WIELERCLUB ARNOLD STANDAERT WONDELGEM, AFGEKORT : WAS WONDELGEM

Association sans but lucratif


Dénomination : WIELERCLUB ARNOLD STANDAERT WONDELGEM, AFGEKORT : WAS WONDELGEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 556.756.343

Publication

24/07/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen :

De heer Ernest Van der haeghen, wonende te 9032 Wondelgem, Blauwstraat 61, geboren op 1 september 1939 te Gent. Gepensioneerd.

en de hierna genoemde rechtspersoon :

Wielerclub Arnold Standaert Wondelgem, met zetel te 9032 Wondelgem, Botestraat 10

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt zijn.

De heer François Bovendaerde, wonende te 9820 Merelbeke, Zwijnaardsesteenweg 56A, geboren op 14 september 1961 te Gent. Bediende.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk  Zetel : Botestraat 10, 9032 Wondelgem

De heer Hendrik De Vriesere, wonende te 9032 Wondelgem, Spurriestraat 20, geboren op 7 maart 1956 te Gent. Bediende.

De heer Ronny De Guchtenaere, wonende te 9032 Wondelgem, Lothariusstraat 9, geboren op 22 mei 1947 te Gent. Gepensioneerd.

De heer Yvan Van Acker, wonende te 9032 Wondelgem, Winkelstraat 105, geboren op 23 februari 1944 te Gent. Gepensioneerd.

De heer Carlos Dossche, wonende te 9032 Wondelgem, Botestraat 96, geboren op 10 juni 1946 te Gent. Gepensioneerd.

De heer Rudy Van der Ween, wonende te 9032 Wondelgem, Westergemstraat 52, geboren op 21 september 1960 te Gent. Ambtenaar.

Benaming : WIELERCLUB ARNOLD STANDAERT WONDELGEM

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Wielerclub Arnold Standaert Wondelgem

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : WAS Wondelgem

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Botestraat 10

*14306720*

Luik B

9032

België

0556756343

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gent (Wondelgem)

Griffie

Neergelegd

22-07-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Naam

Op 1 oktober 1971 is te Wondelgem de Wielerclub  Arnold Standaert gesticht, met de toelating van de familie Standaert om de naam Arnold Standaert aan de nieuwe wielerclub te geven.

Luik B - vervolg MOD 2.2

De afkorting van de naam van de wielerclub zal zijn : W.A.S. Wondelgem. Deze afkorting kan gebruikt worden voor de hoofding van de briefwisseling, embleem of sportkledij.

De W.A.S. Wondelgem is aangesloten bij de Wielerbond Vlaanderen onder het stamnummer 71971001 en zal haar activiteiten inrichten volgens de reglementen van de Wielerbond Vlaanderen en de voorschriften van de wetgever.

Zetel

De maatschappelijke zetel van de club is gelegen in het Hof van Vlaanderen, Botestraat 10 te 9032 Wondelgem. Het gerechtelijk arrondissement is Gent.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Inwendige orde en bepalingen :

a. de houding van elk clublid zal steeds in de geest van verdraagzaamheid zijn

b. respect voor elke democratisch ideologische of theologische overtuiging hebben

c. elke politiek mandataris zal zich onthouden van politieke propaganda in de schoot van de club

d. de naam van de club zal door elk clublid en  bestuurslid met waardigheid hoog gehouden worden

e. elk clublid zal het clubvaandel en de clubkledij met eerbied behandelen

f. het ontslag van een bestuurslid zal schriftelijk gebeuren aan het adres van de secretaris van het hoofdbestuur

g. elk nieuw bestuurslid zal in de vergadering worden aanvaard met een gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend

h. elk bestuurslid zal zijn taak vervullen naar best vermogen, belangeloos en ten voordele van de club

i. de voorzitter zal elke maand de bestuursvergadering samenroepen. De datum wordt in gezamenlijk overleg bepaald

j. bestuursleden die hun taak verwaarlozen of daden stellen die de eer of de naam van de club aantasten, zullen ter verantwoording kunnen worden geroepen. Na verantwoording kan een stemming worden gevraagd, waarbij het hoofdbestuur met een gewone meerderheid over het ontslag van het bestuurslid kan beslissen zonder dat er enige aanspraak kan gemaakt worden op om het even welke vergoeding

k. de verslagschrijver zal op elke vergadering de aanwezigen en verontschuldigingen aantekenen

l. geen enkel persoon of groep mag op een stemgerechtigd bestuurslid enige morele of financiële druk uitoefenen inzake stemmingen en beslissingen. Stemmingen en beslissingen onder druk zullen ongeldig worden verklaard.

Het dagelijks bestuur van de club wordt gevormd door de stichtende bestuursleden van de club + een afgevaardigd bestuurslid van de onderafdelingen. Het dagelijks bestuur wordt ook het  hoofdbestuur genoemd. Elke stemming in het hoofdbestuur gebeurt bij gewone meerderheid. Het hoofdbestuur, met stemrecht, zal minstens bestaan uit : een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester, een verslagschrijver. Het bestuur is tweejaarlijks voor de helft uittredend en herkiesbaar op de jaarlijkse algemene statutaire vergadering. Op de pare jaren de voorzitter en de penningmeester, en op de onpare jaren de ondervoorzitter, de secretaris en de verslagschrijver.

Elke wijziging van het bestuur of onvoorziene hoge uitgaven zullen aan het hoofdbestuur dienen voorgelegd worden, die er met een stemming zich zal over uitspreken.

Het hoofdbestuur zal steeds elke onderafdeling steunen en stimuleren. Elke onderafdeling zal op haar beurt de W.A.S. Wondelgem als totale sportvereniging erkennen en haar activiteiten en beslissingen steeds in de geest en de belangen van de wielerclub organiseren.

De W.A.S. Wondelgem zal zijn medewerking verlenen aan gemeentelijke organismen en activiteiten, voor zover deze niet in tegenstelling zijn met de eigen statuten of waardigheid.

De clubkleuren zijn Groen/Wit.

Doel

De W.A.S. Wondelgem heeft al doel de wielersport in het algemeen te steunen en door eigen activiteiten de mogelijkheden van de sport op de gemeente ter verruimen.

Dagelijks bestuur

Elke onderafdeling, bestaande en toekomstige, zal over een eigen bestuur beschikken. Een afgevaardigde van het hoofdbestuur kan op de vergaderingen van een onderafdeling aanwezig zijn, evenwel zonder stemrecht.

Leden  Huishoudelijk reglement

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Voor elke vergadering zal de voorzitter met de secretaris de dagorde opstellen. Van elke vergadering zal de verslagschrijver een verslag opstellen dat de voorzitter bij het begin van elke nieuwe vergadering zal voorlezen en laten goedkeuren.

Algemene vergadering

De voorzitter zal jaarlijks een algemene vergadering samenroepen in de maand april, met als agendapunten van het voorbije werkjaar : activiteitenverslag opgemaakt door de secretaris, financieel verslag opgemaakt door de penningmeester, bestuursverkiezing volgens art. 7.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen door één derde van het bestuur van de W.A.S. Wondelgem worden samengeroepen, mits inachtneming van volgende agendapunten : vermelding van de dagorde, uitnodigingen schriftelijk te bezorgen aan alle bestuursleden ten minste vijf dagen voor de vergadering, onder voorzitterschap van het hoofdbestuur.

Algemeen

Slotbepalingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Alle financiële verrichtingen van de club worden geregistreerd in een eenvoudige en transparante boekhouding. De penningmeester houdt deze boekhouding nauwgezet bij en brengt verslag uit tijdens de bestuursvergaderingen op eenvoudig verzoek van het hoofdbestuur.

De ontbinding van de W.A.S. Wondelgem is slechts mogelijk door een algemene vergadering en mits goedkeuring van twee bestuursleden van elke onderafdeling. Een batig financieel saldo zal dan geschonken worden aan een club met een gelijkaardig doel of aan een vereniging/instelling met sociaal doel.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 op de verenigingen zonder winstgevend oogmerk.

Het is de bedoeling van de partijen zich te schikken naar de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Mocht evenwel een bepaling van deze statuten strijdig zijn met de voormelde wet, dan dient deze bepaling voor niet geschreven gehouden te worden en zal de geldigheid van de overige bepalingen hierdoor niet worden aangetast.

Het hoofdbestuur beslist of er al dan niet een lidgeld wordt gevraagd. Het maximum lidgeld bedraagt 1.000 euro op jaarbasis.

Ontbinding en vereffening

Elke statutenwijziging wordt voorgelegd aan de jaarlijkse algemene vergadering van de club en wordt aangenomen bij gewone stemming.

In de maand oktober zal het hoofdbestuur, in samenwerking met de onderafdelingen, een jaarprogramma voor het volgende werkjaar opstellen inzake : financiën, activiteiten, promotie van de club.

Begrotingen - rekeningen

De oprichters beslissen bij eenparigheid van stemmen om volgende personen te benoemen als bestuurder met ingang vanaf 8 juli 2014 :

1. De heer Ernest Van der haeghen, wonende te 9032 Wondelgem, Blauwstraat 61, geboren op 1 september 1939 te Gent. Gepensioneerd. RRN 39090120763

2. De heer Hendrik De Vriesere, wonende te 9032 Wondelgem, Spurriestraat 20, geboren op 7 maart 1956 te Gent. Bediende. RRN 56030702589

3. De heer Ronny De Guchtenaere, wonende te 9032 Wondelgem, Lothariusstraat 9, geboren op 22 mei 1947 te Gent. Gepensioneerd. RRN 47052226993

4. De heer Yvan Van Acker, wonende te 9032 Wondelgem, Winkelstraat 105, geboren op 23 februari 1944 te Gent. Gepensioneerd. RRN 44022324701

5. De heer Carlos Dossche, wonende te 9032 Wondelgem, Botestraat 96, geboren op 10 juni 1946 te Gent. Gepensioneerd. 46061026753

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

6. De heer François Bovendaerde, wonende te 9820 Merelbeke, Zwijnaardsesteenweg 56A, geboren op 14 september 1961 te Gent. Bediende. RRN 61091404704

7. De heer Rudy Van der Ween, wonende te 9032 Wondelgem, Westergemstraat 52, geboren op 21 september 1960 te Gent. Ambtenaar. RRN 60092125550

Aldus opgesteld te Wondelgem op 8 juli 2014 in twee exemplaren, waarvan er één bewaard wordt op de zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ernest Van der haeghen Carlos Dossche François Bovendaerde

Ivan Van Acker Hendrik De Vriesere Ronny De Guchtenaere

Rudy Van der Ween

Coordonnées
WIELERCLUB ARNOLD STANDAERT WONDELGEM, AFGEK…

Adresse
BOTESTRAAT 10 9032 WONDELGEM

Code postal : 9032
Localité : Wondelgem
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande