VZW KIEKENHAAG

Association sans but lucratif


Dénomination : VZW KIEKENHAAG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.307.767

Publication

12/07/2012
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

vzw Kiekenhaag Statuten

De ondergetekenden:

1. Stefan De Cock, Belg, Ketelaarsgras 1, 9190 Stekene

2. Danny Vlaeminck, Belg, Ketelaarsgras 42, 9190 Stekene

3. Alex De Zutter, Belg, Ketelaarsgras 11, 9190 Stekene

4. Wim De Maeyer, Belg, Nachtegaal 14, 9190 Stekene

verklaren bij deze acte een Vereniging Zonder Winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, met de hierna volgende statuten:

I Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam "vzw Kiekenhaag".

Artikel 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd te Ketelaarsgras 11, 9190 Stekene, Gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel bij te dragen tot de bevordering van sociale en culturele samenhang in het algemeen en van de wijk Kiekenhaag, omvattende Kiekenhaagstraat, Ketelaarsgrasstraat en Nachtegaalstraat in het bijzonder.

Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan alle activiteiten organiseren en handelingen verrichten met het oog op de realisatie van haar maatschappelijk doel, zoals het organiseren van kermissen, feesten, jubileumfeesten, verhuren van tenten, enz... (niet limitatieve opsomming)

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : VZW Kiekenhaag

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Ketelaarsgras(STE) 11

9190 Stekene

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12303801*

Luik B

0847307767

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

10-07-2012

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

II Leden

Artikel 5.

Het aantal leden bedraagt minimum drie. De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden.

Als lid kan tot de vereniging toetreden: iedereen die door de Algemene Vergadering als zodanig wordt toegelaten. Tegen de beslissing van de Algemene Vergadering is geen verhaal. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren.

De persoon die lid wil worden, richt zijn verzoek tot toelating aan de Raad van Bestuur en gaat schriftelijk akkoord met doel en statuten van de vereniging. Aanvaarding van de statuten betekent eveneens aanvaarding van het Huishoudelijk Reglement van de vereniging.

De Algemene Vergadering kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, andere personen als toetredend lid tot de vereniging toelaten.

Artikel 6.

De jaarlijkse bijdrage of lidgeld kan maximaal 500 euro bedragen.

Artikel 7.

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur meegedeeld te worden.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de Algemene Vergadering worden besloten, zonder opgave van reden, met een 2/3 meerderheid van stemmen.

III Raad van Bestuur

Artikel 8.

De Raad van Bestuur van de vereniging bestaat uit vier leden: de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de schatbewaarder. De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd en ontslagen door de Algemene Vergadering. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde termijn. Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd.

De Raad van Bestuur beslist met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

De Raad van Bestuur stelt een Huishoudelijk Reglement op waarvan de inhoud niet in tegenstelling mag zijn met wat in deze statuten is bepaald, en laat dit goedkeuren door de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur kan alle handelingen van bestuur en beschikking verrichten, van welke aard ook, die voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging noodzakelijk of dienstig zijn, behalve de handelingen die aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

IV Algemene Vergadering

Artikel 9.

De Algemene Vergadering is het opperste gezag van de vereniging.

De Algemene Vergadering wordt door de secretaris van de Raad van Bestuur bijeengeroepen wanneer de voorzitter, de secretaris of 1/5 van de leden hierom verzoeken. Zij moet minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen worden.

De Algemene Vergadering vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de leden vertegen- woordigd zijn. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid van stemmen.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- wijzigingen aan de Statuten van de vereniging

- wijzigingen en goedkeuring van het Huishoudelijk Reglement

- benoemen en ontslaan van de bestuurders

- goedkeuring van begroting en rekeningen

- ontbinding van de vereniging

- aanvaarden en ontslaan van de leden

- alle beslissingen die de bevoegdheden van de Raad van Bestuur overschrijden

Van elke Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakt en opgenomen in het verslagen-register. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en dient te worden goedgekeurd op de volgende

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Algemene Vergadering.

Artikel 10.

Het maatschappelijk jaar gaat in op 1 februari en eindigt op 31 januari. De jaarvergadering waarin de Raad van Bestuur rekening en verantwoording aflegt, wordt gehouden in de maand februari van ieder jaar.

V Ontbinding

Artikel 11.

Bij ontbinding van de vereniging wordt het vermogen, na voldoening van de schulden, overgedragen aan een vereniging die hetzelfde doel nastreeft, of aan één of meerdere verenigingen waarvan het doel dat van deze vereniging het meest nabij komt.

Artikel 12.

Geen enkel lid kan aanspraak maken op het vermogen van de vereniging of teruggave vorderen van eventuele geleden schade.

Artikel 13.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 toepasse- lijk, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Aldus opgemaakt in zoveel exemplaren als er oprichters zijn, en goedgekeurd met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering van 31 mei 2012 te Stekene.

Stefan De Cock Danny Vlaeminck

Alex De Zutter Wim De Maeyer Benoeming van de bestuurders

Op de Algemene vergadering van 31 mei 2012 gehouden te Stekene, Ketelaarsgras 11, werden volgende personen benoemd tot bestuurder.

Voorzitter : Stefan De Cock, Belg, Ketelaarsgras 1, 9190 Stekene

Secretaris : Alex De Zutter, Belg, Ketelaarsgras 11, 9190 Stekene

Schatbewaarder : Wim De Maeyer, Belg, Nachtelgaal 14, 9190 Stekene

Ondervoorzitter : Danny Vlaeminck, Belg, Ketelaarsgras 42, 9190 Stekene

Zij aanvaarden dit mandaat.

De Secretaris, De Voorzitter

Alex De Zutter Stefan De Cock

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VZW KIEKENHAAG

Adresse
KETELAARSGRAS 11 9190 STEKENE

Code postal : 9190
Localité : STEKENE
Commune : STEKENE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande