WITBLEM

Association sans but lucratif


Dénomination : WITBLEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 628.873.962

Publication

28/04/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Verklaren op te richten een Vereniging Zonder Winstoogmerk.

Hoofdstuk I  Statuten, zetel, doel en duur.

Art. 1 De vereniging wordt genoemd  WITBLEM , Vereniging Zonder Winstoogmerk.

Art. 2 De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Bosdreef 24 te 9820 Merelbeke en valt onder het gerechtelijke arrondissement Oost-Vlaanderen afdeling Gent.

Art. 3 De vereniging heeft tot doel

Het wijnproeven te bevorderen, door het aandachtig waarnemen van uiterlijk, geur en smaak van een wijn aan te

leren.

De zintuiglijke gewaarwording te stimuleren en verder de technische procedés uit te diepen die vooraf gaan aan

het maken van wijn.

Benaming : WITBLEM

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk Zetel : Bosdreef 24  9820 Merelbeke Ondernemingsnummer : in aanvraag Voorwerp akte : Oprichting statuten Ondergetekenden stichters:

Wouter Termont wonende te 9700 Oudenaarde  Koppenberg 12 en geboren te Gent op 20 februari 1992. Ingrid De Pauw wonende te 9040 Sint-Amandsberg  J. Gerardstraat 1 E en geboren te Gent op 24 april 1976. Tanja Bockstaele wonende te 9820 Merelbeke  Bosdreef 24 en geboren te Sint-Amandsberg op 3 september 1969.

Bert Devos wonende te 9000 Gent - Kievitlaan 25 en geboren te Izegem op 20 januari 1980.

Lieselot Prinsie wonende te 9000 Gent  Brusselsepoortstraat 118 en geboren te Roeselare op 20 januari 1981. Eline Van Der Strieckt wonende te 9050 Ledeberg  Hoveniersstraat 37a en geboren te Oudenaarde op 3 mei 1979.

Mattias Berlamont wonende te 9000 Gent  Rooigemlaan 542 en geboren te Waregem op 24 juli 1987.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : WITBLEM

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Bosdreef 24

*15307157*

Luik B

9820

België

0628873962

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Merelbeke

Griffie

Neergelegd

24-04-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De theoretische en praktische kennis van de wijn bij de leden te bevorderen en te onderhouden. Art. 4 De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht, doch kan ten allen tijde ontbonden worden. Hoofdstuk II  Leden.

Art. 5 Het minimum aantal leden is drie (3). De vereniging telt twee soorten leden, namelijk de effectieve leden en de aspirant-leden.

Het lidmaatschap van de Vereniging is toegankelijk voor alle wijnliefhebbers, zonder onderscheid, met een minimum van vijfentwintig jaar.

De ondergetekenden, stichters, zijn de eerste effectieve leden.

Enkel de effectieve leden maken deel uit van de  Algemene Vergadering en hebben stemrecht. De rechten en plichten van deze leden zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Men verwerft het effectieve lidmaatschap na aanvaarding door het Bestuur en na betaling van het lidgeld die jaarlijks wordt vastgelegd in de Algemene Vergadering. Dit lidgeld mag de ~ 500 (vijfhonderd euro) niet overschrijden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Aspirant-leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de aspirant-leden kunnen worden ingeschreven in het huishoudelijk reglement. Men verwerft het aspirant-lidmaatschap na aanvaarding door het Bestuur en na betaling van het lidgeld die jaarlijks wordt vastgelegd in de Algemene Vergadering. Dit lidgeld mag de ~ 500 (vijfhonderd euro) niet overschrijden.

Het Bestuur kan steeds bepalen dat gedurende een bepaalde periode geen nieuwe leden worden aangenomen. Art. 6 De betaling van het lidmaatschap gebeurt steeds door overschrijving op rekening van de VZW WITBLEM. Door de betaling van het lidgeld, aanvaard het lid het huishoudelijk reglement, inclusief alle wijzigingen. Alle leden blijven steeds persoonlijk verantwoordelijk voor de door hen gestelde acties en door hen aangerichte schade, zowel aan derden als aan de vereniging.

Art. 7 De leden zijn vrij hun lidmaatschap op ieder ogenblik op te zeggen en dit door gewoon schrijven, of mailen aan het adres van de Maatschappelijke zetel. Het jaarlijks lidgeld blijft voor het gestorte kalenderjaar eigendom van de VZW.

Wordt als ontslagnemend geacht, het lid dat de verschuldigde bijdrage niet betaald binnen een bepaalde termijn volgend op de aanmaning tot betaling. Deze aanmaning gebeurt per gewone brief of per mail.

Art. 8 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minstens drie (3) en maximaal vijf (5) bestuursleden. Zij worden benoemd door de Algemene vergadering en worden gekozen uit de kandidaturen bij alle effectieve leden voor een termijn van vier jaar.

Art. 9 De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Art. 10 Het huishoudelijk reglement en elke wijziging hieraan moet door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd. Elk lid heeft ten allen tijde inzage in dit huishoudelijk reglement.

Art. 11 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of door dit statuut uitdrukkelijk aan de Algemene vergadering zijn voorbehouden. De vereniging kan zich enkel verbinden mits de handtekening van twee (2) leden van de Raad van Bestuur.

Art. 12 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een plaatsvervanger, door de voorzitter aangeduid onder de bestuurders.

Hoofdstuk III  Raad van Bestuur.

Art. 13 De Raad van Bestuur kan enkel geldig vergaderen van zodra de helft van het bestuur aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij staking der stemmen is de stem van de Voorzitter of de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 14 Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register en geldig ondertekend door de voorzitter. Bij ontstentenis van deze bestuurder kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Art. 15 De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

zijn slechts verantwoordelijk voor het hun toegekende mandaat. Dit mandaat wordt kosteloos waargenomen.

Art. 16 De Raad van Bestuur kan aan bepaalde leden opdrachten van dagelijks bestuur geven of delegeren. Deze leden moeten handelen overeenkomstig het huishoudelijk reglement en de beslissingen van de Raad van Bestuur.

Art. 17 De leden van Raad van Bestuur (het dagelijks bestuur) behoren steeds tot de vaste leden van de verenging. Zij zijn onbezoldigd.

Art. 18 De duur van het mandaat is vastgelegd op vier jaar. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. De kandidaat bestuursleden moeten zich uiterlijk 3 maanden voor de kiesdatum verkiesbaar stellen. Deze bepaling geldt voor zowel uittredende en herkiesbare bestuursleden als voor gewone, stemgerechtigde leden die zich verkiesbaar wensen te stellen !

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 19 Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), of door overlijden.

De afzetting (of een beslissing tot schorsing) door de Algemene Vergadering wordt beslist bij 2/3e meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat in na een opzegtermijn van drie maanden. De raad van bestuur moet, indien de wetgeving dit vereist, binnen deze termijn de Algemene Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder(s) dient te voorzien.

Art. 20 De Algemene Vergadering is samengesteld uit de effectieve leden. Deze leden worden tot de Algemene Vergadering opgeroepen door de secretaris.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid door een plaatsvervanger aangeduid door de voorzitter.

Art. 21 De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn :

Wijzigingen van de statuten

Benoeming en afzetting van de bestuursleden

De keldermeester voorziet een wijnkast met eigen middelen voor het goede behoud van de wijnen

De goedkeuring van de afgesloten jaarlijkse begroting en van de rekeningen

Uitsluiting van een lid van de vereniging

Het ontbinden van de vereniging

Alle gevallen waarin deze statuten het vereisen

Art. 22 De leden worden uiterlijk 1 maand voor de vergadering uitgenodigd, per aangetekende brief door de secretaris te bekostigen.

Art. 23 De Algemene Vergadering wordt minstens één maal per jaar samen geroepen. Er zal minstens in de maand die vooraf gaat aan het verstrijken van het mandaat van de Raad van Bestuur een Algemene Vergadering worden samen geroepen om de herbenoeming of desgevallend een nieuwe Raad aan te stellen. De bijeenkomsten en vergaderingen zullen plaatsvinden in de lokalen gratis voorzien door één van de effectieve leden.

Art. 24 De beslissingen die worden genomen op de Algemene vergadering worden door de secretaris neergelegd in een proces verbaal. Alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, de boekhouding en de ledenlijsten, zijn inkijkbaar voor alle leden.

Hoofdstuk IV  Algemene Vergadering.

Art. 25 Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter van de Raad van Bestuur of zijn vervanger doorslaggevend. Enkel deze punten die op de agenda vermeld staan komen voor bespreking en stemming in aanmerking. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen behandeld worden als 2/3e van de aanwezigen of vertegenwoordigde leden hiermee akkoord gaan.

Art. 26 Een eerste jaarlijkse begroting wordt afgesloten op 31/12/2015 en daarop volgend, jaarlijks en telkens op 31 december door de Raad van Bestuur die tevens een begroting opstelt voor het volgend jaar. Deze wordt aan de eerstvolgende Algemene Vergadering worden voorgelegd.

Art. 27 Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijzigingen gedetailleerd op de agenda zijn vermeld en indien 2/3e van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statuutwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5e van de stemmen worden besloten. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

Hoofdstuk V  Ontbinding van de vereniging.

Raad van Bestuur :

Getekend,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 28 Bij ontbinding zal de vereniging het vermogen van de vereniging overmaken aan een instelling van een vergelijkbare of humanitaire doelstelling. De Algemene Vergadering wijst één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten alsook de uiteindelijk bestemming van het geschonken vermogen.

Worden verkozen in de Raad van Bestuur :

Tanja Bockstaele Ingrid De Pauw Mattias Berlamont Lieselot Prinsie Bert Devos

Hun mandaat loopt vanaf heden tot en met het boekjaar 01/01/2019. De Raad van Bestuur kiest met éénparigheid van stemmen onder zijn verkozenen Tanja Bockstaele tot Voorzitter. De Raad van Bestuur kent onder zijn gekozenen volgende functies toe :

Ondervoorzitter : Ingrid De Pauw, vermeld onder de stichters op pagina 1

Secretaris : Mattias Berlamont, vermeld onder de stichters op pagina 1 Penningmeester : Lieselot Prinsie, vermeld onder de stichters op pagina 1 Keldermeester : Bert Devos, vermeld onder de stichters op pagina 1

Opgemaakt op 28 maart 2015

Coordonnées
WITBLEM

Adresse
BOSDREEF 24 9820 MERELBEKE

Code postal : 9820
Localité : MERELBEKE
Commune : MERELBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande