WOMA

Association sans but lucratif


Dénomination : WOMA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.972.058

Publication

21/11/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1 : De vereniging wordt genoemd WoMa vzw.

Artikel 2 : De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 9032 Wondelgem, Botestraat 98/B002, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Gent.

Ø Doel & duur

Artikel 3 : De vereniging stelt zich tot doel het sociaal-culturele leven in Wondelgem en Mariakerke te bevorderen door een optimaal beheer van de polyvalente zaal gelegen te Wondelgem, Botestraat 98/B002, en dit in overeenstemming met de beheersovereenkomst afgesloten met de Stad Gent alsook door een eigen actieve programmatie. De vereniging is pluralistisch, ongebonden, stelt zich onafhankelijk op en promoot Fair Trade en respect voor het milieu.

Tussen ondergetekenden,

Coppens Ruben, Verkortingstraat 41 - 9040 St Amandsberg; Craeymeersch Leen, Blauwstraat 79A - 9032 Wondelgem; Debusschere Iris, Zwembadstraat 46 - 9032 Wondelgem;

Declerck Eddy , Vliegpleinkouter 53 - 9030 Mariakerke;

Decoster Robin, Groendreef 46 - 9000 Gent;

Lamberts Tom, Geraniumstraat 84 - 9000 Gent;

Maes Wouter, Liefkensstraat 12 - 9032 Wondelgem;

Peire Geert, Morekstraat 487 - 9032 Wondelgem;

Robeyst Yves, Waterhoenlaan 63 - 9032 Wondelgem;

Rombaut Hannes, Ijsvogelstraat 5 - 9032 Wondelgem;

Van der Linden Kim, Botestraat 7 - 9032 Wondelgem;

Van der Linden Pieter, Waterhoenlaan 150 - 9032 Wondelgem;

Van Heest Jaap, Hagedoornlaan 6 - 9032 Wondelgem;

Van Hoecke Boris, Gentseaardeweg 2busC - 9032 Wondelgem;

Vandeputte Sabrina, Meikeverlaan 21 - 9032 Wondelgem;

Vlaeminck Pascal, Kalkoenlaan 82 - 9032 Wondelgem;

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of eigendom hebben, kopen of huren. De

allen meerderjarig, wordt onderling overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden;

Ø Benaming & maatschappelijke zetel

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : WoMa

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13306973*

(afgekort) : WoMa

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Botestraat 98 B002

0541972058

9032

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Gent (Wondelgem)

Griffie

Neergelegd

19-11-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

vereniging kan in ondergeschikte orde handelsdaden stellen, waarvan de inkomsten aangewend worden om haar maatschappelijk doel te realiseren.

Tot het doel van de vereniging behoort eveneens het rationeel bestuur en de instandhouding van de roerende en onroerende goederen in eigendom of vruchtgebruik, in overeenstemming met het hogere doel waarvoor de vereniging is opgericht.

Artikel 4 : De duur van de vereniging is onbepaald en ze kan te allen tijde ontbonden worden door een beslissing van de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ø Leden

Artikel 5 : Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt en bedraagt minimum zeven (7).

Artikel 6 : De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden.

Iedere natuurlijke persoon kan aansluiten tot de vereniging wanneer zij/hij schriftelijk, per mail of eenvoudig schrijven, dit heeft kenbaar gemaakt aan de Raad van Bestuur. De beslissing van de Raad van Bestuur betreffende aanvaarding of weigering van nieuwe leden dient gemotiveerd te zijn en bekrachtigd door de Algemene Vergadering.

Artikel 7 : De leden zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven. Zij zullen de belangen van de vereniging en haar organen niet schaden.

Artikel 8 : De leden worden als ontslagnemend geacht in volgende omstandigheden:

- wanneer ze gedurende minstens zes (6) maanden niet meer actief meewerken;

- wanneer ze niet meer voldoen aan de inhoudelijke voorwaarden om lid te worden van de vereniging.

Indien door het ontslag het aantal leden onder het statutair minimum (7) zou dalen, dan wordt het ontslag van het lid opgeschort totdat er na een redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Artikel 9 : Een ontslagnemend of uitgesloten lid en de rechthebbende van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kan geen aanspraak maken op het maatschappelijke fonds, zijn bijdragen terugeisen of overlegging van rekening, verzegeling of inventaris vorderen.

Artikel 10 : De Raad van Bestuur is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de vereniging, moeten deze wijzigingen binnen de acht (8) dagen na kennisgeving ervan aan de Raad van Bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Artikel 11 : Er is geen lidgeld verschuldigd door de leden.

Ø Algemene Vergadering

Artikel 12 : De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. Elk lid beschikt over één (1) stem. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij diens afwezigheid door een ander bestuurslid, vastgelegd in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Elk lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid van de Algemene Vergadering. Niemand kan houder zijn van meer dan één volmacht.

Artikel 13 : De Algemene Vergadering is bevoegd voor de aangelegenheden bepaald in de wet en deze

statuten:

- De wijziging van de statuten

- Het jaarlijks goedkeuren van de begroting en de rekeningen

- Kwijting van de bestuurders

- De benoeming, ontzetting en afzetting van bestuurders

- De uitsluiting van de leden

- De ontbinding van de vereniging

- De benoeming van de vereffenaar(s)

Artikel 14 : De Algemene Vergadering vergadert minstens eenmaal per jaar en dit binnen de drie (3) maanden na het afsluiten van het boekjaar. Alle leden worden uitgenodigd door de voorzitter van de Raad van Bestuur. De uitnodigingen worden gedaan door middel van een eenvoudig schrijven of per mail die minimaal tien (10) dagen voor de vergadering verstuurd dient te worden. De uitnodiging maakt melding van de datum, uur, plaats en agenda van de vergadering.

Elk voorstel, ondertekend door 1/20 van de leden, moet op de agenda geplaatst worden.

Artikel 15 : Een buitengewone Algemene Vergadering kan worden samengeroepen hetzij door de Raad van Bestuur hetzij wanneer één vijfde (1/5) van de leden schriftelijk, per mail of eenvoudig schrijven, erom verzoeken.

Artikel 16 : Alle beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen, behalve in de gevallen waarin er anders wordt over beslist door de wet of onderhavige statuten. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend.

De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met een meerderheid van tweederde (2/3) van de aanwezige leden. De Raad van Bestuur mag, tot de beslissing van de Algemene Vergadering, de leden schorsen die zich schuldig hebben gemaakt aan een inbreuk op de statuten of het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Elk lid van de vereniging is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag per mail of eenvoudig schrijven, bij de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 17 : Het verslag van elke Algemene Vergadering wordt ondertekend door de voorzitter en een bestuurder en bewaard in een bijzonder register op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Elk lid kan er kennis van nemen, zonder verplaatsing van de stukken.

Ø Raad van Bestuur

Artikel 18 : De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste vier (4) en ten

hoogste acht (8) personen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 19 : De Raad van Bestuur wordt benoemd door de Algemene Vergadering. Het mandaat is onbezoldigd. Benoeming, ontslag, aftreden of afzetting van een bestuurder worden binnen een maand in de bijlage van het Belgische Staatsblad bekendgemaakt.

De aanstelling van de Raad van Bestuur is voor vier (4) jaar. De ondervoorzitter en penningmeester evenals twee (2) bestuurders (de eerste twee alfabetisch gerangschikte) zijn uittredend en herkiesbaar in het eerste trimester van 2016. De voorzitter en de secretaris evenals twee (2) bestuurders (de laatste twee alfabetisch gerangschikte) zijn uittredend en herkiesbaar in het eerste trimester van 2017. Vanaf deze voormelde periodes zal om de vier jaar deze procedure worden herhaald.

Artikel 20 : Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag gebeurt per eenvoudig schrijven of per mail aan de Raad van Bestuur.

Ø Diverse bepalingen

Artikel 26 : Het boekjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar van de oprichting.

Artikel 27 : De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het lopende boekjaar zullen ter goedkeuring worden voorgelegd op de gewone Algemene Vergadering voorzien in het eerste trimester van elk jaar. In het najaar van elk boekjaar wordt de begroting van het volgende boekjaar opgesteld door de Raad van Bestuur.

Artikel 28 : Bij ontbinding van de vereniging zullen de bezittingen worden toegewezen aan een vereniging van soortgelijk doel, aan te duiden door de Algemene Vergadering.

Artikel 29 : Al wat niet uitdrukkelijk door onderhavige statuten is voorzien, wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921 en de wet van 2 mei 2002 op de verenigingen zonder winstoogmerk, of de wetgeving die deze wetten zouden vervangen.

Zo door vrijwillig ontslag, overlijden of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen onder het wettelijke of statutaire minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 21 : De Raad van Bestuur vergadert minstens viermaal per jaar en moet bijeengeroepen worden wanneer één van haar leden erom vragen. De uitnodigingen worden gedaan door middel van een eenvoudig schrijven of per mail die minimaal tien (10) dagen voor de vergadering verstuurd worden. De uitnodiging vermeldt de datum, uur, plaats en agenda van de vergadering.

Artikel 22 : De Raad van Bestuur benoemt onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij afwezigheid van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door een ander bestuurslid, vastgelegd in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Artikel 23 : De Raad van Bestuur kan slechts geldig stemmen indien minstens de 2/3 van de leden aanwezig is. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger, zoals vastgelegd in het huishoudelijk reglement van de vereniging, doorslaggevend. Het verslag van elke Raad van Bestuur wordt ondertekend door de voorzitter en een bestuurder en bewaard in een bijzonder register op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Artikel 24 : De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van bestuur te verrichten die de vereniging aanbelangen. Tot haar bevoegdheden behoort alles wat deze statuten en de wet niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering toekent. De Raad van Bestuur mag alle nodige verbintenissen aangaan ten einde het maatschappelijke doel van de vereniging te realiseren. Alle handelingen die de vereniging verbinden worden getekend door de voorzitter en een andere bestuurder.

Artikel 25 : De Raad van Bestuur stelt samen met de stichtende leden een huishoudelijk reglement voor de vereniging op.

De bestuurder wordt als ontslagnemend geacht in volgende omstandigheden:

- wanneer de bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om bestuurder te zijn van de

vereniging;

- wanneer een bestuurder driemaal niet aanwezig was op de samenkomst van de Raad van Bestuur, zonder

opgave van een gegronde reden.

Getekend:

Wondelgem, 07/11/2013

Wouter Maes

Voorzitter Raad van Bestuur

BENOEMING VAN DE BESTUURDERS

Op de Algemene Vergadering van 07/11/2013, gehouden te Wondelgem werden volgende personen benoemd

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

tot bestuurder van de vereniging: Maes Wouter (voorzitter) Declerck Eddy (ondervoorzitter) Vlaeminck Pascal (secretaris) Robeyst Yves (penningmeester) Craeymeersch Leen

Peire Geert

Van Hoecke Boris

Vandeputte Sabrina

Getekend,

Wondelgem, 07/11/2013

Maes Wouter (voorzitter)

08/04/2015
ÿþ NAD 2.2

;01:1 In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Resto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naarn en handtekening.

KOOPHANDEL TE GENT

NEERGELEGD

+15051099'

2 6 SARI 2015

RECRIragiK VAN

uu

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Onden-aemirtgsnr : 541.972.058 Benaming

(voluit) : WoMa

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk o

Zetel : Botestraat 98 BO42, 932 Qx ein.

Onderwerp akte : Benoemingen - ontslagen ~J

Op de Algemene Vergadering van 02 maart 2015 werd het ontslag als bestuurder van Van Hoecke Boris aanvaard.

getekend, Wondelgem 24 maart 2015 Robeyst Yves (bestuurder)

Coordonnées
WOMA

Adresse
BOTESTRAAT 98/B002 9032 WONDELGEM

Code postal : 9032
Localité : Wondelgem
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande