WILLY VAN DEN BULCKE A & E ARCHITECTENBUREAU

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : WILLY VAN DEN BULCKE A & E ARCHITECTENBUREAU
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 552.858.527

Publication

02/06/2014
ÿþ Mod Word Iii

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

NEERGELEGD

2 1 MEI 2014

RECHWMPIK VAN

KOOPHANDEL ir GEN

Ondernemingsnr : 5?

Benaming

(voluit): Willy Van Den Bulcke A & E Architectenbureau (verkort) :

Rechtsvorm: Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: 't Lindeken 30, 9930 Zomergem

(volledig adres)

Onderwerp akte: OPRICHTING

Uit een akte opgemaakt door Meester Frank De Raedt, notaris ter standplaats Waarschoot, zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Notaris Frank De Raadt", met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Schoolstraat 60. ingeschreven in het rechtepersonenregister te Gent met ais ondernemingsnummer 0821.838.834, op 14 mei 2014, neergelegd ter registratie, blijkt dat:

1/De heer VAN DEN BULCKE Willy Romain Helena, geboren te Melle op 9 juli 1950, in huwelijk met mevrouw Verhelst Marlène, hierna vermeld, wonend te 9930 Zomergem, 't Lindeken 30.

2/Mevrouw VERHELST Marlène Leone Renée, geboren te Sleidinge op 18 oktober 1948, in huwelijk met de heer Van Den Bulcke Willy, voornoemd, wonend te 9930 Zomergem, 't Lindeken 30

De echtgenoten Willy Van Den Bulcke  Verhelst Marlène, voornoemd, zijn gehuwd onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan huwelijkscontract en verklarende dit huwelijksstelsel tot op heden niet te hebben gewijzigd,

een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht onder de benaming "Willy Van Den Bulcke A & E Architectenbureau" waarvan het maatschappelijk kapitaal achttien duizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) bedraagt, vertegenwoordigd door honderd (100) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk een gelijk gedeelte van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

De oprichters hebben verklaard dat het kapitaal van achttien duizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) volledig is geplaatst en door hen als volgt wordt onderschreven:

-door de heer Van Den Bulcke Willy, voornoemd, werden negentig (90) aandelen onderschreven, hetzij voor

een totaal bedrag van zestien duizend zevenhonderd veertig euro, (¬ 16.740,00).

-door mevrouw Verhelst Marlène, voornoemd, werden tien (10) aandelen onderschreven, hetzij voor een

totaal bedrag van duizend achthonderd zestig euro. (¬ 1.860,00),

Totaal: honderd (100) aandelen voor een totaal bedrag van achttien duizend zeshonderd euro. (¬

18.600,00).

Op de aldus onderschreven aandelen werden volgende bedragen gestort:

-Door de heer Van Den Bulcke Willy, voornoemd, werd een bedrag gestort van zestien duizend zevenhonderd veertig euro. (¬ 16.740,00). Hij is derhalve op de door hem onderschreven aandelen niets meer verschuldigd.

-Door mevrouw Verhelst Marlène, voornoemd, werd een bedrag gestort van duizend achthonderd zestig euro, (¬ 1.860,00). Zij is derhalve op de door haar onderschreven aandelen niets meer verschuldigd.

Het totaal bedrag der inbrengen, hetzij achttien duizend zeshonderd euro 18.600,00) werd gestort op een rekening geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij Record Bank, agentschap Gent, met als nummer 652-8338022-81, zodat de vennootschap op heden beschikt over een bedrag van achttien duizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00),

Een attest van deze deponering in datum van 21 januari 2014 werd door de oprichters aan ondergetekende notaris overhandigd.

Financieel plan

Voor het verlijden van de oprichtingsakte hebben de verschijners de notaris een door hen ondertekend financieel plan overhandigd, waarin zij het bedrag van het maatschappelijk kapitaal van de op te richten vennootschap verantwoorden.

Dit financieel plan wordt door de notaris, bewaard, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

bet

Be Sta'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Overname van verbintenissen

De oprichters hebben verklaard bij toepassing van artikel zestig Wetboek van Vennootschappen, dat de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Willy Van Den Bulcke A & E Architectenbureau", alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan sedert één november tweeduizend en dertien..

Statuten

De statuten van de vennootschap werden vastgesteld als volgt:

Rechtsvorm, naam, zetel:

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is opgericht onder de benaming: "Willy Van Den BuIcke A & E Architectenbureau",

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 9930 Zomergem, 't Lindeken 30.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een ander adres binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Duur:

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Doel

De vennootschap heeft tot doel:

-het verlenen van alle diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

-het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Kapitaal, aandelen

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttien duizend zeshonderd euro. (¬ 18.600,00).

Het wordt vertegenwoordigd door honderd (10D) gelijke aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gedeelte van het kapitaal vertegenwoordigen.

Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars... enzovoort.

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijId een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en, zo nodig, in vervanging te voorzien.

De zaakvoerders worden benoemd door de algemene vergadering voor een bepaalde duur of zonder beperking van duur.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

ledere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Evenwel zal, indien er meerdere zaakvoerders zijn, voor aile authentieke akten, voor alle leningen, kredieten en onroerende verrichtingen, de handtekening van minstens twee zaakvoerders noodzakelijk zijn.

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellert

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover aile handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optredem Deze architect kan zowel een natuurlijke ais een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn,

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadstaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s)

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Jaarvergadering en voorwaarden voor toelating tot de vergadering, uitoefening van het stemrecht:

De bijeenroeping en het verloop van een algemene vergadering gebeuren volgens de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt het aan deze aandelen verbonden stemrecht geschorst.

De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omirent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders van de architect rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, dient ieder jaar te worden bijeengeroepen op de laatste vrijdag van de maand mei om elf uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste vrijdag van de maand mei tweeduizend en vijftien om elf uur.

De vergadering gaat door in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats

Boekjaar:

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsbfad



Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend en veertien, (31.12.2014).

Winstverdeling

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat aile lasten, kosten, provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, vormt de winst van de vennootschap. De algemene vergadering beslist over de bestemming van deze winst, rekening houdend met aile toepasselijke wettelijke bepalingen.

Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag in van ten minste een twintigste van de netto winst voor de vorming van een reservefonds. Deze verplichting houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maetsohappelijk kapitaal heeft bereikt,

Ontbinding  Vereffening

De ontbinding van de vennootschap dient te gebeuren "volgens de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van:.de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven Is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap ln vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is / zijn beschouwd als vereffenaar(s).

De vereffenaar(s) treedt / treden pas in functie nadat de voorzitter van de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn /hun benoeming.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wei indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

ZAAKVOERDER

Werd benoemd voor onbepaalde duur tot niet statutair zaakvoerder van de vennootschap:

De heer Van Den Bulcke Willy, voornoemd, dewelke alhier aanwezig is en verklaart het mandaat van zaakvoerder te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enig beroepsverbod,

COMMISSARIS

Er werd geen commissaris benoemd,

VOLMACHT

De oprichters hebben beslist een bijzondere volmacht te verlenen voor het bij voortduring vervullen van alle formaliteiten (zowel het aanvragen, het wijzigen als het schrappen) inzake het rechtspersonenregister, de Kruispuntbank voor Ondernemingen, het ondememingsloket, de kas voor zelfstandigen en de fiscale administraties, aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Accountancy Service" kantoor houdend te 9000 Gent, Coupure Rechts 712, almede aan haar zaakvoerders en aangestelden, met recht van indeplaatsstelling.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de oprichtingsakte.

Frank De Raedt

Notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 27.05.2016, NGL 30.08.2016 16537-0542-010

Coordonnées
WILLY VAN DEN BULCKE A & E ARCHITECTENBURE…

Adresse
'T LINDEKEN 30 9930 ZOMERGEM

Code postal : 9930
Localité : ZOMERGEM
Commune : ZOMERGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande