WADENA

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : WADENA
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 838.256.875

Publication

26/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 02.06.2014, NGL 25.07.2014 14339-0256-012
15/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 03.06.2013, NGL 09.07.2013 13292-0320-012
03/08/2011
ÿþMod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*11304771*

Neergelegd

01-08-2011



Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit): WADENA

0838256875

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel: 9051 Gent, Frans Halslaan 5

Onderwerp akte: Oprichting

Uit een akte verleden voor Meester Katrin ROGGEMAN, geassocieerde notaris te Brussel, op 01

augustus 2011, blijkt het dat:

.../...

1. De heer NAESENS, Janwillem Paul Olivier, geboren te Brugge op 22 augustus 1982, houder van identiteitskaart nummer EI 089019, wonende te 1000 Brussel, Newtonstraat 27.

2. De heer COOREVITS, Janwillem Maria Etienne, geboren te Waregem op 2 maart 1970, houder van identiteitskaart nummer 590-8311069-38, wonende te 9051 Gent, Frans Halslaan 5. .../...

A. Rechtsvorm  naam  zetel.

Er wordt een vennootschap opgericht onder de rechtsvorm van een naamloze vennootschap met de

naam  WADENA .

De zetel wordt voor het eerst gevestigd te 9051 Gent, Frans Halslaan 5.

B. Kapitaal  aandelen  volstorting.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt eenenzestigduizend vijfhonderd euro (61.500 EUR). Het is

volledig geplaatst en volledig volgestort.

Het is vertegenwoordigd door eenenzestigduizend vijfhonderd (61.500) aandelen, waarop als volgt in

geld wordt ingeschreven tegen de prijs van één euro (¬ 1,00) per aandeel :

- De heer Frederic COOREVITS, voornoemd, verklaart op eenenzestigduizend vierhonderd negenennegentig (61.499) aandelen in te schrijven, die hij volledig volstort.

- De heer Janwillem NAESENS, voornoemd, verklaart op één (1) aandelen in te schrijven, die hij volstort.

De comparanten verklaren en erkennen dat op alle en elk van deze aandelen werd ingeschreven en dat ze werden gestort zoals hierboven gezegd en dat de vennootschap, bijgevolg, vanaf de

verkrijging van de rechtspersoonlijkheid over een bedrag van eenenzestigduizend vijfhonderd euro

-* STATUTEN *-

HOOFDSTUK I. - KARAKTER VAN DE VENNOOTSCHAP.

Artikel 1.- Vorm - Naam.

De vennootschap neemt de vorm aan van een naamloze vennootschap.

Ze draagt de naam : "WADENA", in het Frans "WADENA".

Artikel 2.- Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9051 Gent, Frans Hanslaan 5.

Hij kan, bij besluit van de raad van bestuur, naar elke andere plaats in België worden

overgebracht. Iedere verandering van de zetel van de vennootschap wordt in de bijlagen tot het

Belgisch Staatsblad bekendgemaakt door toedoen van de bestuurders.

(¬ 61.500,00) kan beschikken,

.../...

-* OPRICHTING *-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan, bij besluit van de raad van bestuur en met inachtneming van de wettelijke beschikkingen inzake het taalgebruik in België, administratieve of exploitatie zetels, dochtervennootschappen, bijkantoren en agentschappen vestigen in België en in het buitenland.

Artikel 3.- Doel.

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland:

- uitsluitend voor eigen rekening de verwerving door deelneming, inschrijving, aankoop, ruiling, optie of door om het even welk middel, van alle participaties in andere ondernemingen, deelbewijzen, aandelen, waarden en titels, alsmede brevetten en andere intellectuele rechten welke een vennootschap kan bezitten of beheren;

- uitsluitend voor eigen rekening het beheer en de valorisatie van deze participaties en roerende waarden;

- het uitoefenen van bestuurdersmandaten;

- het verlenen en vragen van managementdiensten van allerlei aard;

- het verlenen van financiële bijstand aan vennootschappen en ondernemingen waarin ze belangen heeft, onder de vorm van leningen, voorschotten of borgstellingen onder welke vorm ook, of door het verstrekken van hypothecaire en andere waarborgen;

- het bemiddelen tussen ondernemingen met het oog op het sluiten van industriële of commerciële contracten of het verhandelen van deelnemingen onder gelijk welke vorm ook;

- het beheer van een onroerend en roerend vermogen met inbegrip van alle verrichtingen van aankoop, bouw, verbouwing, inrichting, verhuring, ruil en verkoop van alle onroerende en roerende goederen en rechten uitvoeren;

- het verlenen, respectievelijk uitoefenen, van daarmee verband houdende diensten en activiteiten;

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet van 6 april 1995 inzake de secundaire markten, het statuut en toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en beleggingsadviseurs.

Zij kan alle burgerlijke, industriële, handels-, roerende of onroerende verrichtingen doen, in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband met één of andere afdeling van haar doel, of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan uit te breiden of te vergemakkelijken.

Zij kan op alle wijzen deelnemen in alle vennootschappen of ondernemingen met een gelijk of aanverwant doel of waarvan het doel, zelfs onrechtstreeks, van aard zou zijn de verwezenlijking van het hare te vergemakkelijken.

Zij kan eveneens alle overeenkomsten van samenwerking, rationalisatie, vereniging of andere afsluiten met dergelijke vennootschappen of ondernemingen.

Zij mag zich borg stellen of personele of zakelijke zekerheden stellen ten bate van om het even welke, al dan niet verbonden, natuurlijke of rechtspersoon. Zij mag de functie van bestuurder, zaakvoerder en vereffenaar uitoefenen.

Artikel 4.- Duur.

De duur van de vennootschap is een onbeperkte duur.

HOOFDSTUK II. - KAPITAAL - AANDELEN.

Artikel 5.- Maatschappelijk kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt eenenzestigduizend vijfhonderd euro (¬ 61.500,00). Het is vertegenwoordigd door 61.500aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, volledig volgestort.

.../...

HOOFDSTUK III. - BESTUUR EN CONTROLE.

Artikel 12.- Raad van bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie leden, al dan niet aandeelhouders, die voor hoogstens zes jaar worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders, die ze te allen tijde kan ontslaan. Evenwel mag, in de door de wet gestelde voorwaarden, de raad van bestuur slechts uit twee leden bestaan.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Het mandaat der niet herkozen uittredende bestuurders eindigt onmiddellijk na de gewone algemene vergadering.

De algemene vergadering beslist of en in welke mate het mandaat van bestuurder met een vaste of veranderlijke vergoeding zal worden bezoldigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13.- Voorzitterschap - Vergaderingen.

De raad van bestuur kiest een voorzitter en vergadert op zijn oproeping, op de erin aangeduide plaats, in België of in het buitenland, telkens de belangen van de vennootschap dit vereisen. Hij moet bijeengeroepen worden telkens als tenminste twee bestuurders erom vragen.

De oproepingen geschieden voor iedere bestuurder acht dagen voor de vergadering, behoudens hoogdringendheid, en vermelden de agenda.

De raad van bestuur vergadert geldig zonder oproepingen als alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en de agenda hebben aanvaard.

Artikel 14.- Beraadslagingen.

De raad van bestuur kan alleen geldig beraadslagen over de punten die op de agenda voorkomen en wanneer minstens de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Iedere bestuurder die belet is kan, zelfs per eenvoudige brief, telegram of telecopie, een ander lid van de raad machtigen om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. Nochtans kan een bestuurder aldus niet meer dan één van zijn collega's vertegenwoordigen.

De besluiten worden genomen met meerderheid van stemmen van de bestuurders die aan de stemming deelnemen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend behalve in de gevallen bepaald door de wet.

In de gevallen waar de wet het toelaat en die uitzonderlijk moeten blijven en die behoorlijk door de hoogdringendheid en het belang van de vennootschap worden gerechtvaardigd, mogen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen door de eenparig, schriftelijke toestemming van de bestuurders.

Artikel 15.- Notulen.

De besluiten van de raad van bestuur worden vastgesteld door notulen door de voorzitter van de vergadering en de secretaris opgesteld en ondertekend samen met de bestuurders die erom vragen.

Kopieën of uittreksels van deze notulen worden hetzij door de voorzitter van de raad, hetzij door een gedelegeerd-bestuurder, hetzij door twee bestuurders ondertekend.

Artikel 16.- Dagelijks bestuur - Directiecomité.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dit bestuur aangaat, aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, opdragen.

Hij kan eveneens een directiecomité en alle raadgevende of technische commissies oprichten, al dan niet bestendig, samengesteld uit leden binnen of buiten de raad gekozen en bijzondere bevoegdheden delegeren aan lasthebbers van zijn keuze, waarvan hij de eventuele vaste of veranderlijke bezoldiging bepaalt.

.../...

Artikel 18.- Vertegenwoordiging.

De vennootschap wordt geldig vertegenwoordigd in en buiten rechte, door twee bestuurders samen optredend. Binnen het kader van het dagelijks bestuur, wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur. Ze is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere lasthebbers.

HOOFDSTUK IV. - ALGEMENE VERGADERINGEN.

Artikel 19.- Vergaderingen.

Ieder jaar wordt er op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de oproepingen aangeduid, een gewone algemene vergadering gehouden de eerste maandag van de maand juni om 18.00 uur.

Zo deze dag op een wettelijke feestdag valt, heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur plaats.

Artikel 20.- Vertegenwoordiging op en toelating tot de algemene vergaderingen.

Ieder aandeelhouder mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een derde, al dan niet aandeelhouder, drager van een bijzondere volmacht, welke bij middel van een gewone brief, telegram of telecopie kan worden gegeven en waarvan de raad van bestuur in voorkomend geval de vorm kan bepalen.

De aandeelhouders op naam worden op de vergadering toegelaten op vertoon van hun certificaat van inschrijving in het register der aandeelhouders, op voorwaarde dat zij minstens vijf dagen voor de vergadering ingeschreven werden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21.- Bureau.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of,

bij zijn ontstentenis, door een andere bestuurder.

De voorzitter stelt de secretaris aan, die al dan niet aandeelhouder is, en de vergadering mag

twee stemopnemers kiezen onder de aanwezige aandeelhouders.

Artikel 22.- Uitstel.

Iedere algemene vergadering, zowel gewone als bijzondere of buitengewone vergadering,

kan tijdens de zitting, bij besluit van de raad van bestuur, drie weken worden uitgesteld.

De volgende vergadering heeft het recht over dezelfde agenda definitief te beraadslagen. De

ter gelegenheid van de eerste algemene vergadering vervulde formaliteiten van toelating tot en van

vertegenwoordiging op de vergadering blijven geldig voor de tweede.

Artikel 23.- Stemrecht.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 24. Beraadslagingen - Notulen.

De algemene vergadering kan slechts beraadslagen over de punten in de agenda opgenomen,

zelfs al zou het gaan over het ontslaan van bestuurders of commissarissen.

Behoudens de gevallen voorzien door de wet of door huidige statuten, kan de vergadering

geldig beraadslagen met gewone meerderheid van stemmen welke ook het aantal vertegenwoordigde

aandelen weze.

De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het

bureau en de aandeelhouders die het vragen.

Kopieën of uittreksels van deze notulen worden hetzij door de voorzitter van de raad van

bestuur, hetzij door een gedelegeerd-bestuurder, hetzij door twee bestuurders ondertekend.

HOOFDSTUK V. - BOEKJAAR - JAARREKENING - WINSTVERDELING.

Artikel 25.- Boekjaar.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Op deze laatste datum stelt de raad van bestuur de inventaris en de jaarrekening op, alsmede,

in voorkomend geval, zijn jaarverslag.

Artikel 26.- Verdeling.

Van het batig saldo wordt minstens vijf percent afgenomen voor het aanleggen van het

wettelijk reservefonds. Deze afneming is niet meer verplichtend wanneer dit reservefonds één tiende

van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het saldo staat ter beschikking van de algemene vergadering, die op voorstel van de raad van

bestuur, ieder jaar over de aanwending ervan zal beslissen.

Artikel 27.- Betaling van dividenden.

De betaling van de dividenden gebeurt jaarlijks op de tijdstippen en op de plaatsen die door

de raad van bestuur worden aangeduid.

De raad van bestuur mag, op eigen verantwoordelijkheid en overeenkomstig de wettelijke

bepalingen terzake, de uitkering van interimdividenden beslissen en de datum van hun betaling

bepalen.

HOOFDSTUK VI. - ONTBINDING - VEREFFENING.

Artikel 28.- Ontbinding.

De ontbinding van de vennootschap kan op ieder ogenblik uitgesproken worden door een

besluit van de algemene vergadering der aandeelhouders genomen volgens de regels vereist voor de

wijzigingen van de statuten.

Artikel 29.- Verdeling.

Na aanzuivering van alle schulden en lasten van de vennootschap en de terugbetaling van het

werkelijk volgestort kapitaal wordt het saldo per gelijke delen onder alle aandelen verdeeld.

.../...

-* SLOTBESCHIKKINGEN *-

A. Benoeming van de eerste bestuurders.

Het aantal bestuurders wordt aanvankelijk bepaald op twee (2).

Worden voor deze opdracht benoemd:

- de heer Frederic COOREVITS, voornoemd, hier aanwezig en die aanvaardt.

- de heer Janwillem NAESENS, voornoemd, hier aanwezig en die aanvaardt.

Behalve herkiezing zal de opdracht van de bestuurders eindigen onmiddellijk na de gewone algemene vergadering van het jaar tweeduizend en zeventien.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Deze benoeming zal maar uitwerking hebben op de dag van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

De taak van bestuurder is onbezoldigd behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Bij afwijking van de bepalingen van artikel 14, tweede alinea van de statuten, zullen de eerste bestuurders, met het oog op de eerste vergadering van de raad van bestuur, zich door éénzelfde persoon, al dan niet bestuurder, kunnen laten vertegenwoordigen.

B. Commissaris.

Er wordt geen commissaris benoemd, daar uit de verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap, voor haar eerste boekjaar, aan de criteria bedoeld in artikel 141 van het Wetboek van vennootschappen zal voldoen.

C. Voorzitter van de raad van bestuur - Gedelegeerd-bestuurder

De hierboven benoemde bestuurders, aanwezig of vertegenwoordigd zoals uiteengezet,

verklaren met eenparigheid van stemmen volgende beslissingen te nemen :

- wordt in hoedanigheid van voorzitter van de raad van bestuur voor de ganse duur van zijn taak van bestuurder benoemd, Frederic COOREVITS, voornoemd.

- wordt in hoedanigheid van gedelegeerd-bestuurder voor de ganse duur van zijn taak van bestuurder benoemd, Janwillem NAESENS, voornoemd, dewelke over de bevoegdheid van het dagelijks bestuur van de vennootschap en haar vertegenwoordiging wat dit bestuur betreft zal beschikken, met het recht deze over te dragen.

Deze benoemingen zullen maar uitwerking hebben op de dag van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

D. Eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar zal op de dag van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de

vennootschap aanvangen en eindigen op éénendertig december tweeduizend en twaalf.

E. Begin van de werkzaamheden.

De werkzaamheden van de vennootschap vangen aan bij haar inschrijving bij de

kruispuntbank voor ondernemingen.

F. Machten.

Alle Machten worden verleend, met recht deze over te dragen aan:

- Mevrouw ERNAELSTEEN, Stéphanie Michèle, geboren te Etterbeek op 13 december 1977, wonende te 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe, Albertynlaan 48;

- Mevrouw LELONG Catherine Yvonne, geboren te Aalst, op 27 juli 1971, wonende te 9340 Lede, Koning Albertlaan, 13,

afzonderlijk optredend, ten einde de formaliteiten bij alle ondernemingsloket, bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen en, in voorkomend geval, bij de diensten van de Belasting over de Toegevoegde Waarde te verzekeren.

.../...

Voor eensluidend analytisch uittreksel.

Samen neergelegd: expeditie

(getekend) Katrin ROGGEMAN, geassocieerde notaris te Brussel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 29.06.2015, NGL 30.07.2015 15360-0543-011

Coordonnées
WADENA

Adresse
FRANS HANSLAAN 5 9051 GENT

Code postal : 9051
Localité : Afsnee
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande