VZW ZWEMKADEE, AFGEKORT : ZWEMKADEE

Association sans but lucratif


Dénomination : VZW ZWEMKADEE, AFGEKORT : ZWEMKADEE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 552.862.980

Publication

23/05/2014
ÿþMOD 2.2

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

Hoofdstuk 1. De vereniging Artikel 1. Rechtsvorm

Artikel 2. Naam

Artikel 3. Zetel

1. Patrick Coppens, Naarstigheidstraat 89, 9300 Aalst (leraar lichamelijke opvoeding)

2. Esther Gheyssens, Naarstigheidstraat 89, 9300 Aalst (pedagoog, onderwijskundige)

3. Godelieve Van den Meersche, Zottegemstraat 38, 1745 Mazenzele (bediende)

4. Patricia Coppens, Zottegemstraat 38, 1745 Mazenzele (bediende)

zijn gezamenlijk in vergadering op 11 mei 2014 overeengekomen een vereniging op te richten en daartoe unaniem volgende statuten te aanvaarden en zichzelf als bestuurder te benoemen en volgende bijkomende functie uit te oefenen:

1. Patrick Coppens, Naarstigheidstraat 89, 9300 Aalst: VOORZITTER

2. Esther Gheyssens, Naarstigheidstraat 89, 9300 Aalst: ONDERVOORZITTER

3. Godelieve Van den Meersche, Zottegemstraat 38, 1745 Mazenzele: SECRETARIS

4. Patricia Coppens, Zottegemstraat 38, 1745 Mazenzele: PENNINGMEESTER

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna  VZW genaamd) op grond van de wet van 27 juni betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 (hierna genaamd  V&S-wet )

De VZW draagt de naam  ZWEMKADEE .

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting  VZW , met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Ondergetekenden oprichters,

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : VZW Zwemkadee

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : Zwemkadee

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Naarstigheidstraat 89

*14304755*

Luik B

9300

België

0552862980

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Aalst

Griffie

Neergelegd

21-05-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

De zetel van de VZW is gevestigd te 1745 MAZENZELE, Zottegemstraat 38, gelegen in het gerechtelijk arrondissement BRUSSEL.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering bekrachtigt de zetelwijziging in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 4. Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Hoofdstuk 2. Doeleinden en activiteiten

Artikel 5. Doeleinden

Artikel 6. Activiteiten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7. Effectieve en toegetreden leden

Artikel 8. Effectieve leden

Artikel 9. Toegetreden leden

Deze VZW heeft als leuze  een gezonde geest in een gezond lichaam en wil zich inzetten om kinderen en tieners te motiveren voor een gezonde en fitte levensstijl aan te nemen door middel van een variatie aan sport aan te bieden en zo hun motorische competenties te versterken. Daarnaast wil deze VZW de focus leggen op het intensiveren van de zwemcompetenties bij kinderen met het oog op het beheersen van alle zwemstijlen.

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt, behoren onder meer :

Tevens kan de VZW de activiteiten uitbreiden en acties ondernemen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de doeleinden, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd ter verwezenlijking van de doeleinden.

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Het aantal leden bedraagt minimum drie. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de toegetreden leden. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op activa van de VZW op grond van de hoedanigheid van één lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde.

1. Het organiseren van sportkampen en jeugdkampen tijdens de schoolvakanties

2. Het organiseren van zwemlessen zowel individueel enerzijds, als in groep anderzijds

3. Het organiseren van sportlessen voor alle doelgroepen

Effectieve leden hebben alle rechten en plichten die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. Zij dienen geen bijdrage te betalen.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hun toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultaties of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd. Toegetreden leden dienen geen bijdrage te betalen. Potentiële nieuwe leden kunnen zich schriftelijk kandidaat stellen bij de voorzitter of de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur. Over het aanvaarden wordt gestemd door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Hoofdstuk 3. Lidmaatschap

Artikel 10. Beëindiging van lidmaatschap

De hoedanigheid van lid wordt verloren:

1. Door ontslag van het lid, schriftelijk aan de voorzitter van de Raad van Bestuur medegedeeld.

2. Door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering die op verzoek van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/3 van alle effectieve leden een effectief lid kan uitsluiten dat handelt in strijd met de doelstellingen van de VZW. Voor deze beslissing is een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige effectieve leden vereist. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

3. Door overlijden, rechtsonbekwaamheid of handelingsonbekwaamheid

Hoofdstuk 4. Raad van Bestuur

Artikel 11. Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, waarvan het aantal leden bepaald is door de algemene vergadering. De raad van bestuur wordt verkozen bij geheime stemming en met gewone meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12. Vacature

In geval van vacature zal de algemene vergadering worden samengeroepen om deze vacature in te vullen.

Artikel 13. Functies

Artikel 14. Vergadering

Artikel 15. Beraadslaging

Artikel 16. Bevoegdheden

De algemene vergadering kiest onder zijn leden, bij geheime stemmingen en bij volstrekte meerderheid, een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris. De voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergadering zijn tevens voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de raad van bestuur. Andere functies die worden vastgelegd door de algemene vergadering, kunnen eventueel worden gecombineerd onderling of met de functie van voorzitter, ondervoorzitter of secretaris.

De raad van bestuur wordt eenmaal om de zes maanden opgeroepen voor een vergadering in de maatschappelijke zetel of in een andere plaats aangeduid in de oproepingsbrief. De oproeping gebeurt door de voorzitter uiterlijk vijf dagen voor de geplande vergadering. Bij deze oproeping zal een verslag worden verstuurd van de vorige vergadering van de raad van bestuur. Als eerste agendapunt zal het verslag van de vorige vergadering van de raad van bestuur ter goedkeuring worden voorgelegd. De raad van bestuur mag op haar vergadering alle personen toelaten, die nuttig geacht worden.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in de gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Al de bevoegdheden die door de wet of de statuten niet aan de algemene vergadering worden voorgehouden, komen toe aan de raad van bestuur. Deze is bevoegd om alle rechtshandelingen te stellen, dewelke behoren tot het beheer. Hij kan volgende acties ondernemen:

1. Aanstellen van bedienden en werklieden en het bepalen van de wedden

2. Aanstellen van externe personen met het oog op de verwezenlijking van de in artikel 5 vermelde doeleinden en de organisatie van de in artikel 6 vermelde activiteiten.

3. Beheer van de financiën.

4. Beheer van de inbewaargevingen

5. Kopen, verkopen, vervreemden, in huur nemen, verhuren, uitlenen, in gebruik geven en ontvangen van alle roerende goederen.

6. Verhuren, in huur nemen, in gebruik nemen of ontvangen van onroerende goederen.

7. Ontvangen van individuele of collectieve geldstortingen, toelagen en tegemoetkomingen.

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden door de secretaris in een verslagboek geschreven en na goedkeuring door de raad van bestuur, door de voorzitter of zijn plaatsvervanger en de aanwezig leden ondertekend en door de secretaris mede ondertekend.

Artikel 17. Handtekening

De aktes die de vereniging verbinden worden ondertekend door de voorzitter. Voor de lopende briefwisseling, kwijtingen volstaan de handtekening van de secretaris.

Artikel 18. Uitgaven

De door de leden van het bestuur - noodzakelijk ten behoeve van de vzw zwemkadee Sport - gedane uitgaven, worden hen terugbetaald na controle en goedkeuring door de raad van bestuur.

Artikel 19. Verantwoording

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

De leden van de raad van bestuur nemen in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Artikel 20. Aansprakelijkheid

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten.

Hoofdstuk 5. Algemene vergadering

Artikel 20. Samenstelling

Het aantal leden van de algemene vergadering bedraagt minstens drie. Volgende functies worden verdeeld: voorzitter, ondervoorzitter en secretaris. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij afwezigheid of belet wordt hij vervangen door de ondervoorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21. Vergadering

Artikel 22. Beraadslaging

Artikel 23. Bevoegdheden

Artikel 24. Wijziging statuten

De algemene vergadering, die minstens één maal per jaar dient te vergaderen, wordt schriftelijk uitgenodigd door de raad van bestuur, minstens veertien dagen voor de datum van de vergadering, met vermelding van de dagorde. De dagorde wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Ieder lid mag een bepaalde kwestie op de dagorde brengen op voorwaarde dat deze minstens negen dagen voor de datum van de algemene vergadering is medegedeeld aan de voorzitter. Bij de oproeping voor de algemene vergadering wordt aan de leden eveneens een verslag van de vorige algemene vergadering meegestuurd, als eerste agendapunt zal het verslag van de vorige algemene vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd.

Enkel de algemene vergadering is bevoegd voor beraadslaging van volgende zaken:

1. De wijziging van de statuten

2. De benoeming en afzetting van de bestuurders

3. De kwijting aan de bestuurders

4. De goedkeuring van de begroting en de rekening

5. De vrijwillige ontbinding van de vereniging

6. De uitsluiting van een lid

7. De omzetting van de vereniging in een vereniging met een sociaal oogmerk

8. Alle gevallen waarin de statuten een beslissing van de algemene vergadering vereisen

Wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig is. Indien dit getal niet bereikt is dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging van de statuten zal door de burgerlijke rechtbank worden bekrachtigd. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derden der aanwezige stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met vier vijfde meerderheid worden besloten.

De beraadslagingen en beslissingen van de algemene vergadering worden door de secretaris van de vereniging opgenomen in een register ad hoc en na goedkeuring door de aanwezige leden van de raad van bestuur ondertekend. Ze worden mede ondertekend door de secretaris.

Artikel 25. Huishoudelijk reglement

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Hoofstuk 6 Algemene bepalingen

Artikel 26. Maatschappelijk jaar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Het maatschappelijk jaar loopt van 1 januari tot 31 december. Op 31 december sluit de raad van bestuur de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor.

Artikel 27. Ontbinding

In geval van ontbinding van de vereniging worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo zal worden overgedragen.

Artikel 28. Huishoudelijk reglement

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorgelegd worden. Deze kan wijzigingen aanbrengen na goedkeuring door eenvoudige meerderheid van de aanwezige leden.

Artikel 29. Niet voorziene gevallen

Alle gevallen niet voorzien door de onderhevige statuten worden geregeld door de bepalingen der wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003.

Artikel 30. Inzage

Alle leden hebben te allen tijde het recht van inzage in alle stukken van de vereniging zonder winstoogmerk, dit in overleg met de voorzitter.

Opgemaakt in 5 exemplaren:

Twee exemplaar voor Kamer van koophandel Brussel

Één exemplaar voor de voorzitter

Één exemplaar voor de ondervoorzitter

Één exemplaar voor de secretaris

Opgesteld op 10 mei te Aalst

Bestuurder en voorzitter: Patrick Coppens, Naarstigheidstraat 89, 9300 Aalst Bestuurder en ondervoorzitter: Esther Gheyssens, Naarstigheidstraat 89, 9300 Aalst Bestuurder en secretaris: Godelieve Van den Meersche, Zottegemstraat 38, 1745 Mazenzele Bestuurder en penningmeester: Patricia Coppens, Zottegemstraat 38, 1745 Mazenzele

Coordonnées
VZW ZWEMKADEE, AFGEKORT : ZWEMKADEE

Adresse
NAARSTIGHEIDSTRAAT 89 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande