WILANCA

CVBA


Dénomination : WILANCA
Forme juridique : CVBA
N° entreprise : 842.305.141

Publication

12/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 14.06.2013, NGL 07.08.2013 13407-0094-013
29/02/2012
ÿþRechtsvorm : Cooperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : John Youngestraat 10, 9090 Melle

(volledig adres)

Onderwerp akte : Neerlegging verklaring conform art. 395 §3 W.Venn.

Werd neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent.

De verklaring van de bestuurders, opgemaakt op 23 januari 2012 in toepassing van artikel 395, §3 van he Wetboek van Vennootschappen.

Tony Casaert

Gedelegeerd bestuurder

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

I 1111111111 I III 1111111111 hfl1 1(111111111111111

*12047569*

Ondememingsnr : 0842.305.141 Benaming

(voluit) : WILANCA (verkort)



NEERGELEGD

16 -02- 2012

EECHTXtI. VAN

KOO HAD l PE GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/02/2012 - Annexes du Moniteur belg.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

16/01/2012
ÿþ Mal Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

o '? 0

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : WILANCA

(verkort) :

Ilu UUlD1Il II iii lu l ilIi

" iao"

I I

" '° -E~GELEGO

? 1

-2 -01- Cd

t:ECt-;TBAN VAYV KOOP'r" iAND~áriMENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : John Youngestraat 10 - 9090 Melle

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Jeroen UYTTERHAEGEN te Wetteren :

HET JAAR TWEEDUIZEND EN ELF.

Op achtentwintig december.

ZIJN VERSCHENEN:

1. De heer CASAERT, Tony Maurice Camille, geboren te Gent op zesentwintig oktober negentienhonderd tweeënzestig, echtgenoot van nagenoemde mevrouw BRAECKMAN Ingrid.

2. Mevrouw BRAECKMAN, Ingrid, geboren te Gent op zevenentwintig april negentienhonderd zesenzestig, echtgenote van genoemde heer CASAERT Tony.

Genoemde echtgenoten Casaert  Braeckman wonen te 9090-Melle, John Youngestraat 10 en zijn gehuwd onder het stelsel der zuivere scheiding van goederen ingevolge de bepalingen van hun huwelijkscontract zoals verleden voor notaris Wilfried VAN DINGENEN, destijds te Wolvertem, op zes maart negentienhonderd negenentachtig, niet gewijzigd tot op heden, zo verklaard.

3. De heer CASAERT, William Godfried, geboren te Gent op dertig maart negentienhonderd drieënnegentig, ongehuwd, wonende te 9090-Melle, John Youngestraat 10.

4. De heer CASAERT, Andreas Maurits, geboren te Gent op zestien april negentienhonderd éénennegentig, ongehuwd, wonende te 9090-Melle, John Youngestraat 10.

I) OPRICHTING EN INBRENGEN:

Deze comparanten verklaren mij, notaris, dat zij samen een COOPERATIEVE VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID hebben opgericht onder de volgende benaming `WILANCA".

Het vast gedeelte van het kapitaal van de vennootschap dat geheel geplaatst dient te zijn, bedraagt zeshonderd drieëntwintig duizend negenhonderd EURO (¬ 623.900,00) en is verdeeld in zes duizend tweehonderd negenendertig (6.239) aandelen (opgesplitst in 6.237 A-aandelen en 2 B-aandelen), met een nominale waarde van elk ¬ 100,00.

Het variabel gedeelte van het kapitaal van de vennootschap waarop reeds bij oprichting ingeschreven wordt, bedraagt tweehonderd EURO (¬ 200,00) en is verdeeld in twee (2) aandelen (opgesplitst in 1 A-aandeel en 1 Baandeel).

Op het vast gedeelte van het kapitaal wordt ingeschreven deels door inbreng in geld ten belope van tweehonderd euro (¬ 200,00) en waarvoor twee (2) B-aandelen toegekend worden en deels door inbreng in natura ten belope van zeshonderd drieëntwintig duizend zevenhonderd euro (¬ 623.700,00) en waarvoor zes duizend tweehonderd zevenendertig (6.237) A-aandelen toegekend worden.

Op het variabel gedeelte van het kapitaal wordt ingeschreven door inbreng in geld ten belope van tweehonderd euro (¬ 200,00) en waarvoor 1 (1) A-aandeel en 1 B-aandeel toegekend worden.

De inbrengen vinden plaats als volgt :

1) Inschrijving in geld

Op het kapitaal wordt ingeschreven in geld als volgt :

-door genoemde heer Casaert William, voor honderd euro (¬ 100,00) vast kapitaal, ter vergoeding waarvan hem één (1) B-aandeel wordt toegekend;

-door genoemde heer Casaert Andreas, voor honderd euro (¬ 100,00) vast kapitaal, ter vergoeding waarvan hem één (1) B-aandeel wordt toegekend;

-door genoemde heer Casaert Tony, voor honderd euro (¬ 100,00) variabel kapitaal, ter vergoeding waarvan hem één (1) A-aandeel wordt toegekend;

-door genoemde mevrouw Braeckman Ingrid, voor honderd euro (¬ 100,00) variabel kapitaal, ter vergoeding waarvan haar één (1) B-aandeel wordt toegekend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Comparanten verklaren dat elk bovengemeld aandeel waarop ingeschreven wordt in geld volledig werd volstort zodat vanaf de nederlegging der statuten op de Rechtbank van koophandel te Gent een bedrag van vierhonderd euro (¬ 400,00) ter beschikking staat van de vennootschap waarbij de gelden gestort werden op een bijzondere rekening bij de naamloze vennootschap ING België, niet zetel te Brussel, Marnixlaan 24, met nummer 363-0989766-18, zoals blijkt uit het aan mij, notaris, voorgelegde attest de dato 27 december Laatst, dat in het dossier zal bewaard blijven.

2) Niet-geldelijke inbreng

Op het kapitaal wordt ingeschreven door inbreng in natura, als volgt :

- genoemde heer Casaert Tony verklaart negenennegentig (99) van de honderd hem toehorende aandelen in de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid `Tony Casaert bvba' met zetel te 9090-Melle, John Youngestraat 10, opgericht ingevolge akte verleden voor notaris Christiaan Uytterhaegen te Wetteren op 27 september 2004, bekendgemaakt in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad van 14 oktober erna onder nummer 0144623 en waarvan de statuten sedert gemelde oprichting niet werden gewijzigd bij notariële akte, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent en met als ondememingsnummer : 0867.651.340, in de vennootschap te brengen.

Algemene voorwaarden van de inbreng

De inbrenger verklaart dat de door hem ingebrachte en hiervoor gemelde aandelen ingebracht worden en overgedragen worden onder de gewone waarborg als naar recht en dat zij vrij zijn van enige schuld of inpandstelling, verhuring, bruikleen of enig beletsel dat de vrije eigendoms- en genotsoverdracht zou kunnen belemmeren.

De vennootschap verkrijgt vanaf haar oprichting de volte eigendom en het genot van de ingebrachte aandelen.

De waarde van gemelde ingebrachte aandelen wordt samen geschat op zeshonderd drieëntwintig duizend zevenhonderd euro (¬ 623.700,00).

Vergoeding voor de inbreng in natura

Ter vergoeding van deze inbreng in natura worden zes duizend tweehonderd zevenendertig (6.237) volgestorte A-aandelen met een nominale waarde van elk ¬ 100,00 toegekend aan genoemde heer Casaert Tony.

Verslag van de bedrijfsrevisor- oprichters

De verslagen bedoeld in artikel 395 § 1 van het Wetboek van Vennootschappen dienden niet te worden opgesteld gezien de inbreng in natura plaatsvindt onder de voorwaarden zoals bepaald in artikel 395 § 2, 2° (uitzondering op verslagverplichtingen).

Door BDO Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door de heer Kris Igodt, bedrijfsrevisor, werd op 21 december laatst een waarderingsverslag opgemaakt met betrekking tot de ingebrachte en voormelde aandelen waarvan de verschijners verklaren kennis te hebben. Een exemplaar daarvan wordt bewaard in het dossier van ondergetekende notaris.

De verschijners verklaren op de hoogte te zijn gesteld door de werkende notaris van de verplichtingen voortvloeiende uit paragraaf 3 van artikel 395 van het Wetboek van Vennootschappen.

FINANCIEEL PLAN.

Ondergetekende notaris verklaart dat de oprichters hem voorafgaandelijk aan deze oprichtingsakte het financieel plan hebben overhandigd, zoals voorgeschreven door het Wetboek van Vennootschappen.

Il) STATUTEN:

Vervolgens hebben de comparanten mij, notaris, verzocht akte te verlenen van de statuten als volgt:

HOOFDSTUK I: RECHTSVORM  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1: Rechtsvorm  Naam

De vennootschap is een handelsvennootschap die de rechtsvorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft, met als naam "WILANCA°.

Artikel 2: Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9090 Melle, John Youngestraat 10.

De zetel van de vennootschap kan bij eenvoudig besluit van het bestuursorgaan verplaatst worden naar om het even welke plaats in het Vlaamse of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en waar dan ook bijkantoren en andere centra van werkzaamheden oprichten.

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voor eigen rekening:

1.Het beleggen, intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen, al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen, al dan niet met een (semi-)publiekrechtelijk statuut.

2.Het beheren van beleggingen en van participaties in dochtervennootschappen, het waarnemen van bestuurdersfuncties, het verlenen van advies, management en andere diensten aan of in overeenstemming met de activiteiten die de vennootschap zelf voert. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt.

3.Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

productief maken van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten. De vennootschap kan derhalve ook contracten van onroerende leasing afsluiten.

4.Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen.

" 5.Het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of -ondernemingen; het

stimuleren, de planning en coordinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen

waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht, alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen.

6.Alle verrichtingen die, algemeen genomen, op een of andere wijze verband houden met:

-alle mogelijke advies- en/of dienstenfuncties;

-consultancy, opleiding, technische expertise en bijstand;

-het geven van advies en het verstrekken van diensten met betrekking tot de organisatie en het beheer van bedrijven; de vertegenwoordiging en het optreden als commercieel tussenpersoon.

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld, zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de Wet van 6 april 1995 inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

De vennootschap zal op alle wijzen belangen kunnen nemen in alle zaken, ondernemingen of vennootschappen, met eenzelfde, gelijklopend of aanverwant doel en die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen, haar grondstoffen aan te brengen, de verkoop van haar producten te vergemakkelijken of haar klantenbestand uit te breiden.

De vennootschap kan, zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden, borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel 4: Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II: KAPITAAL EN INKOMGELDEN

Artikel 5: Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap is onbeperkt en bedraagt de som van het vaste en veranderlijke gedeelte van het kapitaal.

Het kapitaal is samengesteld uit een veranderlijk aantal aandelen met een nominale waarde van elk honderd euro (100,00 EUR).

Vaste gedeelte

Het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal is bepaald op zeshonderd drieëntwintig duizend negenhonderd euro (623.900,00 EUR), vertegenwoordigd door zes duizend tweehonderd negenendertig (6.239) aandelen, waarvan zes duizend tweehonderd zevenendertig (6.237) aandelen van categorie A en twee (2) aandelen van categorie B.

Tot een verhoging of een vermindering van het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal kan slechts worden besloten door de algemene vergadering; ingeval van kapitaalverhoging mits naleving van de desbetreffende bepalingen van artikel 418 en volgende van het Wetboek van vennootschappen en ingeval van kapitaalvermindering mits inachtneming van de desbetreffende bepalingen van de artikelen 425 en 426 van het Wetboek van vennootschappen.

Veranderlijke gedeelte en inkomgelden

Het veranderlijke gedeelte van het maatschappelijk kapitaal, te weten het kapitaal van de vennootschap dat het vaste gedeelte te boven gaat, kan variëren zonder dat daarvoor een wijziging van de statuten vereist is, ten gevolge van terugneming van aandelen door de vennoten of ten gevolge van de toetreding, uittreding of uitsluiting van vennoten.

Bij toetreding door nieuwe vennoten kan door het bestuursorgaan een inkomgeld of uitgiftepremie worden vastgesteld. Het inkomgeld is niet beschikbaar als reserve voor uitkering als dividend.

Wijzigingen aan het veranderlijke gedeelte van het kapitaal en het inkomgeld dienen steeds het voorwerp uit te maken van een besluit van het bestuursorgaan.

Artikel 6: Volstorting kapitaal

De nog in geld uit te voeren stortingen van de op de inschrijvingsdag niet volledig volgestorte aandelen, moeten alle tezamen plaatsvinden op de tijdstippen en de wijze die het bestuursorgaan zal bepalen.

Elke storting door een vennoot wordt aangerekend op al zijn/haar nog niet volgestorte aandelen in gelijke mate.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht en het dividendrecht verbonden aan de aandelen waarop de stortingen niet zijn geschied, geschorst. De vennoten kunnen niet ontslagen worden van de door hen opgenomen volstortingsplicht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK Il!: AANDELEN

Artikel 7: Aandelen

Het kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen met een nominale waarde van elk

honderd euro (100,00 EUR).

De aandelen zijn op naam; zij zijn voorzien van een volgnummer.

In de zetel van de vennootschap wordt een aandelenregister gehouden overeenkomstig artikel 357 van het

Wetboek van vennootschappen, waarvan elke vennoot inzage kan nemen. ln het aandelenregister wordt

aangetekend:

1 °de naam, de voornamen en de woonplaats van elke vennoot;

2°het aantal aandelen dat elke vennoot bezit en de categorie waartoe deze behoren, alsmede de

inschrijvingen op nieuwe aandelen, met opgave van de datum;

3°de overdrachten van aandelen, met hun datum;

4°de datum van toetreding, uittreding of uitsluiting van elke vennoot;

5°de gedane stortingen;

6°de opgave van de bedragen die voor gedeeltelijke terugneming van aandelen of voor de uittreding of

uitsluiting worden aangewend.

De eigendom van de aandelen wordt bewezen door de inschrijving in het aandelenregister. Het

bestuursorgaan wordt belast met de inschrijvingen. De inschrijvingen geschieden op grond van documenten

met bewijskracht, die gedagtekend en ondertekend zijn. Zij vinden plaats in de volgorde van hun datum van

voorlegging. Van die inschrijvingen worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten.

De aandelen zijn ondeelbaar. Ingeval er verschillende rechthebbenden zijn omtrent hetzelfde aandeel, kan

de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen totdat één enkele persoon ten

aanzien van de vennootschap als vertegenwoordiger van het aandeel is aangewezen.

In geval van opsplitsing van het eigendomsrecht in vruchtgebruik en blote eigendom, worden alle rechten

verbonden aan het aandeel uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

De aandelen kunnen niet in pand gegeven worden.

Artikel 8: Overdracht en overgang van aandelen

De aandelen zijn niet vrij overdraagbaar, ook niet tussen vennoten.

De modaliteiten inzake de overdracht en overgang van aandelen worden verder uitgewerkt in het reglement

van inwendige orde.

HOOFDSTUK IV: VENNOTEN

Artikel 9: Vennoten

Vennoten zijn de natuurlijke of rechtspersonen die als dusdanig zijn opgetreden bij de oprichting van de

vennootschap of die later aanvaard zijn en als vennoot zijn ingeschreven in het aandelenregister,

Over de aanvaarding van nieuwe vennoten beslist het bestuursorgaan, alsmede de categorie van aandelen

waarop zij kunnen inschrijven.

Een kandidaat-vennoot dient zijn/haar aanvraag schriftelijk te doen bij aangetekende brief gericht aan het

bestuursorgaan, dat binnen de maand na datum van voormelde brief zal beraadslagen en beslissen over de

toetreding van de nieuwe vennoot.

Het bestuursorgaan beslist soeverein over de aanvaarding van nieuwe vennoten. Een eventuele afwijzing

dient niet te worden gerechtvaardigd.

Het bestuursorgaan laat de kandidaat-vennoot de beslissing kennen bij aangetekende brief binnen de

vijftien dagen na datum van de vergadering die over de toetreding besliste.

De toetreding gaat in op de datum van de aanvaarding.

De nieuwe vennoot dient de nominale waarde van de aandelen te storten binnen de maand na datum van

de kennisgeving van de aanvaarding. Het bestuursorgaan kan tevens een inkomgeld of uitgiftepremie vragen.

Erfgenamen van een overleden vennoot dienen de procedure van artikel 1.A. van het reglement van

inwendige orde na te leven.

Artikel 10: Verlies van hoedanigheid van vennoot

Een vennoot verliest zijn/haar hoedanigheid van vennoot van rechtswege in de volgende gevallen:

1.Overlijden, kennelijk onvermogen, faillissement, aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie, ontbinding.

2.lndien men niet meer voldoet aan de voorwaarden van deze statuten om vennoot te zijn.

3. Overdracht.

Door eigendomsoverdracht van al zijn/haar aandelen conform artikel 8 van deze statuten en artikel 1 van

het reglement van inwendige orde.

4.Gehele of gedeeltelijke uittreding.

Vennoten die wensen uit te treden, dienen per aangetekend schrijven een aanvraag te richten aan het

bestuursorgaan, dat binnen de maand na datum van voormelde brief zal beraadslagen en beslissen over de

uittreding van de vennoot.

De uittreding mag in geen geval afbreuk doen aan de minimale wettelijke/statutaire verplichtingen inzake

kapitaalstructuur en aantal vennoten.

De uittreding kan enkel gevraagd worden gedurende de eerste zes maanden van het boekjaar.

Deze aanvraag dient niet te worden gemotiveerd en kan door het bestuursorgaan niet worden geweigerd

dan om voormelde redenen.

Het bestuursorgaan laat de kandidaat-vennoot de beslissing kennen bij aangetekende brief binnen de

vijftien dagen na datum van de vergadering die over de uittreding besliste.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De uittreding gaat in op de laatste dag van het boekjaar waarin de uittreding werd gevraagd.

5. Uitsluiting.

Het besluit tot uitsluiting moet worden genomen met inachtneming van de bepalingen van artikel 370 van

het Wetboek van vennootschappen.

Een vennoot wordt door het bestuursorgaan uitgesloten in de hierna bepaalde gevallen:

-om een gegronde reden;

-in geval van overtreding van deze statuten en/of het reglement van inwendige orde;

-in geval van het stellen van handelingen die enig nadeel kunnen berokkenen aan de vennootschap, onder meer het rechtstreeks of onrechtstreeks voeren van een activiteit die concurrerend is met deze van de vennootschap of met die van personen of vennootschappen die met de vennootschap verbonden zijn.

De uitsluiting gaat in van zodra de uitsluiting naast de naam van de uitgesloten vennoot werd ingeschreven in het aandelenregister door het bestuursorgaan conform artikel 370 van het Wetboek van vennootschappen.

De vennoot die uitgesloten of uitgetreden is, blijft gedurende vijf jaar te rekenen vanaf deze gebeurtenis binnen de grenzen van zijn/haar verbintenis als vennoot persoonlijk instaan voor alle verbintenissen door de vennootschap aangegaan vóór het einde van het boekjaar waarin de uittreding of uitsluiting heeft plaatsgevonden.

Een vennoot die uitgesloten of uitgetreden is, blijft gehouden tot naleving van de statuten en het reglement van inwendige orde, voor zover en in de mate dat deze bepalingen van toepassing zijn op uitgetreden of uitgesloten vennoten.

Artikel 11: Scheidingsaandeel

1n de gevallen zoals bedoeld in artikel 10 van deze statuten (met uitzondering van punt 3.) heeft de betrokken vennoot of hebben zijn/haar erfgenamen, schuldeisers of vertegenwoordigers recht op een scheidingsaandeel waarvan het bedrag vastgelegd en beschikbaar gemaakt wordt door het bestuursorgaan rekening houdend met de bepalingen van het reglement van inwendige orde.

Het scheidingsaandeel waarvan het bedrag vaststaat, is opeisbaar binnen de maand na het verlies van hoedanigheid van vennoot zoals bedoeld in artikel 10 van deze statuten.

Elke uitbetaling zal slechts geschieden na afhouding van alle belastingen en taksen.

De vennootschap heeft het recht compensatie uit te voeren tussen het bedrag van het scheidingsaandeel en de door de vennoot aan de vennootschap nog verschuldigde sommen.

Artikel 12: Rechten en verplichtingen van vennoten

De vennoten zijn slechts verbonden voor de schulden van de vennootschap ten belope van hun inbreng. Zij zijn dus slechts beperkt aansprakelijk. Er bestaat geen hoofdelijkheid tussen de vennoten.

HOOFDSTUK V: BESTUUR  VERTEGENWOORDIGING  CONTROLE

Artikel 13: Intern bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit evenveel leden als er vennoten zijn, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet vennoten, benoemd voor de (bepaalde of onbepaalde) duur door de algemene vergadering van vennoten bepaald en van wie het mandaat ten allen tijde kan worden herroepen. Elke vennoot zal een lijst van kandidaten voordragen, waaruit één bestuurder gekozen wordt.

De bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurder, waarvan de termijn van zijn/haar mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

De bestuurders die benoemd werden op voordracht van de vennoot van categorie A zal voorzitter van de raad van bestuur en gedelegeerd bestuurder zijn.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder haar vennoten, zaakvoerders, bestuurders, leden van de directieraad of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij/zij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder of zaakvoerder wordt benoemd in een andere vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

Het bedrag en de samenstelling van de vergoeding van de bestuurders alsook de modaliteiten van vakantie en andere afwezigheden worden vastgelegd in het reglement van inwendige orde.

Het mandaat van de bestuurders die benoemd werden op voordracht van de vennoten van categorie B is onbezoldigd, tenzij het reglement van inwendige orde in een andere regeling zou voorzien.

In geval van overlijden van een bestuurder wordt het bestuur van de vennootschap verder gezet door de overblijvende bestuurders. Verdere modaliteiten worden uitgewerkt in het reglement van inwendige orde.

De overige gevallen van onbekwaamheid en de gevolgen daarvan worden verder uitgewerkt in het reglement van inwendige orde.

Artikel 14: Bevoegdheid

Het bestuursorgaan heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het besturen van de vennootschap en kan daartoe alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet en/of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is,

Al wat niet door de statuten en/of door de wet voorbehouden is aan de algemene vergadering, valt onder de bevoegdheid van het bestuursorgaan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Om geldig te kunnen beraadslagen en beslissen dient de meerderheid van de bestuurders aanwezig te zijn op de vergaderingen van de raad van bestuur, waarvan minstens ook de bestuurder van categorie A.

Beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen, tenzij de statuten of het reglement van inwendige orde in een strengere meerderheid voorzien. Tevens zal steeds minstens de goedkeuring van de bestuurder van categorie A dienen bekomen te worden. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De bestuurders kunnen in persoon of bij volmacht stemmen. Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een collega-bestuurder; een volmachthouder kan drager zijn van slechts één volmacht. Artikel 15: Externe vertegenwoordigingsmacht

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze waarvoor de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd, hetzij door het afzonderlijk optreden van de gedelegeerd bestuurder, hetzij door twee bestuurders samen optredend waaronder de bestuurder van categorie A.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

De vennootschap kan bovendien vertegenwoordigd worden door bijzonder gevolmachtigden, al dan niet vennoot, die alleen of gezamenlijk optreden zoals bepaald bij hun aanstelling door het bestuursorgaan. Alleen bijzondere volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever in geval van overdreven volmacht.

Artikel 16: Controle

De controle op de vennootschap zal geschieden door één of meer commissaris-sen in zoverre zulks wettelijk vereist is of indien de algemene vergadering hiertoe beslist.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij/zij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

HOOFDSTUK VI: ALGEMENE VERGADERINGEN

Artikel 17: Algemene vergadering

De regelmatig samengestelde en aldus handelende algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten. Wijze van oproeping

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door het bestuursorgaan telkens het belang van de vennootschap het vereist. Het bestuursorgaan is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen wanneer vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De vennoten moeten minstens vijftien dagen váár de algemene vergadering opgeroepen warden door middel van gewone brief, fax of e-mail, met vermelding van plaats, datum, uur en agenda van de vergadering.

Aan de vennoten die erom verzoeken, wordt door het bestuursorgaan onverwijld en kosteloos een afschrift verzonden van de stukken waarvoor het Wetboek van vennootschappen in deze mogelijkheid voorziet.

Bureau

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van het bestuursorgaan of, bij zijn/haar ontstentenis, door de oudste aanwezige bestuurder van categorie A. Indien rechtspersonen deel uitmaken van het bestuursorgaan is de leeftijd van hun vaste vertegenwoordigers bepalend.

De voorzitter stelt een secretaris aan die hij/zij vrij kan kiezen, ook buiten de aanwezige vennoten.

De vergadering kiest, indien gewenst, uit haar leden één of meer stemopnemers.

Al deze personen samen vormen het bureau.

Vóór de zitting wordt geopend, wordt een aanwezigheidslijst opgesteld; het bureau verifieert deze aanwezigheidslijst, maar de algemene vergadering besluit over de geldige samenstelling hiervan.

Verdaging recht algemene vergaderingen door het bestuursorgaan

Het bestuursorgaan heeft het recht, tijdens de zitting, alle algemene vergaderingen, dus zowel de jaarvergadering als een bijzondere of buitengewone algemene vergadering, één enkele keer met drie weken uit te stellen.

Het bestuursorgaan zal uitzonderlijk dit uitstelrecht niet mogen toepassen wanneer de vergadering werd samengeroepen op verzoek van vennoten die minstens éénlvijfde van het kapitaal vertegenwoordigen.

Toelatingsvoorwaarden

Er zijn geen voorwaarden voor de toelating tot de algemene vergaderingen en voor de uitoefening van het stemrecht.

Alle stemgerechtigde vennoten kunnen in persoon of bij volmacht stemmen. Een vennoot kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een volmachthouder die zelf vennoot dient te zijn; een volmachthouder kan drager zijn van slechts één volmacht.

De vennoten kunnen ook eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. Jaarvergadering

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft plaats op de tweede vrijdag van de maand juni om 21 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering plaats op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

De jaarvergaderin-gen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De jaarvergadering zal desgevallend het jaarverslag en het eventuele verslag van de commissaris(sen)

horen en samen met de jaarrekening, waaronder de balans, bespreken en een bestemming geven aan het

resultaat; zij zal eventueel bij afzonderlijke stemming kwijting verlenen aan de bestuurders en eventuele

commissaris(sen) en tof hun benoeming overgaan en, in het algemeen, besluiten over al de punten op de

agenda.

Notulen en afschriften notulen

De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en door de

vennoten die erom verzoeken; afschriften voor derden worden ondertekend door de voorzitter.

Artikel 18: Stemming

Elk aandeel heeft recht op één stem.

Behoudens strengere meerderheidsvereisten voorzien door het Wetboek van vennootschappen of in deze

statuten, worden de besluiten genomen met een gewone meerderheid van stemmen. Tevens dient steeds het

akkoord van de vennoot van categorie A bekomen te worden.

Artikel 19: Reglement van inwendige orde

Alle schikkingen, die niet wettelijk of statutair voorzien zijn, kunnen worden getroffen in een reglement van

inwendige orde, opgesteld door het bestuursorgaan en door de algemene vergadering aangenomen.

Het reglement van inwendige orde kan nadien slechts door een algemene vergadering worden gewijzigd.

HOOFDSTUK VII: BOEKJAAR  WINSTVERDELING

Artikel 20: Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Artikel 21: Winstverdeling

De algemene vergadering beslist jaarlijks over de bestemming van de winst, met inachtneming van de

volgende regels:

1.de winst wordt in eerste instantie aangewend tot compensatie van verliezen uit vorige boekjaren;

2.jaarlijks zal ten belope van vijf procent (5 %) van het saldo na 1. een wettelijke reserve worden gevormd

totdat deze reserve tien procent (10 %) van het vaste gedeelte van het kapitaal bedraagt;

3.over het saldo na 2. beslist de algemene vergadering; in geval van een dividenduitkering heeft elke

vennoot recht op een dividend pro rata zijn/haar aandeelhouderschap, tenzij het reglement van inwendige orde

anders bepaalt.

HOOFDSTUK VIII: ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 22: Ontbinding  Vereffening

In geval van overlijden, onbekwaamverklaring, faillissement, kennelijk onvermogen of ontslag van een

vennoot, zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch verder gezet worden door de andere

vennoten.

Tenzij bij ontbinding van de vennootschap een of meerdere vereffenaars aangesteld werden, geschiedt de

vereffening door de bestuurders alsdan in functie.

Tenzij bij hun aanstelling anders bepaald, beschikken de vereffenaars over alle machten als voorzien in de

artikels 186, 187 en 188 van het Wetboek van vennootschappen.

De algemene vergadering blijft bevoegd de statuten te wijzigen gedurende de vereffening.

Artikel 23: Verdeling liquidatiesaldo

Na terugbetaling van het kapitaal dat op elk aandeel gestort werd, zal het eventuele liquidatiesaldo aan de

vennoten uitgekeerd worden pro rata hun aandelenbezit.

HOOFDSTUK IX: ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 24: Woonstkeuze

De bestuurders en vereffenaars die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht voor de

gehele duur van hun taak woonplaats te kiezen op de zetel van de vennootschap, waar hen alle dagvaardingen

en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap en de

verantwoordelijkheid voor hun bestuur.

Artikel 25: Arbitrageclausule

Alle geschillen en betwistingen die zich betreffende de uitvoering van deze statuten of het reglement van

inwendige orde zouden voordoen, hetzij tussen vennoten, hetzij tussen vennoten en erfgenamen, legatarissen

of rechthebbenden van een overleden vennoot, hetzij tussen bestuurders en vennoten, hetzij tussen

bestuurders onderling, worden verplichtend geregeld door scheidsrechters, en dit overeenkomstig het

reglement van CEPINA.

11I) OVERGANGSBEPALINGEN:

Voornoemde comparanten, optredende als oprichters, treffen volgende beslissingen:

1. Het eerste boekjaar neemt een aanvang vanaf de neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel om te eindigen op éénendertig december tweeduizend en twaalf.

2. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend dertien.

3. De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen, aangegaan in die tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

IV) BENOEMING:

A) De voornoemde comparanten, optredende als oprichters, hebben unaniem besloten als A-bestuurder van de vennootschap aan te stellen : genoemde heer Tony Casaert en als B-bestuurders van de vennootschap aan te stellen genoemde heren Casaert William en Andreas en genoemde mevrouw Ingrid Braeckman, die allen verklaard hebben hun respectievelijk mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van het respectievelijk mandaat.

B) Tenslotte zijn de oprichters en de aldus benoemde bestuurders van de vennootschap in aparte vergadering samengekomen en hebben besloten de hiernavolgende persoon als "gedelegeerd' bestuurder van de vennootschap én als voorzitter van de raad van bestuur aan te stellen :

-de Heer Casaert Tony, voornoemd;

die verklaart deze functie te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van het mandaat.

C) De mandaten der bestuurders zijn onbezoldigd, behoudens andersluidende latere beslissing van de algemene vergadering; de benoemingen geschieden voor onbepaalde duur en gelden met ingang van de dag van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

V) GEEN COMMISSARIS:

De comparanten besluiten geen commissaris aan te stellen aangezien uit te goeder trouw verrichte ,

" schatting blijkt dat de vennootschap niet zal voldoen aan de wettelijke criteria volgens dewelke een commissaris . verplicht dient te worden aangesteld.

VI) VOLMACHT:

Onder voorbehoud van het verwerven van de rechtspersoonlijkheid door het

neerleggen van de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde Rechtbank van

Koophandel worden hierbij benoemd als bijzondere volmachtdragers van de

vennootschap, met de bevoegdheid om elk afzonderlijk op te treden en met recht van indeplaatsstelling:

mevrouw Valérie Meulebroeck, mevrouw Kathleen De Schepper en mevrouw Ann De Wilde, die allen keuze

van woonplaats doen te B-9820 Merelbeke, Guldensporenpark 100 (blok K), met de hiernavolgende machten,

met name:

-jegens de nieuw opgerichte vennootschap overgaan tot en instaan voor het

inschrijven van de vennootschap in de Kruispuntbank Ondernemingen en het

aanvragen van het BTW-nummer bij de BTW-administratie en alle overige nodige formaliteiten bij om het

even welke instanties.

Betreffende beide voorgaande punten kan deze volmachthouder alle

formaliteiten vervullen, alle documenten ondertekenen en in het algemeen

alles doen wat noodzakelijk of nuttig is.

De comparanten verklaren bovendien dat zij voldoende werden ingelicht over de prijs van de

dienstverlening, voorwerp van voorgaande volmacht.

Voor ontledend uittreksel

Geassocieerd Notaris Jeroen UYTTERHAEGEN

Tegelijk hiermede nedergelegd :

-uitgifte akte

Voor-

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WILANCA

Adresse
JOHN YOUNGESTRAAT 10 9090 MELLE

Code postal : 9090
Localité : MELLE
Commune : MELLE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande