1988 te Gent

Ann Cuyvers Zingemknuterstraat 7 9040 Gent geb op 31/07/1967 te Mol

" .~' " " Voor-

behouden

aan het Belgisch Staatsblad

M0:12,2

De Algemene vergadering heeft t.ot nieuwe bestuurders benoemd:

Nancy Mazur Kasteellaan 99 9300 Gent geb op 19/12/1974 te Leuven

Stefan Dierickx Begijnhofiaan 79 9000 Gent geb op 17/01/1969 te Brugge

Nathalie Van Lier Lusthotlaan 66 9032 Wondelgem geb op 09/10/1973 te Lokeren

Tibor Moco Bevrijdingslaan 100 9000 Gent geb op 20/06/1976 te Siovakije

Andre Keil Knotwilglaan 2 9032 Wondelgem geb op 04/01/1970 te Woerden (Nederland)

Veronique Casters Lijnwaadstraat 47 9000 Gent geb op 02/07/1964 le Gent

Nancy Mazur Tibor Moco

Bestuurder Bestuueder

Te Gent,

op 07/02/12.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/06/2011
ÿþ MOD 2.2

Luik B ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behouden

aan het

Belgisch _

Staatsblad

NFERGELEGD

6 MI 2011

RECHTBANK VAN

hOppH,aeriffaeTE GENT

1111111111111111111111

*11096643*

Ondernemingsnr : 818.260.128

Benaming

(voluit) : Vrije Rudolf Steinerschool Gent - De Teunisbloem

(verkort)

Rechtsvorm :

Zetel : VRS Gent - De Teunisbloem

VZW

Elyzeese Velden 8, 9000 Gent

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte : Wijziging Raad van bestuur

Op de algemene vergadering van 08-02-2011 is het volgende besloten

De Algemene vergaderinge heet het ontslag aangenomen van volgende bestuurders:

Blondelle Emilie Schoubroek 17 9030 Mariakerke

Steculorum Vera Kempstraat 35 9000 Gent

De Algemene vergadering heeft tot nieuwe bestuurders benoemd:

Hanna De Clercq Kasteelstraat 8 9860 Moorsele

De raad van bestuur oefent haar mandaat uit als college, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar; verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere gemachtigden.

" De Raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechterlijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden' toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting , die werd goedgekeurd; door de algemene vergadering.

De Raad van Bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging; noodzakelijk acht.

Raad Van Bestuur

Dierickx Stefan Begijnhoflaan 79

Moco Tibor Bevrijdingslaan 100

Véronique Casters Lijnwaadstraat 47

Ann Cuyvers Zingemkouterstraat 7

Van Lier Nathalie Lijnwaadstraat 34

DeDeken Annemie Rozebroekstraat 94

Keil André Knotwilgenlaan 2

Hanna De Clercq Kasteelstraat 8

Gemachtigden

Volgens artikel 13 van de statuten

Dierickx Stefan Véronique Casters

Volgens Artikel 14 van de statuten

" Dierickx Stefan Véronique Casters Ann Cuyvers

9000 Gent

9000 Gent

9000 Gent

9040 Gent

9000 Gent

9000 Gent

9032 Wondelgem

9860 Moorsele

Begijnhoflaan 79 Lijnwaadstraat 47 Zingemkouterstraat 7

Begijnhoflaan 79

Lijnwaadstraat 47

9000 Gent

9000 Gent

9000 Gent

9000 Gent

9040 Gent

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden Luik B - vervolg

aan het 4 Belgisch Staatsblad Te Gent, op 08/02/11

Stefan Dierickx

Bestuurder







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge



MOD 2.2

Casters Véronique

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en hándtekening

Coordonnées
VRIJE RUDOLF STEINERSCHOOL GENT - DE TEUNISB…

Adresse
ELYZEESE VELDEN 8 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande