WIELERBOND VLAANDEREN, AFDELING OOST-VLAANDEREN, AFGEKORT : WBV - AFD. OOST-VLAANDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : WIELERBOND VLAANDEREN, AFDELING OOST-VLAANDEREN, AFGEKORT : WBV - AFD. OOST-VLAANDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 886.808.939

Publication

12/11/2014
ÿþMOQ 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

31 OKT. 201k

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL TE GENT

Ondememingsnr : 0886.808.939

Benaming

(voluit) : Wielerbond Viaanderen,Afdeling Oost-Vlaanderen (verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Zuiderlaan 8 bis 9000 Gent

Onderwerp akte : Wijziging statuten

De algemene vergadering van 21/0512014 geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen Inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen:

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1

De v.z.w. draagt de naam "Wielerbond Vlaanderen - Afdeling Oost-Vlaanderen" of afgekort "WBV -.Afdeling Oost-Vlaanderen v.z.w.".

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te 9000 Gent,Zuidertaan 8 bis. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent. De algemene vergadering is bevoegd het adres van de zetel te wijzigen binnen de grenzen van de provincie Oost-Vlaanderen.

Artikel 3

WBV- Afdeling Oost-Vlaanderen vzw heeft tot doel de organisatie en de verspreiding van de wielersport in de provincie Oost-Vlaanderen in al haar verschillende vormen,

WBV -Afdeling Oost-Vlaanderen vzw kan alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van dit doel bijdragen.

WBV- Afdeling Oost-Vlaanderen vzw kan tot uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven,

rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

WBV -Afdeling Oost-Vlaanderen vzw heeft eveneens tot doel, als enige afdeling per provincie, de wielersport in al zijn verschillende vormen te vertegenwoordigen bij WBV vzw en om haar doel te bereiken, met deze federatie de nodige overeenkomsten af te sluiten.

WBV -- Afdeling Oost-Vlaanderen vzw werkt uitsluitend samen met WBV vzw en KBWB vzw, WBV -

Afdeling Oost-Vlaanderen vzw volgt op wielergebied geen andere reglementering dan die van deze vzw. WBV - Afdeling Gast-Vlaanderen vzw erkent enkel WBV vzw, KBWB vzw en UCI ais wielerfederatie. Zij erkent ook de structuren van deze wielerfederaties.

WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen volgt alle beslissingen van de Algemene vergadering en Raad van Bestuur van Wielerbond Vlaanderen vzw

in het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen vzw in bijkomende orde zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4

WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen vzw werd opgericht voor onbepaalde duur,

Artikel 5

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Biftagen-b'rf hetáeigisch-Staats#dad -1VII[2g14 --Attnexes-du-Moniteur beige,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" De aftïd te taal van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen vzw is het Nederlands

Artikel 6

WBV  Afdeling Oost-diaanderen vzw ontzegt zicht iedere bespreking of tinmenging betreffende kwesties

van politieke of godsdienstige aard.

TITEL il: LEDEN

Artikel 7

§ 1 WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen vzw telt minimum 16 leden maar steeds een veelvoud van vier.

§ 2 De kandidaat leden worden voorgedragen door de toetredende clubs die aangesloten zijn

bij WBV vzw en die hun zetel hebben binnen de provinciale afdeling (jaarvergadering van de clubs: zie

artikel 7bis).

" De kandidaturen moeten opgestuurd worden naar de raad van bestuur en moeten aanvaard worden door

de algemene vergadering.

De mandaten der leden zijn jaarlijks voor 1/4 hernieuwbaar.

De duur van het mandaat van de leden bedraagt 4 jaar.

§ 3 Het ledenregister wordt bewaard op de zetel van de vzw.

§ 4 Van de leden kan door een beslissing van de raad van bestuur een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden waarvan het bedrag door de raad van bestuur vastgesteld wordt. Zij kan niet meer bedragen dan 25 euro.

§ 5 Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen vzw door een schrijven te sturen naar de raad van bestuur. Een lid dat geen lid meer is van een toegetreden club van WBV vzw, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Elk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering op voordracht van de raad van bestuur en met een twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen in de algemene vergadering.

§ 6 Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen vzw en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen,

Artikel Ibis

§ 1 De Jaarvergadering van de clubs heeft ais bevoegdheid het kiezen van de kandidaat-leden van de algemene vergadering van de vzw.

§ 2 De vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de eerste helft van het jaar.

§ 3 Met het oog op deze verkiezingen dient de raad van bestuur minstens 34 kalenderdagen voor de vergadering de clubs op te roepen en de datum van de verkiezingen bekend te maken.

§ 4 Om door de jaarvergadering van de clubs te worden voorgedragen, moeten de kandidaten persoonlijk hun kandidatuur stellen. De kandidaten moeten lid zijn van een club met zetel in de afdeling waar ze hun kandidatuur stellen. Deze kandidatuur moet minstens 20 kalenderdagen vàór de datum van de jaarvergadering van de clubs, per aangetekend schrijven of afgegeven tegen ontvangstbewijs, persoonlijk ondertekend en met de vermelding aan de buitenkant "Kandidatuur voor lid van de vzw" gestuurd worden aan de voorzitter van de raad van bestuur, op zijn persoonlijk adres, samen met een recent "uittreksel uit het strafregister" en de lidkaart of vergunning (fotokopie) van de kandidaat, geldig op de uiterste datum voor het indienen van de betreffende kandidatuur.

Na ontvangst van de kandidaturen moet de raad van bestuur de definitieve agenda versturen, met vermelding van aile geldig ingediende kandidaturen, minimum 8 kalenderdagen voor het tijdstip waarop de vergadering zal plaatsvinden.

De leden worden verkozen bij eenvoudige meerderheid van stemmen (ja of nee stem). Bij gelijkheid van stemmen is de kandidaat niet verkozen,

Ingeval er meer kandidaten zijn dan vacante mandaten, moeten de stemgerechtigden aanduiden wie zij wensen te verkiezen. Men stemt voor maximum evenveel kandidaten als er mandaten te verkiezen zijn. De kandidaten met de meeste stemmen zijn verkozen, ten belope van het aantal vacante mandaten. Geen enkele club mag in de algemene vergadering van de provinciale vzw meer dan vier vertegenwoordigers voor een aantal van 28 leden, meer dan vijf voor een totaal meer dan 28 leden, tellen. Bij een groter aantal kandidaten gaat onder de verkozenen de voorkeur naar degenen die het meeste santal stemmen hebben behaald.

§ 5 De jaarvergadering van de clubs zal geldig beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of

vertegenwoordigde clubs. Elke club van WBV vzw heeft een gewogen stemrecht, a rato van het aantal personen die lid zijn van deze club. Elke club beschikt over één stem per lid dat ten laatste op 31 december van het afgelopen dienstjaar regelmatig bij WBV vzw aangesloten is, Ieder individueel lid heeft recht op één stem.

§ 6 Clubleden stemmen door bemiddeling van hun voorzitter, die op vertoon van zijn geldige lidkaart van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MQQ 22

WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen vzw de stembrieven ontvangt, de stemmen uitbrengt en ze persoonlijk deponeert in de daarvoor voorziene stembus. De voorzitter kan ook volmacht tot stemmen verlenen, doch enkel aan een ander lid van zijn club, dat als clublid bij de WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen vzw is aangesloten.

Deze volmacht moet ondertekend zijn door de voorzitter en de secretaris waarvan de handtekeningen geregistreerd zijn bij de administratieve diensten van Wielerbond Vlaanderen vzw. Deze volmacht moet voor aanvang van de vergadering aan het dienstdoend secretariaat bezorgd worden.

TITEL III -ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8

De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de secretaris, bij diens afwezigheid door de penningmeester en bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder. Elk lid kan zich echter door een ander lid van de algemene vergadering op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen.

Het aantal volmachten per aanwezig lid is beperkt tot één en dient voor aanvang van de algemene vergadering afgegeven te worden aan degene die de vergadering voorzit.

Artikel 9

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

D het wijzigen van de statuten

Q' het benoemen en afzetten van de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester

Q' het benoemen en afzetten van de bestuurders

Q' het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging Ingevat een bezoldiging wordt toegekend

Q' het benoemen en afzetten van de verificateurs van de rekeningen

Q' het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

D het vrijwillig ontbinden van de vereniging

Q' het uitsluiten van een lid

Q' kwijting verlenen aan de bestuurders, de verificateurs en de commissarissen

Q' omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

D alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Artikel 10

§ 1 De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van WBV-- Afdeling Oost-Vlaanderen vzw dit vereist. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar,

§ 2 Bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op verzoek van 1/5 van de leden. Verzoek per aangetekend schrijven te richten aan de raad van bestuur, Het verzoek moet gemotiveerd zijn.

§ 3 Aile leden warden per gewone brief of per e-mail uitgenodigd op de (bijzondere of buitengewone) algemene vergadering, minimum 8 kalenderdagen voor het tijdstip waarop de (bijzondere of buitengewone) algemene vergadering zal plaatsvinden, De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

§ 4 De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur, en een volmacht.

§ 5 Elk voorstel ondertekend door minstens 1120 van de leden wordt eveneens op de agenda geplaatst.

§ 6 Elke wijziging van deze statuten kan slechts uitgevoerd worden na goedkeuring door de algemene vergadering van WBV vzw,

Artikel 11

§ 1 In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid, behoudens wettelijke of statutaire afwijking. Bij staking van stemmen wordt het voorstel niet aanvaard. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

§ 2 in geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van WBV--Afdeling Oost-Vlaanderen vzw, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 12

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de persoon die de vergadering voorzit en door de secretaris of de verslaggever en die opgenomen worden ln een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden rechtsgeldig

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D2.2

ondertekend door de voorzitter en de secretaris,

Vdór opname in het register worden de ontwerpnotulen per mail bezorgd aan degenen die aanwezig waren op de vergadering. Zij dienen binnen de B kalenderdagen opmerkingen formuleren, waarvan zij wensen dat ze worden toegevoegd aan de notulen. De definitieve notulen worden opgenomen in het register en nogmaals per mail bezorgd aan de aanwezigen.

Leden hebben het recht om, op de zetel van de vzw, inzage van de notulen te vragen van de algemene vergadering, de raad van bestuur en het dagelijks bestuur en alle beslissingen omtrent personen die een mandaat hebben, alsook van het register der leden en alle boekhoudkundige stukken.

Belanghebbende derden kunnen tevens op de zetel inzage krijgen in de notulen van de algemene vergadering en dit op schriftelijk verzoek aan de voorzitter.

TITEL IV - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 13

§ 1 WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen vzw wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens 10 bestuurders. Het aantal bestuurders dient steeds kleiner te zijn dan het aantal leden. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2 De voorzitter, de ondervoorzitter de secretaris en de penningmeester van de raad van bestuur, die tevens voorzitter, de ondervoorzitter, secretaris en penningmeester zijn van WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen vzw, warden eveneens verkozen door de algemene vergadering, Deze functies zijn niet verenigbaar.

Het ontslag van de voorzitter, ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester kan door een aangetekend schrijven aan de algemene vergadering.

Ze kunnen uit hun functie ontzet worden door een beslissing van de algemene vergadering.

§ 3 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit,

§ 4 De leden van de raad van bestuur moeten niet noodzakelijk leden van de algemene vergadering zijn.

§ 5 De bestuurders oefenen hun mandaat uit als college. Dit betekent dat minimum de helft aanwezig moet zijn. Er worden beslissingen getroffen bij gewone meerderheid. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

§ 6 Derden kunnen naar de raad van bestuur uitgenodigd worden en zetelen er met raadgevende stem,

Artikel 14

§ 1 De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 4 jaar en zijn herkiesbaar.

§ 2 Indien om één of andere reden, in de loop van het dienstjaar in de raad van bestuur een mandaat van bestuurder vrijkomt, zal de raad van bestuur blijven zetelen met volledige bevoegdheden tot de datum van de jaarlijkse algemene vergadering, die een nieuw lid kan verkiezen voor de termijn van het vrijgekomen mandaat.

Om door de algemene vergadering verkozen te worden, moeten de kandidaten voor de raad van bestuur persoonlijk hun kandidatuur stellen. De kandidaten moeten lid zijn van een club met zetel in de afdeling waar ze hun kandidatuur stellen. Met het oog op deze verkiezingen dient de raad van bestuur minstens 30 kalenderdagen voor de algemene vergadering de leden op te roepen en de datum van de verkiezingen bekend te maken.

De kandidatuur moet minstens 20 kalenderdagen voor datum van de algemene vergadering opgestuurd worden, per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs afgegeven warden, persoonlijk ondertekend en met de vermelding aan de buitenkant "kandidatuur raad van bestuur° aan de voorzitter van de raad van bestuur, op zijn persoonlijk adres, samen met een "uittreksel uit het strafregister" en de lidkaart of vergunning (fotokopie) van de kandidaat, geldig op de uiterste datum voor het indienen van de betreffende kandidatuur.

Na ontvangst van de kandidaturen moet de raad van bestuur de definitieve agenda versturen, met vermelding van aile geldig ingediende kandidaturen, minimum 8 kalenderdagen voor het tijdstip waarop de algemene vergadering zal plaatsvinden.

De bestuurders worden verkozen bij eenvoudige meerderheid van stemmen (ja of nee-stem). Bij gelijkheid van stemmen Is de kandidaat niet verkozen.

Ingeval er meer Kandidaten zijn dan vacante mandaten, moeten de stemgerechtigden aanduiden wie zij wensen te verkiezen. Men stemt voor maximum evenveel kandidaten als er mandaten te verkiezen zijn. De kandidaten met de meeste stemmen zijn verkozen, ten belope van het aantal vacante mandaten, Wanneer door vrijwillig ontslag, overlijden of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het statutaire minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien binnen een redelijke termijn.

Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door een aangetekend schrijven in die zin te

richten aan de raad van bestuur van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen vzw.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOR 2.2

Artikel 15

§ 1 De voorzitter of de secretaris roept de raad van bestuur samen, Op vraag van minstens 1/4 leden van de raad van bestuur, kan de raad van bestuur ook samengeroepen worden. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering geldig voorgezeten door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de secretaris en bij diens afwezigheid door de penningmeester, bij diens afwezigheid door het aanwezige lid van het dagelijks bestuur met het langste ononderbroken mandaat. Het aantal dienstjaren wordt bepaald bij de eerste vergadering.

§ 2 De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel niet aanvaard.

§ 3 Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en door de secretaris of de verslaggever en worden opgenomen in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter en een lid van het dagelijks bestuur.

Vâôr opname in het register worden de ontwerpnotulen per mail bezorgd aan degenen die aanwezig waren op de vergadering. Zij dienen binnen de B kaienderdagen opmerkingen formuleren, waarvan zij wensen dat ze worden toegevoegd aan de notulen. De definit¬ eve notulen worden opgenomen in het register en nogmaals per mail bezorgd aan de aanwezigen.

Artikel 16

§ 1 De raad van bestuur leidt de zaken van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen vzw en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan aile daden van beschikking stellen, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, het uitvoeren van aile handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

§ 2 Ten aanzien van derden is WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen vzw slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee leden van het dagelijks bestuur. Personen die namens de raad van bestuur optreden, zijn ten aanzien van derden niet tot enige verantwoording verplicht van enig besluit of van enige machtiging.

§ 3 De raad van bestuur veardigt een huishoudelijk reglement uit dat tevens goedgekeurd dient te worden door de raad van bestuur van Wielerbond Vlaanderen vzw.. Elke wijziging van het huishoudelijk reglement dienen eveneens goedgekeurd te worden met een 2i3 meerderheid van de raad van bestuur.

TITEL V DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 17

§ 1 Het dagelijks bestuur van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen vzw Is samengesteld uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester van de vereniging, aangevuld met een aantal leden aangeduid door de raad van bestuur.

§ 2 De duur van de functies binnen het dagelijks bestuur bedraagt 4 jaar en is verlengbaar.

Een !id van het dagelijks bestuur kan ontslag nemen uit zijn functie door een aangetekend schrijven te

richten aan de raad van bestuur van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen vzw.

De Algemene Vergadering kan met een eenvoudige meerderheid van stemmen overgaan tot het ontslag

van de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris of penningmeester.

De raad van bestuur kan met een eenvoudige meerderheid van stemmen overgaan tot het ontslag van de

door haar aangeduide leden van het dagelijks bestuur.

§ 3 De leden van het dagelijks bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Zij oefenen hun mandaat als college uit. Dit betekent dat minimum de helft aanwezig moet zijn. Ze beslissen met gewone meerderheid van stemmen..

§ 4 Het dagelijks bestuur Is verantwoordelijk voor het dagdagelijks bestuur van de afdeling. Het heeft al de bevoegdheden die hem door de raad van bestuur worden toevertrouwd.

De raad van bestuur draagt, voor bepaalde dagdagelijkse beleidshandelingen en  taken zijn bevoegdheid over aan het dagelijks bestuur, Onder dagelijks bestuur verstaat men de macht om bestuurshandelingen te stellen die inherent zijn aan de behoeften van het dagelijks bestaan van de v.z.w. of aan deze waarvoor de noodzaak van een dringende oplossing geen interventie vanwege de raad van bestuur rechtvaardigen. De overdracht van bevoegdheid gebeurt jaarlijks door de raad van bestuur aan het dagelijks bestuur van de v.z.w. tijdens de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur na de algemene vergadering van de v.z.w.

Bij wijze van voorbeeld, zie hier een onvolledige lijst van bevoegdheden die deel uitmaken van het dagelijks bestuur

" Beschikken over de handtekening op de rekeningen van de v.z.w, en het uitvoeren van elke financiële verrichting (eventueel een maximum voorzien).

" Het aankopen (of het verkopen) van roerende goederen, materieel en gewone waren voor de v.z.w.

e "

Luik B -Vervolg



MOf) 2.2

" voorti " . behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

" 1-let huren van lokalen voor de vereniging en het opzeggen van een huurovereenkomst.

" Zich belasten met subsidie-, sponsoring- en andere dossiers.

" Het afsluiten van al dan niet verplichte verzekeringscontracten en het afsluiten van beleggingsovereenkomsten binnen de limieten bepaald door de raad van bestuur.

" De v.z.w. vertegenwoordigen in haar betrekkingen met de overheid of elk privaat rechtspersoon (leveranciers en andere).

" Diverse opdrachtgevers machtigen in functie van omstandigheden en noodwendigheden.

" Elke beslissing van de raad van bestuur uitvoeren.

De overdracht aan het dagelijks bestuur belet niet dat de raad van bestuur zijn statutaire bevoegdheden behoudt, Deze laatste is bovendien verantwoordelijk voor de handelingen die gesteld worden door het dagelijks bestuursorgaan waarvan hij de controle verzekert,

§ 5 De voorzitter van de raad van bestuur maakt ambtshalve deel uit van elke provinciale commissie van de WBV  Afdeling Oost Vlaanderen vzw.

§ 6 Alle mandaten lopen over een termijn van maximum 4 jaar en kunnen niet gecumuleerd worden met andere mandaten dan statutair voorzien.

TITEL VI - BEGROTINGEN - REKENINGEN - COMMISSARISSEN - VERIFICATEURS

Artikel 18

Het boekjaar van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen vzw loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering.

TITEL VII - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 19

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot vrijwillige ontbinding besluiten met een aanwezigheid van 2/3 van de leden of vertegenwoordiging van 2/3 van de leden en met een meerderheid van 415 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een meerderheid van 4/5 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 20

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de passiva, overgedragen aan de WBV vzw.

Artikel 21

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, van toepassing.

Aldus opgemaakt te Gent op de algemene vergadering van 21.05.2014

(^0 á à[n,,vu / *

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/07/2011
ÿþMOD 2.2

.J

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

- 7 -07- 2011

KOOPH YrE GENT

N 11 111I1 N 11qll II

*11111166*

al

Ondernemingsnr : 0886.808.939

Benaming

(voluit) : Wielerbond Vlaanderen, Afdeling Oost-Vlaanderen

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Zuiderlaan 8 bis 9000 Gent

Onderwerp akte : Wijziging statuten-Bevestiging ,benoeming en ontslag bestuurders

De buitengewone algemene vergadering van 13 april 2011 heeft volgende statutenwijziging goedgekeurd.

als tevens de bestuurders bevestigd en bijkomende benoemd.

TITEL 1: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1

De v.z.w. draagt de naam "Wielerbond Vlaanderen - Afdeling Oost-Vlaanderen" of afgekort "WBV  Afdeling ,

Oost-Vlaanderen".

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Zuiderlaan 8 bis. De vereniging ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement GENT. De Algemene Vergadering is bevoegd het adres van de zetel te wijzigen

binnen de grenzen van de provincie Oost-Vlaanderen.

Artikel 3

WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen heeft tot doel de organisatie en de verspreiding van de wielersport in de

provincie Oost-Vlaanderen in al haar verschillende vormen.

WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen kan alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van dit doel bijdragen.

WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen kan tot uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen heeft eveneens tot doel, als enige afdeling per provincie, de wielersport in ai zijn verschillende vormen te vertegenwoordigen bij WBV vzw en om haar doel te bereiken, met deze federatie de nodige overeenkomsten af te sluiten.

WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen werkt uitsluitend samen met de WBV vzw en de KBWB vzw. WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen volgt op wielergebied geen andere reglementering dan die van deze vzw's.

WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen erkent enkel de WBV vzw als wielerfederatie.

In het kader van het realiseren van het maatschappelijke doel kan WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4

WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5

De officiële taal van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen is het Nederinds.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 6

WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen ontzegt zicht iedere bespreking of inmenging betreffende kwesties van

politieke of godsdienstige aard.

TITEL ll: LEDEN

Artikel 7

§ 1 Wij onderscheiden twee soorten leden: effectieve leden en toegetreden leden.

WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen telt ten minste 25 en maximum 40 effectieve leden.

Effectieve leden

§ 2Procedure van aanvaarding van de effectieve leden

" De kandidaat effectieve leden worden voorgedragen door de clubs die aangesloten zijn bij WBV en die hun zetel hebben binnen de provincie.

" De kandidaturen moeten 30 dagen vôôr de dag waarop de jaarlijkse vergadering van de Clubs zal plaats vinden, opgestuurd worden naar de voorzitter van de Raad van Bestuur volgens de procedure voorzien in het huishoudelijk reglement. De Raad van Bestuur controleert de geldigheid van de ingediende kandidaturen.

" De kandidaturen worden onderworpen aan een stemming die gehouden wordt op de jaarlijkse vergadering van de Clubs die de Algemene Vergadering van de vzw voorafgaat. Elke club van WBV heeft een gewogen stemrecht, a rato van het aantal toegetreden leden van deze club. De stemming bepaalt de rangschikking van de kandidaten effectieve leden zoals ze zullen voorgesteld worden op de Algemene Vergadering.

" De mandaten der effectieve leden zijn jaarlijks voor 1/4 hernieuwbaar.

" De Raad van Bestuur bepaalt jaarlijks het aantal te (her)kiezen effectieve leden.

" De Algemene Vergadering aanvaardt de nieuwe gekozen of herkozen effectieve leden.

§ 3De namen van de effectieve leden worden opgenomen in een register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging

§ 4Van de effectieve leden kan op voorstel van de Raad van Bestuur een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden waarvan het bedrag door de Algemene Vergadering vastgesteld wordt. Zij kan niet meer bedragen dan 25 euro.

§ 5Elk effectief lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen door een brief aangetekend te sturen of tegen ontvangstbewijs naar de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een toegetreden lid van een club van WBV niet in orde met de betaling van het lidgeld, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Elk effectief lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering op voordracht van de Raad van Bestuur en met een tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen in de Algemene Vergadering.

§ 6Ontslagnemende of uitgesloten effectieve leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Toegetreden leden

§ 7ledere persoon in het bezit van een geldige lidkaart van de WBV en behorend tot een Oost-Vlaamse Club is een toegetreden lid van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen.

TITEL III - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de secretaris en bij diens afwezigheid door de penningmeester.

Elk lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het aantal volmachten per aanwezig lid is beperkt tot één en dient voor aanvang van de A.V. afgegeven te worden.

Artikel 9

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor

Chet wijzigen van de statuten

Chet benoemen en afzetten van de bestuurders

Chet benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend enkel van toepassing voor grote vzw's'

[het benoemen en afzetten van de verificateurs van de rekeningen

Chet goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

Chet verlenen van kwijting aan de bestuurders

[het vrijwillig ontbinden van de vereniging

[het uitsluiten van een lid

Chet verlenen van kwijting aan de bestuurders en de verificateurs en de commissarissen

Chet omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Cvoor alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Chet jaarlijkse bedrag van lidgelden bepalen

Artikel 10

§ 1 De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen dit vereist. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar.

§ 2Bijzondere of buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de Raad van Bestuur. Op verzoek van 1/5 van de'effectieve leden moet eveneens een Algemene Vergadering bijeengeroepen worden. Dit verzoek is per aangetekend schrijven té richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het verzoek moet gemotiveerd zijn.

§ 3Alle effectieve leden worden per gewone brief of per e-mail uitgenodigd op de (bijzondere of buitengewone) Algemene Vergadering, minimum 30 dagen voor het tijdstip waarop de (bijzondere of buitengewone) Algemene Vergadering zal plaatsvinden. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

§ 4De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur, en een volmacht.

§ 5Elk voorstel ondertekend door minstens 1/20 van de effectieve leden moet eveneens op de agenda worden geplaatst. Dit voorstel dient minstens 8 dagen vóór de datum van de vergadering aangetekend aan de voorzitter van de RVB gestuurd te worden.

Artikel 11

§ 1In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij staking van stemmen

is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§ 21n geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Deze procedure loopt volgens de huidige wetgeving als volgt:

Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer het voorwerp van de wijzigingen uitdrukkelijk is vermeld in de oproeping en wanneer ten minste tweederde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een statutenwijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden.

Wanneer de statuutwijziging betrekking heeft op het statutair doel van de vereniging, kan zij alleen worden aangenomen met een aanwezigheid van tweederde van de effectieve leden en vertegenwoordigde effectieve leden en bovendien moet de wijziging met een viervijfde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden worden goedgekeurd.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan tweederde van de effectieve leden aanwezig of

Bijlagen bij het Belgisch. Staatsblad -19/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 22

vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de statuutwijzigingen aannemen met een tweederde (respectievelijk viervijfde) meerderheid van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken met een aanwezigheid van tweederde van de effectieve leden of vertegenwoordiging van tweederde van de effectieve leden en met een meerderheid van viervijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 12

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de persoon die de vergadering voorzit en door de secretaris of de verslaggever en die opgenomen worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden rechtsgeldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De notulen worden bewaard op de zetel van de vzw.

De effectieve leden hebben het recht om, op de zetel van de vzw, inzage van de notulen te vragen van de Algemene Vergadering, de Raad van Bestuur en het dagelijks bestuur en alle beslissingen omtrent personen die een mandaat hebben, alsook van het register der effectieve leden en alle boekhoudkundige stukken.

Elk effectief lid kan kosteloos kennis nemen en/of tegen betaling afschrift verkrijgen van alle stukken die neergelegd zijn op de griffie van de rechtbank van koophandel te GENT.

Belanghebbende derden kunnen tevens op de zetel inzage krijgen in de notulen van de Algemene Vergadering en dit op schriftelijk verzoek aan de voorzitter.

TITEL IV - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 13

§ 1WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 23 bestuurders. Het aantal bestuurders dient steeds kleiner te zijn dan het aantal effectieve leden. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2De voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester van de Raad van Bestuur, die tevens voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester zijn van WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen, worden eveneens verkozen door de Algemene Vergadering. Deze functies zijn niet cumuleerbaar.

Het ontslag van de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester kan door een aangetekend schrijven aan de Algemene Vergadering.

Ze kunnen uit hun functie ontzet worden door een beslissing van de Algemene Vergadering.

§ 3De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 4De bestuurders die zetelen in de Raad van Bestuur moeten niet noodzakelijk effectieve leden zijn.

§ 5De bestuurders oefenen hun mandaat uit als college. Dit betekent dat minimum de helft aanwezig of vertegenwoordigd moet zijn. Er worden beslissingen getroffen bij gewone meerderheid.

§ 6 De Raad van Bestuur bestaat uit maximaal 25 bestuurders, samengesteld als volgt:

1.vier bestuurders die voorbestemd zijn om de functies van Voorzitter, Ondervoorzitter, Secretaris en

Penningmeester te bekleden (4)

2.de voorzitters van de provinciale commissies(5)

3.twee bestuurders per provinciale commissie voorgedragen door de voorzitter van de bedoelde commissie

(10)

4.één Oost-Vlaming uit het Dagelijks Bestuur van WBV en één Oost-Vlaming uit het Dagelijks Bestuur van

KBWB, maken van ambtswege deel uit van de Raad van Bestuur WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen.

allen benoemd door de Algemene Vergadering.

Aan deze 21 leden kunnen maximaal 4 bestuurders voor een vooraf bepaalde termijn van maximum 4 jaar worden toegevoegd die wegens hun specifieke competenties speciale functies moeten vervullen in de schoot van de RVB. Zij moeten eveneens benoemd worden door de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 8De RVB kan aire personen die ze nodig acht uitnodigen naar de vergaderingen van de RVB met het oog op het verstrekken van specifieke informatie.

Artikel 14

§ 1 De bestuurders worden in principe benoemd voor een termijn van 4 jaar en zijn herkiesbaar.

§ 2Indien om één of andere reden, in de loop van het dienstjaar in de Raad van Bestuur een mandaat van bestuurder vrijkomt, zal de Raad van Bestuur blijven zetelen met volledige bevoegdheden tot de datum van de jaarlijkse Algemene Vergadering, die een nieuw lid verkiest voor de termijn van het vrijgekomen mandaat.

Om door de Algemene Vergadering verkozen te worden, moeten de kandidaten voor de Raad van Bestuur persoonlijk hun kandidatuur stellen. Deze kandidatuur moet minstens dertig kalenderdagen voor de datum van de jaarlijkse Algemene Vergadering, per aangetekend schrijven, persoonlijk gehandtekend en met de vermelding aan de buitenkant "kandidatuur Raad van Bestuur" aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, op zijn persoonlijk adres, verstuurd worden, samen met een recent en geldig getuigschrift van goed zedelijk gedrag van maximum 3 maanden ouden de lidkaart of vergunning van de kandidaat (of fotokopij) van het lopende dienstjaar.

Onmiddellijk na het verstrijken van de termijn voor de kandidatuurstelling zal de RVB een bijzondere Algemene Vergadering bijeenroepen waarop de voorzitter de kandidaturen bekendmaakt.

Bezwaren tegen de kandidaatstelling van één of meerdere personen voor de Raad van Bestuur dienen ten minste 12 kalenderdagen voor de datum van de vergadering per aangetekend schrijven verstuurd te worden aan de zetel van de vzw, met opgave van de redenen. De persoon waarvan de kandidaatstelling het voorwerp van bezwaren uitmaakt, zal ten minste acht 8 kalenderdagen voor de vergadering per aangetekende brief worden ingelicht, om hem toe te laten eventueel zijn persoonlijke verdediging voor te dragen. De Algemene Vergadering beslist uiteindelijk en onherroepelijk bij geheime stemming, over het al dan niet aanvaarden van deze kandidatuur.

De bestuurders worden verkozen bij eenvoudige meerderheid volgens de op hen uitgebrachte stemmen. Bij

staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Men stemt voor maximum evenveel bestuurders als er mandaten in te vullen zijn.

Een bestuurder kan door de Algemene Vergadering als ontslagnemend worden beschouwd, indien de betrokken bestuurder tijdens eenzelfde jaar drie vergaderingen van de Raad van Bestuur afwezig is. De Raad van Bestuur zal de geldigheid van de schriftelijke verontschuldigingen met geldige volmacht aan een andere bestuurder beoordelen en opnemen in het verslag. Een aanvaarde schriftelijke verontschuldiging met geldige volmacht aan een andere bestuurder wordt beschouwd als zijnde aanwezig. Het al of niet ontslagnemend zijn op deze grond wordt uitsluitend beoordeeld door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur.

Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door een aangetekend schrijven in die zin te richten aan de voorzitter van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen.

Artikel 15

§ 1 De voorzitter of de secretaris roept de Raad van Bestuur samen. Op vraag van minstens 1/4 van de bestuurders kan de Raad van Bestuur ook samengeroepen worden. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de penningmeester en bij diens afwezigheid door de secretaris of bij zijn afwezigheid door de bestuurder met het langste ononderbroken mandaat. Het aantal dienstjaren wordt bepaald bij de eerste vergadering.

§ 2De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§ 3Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die na goedkeuring ondertekend worden door de voorzitter en door de secretaris of de verslaggever en worden opgenomen in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter en een lid van het dagelijks bestuur. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging.

Artikel 16

§ 1 De Raad van Bestuur leidt de zaken van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen en vertegenwoordigt deze in

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan alle daden van beschikking stellen, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, het uitvoeren van alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

§ 2Ten aanzien van derden is WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee leden van het dagelijks bestuur waarvan één de voorzitter is. Personen die namens de Raad van Bestuur optreden, zijn ten aanzien van derden tot verantwoording verplicht van enig besluit of van enige machtiging.

De Raad van Bestuur kan, voor bepaalde handelingen, taken en daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid of verantwoordelijkheden overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen.

§ 3De Raad van Bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit. Dit dient goedgekeurd te worden door de Algemene Vergadering met een tweederde meerderheid. Elke wijziging van het huishoudelijk reglement dient eveneens goedgekeurd te worden met een tweederde meerderheid.

TITEL V - DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 17

§ 1 Het dagelijks bestuur van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen is samengesteld uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester.

§ 2De Raad van Bestuur benoemt de voorzitters van de Provinciale Centrale Commissies.

De personen die kandidaat zijn voor het voorzitterschap van een centrale commissie dienen ten minste dertig (30) dagen voor de Algemene Vergadering persoonlijk hun kandidatuur te stellen per aangetekend schrijven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, op zijn persoonlijk adres, samen met een bewijs van goed gedrag en zeden van maximum 3 maanden oud en de lidkaart of de vergunning (of fotokopij) van het lopende dienstjaar.

Wanneer er meerdere kandidaten zijn voor een functie, wordt de voorkeur gegeven aan de kandidaat die de meeste stemmen behaalt. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Indien zich voor een vrijgekomen functie slechts één kandidaat meldt moet hij minstens 50% van de stemmen behalen.

§ 3De duur van de functies binnen het dagelijks bestuur bedraagt 4 jaar en is verlengbaar. Een lid van het dagelijks bestuur kan ontslag nemen uit zijn functie door een aangetekend schrijven te richten aan de voorzitter van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen.

Het ontslag van een bestuurder, die benoemd werd door de Algemene Vergadering, wordt pas effectief nadat de Algemene Vergadering kwijting verleende over het bestuur.

Het ontslag van een lid van het dagelijks bestuur, waarvan de functie toegewezen werd door de Raad van Bestuur, dient aanvaard te worden door de Raad van Bestuur nadat kwijting werd verleend over het bestuur. Een lid van het dagelijks bestuur, waarvan de functie toegewezen werd door de Raad van Bestuur, kan uit zijn functie ontzet worden door de Raad van Bestuur met een tweederde meerderheid van het aantal aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Indien in de loop van een dienstjaar dergelijk lid van het dagelijks bestuur ontslag heeft genomen of uit zijn functie werd ontzet, benoemt de Raad van Bestuur een nieuw lid.

§ 4De leden van het dagelijks bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Zij oefenen hun mandaat als college uit. Dit betekent dat minimum de helft aanwezig moet zijn. Ze beslissen met gewone meerderheid van stemmen. De bevoegdheden van het dagelijks bestuur worden door de Raad van Bestuur vastgesteld. Ten aanzien van derden is WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen, voor bevoegdheden van dagelijks bestuur, slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee leden van het dagelijks bestuur waarvan één de voorzitter is of door slechts één handtekening in de gevallen waar dit zo bepaald werd door de RVB.

§ 5De voorzitter van de RVB maakt ambtshalve deel uit van elke provinciale commissie van de WBV - Afdeling Oost-Vlaanderen.

§ 6De Raad van Bestuur kan aan het dagelijks bestuur bijkomende bestuurders met een mandaat van maximaal 4 jaar toevoegen voor zover nodig geacht voor de goede werking van haar afdeling.

§ 7Alle functies lopen over een termijn van maximum 4 jaar en kunnen niet gecumuleerd worden.

TITEL VI - BEGROTINGEN - REKENINGEN - COMMISSARISSEN - VERIFICATEURS

Artikel 18

Het boekjaar van WBV  Afdeling Oost-Vlaanderen loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering verleent kwijting aan de bestuurders na goedkeuring van de rekeningen.

De Algemene Vergadering verkiest een college van twee verificateurs. Zij worden jaarlijks verkozen en zijn herkiesbaar. De verificateurs dienen de rekeningen te controleren en de inventaris na te zien. Zij brengen jaarlijks verslag uit bij de Algemene Vergadering.

TITEL VII - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 19

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot vrijwillige ontbinding besluiten met een aanwezigheid van tweederde van de effectieve leden of vertegenwoordiging van tweederde van de effectieve leden en met een meerderheid van viervijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank , één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 20

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de passiva, overgedragen aan de WBV vzw.

Artikel 21

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing.

In zelfde algemene vergadering van 13 april 2011 werden :

- volgende bestuurers ontslagen:

Leroy Fons

Van Van Vooren Eddy

Walthof-Borm Ludo

Van Huile Johan

De Boever Eric

VZW Cycling Oost-Vlaanderen

- nieuw als bestuurder benoemd

De Backer Laurent - tot 31.01.2015

De Geyter Wim - tot 31.012014

Van Damme Tom - tot 01.06.2014

Heretcant Marcel -tot 31.01.2014

De Mulder Peter - tot 31.01.2014

Beeckman Koen -tot 31.01.2012

- herbenoemd als bestuurder

John D'Hondt - tot 31.01.2015

Hugo Dhont - tot 31.01.2015

Dobbelaetre Willy - tot 31.01.2013

Van Impe Marc - tot 31.01.2014

De Borchgrave Antoine - tot 22.04.2014

Ronsse Luc- tot 31.01.2015

Dobbelaere Guy -tot 31.01.2015

Weymeersch Jan - tot 31.01.2015

De Kee Guy - tot 31.01.2013

Van De Maele Christiaan - tot 31.01.2013

Cousin Raoul - tot 31.01.2013

De Rycke Luc - tot 31.01.2013

De Wael Willy - tot 31.01.2014

Vandenabeele Urbain - tot 31.01.2014

De Latte Norbert - tot 31.01.2012

Willemijns Dirk - tot 31.01.2012

Watte Wilfried - tot 31.01.2014

Voor- Luik B - Vervolg

behouden

aan het

nelgisch

Staatsblad De huidige samenstelling ziet er als volgt uit :

John D'Hondt

Hugo Dhont

Dobbelaetre Willy

De Geyter Wim

Van Damme Tom

De Becker Laurent

Beeckman Koen

Van Impe Marc

De Borchgrave Antoine

De Mulder Peter

Hertecant Marcel

Ronsse Luc

Dobbelaere Guy

Weymeersch Jan

De Kee Guy

Van De Maele Christiaan

Cousin Raoul

De Rycke Luc

De Wael Willy

Vandenabeele Urbain

De Latte Norbert

Willemijns Dirk

Wette Wilfried

MOD 2.2

(3p cle laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de rso(o'nien) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso :Naam en handtekening

15/06/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIINIVflVlflllwlfl YVIII in

'11089375"

b.

E st

KEE-RGEl_EGV

01 iL'M " 2011

Iti.i. ts VAN

F;Cl(3l'tt,tieliffie"Fl: CENT

Ondernemingsnr : 0886.808.939

Benaming

(voluit) : Wielerbond Vlaanderen, Afdeling Oost-Vlaanderen

(verkort) :

Rechtsvorm : VZVd

Zetel : Boerestraat 28 - 9860 Oosterzele

Onderwerp akte : Wijziging maatschappelijk zetel

De buitengewone algemene vergadering van 13 april 2011 heeft beslist om met ingang vanaf 1 juni 2011 de maatschappelijk zetel van de vereniging te verplaatsen naar Zuiderlaan 8 bis te 9000 Gent.

Wielerbond Vlaanderen, Afdeling Oost-Vlaanderen VZW

Jhon D'Hondt

bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; netto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

10/04/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte t - -

111111 tql11,1.1,1W1 IA







,ginder emitiçsnr 0886.808.939

ene nir

;voluit} : Wielerbond Viaanderen,Afdeiing Oost-Vlaanderen

(verkort)

Recllisvorm . VZW

Zetel Zuiderlaan 8 bis,9000 Gent

Ceeni :f oreree aine : Wijziging maatschappelijke zetel

De buitengewone algemene vergadering van 23 maart 2015 heeft beslist om met ingang vanaf 1 april 2015 de maatschappelijke zetel van de vereniging te verplaatsen naar Strandlaan 3,9000 Gent.

Wielerbond Vlaanderen, Afdeling Oost-Vlaanderen VZW

Hugo Dhont

Bestuurder

Op de iaatste blz. van Luik " fErrrteiden : Ra cio : i" laan; er, hoedanigheid van da iraslrur37enterend= rdtaris, h22Zii van ci2 perseffflar° bevoegd de verenigino sticht#nn of oraanasrne tan aanzien van derden te vmrta_genwoorálge,-i

i%L'r.so tkac7iil en hariCtiti.iienm^

29/07/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

sf ondernernirJgsni 0886.808.939

(l' alult) : Wielerbond Vlaanderen, Afdeling Oost-Vlaanderen

rre~ r;c-

ReC.hj$11Ür1Î! VZW

~rwl Strandlaan 361e; 900 Gent

Cirar erwt re akta : Benoemingen - Herbenoemingen - Ontslag van bestuurders

De algemene vergadering van 17.01.2015 heeft ais bestuurders benoemd

1. Benoemingen :

- Bernard Duwyn, Provincieweg 389, 9650 Herzele, geboren 04.03.1967 -

mandaat tot 31.01.2019 - IR 67.03.04-419.16

- André Maerschalk, Varendriesstraat 29, 9031 Drongen, geboren

26.03.1953, - mandaat tot 31/01/2019 - IR 53.03.26 -323.31

- Ludo Walthof Borm,Munkkaai 93, 9000 Gent, geboren14,04.1944, -

mandaat tot 31.01.2018 - IR 44.04.14-041.26

2. Herbenoemingen

- John D'Hondt, Boerestraat 28,9860 Oosterzele,geboren 22.03.1945 -

mandaat tot 31.01.2019 - IR 45.03.22-221.85

- Willy Dobbelaere, Borsbekestraat 165, 9552 Borsbeke, geboren

31.07,1943, - mandaat tot 31.01.2017-1R 43.07.31-249.64

- Hugo Dliont, Kouter256,9800 Deinze, geboren 16.05.1950, - mandaattot

31.01.2019 - IR 50.05.16-263.51

- Guy De Kee, Eedverbondkaai 36 bus H, 9000 Gent, geboren 06.11,1945, -

mandaat tot 31.01.2017 - 1R 45.11.06-265.92

- Norbert De Latte, Kriekerijstraat 12, 9040 Gent, geboren 26.06.1950,-

mandaat tot 31.01.2016- IR 50.06.26-045,73

-Willy De Wael, Keizerstraat 94, 9120 Haasdonk, geboren 10.09,1950,-

mandaat tot 31.01.2018- IR 50.09.10-219.12

- Antoine De Borchgrave, Cyriel Buysselaan 9, 9840 De Pinte , geboren

15.032.1944,- mandaat tot 31.01.2019, IR 44.0215-349.42

- Tom Van Damme,Stooktestraat 8, 9690 Kluisbergen, geboren 04.07,1961 -

mandaat tot 01.06.2018- IR 61.07.04-247.90

- Luc Ronsse, Heulestraat 26, 9750 Zingem, geboren 09.06.1955 - mandaat

tot 31.01.2019- 1R 55.06.09-269,76

- Guy Dobbeiaere,Hoge Buizenmont 37 B, 9500 Geraarsbergen, geboren 17.03.

1970 - mandaat tot 31.01.2019 - IR 70.03.17-393.06

- Luc De Rycke, Sallemeulekouter 3,9820 Merelbeke, geboren 29.09.1943, -

mandaat tot 31.01.2017 - IR 43.09.29-205.85

- Urbain Vandenabeele,Staiionsstraat 23, 9990 Maidegem, geboren

06.121943.- mandaat tot 31.01.2018 - IR 43,12.08-039.29

- Dirk Wlliemijns,Torrestraat 6,9870 Zulte, geboren16.12.1955,- mandaat

tot 31.01.2016,-IR 55.12.16-257.17

- Wilfried Watté,Edg, Tinelstraat 21, 9520 Sint Lievens-Houtem, geboren

31.01,1943, - mandaat tot 31.01.2018, - 1R 43.05.31-363.33

}r de 13ast6 blz. van Lu ~k verrrelden . Recte " [barn On fis7Ad8ntOhrrHS vert Cie instrumenterende noierJs, hEt2lja4aR CT2 ~lefsni~7Jr~!~ní

.I.:: flzIvri dei~erellli~ln~t, S1lclltinc ohr.lr~ÛrÎl.~~..rlme ten sat~«;eil :~tiin fle rl rsl~ [~ '.`S~`.re(yÿen'.:c'=lillli"11

?e~aO " idaalr: el, l7al;Gteken;rJg.

NEERGELEGD

1 ? JOLI 2015

RECHTS ~,t ~',~ iet,i

KOOPiiAn:p¬ L TE GENT

.r-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29J0.7/2015 - Annexes du Moniteur. belge

1II 11 I~



MOQ' a2

L!iltt B - Vervolg

3 Ontslagen

- De Geyter Wim, Kloosterstraat 27, 9620 Zottegem, geboren 18.10,1963 - IR 63.10.18-287.81

- De Becker Laurent, Poosmeersstraat 17, 9230 Wetteren, geboren 29.12.1935 - IR 35.12.29-269,76

Beeckman Koen, Rooberg 14, 9860 Landskouter, geboren 02.09.1973 - IR 73.09.02 -169,09

- Van Impe Marc, Larenbroekstraat 35, 9450 Haaltert, geboren 06.01.1952 - IR 52.01.06 -423.11

- De Mulder Peter, Polbroekst 15, 9520 Sint Lievens-Houtem, geboren 15.02.1970 IR 70.02.15--263.95

- Hertecant Marcel, Meerlaan 16, 9620 Zottegem, geboren 20.10,1939 - IR 39.1020-283.06

-Weymeersch Jan, Parklaan 42, 9400 Ninove, geboren 08.06.1961 - IR 61.06.08-355.49

- Cousin Raoul, Kanariestraat 2, 9032 Wondelgem, geboren 05.02.1941 - IR 41.02.05 - 025.21

Idi ~ Daar- i

behouden aan flet i3efgÉscil Staatsblad j

I 1

John D'Hondt Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

;.rp de laatste blz van Luik ~ vermeiden . Recto ' Naam en hoedanigheid van de tnstrurnenterunde notaris. het:bt van de i±eíwo(a:}n(eni e=:oedd cfe vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

,r.:fao : 4zanc:=:terisng

Coordonnées
WIELERBOND VLAANDEREN, AFDELING OOST-VLAANDE…

Adresse
STRANDLAAN 3 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande