WEIGELA

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : WEIGELA
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 567.731.397

Publication

14/11/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Voorbehouden

Mod PDF 11.1

aan het Belgisch

brengen over de inbreng in natura ter gelegenheid van de oprichting van de NV WEIGELA. Ondergetekende bevestigt dat de door de wet gestelde voorwaarden werden vervuld zodat :

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

1. de verrichting werd nagezien overeenkomstig de controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura;

2. het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

3. de beschrijving van de ingebrachte goederen aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid beantwoordt;

4. de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepaling waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomt met het aantal en de nominale waarde of de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is;

5. De vergoeding voor de inbreng in natura bestaat uit 10.800 aandelen van de op te richten

vennootschap NV WEIGELA voor een totale waarde van 1.242.000,00 euro.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen

betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting of, met andere woorden, dat ons

verslag geen  fairness opinion is.

Wij verklaren onze opdracht in eer en geweten te hebben vervuld.

Opgemaakt te Oudenaarde op 14 oktober 2014.

De oprichters verklaren dat overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen door

hen een verslag werd opgemaakt op 16 oktober 2014 waarin zij uiteenzetten waarom de inbreng in

natura van belang is voor de vennootschap.

De statuten luiden als volgt:

Rechtsvorm - Naam

De vennootschap heeft de vorm van een naamloze vennootschap en draagt de naam "WEIGELA".

Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem), Adelaarsstraat 24/A.

Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor

rekening van derden, of in onderlinge samenwerking met derden voor zover de eventueel vereiste

vergunningen en/of erkenningen zijn bekomen:

" De onderneming in onroerende goederen, meer bepaald alle zakelijke of persoonlijke rechten in verband met deze goederen verlenen of aanvaarden, de projectontwikkeling, het verwerven, vervreemden, ruilen, bouwen, verbouwen, herbouwen, afbreken, veranderen, uitbaten, beheren, huren, verhuren, huurfinanciering, leasing, renoveren, herbestemmen, verkavelen en productief maken ervan, infrastructuurwerken, alsook het beleggen in alle types onroerende goederen, hierna opgesomd maar niet beperkt tot: gronden, woningen, villa's, hoeves, appartementen, lofts, studentenkamers, logistieke panden, industriële panden, semi-industriële panden, stadswinkels, baanwinkels, alle soorten retailpanden, horeca- en vrijetijdspanden, cafés, restaurants, luxevastgoed, kantoren, chalets, winkelcentra, parkings, garages, infrastructuur, enzovoort, alsook alle aanverwante goederen;

" De studie, het ontwerpen, ontwikkelen, promoten en begeleiden van vastgoedprojecten allerhande;

" Het uitbaten van een algemene bouwonderneming beperkt tot de coördinatie van voormelde projecten;

" Het optreden als aannemer in vastgoedprojecten allerhande.

" Het coördineren van werkzaamheden in de breedste zin van het woord;

" Het nemen of toestaan van optierechten tot koop of verkoop van vastgoed;

" Het verstrekken of toestaan van leningen en kredietopeningen, onder om het even welke vorm, al dan niet met hypotheek gewaarborgd, het financieren van vastgoedprojecten, het verstrekken van middelen en diensten aan ondernemingen, particulieren, organisaties en alle mogelijke instanties en in dit kader zich ook borg stellen of aval verlenen in de meest ruime zin en het verrichten van alle handels- en financiële operaties, behalve die welke wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen en hypotheekmaatschappijen;

" Het kopen en verkopen van aandelen in diverse vennootschappen.

Deze opsomming is niet beperkend en dient in de meest uitgebreide zin te worden geïnterpreteerd.

De vennootschap kan functies of mandaten van bestuurder, beheerder, directeur, commissaris of

vereffenaar in andere vennootschappen, verenigingen of instellingen waarnemen.

De vennootschap mag alle handels-, industriële en financiële activiteiten en alle onroerend en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

roerend goed verrichtingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of die kunnen bijdragen tot de ontwikkeling ervan.

De vennootschap mag, bij wijze van inbreng in geld of in natura, fusie, onderschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of anderszins, belangen nemen in andere bestaande of op te richten vennootschappen of ondernemingen, in België of in het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel verwant of analoog is met het hare of van aard is haar maatschappelijk doel te bevorderen. Duur

De vennootschap heeft een onbepaalde duur.

Kapitaal

Het geplaatst kapitaal bedraagt een miljoen tweehonderdtweeënveertigduizend euro (¬ 1.242.000,00), vertegenwoordigd door tienduizend achthonderd (10.800) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde.

Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit tenminste drie leden, al dan niet aandeelhouders van de vennootschap.

Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder of lid van het directiecomité, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders voor een termijn die zes jaar niet mag overschrijden, zij mag hen te allen tijde afzetten. De bestuurders zijn herbenoembaar.

De functies van de uittredende en niet herbenoemde bestuurders eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter en één of meer ondervoorzitters verkiezen. Bestuur

Algemeen

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen voortvloeiend uit het collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

Adviescomité - directiecomité

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende comités oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten.

De raad van bestuur mag een directiecomité samenstellen waarvan de leden gekozen worden binnen of buiten de raad van bestuur. De raad van bestuur bepaalt de bevoegdheden van dit comité en regelt de werking ervan. De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan dit directiecomité, zonder dat deze overdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan aan een of meer personen, al dan niet lid van de raad, het dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen. Zij treden afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college op, zoals bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur beperkt in voorkomend geval hun vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Dergelijke beperkingen kunnen aan derden niet worden tegengeworpen.

De persoon aan wie deze bevoegdheden opgedragen zijn, zal de titel van "directeur" voeren, of indien hij bestuurder is, de titel van "dagelijks bestuurder";

Bevoegdheidsdelegatie

De raad van bestuur, net als degenen aan wie het dagelijks bestuur wordt opgedragen, kunnen, eveneens in het kader van dit bestuur, bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen van hun keuze.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hen verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de lastgever ingeval van overdreven volmacht.

Artikel 21: Vertegenwoordiging

De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

Luik B

- vervolg

Mod PDF 11.1

Staatsblad

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

de vennootschap in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar (ondermeer de hypotheekbewaarder), rechtsgeldig vertegenwoordigd:

- hetzij door twee bestuurders, die samen optreden;

- hetzij door de gedelegeerd bestuurder, zijnde een lid van de raad van bestuur aan wie de vertegenwoordigingsmacht werd overgedragen, alleen handelend;

- hetzij, binnen de grenzen van het dagelijks bestuur, door de persoon aan wie dit bestuur is opgedragen.

Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van vennootschappen, kan de vennootschap tevens vertegenwoordigd worden, binnen de grenzen van de bevoegdheden toegekend aan het directiecomité, door de leden van dit directiecomité, alleen of samen handelend, zoals besloten door de raad van bestuur.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaand besluit van de raad van bestuur voor te leggen. Bovendien is de vennootschap op geldige wijze vertegenwoordigd door speciale lasthebbers binnen de grenzen van hun opdracht.

Jaarvergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de tweede vrijdag van de maand juni om 17.30 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Toelating - Depot

Om tot de vergaderingen toegelaten te worden, moeten de houders van effecten op naam of hun vertegenwoordigers kennis geven van hun voornemen om aan de vergadering deel te nemen bij een gewone brief, te richten aan de zetel van de vennootschap, uiterlijk drie dagen voor de datum van de voorgenomen vergadering.

De vervulling van deze formaliteit is niet vereist indien daarvan geen melding is gemaakt in de oproeping tot de vergadering.

Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Boekjaar - Jaarrekening- Controleverslag

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Wettelijke reserve - bestemming van de winst - dividend

Jaarlijks wordt van de nettowinst, zoals die blijkt uit de jaarrekening, tenminste vijf ten honderd voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve.

Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer deze reserve tien ten honderd van het maatschappelijk kapitaal bereikt. Deze voorafneming wordt hernomen wanneer de wettelijke reserve wordt verminderd.

Het overschot wordt ter beschikking gesteld van de vergadering die, op voorstel van de raad van bestuur, de bestemming ervan bepaalt.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 617 van het Wetboek van Vennootschappen.

De uitbetaling van de dividenden heeft plaats op het tijdstip en op de plaats vastgesteld door de raad van bestuur.

Behoudens andersluidende wettelijke bepalingen worden de dividenden die niet worden opgevraagd binnen de vijf jaar vanaf hun eisbaarheid eigendom van de vennootschap.

Verdeling

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Behalve in het geval van fusie, zullen na aanzuivering van de passiva, de netto maatschappelijke activa verdeeld worden op de volgende wijze:

- bij voorrang zullen de aandelen, ten belope van het gedeelte van het kapitaal dat zij vertegenwoordigen, terugbetaald worden, na aftrek van de stortingen die gebeurlijk nog moeten verricht worden,

- het eventueel saldo zal op gelijke wijze over al de aandelen verdeeld worden.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op de dag dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid

verkrijgt en zal worden afgesloten op 31 december 2015.

2. De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in juni 2016.

3. Samenstelling van de organen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het aantal bestuurders wordt in het begin vastgesteld op drie.

Tot bestuurder worden benoemd, voor een termijn, die eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2020:

- De naamloze vennootschap  M.G. Invest , met maatschappelijke zetel te 9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem), Adelaarsstraat 24, ondernemingsnummer 0894.100.765, RPR Gent, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de heer De Paepe, Ignace Albert Adile, geboren te Gent op 21 november 1961, gedomicilieerd en verblijvende te 98.000 Monaco (Monaco), Avenue des Spelugues 12.

- Mevrouw Tackaert, Anja Paula, geboren te Zele op 24 november 1971, gedomicilieerd en verblijvende te 9290 Berlare (Overmere), Heikantstraat 7.

- De burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  STACEY SMITS , met maatschappelijke zetel te 1755 Gooik, Edingsesteenweg 66, ondernemingsnummer 0808.803.717, RPR Brussel, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, mevrouw mevrouw SMITS Stacey Chrystal, geboren te Bergen op 22 augustus 1978, wonend te 1755 Gooik, Edingsesteenweg 66.

Hun opdracht wordt niet vergoed, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Gezien er uit ter goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap voor het eerste boekjaar zal voldoen van de criteria, opgesomd in artikel 166, paragraaf twee, eerste alinea van het Wetboek van Vennootschappen, besluiten de oprichters, om geen commissaris te benoemen. 4. Bijzondere volmachten

Een bijzondere volmacht wordt toegekend aan de heer Vanovenberghe, Johan Danny Henri, geboren te Nieuwpoort op 6 augustus 1963, gedomicilieerd en verblijvende te 9750 Zingem, Weistraat 12 B met de mogelijkheid van indeplaatsstelling, om de inschrijving van de vennootschap bij het ondernemingsloket en bij de diensten van de belasting over de toegevoegde waarde aan te vragen.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Geassocieerd notaris

Christophe Blindeman

Samen hiermee neergelegd:

- expeditie van de akte, met onderhandse volmacht

- het verslag van de bedrijfsrevisor de dato 14 oktober 2014, overeenkomstig artikel 219 van

het Wetboek van vennootschappen

- het verslag van de oprichters de dato 16 oktober 2014, overeenkomstig artikel 219 van het

Wetboek van vennootschappen

15/01/2015
ÿþ



Trr Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

11111111111 j!1,1111,1 j1j1I VIN

B

St



NEERGELEGD

UR BELGE 19 -12- 2014

31- 2015 xECHT$ANKvaN

RC)(1PHANT3E[, TE GENT

MON IT

07-

BELGISCH

Ondernerningsnr : 0567.731.397

Benaming

(voluit) : WEIGELA

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Adelaarsstraat 24/A - 9051 Sint-Denlfs-Westrem

(volledig adres)

Onderwerp akte : benoeming gedelegeerd bestuurder

Uittreksel uit het verslag van de Raad van Bestuur van 6 november 2014 :

De Raad van Bestuur beslist met eenparigheid van stemmen MG Invest NV, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger De Paepe Ignace, te benoemen tot gedelegeerd bestuurder, en dit voor de duur van haar mandaat als bestuurder,

MG Invest NV

gedelegeerd bestuurder

vert. door De Paepe Ignace

28/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 10.06.2016, NGL 22.07.2016 16344-0117-012

Coordonnées
WEIGELA

Adresse
ADELAARSSTRAAT 24, BUS A 9051 GENT

Code postal : 9051
Localité : Afsnee
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande