WAFA

Association sans but lucratif


Dénomination : WAFA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.621.355

Publication

09/01/2014
ÿþ MOD 2.2

= In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

19 11 O1

11111

Oudenaarde

27 DEC, 2013

Griffie

' Ondememingsnr : O S b. 3 S S

Benaming

(voluit) : WAFA

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Lindestraat, 44 9790 Wortegem-Petegem

Onderwerp akte :

Oprichting WAFA VZW

STATUTEN

Ondergetekenden richten een vereniging zonder winstoogmerk op waarvan de statuten luiden als volgt.

Art. 1. De vereniging draagt de naam 'WAFA ". Haar zetel is gevestigd te Wortegem-Petegem 9790,: Lindestraat 44, gerechtelijk arrondissement Oudenaarde, en kan bij beslissing van de Algemene Vergadering; worden overgebracht naar een andere plaats in België.

Art. 2. "De vereniging stelt zich tot doel :

"De samenwerking te versterken tussen hulpverleners, onderwijs, hulpverleningsorganisaties, solidariteitsbewegingen en volkeren die slachtoffer zijn van oorlog en geweld "

"Met welzijn te bevorderen van volkeren die slachtoffer zijn van oorlog en geweld "Een bijdrage te leveren aan het heropbouwen van een humane samenleving" Deze doelen willen we realiseren door acties in België en in het Midden-Oosten.

We willen werken aan sensibilisering en betrokkenheid. Niet enkel door financiële steun maar ook door degelijke informatie en analyse over de situatie van de kinderen, families en andere kwetsbare groepen. Op die manier willen we een bijdrage leveren aan een rechtvaardigere wereld en solidariteit stimuleren.

WAFA kan alle daden stellen en ondersteunen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met deze doelstellingen.

Art 3. De vereniging onderschrijft de principes en de regels van de democratie, alsook de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, Europees Verdrag van de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag van de Rechten van het Kind.

Art. 4. Kunnen effectief en toegetreden lid worden van de vereniging : alle natuurlijke en rechtspersonen die de doelstellingen van de vereniging onderschrijven. Effectieve leden worden geacht een daadwerkelijke bijdrage te leveren aan het bereiken van de doelstelling der vereniging, Dit kan verder worden gespecifieerd in het huishoudelijk reglement.

Op de Algemene Vergadering heeft ieder effectief lid gelijk stemrecht.

Op voordracht van de Raad van Bestuur, beslist de Algemene Vergadering over de aanvaarding van natuurlijke en rechtspersonen als effectieve leden, zoals vermeld in art. 10 van deze statuten.

Art 5. Effectieve leden kunnen ontslag nemen per eenvoudig schrijven. Zij worden geacht ontslag te hebben genomen zodra ze niet meer voldoen aan de voorwaarden tot lidmaatschap.

Op de laatste b1z. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

.k r_,. * `k. MOA 2.2

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde vaste leden. Het minimum aantal effectieve leden bedraagt vier.

Art6. Aan de Algemene Vergadering kunnen ook waarnemers deelnemen. De Raad van Bestuur beslist over de aanvaarding van natuurlijke en rechtspersonen als waarnemer.

Art. 7. Het maximumbedrag van het lidgeld bedraagt 500 euro per jaar. Dit bedrag kan aangepast worden aan de evolutie van de index der consumptieprijzen. De basisindex is deze van toepassing op 1 januari 2013.

Art. 8. Elk effectief lid kan zich op de Algemene Vergadering door een ander effectief lid bij volmacht laten vertegenwoordigen. Een effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

Art. 9. De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

de wijziging van de statuten;

de benoeming en afzetting van de bestuurders;

de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening;

de goedkeuring van de beleidsplannen, de jaarplanning en het jaarverslag;

de uitsluiting van een effectief lid;

de goedkeuring van het huishoudelijk reglement;

de ontbinding van de vereniging;

de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

de kwijting aan bestuurders en commissarissen;

alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Art.10. De Algemene Vergadering neemt haar beslissingen met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde en vertegenwoordigde effectieve leden, tenzij daar waar de statuten of de wet het anders bepalen.

De Algemene Vergadering wordt minstens eenmaal per jaar bijeengeroepen door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur is tevens verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen, binnen de maand, indien minimaal één vierde van de effectieve leden het vraagt

De effectieve leden worden, uiterlijk tien dagen voor de vergadering, opgeroepen per gewone brief of per email. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats en agenda. Elk voorstel, ondertekend door minstens een twintigste van de effectieve leden, wordt op de agenda geplaatst.

Art.11. Belanghebbende derden kunnen op de zetel van de vereniging de besluiten van de Algemene Vergadering inzien in een daartoe beschikbaar register.

Art.12. De Raad van Bestuur telt minimum 3 en maximum 8 effectieve leden. Deze worden verkozen door de Algemene Vergadering uit de effectieve leden .

De verdeling van functie van voorzitter wordt door de Raad van Bestuur geregeld. De uitoefening van dit mandaat gebeurt onbezoldigd.

Art.13.Om de realisatie van de doelstellingen van de vereniging te optimaliseren kan de Raad van Bestuur zowel als de Algemene Vergadering zich laten bijstaan door werkgroepen.

Art.14. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de v.z.w.-wet en door de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur kan alle gerechtelijke en buitengerechtelijke daden stellen die tot het bereiken van de doelstelling nodig geacht worden, met inbegrip van, onder meer, het verwerven en vervreemden van roerende en onroerende goederen, het aanvaarden en in ontvangst nemen van legaten en schenkingen, het uitgeven van obligaties, het optreden in rechtsgedingen, het afsluiten van leningen, het toestemmen in en aanvaarden van borgstellingen en subrogaties.

De vereniging wordt in rechte verbonden door de handtekening van twee gemandateerde bestuurders.

Art.15. Het mandaat van de Raad van Bestuur geldt voor 4 jaar. Indien de termijn van het mandaat is verstreken, eindigt het mandaat van rechtswege. Een bestuurder is herkiesbaar na het aflopen van zijn/haar mandaat.

Art.15.bis Een bestuurder kan ontslag nemen als bestuurder door een eenvoudig schrijven aan de voorzitter. Indien de bestuurderdoor zijn ontslag de werking van de vzw in gevaar brengt, bijvoorbeelddoordat het aantal bestuurders daalt onder het statutaire of wettelijke minimum, moet hij in functie blijven totdat de Algemene Vergadering hem/haar heeft vervangen. Deze opzeggingstermijn kan maximum 2 maanden bedragen.

Bij voortijdig ontslag van een bestuurder (voor het verstrijken van zijn ambtstermijn) kan de Algemene Vergadering voor de duur van het mandaat in de vervanging voorzien.

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mao 22

Luik B - Vervolg

De Algemene Vergadering kan op vraag van de Raad van Bestuur tijdens een mandaatperiáde extra bestuurders aanstellen.

Ait 15.tris De algemene vergadering kan een bestuurder afzetten met een eenvoudige meerderheid.

Art 15.quater De Raad van Bestuur oefent haar bevoegdheden uit "als college".

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter. De beslissingen van de Raad van Bestuur

worden genomen bij eenvoudige meerderheid. Elke bestuurder heeft één stem.

Art 16,De Raad van Bestuur houdt op de zetel van de vereniging een register bij met de naam, voornamen en woonplaats van de effectieve leden, of ingeval het rechtspersonen betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van effectieve leden door toedoen van de Raad van Bestuur in het register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Art17, ln geval van ontbinding van de vereniging worden de activa na aanzuivering van de passiva overgedragen aan organisatie(s) met een doel dat zo nauw mogelijk aansluit bij dat van WAFA.

Art18. Voor alles wat door deze statuten niet geregeld wordt, zijn de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 en het huishoudelijk reglement van toepassing. Dit laatste wordt vastgesteld en eventueel gewijzigd met een meerderheid van de aanwezige stemmen op de Algemene Vergadering.

Art .19. Voor aangelegenheden die niet in de statuten vermeid staan of in de statuten moeten vermeld staan, kan de Raad van Bestuur een huishoudelijk reglement opstellen.

Art20. Het boekjaar van de vzw loopt van 01 januari tot 31 december. Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de vzw en zal eindigen op 31 december 2014.

WAFA vzw

Met zetel te Wortegem-Petegem, 12 december 2013

Aanwezigen :

1. Hildegardis Emma Petrus Roger Van Gasse, Kapellenstraat 40 9850 Hansbeke

2. Martine Marie Marthe Bossaerts, Scheestraat 41 9270 Kalken

3. Nancy Sylvia Geeraerts, Lindestraat 40 9790 Wortegem-Petegem

4. BeatrijsMaria Kentane, Boureng 57 7864 Deux Acren

5. Christophe Germain PierreSoheire, Sint-Jozefstraat 60 9820 Merelbeke

6. Francis Maurice GilberteTanaka, Wijkschoolstraat 17 9860 Scheldewindeke

De eerste Algemene vergadering van WAFA vzw benoemt ais bestuurders van de organisatie

1.Martine Marie Marthe Bossaerts, Scheestraat 41 9270 Kalken

2.Nancy Sylvia Geeraerts, Lindestraat 40 9790 Wortegem-Petegem

3.BeatrijsMaria Kentane, Boureng 57 7864 Deux-Acren

4.Christophe Germain Pierre Scheire, Sint-Jozefstraat 60 9820 Merelbeke

5.Francis Maurice GilberteTanaka, Wijkschoolstraat 17 9860 Scheldewindeke

Getekend,

Geeraerts Nancy, bestuurder



Voor-

' behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
WAFA

Adresse
LINDESTRAAT 44 9790 WORTEGEM-PETEGEM

Code postal : 9790
Localité : Wortegem
Commune : WORTEGEM-PETEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande