WORLD SOUNDTRACK ACADEMY

Divers


Dénomination : WORLD SOUNDTRACK ACADEMY
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 841.381.661

Publication

18/07/2013
ÿþVoor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

- 9 JULI 2813

F~i~Oi-tT#~A.i ~' V !`~i

FCOO Pi-IA~! OE1< ~~~ NT

~ ~~! ~~# º%~

*13111914*

il 1

II

Ondernemingsnr : 0841.381.661

Benaming

(voluit) : World soundtrack academy

(verkort) : WSA

Rechtsvorm : internationale vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Leeuwstraat 40 te 9000 Gent

Onderwerp akte : ontslag en benoeming bestuurders

Op de algemene vergadering van 6 juni 2013 werden volgende beslissingen goedgekeurd:

1, De beslissing van Jacques Dubrulle om met ingang van 21/3/2013 af te treden als afgevaardigd bestuurder wordt goedgekeurd, met ingang van 21/3/2013 zal de voorzitter, Andreas De Leenheer belast worden met het dagelijks bestuur, De heer Dubrulle Jacques blijft wel gewoon bestuurder.

2. op de algemene vergadering van 6/6/2013 werden hiernavolgende personen tot nieuwe bestuurders benoemd voor periode die zal eindigen op de av te houden in 2014 zodat het einde van hun mandaat samenvalt met de bestuurders die werden benoemd bij de oprichting van de IVZW

- mevr. Cocquyt Sophie, Krommewal 3/404 te 9000 Gent

- Dhr Matthys Marc, Jozef Demeyerestraat 3 te 8500 Kortrijk

- Dhr Teirlinck Paul, Sint Amandstraat 2 te 9000 Gent

opgemaakt te Gent 27/6/2013

De Leenheer Andreas

voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

08/12/2011
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



11111 1111 III III II Il III 11111 II 1111

*11185133*

V

b~

E St

NEERGELEGD

Ondernemingsnr :0843.35.S.6. .b~-

Benaming

(voluit) : World Soundtrack Academy

(verkort)

Rechtsvorm : Internationale vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 9000 Gent, Leeuwstraat 40 b

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Jean-François Agneessens te Nazareth op 8 augustus 2011, geregistreerd te Deinze op 12 augustus 2011,boek 5t503, blad 99, vak 19 ontvangen 25 euro, getekend voor ea inspecteur Vandermaele Bea:

1.De vereniging zonder winstoogmerk 'INTERNATIONAAL FILMFESTIVAL VAN VLAANDEREN', met zetel te 9000 Gent, Leeuwstraat 40 bus B, RPR Gent 0419.305.066.

vertegenwoordigd door haar voorzitter de Heer De Leenheer Andreas Prudent, ere-rector van Gent, geboren te Zele op 16 mei 1941, (nationaal nummer 41.05.16 023.05), wonende te België, 9052 Zwijnaarde, Rijvisschepark 18.

2.De Heer DAUWE Jozef Maria, gedeputeerde van de Provincie Oost-Vlaanderen, geboren te Dendermonde op 30 april 1946, (nationaal nummer 46.04.30 273.15), wonende te België, 9200 Dendermonde, Gentsesteenweg 120.

3.Mevrouw PONNET Marian, bestuurder van vennootschappen, geboren te Gent op 19 juni 1955, (nationaal nummer 55.06.19 234.05), wonende te België, 8670 Koksijde, Rolandstraat 3, app 3 b.

4.De Heer CONINX Augustijn Robert Marguerite, filmregisseur, geboren te Neerpelt op 21 februari 1957, (nationaal nummer 57.02.21 255.35), wonende te België, 3520 Zonhoven, Vogelzangstraat 72.

5.De Heer VAN CAUWENBERGHE Paul Basien, geboren te Zottegem op 2 april 1949, (nationaal nummer 49.04.02.379.36), wonende te 9820 De Pinte, Baron de Gieylaan 60, rector van Gent.

6.De heer DUBRULLE Jacques Joseph Simon, geboren te Gent op 17 juli 1942, (nationaal nummer 42.07.17 037.93), wonende te België, 9850 Nevele/Hansbeke, Kouterken 16, bestuurder van vennootschappen.

Hebben hierna vermelde internationale vereniging zonder winstoogmerk "WORLD SOUNDTRACK ACADEMY" opgericht.

De statuten luiden als volgt:

Artikel 1  benaming - rechtsvorm

De vereniging is een internationale vereniging zonder winstoogmerk, waarvan de naam luidt: "WORLD SOUNDTRACK ACADEMY"

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, websites en andere stukken, al dan niet in elektronische vorm, die uitgaan van de vereniging, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'internationale vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "IVZW", alsook het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2  zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te België, 9000 GENT, Leeuwstraat 40 b, in het gerechtelijk arrondissement van GENT.

Hij kan worden verplaatst bij beslissing van de algemene vergadering met inachtneming van de formaliteiten vereist voor een statutenwijziging.

Iedere verandering van zetel moet binnen de maand worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3  duur

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 4  doel

De vereniging heeft als doel, over de grenzen heen: het promoten van de kwaliteitsvoile filmmuziek, de jaarlijkse organisatie van de World Soundtrack Awards', het organiseren en produceren van (film)concerten, workshops, seminaries; het produceren van audio- en videocaptatie; archivering, het ontwikkelen van internationale initiatieven dienaangaande.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bij lage n-bij-het- Belgis eh- Staatsblad -4)8421201-1-- Annext s- du-Moniteur -belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Zij kan daartoe onder meer, in binnen- en buitenland, alle roerende en onroerende goederen verwerven, zowel ten bezwarende als ten kosteloze titel, en over deze goederen de eigendomsrechten en andere al dan niet zakelijke rechten uitoefenen.

Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel, en in het bijzonder haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt of de verwezenlijking ervan kan bevorderen.

Zij kan ook op gelijk welke wijze deelnemen in, of samenwerken met binnenlandse, buitenlandse of internationale ondernemingen, verenigingen, stichtingen, vennootschappen en organisaties die een gelijkaardig doel nastreven of kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel.

Artikel 5  leden

De vereniging is samengesteld uit "werkende leden" en "toegetreden leden". Het minimum aantal werkende leden wordt bepaald op drie (3).

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de werkende leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van deze leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van deze leden door toedoen van de raad van bestuur in het register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat de raad van de beslissing in kennis werd gesteld.

Betreffende het lidmaatschap kan geen nationaliteitsvereiste, noch eis van woonplaats worden opgelegd.

Behoudens wat bepaald wordt in artikel 8 van deze statuten aangaande het stemrecht, genieten de werkende leden en toegetreden leden dezelfde rechten.

Werkende leden

De werkende leden zijn de stichtende leden, evenals elk lid dat, op voordracht van een medelid, als

werkend lid wordt aanvaard bij beslissing van de raad van bestuur genomen met eenparigheid van stemmen. Toegetreden leden

De toegetreden leden zijn filmcomponisten en alle personen die actief zijn in de internationale filmmuziekwereld (zoals talent agenten, persagentschappen, managers, enzovoort), en die aanvaard worden door de raad van bestuur, beslissend met gewone meerderheid van stemmen.

Ontslag en uitsluiting

Werkende leden en toegetreden leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de verenigiing mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur.

De uitsluiting van een werkend lid en toegetreden lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden der aanwezige stemmen. De beslissing tot uitsluiting is soeverein en moet niet gemotiveerd worden.

Het ontslagnemende of uitgesloten lid en de erfgenamen of rechthebbenden van het overleden lid, hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging.

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde : tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook,

bij ontbinding van de vzw, enz

Artikel 6  lidmaatschapsbijdrage

Aan de toegetreden leden kan een jaarlijkse bijdrage worden gevraagd, die door de raad van bestuur wordt vastgesteld, en die niet meer mag bedragen dan vijfhonderd euro (¬ 500,00) per jaar.

De werkende leden betalen geen bijdrage. Zij zetten zich actief in voor de vereniging met hun bekwaamheid en toewijding.

Artikel 7  raad van bestuur

Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit ten minste drie (3) bestuurders die worden benoemd onder de werkende leden, door de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie (3) jaar, en zijn steeds door de algemene vergadering afzetbaar. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Wanneer de plaats van een bestuur openvalt, kan zijn mandaat voltooid worden door een werkend lid aangeduid door de raad van bestuur tot de eerstvolgende gewone algemene vergadering.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het statutaire minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een of meer ondervoorzitters, een penningmeester en een secretaris. In geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter, en bij gebreke hiervan door de oudste der aanwezige bestuurders.

Bekendmaking

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en van de personen gemachtigd om de IVZW te vertegenwoordigen wordt openbaar gemaakt door de neerlegging van het verenigingsdossier ter griffie en door publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Uit die stukken zal blijken of de personen die de IVZW vertegenwoordigen de IVZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk of als college verbinden en wat de omvang van hun bevoegdheden zijn.

Bijeenroeping  vergadering - notulen

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris bij gewone brief die minstens acht (8)

kalenderdagen vóór de vergadering via gewone of elektronische post aan iedere bestuurder wordt gestuurd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Iedere bestuurder die belet of afwezig is, kan door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoel in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax of elektronische post, aan een van de medebestuurders volmacht geven hem op een vergadering te vertegenwoor-digen en er in zijn plaats te stemmen.

De raad kan slechts beslissen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, de doorslag.

Wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dit vereisen, kunnen de beslissingen worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit eenparig schriftelijk akkoord betreft ook het voorstel om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan.

Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elke geval dat voorafgaandelijk een beraadslaging plaatsvond per elektronische post, video- of telefoonconferentie.

De verslagschriften van de beslissingen van de raad worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en worden bewaard in een register dat op de zetel van de vereniging wordt bewaard. De uittreksels die moeten worden voorgelegd aan derden of in rechte worden ondertekend door de voorzitter of de secretaris.

De werkende leden kunnen te allen tijde de beslissingen van de raad van bestuur inkijken in voormeld register. Zij behouden hun inzagerecht in geval van benoeming van een commissaris.

Machten

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het bestuur van de vereniging. Enkel de handelingen die krachtens de wet of de statuten tot de exclusieve bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, zijn uit de bevoegdheid van de raad van bestuur gesloten.

Orgaan van dagelijks bestuur

De raad kan het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging met betrekking tot dit bestuur, opdragen ofwel aan een gedelegeerd bestuurder, gekozen in zijn midden, ofwel aan een directeur, gekozen buiten zijn midden - van wie hij de machten en gebeurlijk de bezoldiging vaststelt -, ofwel aan meerdere personen, al dan niet bestuurders, die alsdan het 'directiecomité vormen. De raad stelt eveneens de machten en gebeurlijk de bezoldiging vast van de leden van dit comité, alsook hun eventuele vertegenwoordigings-bevoegdheid.

Voormelde mandaten kunnen te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur ingetrokken worden.

Tot de daden van dagelijks bestuur worden alle handelingen gerekend die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuurd niet vereisen of niet wenselijk maken.

Voor het openen van een bankrekening is er evenwel steeds de handtekening nodig van de gedelegeerd bestuurder en de voorzitter van de raad van bestuur.

Bijzondere volmacht

De raad van bestuur en het orgaan van dagelijks bestuur kunnen, handelend binnen de perken van hun bevoegdheden, bepaalde van hun bevoegdheden delegeren aan bijzondere mandatarissen die al dan niet lid zijn van de vereniging.

Deze mandatarissen moeten te allen tijde hun bevoegdheid kunnen bewijzen aan de hand van een schriftelijke volmacht. Zij verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Vertegenwoordiging

De raad van bestuur als college vertegenwoordigt de vereniging en treedt in rechte op in naam van de vereniging als eiser en als verweerder.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, de vertegenwoordigingsmacht van het orgaan van het dagelijks bestuur voor de handelingen van dagelijks bestuur, en de bijzondere mandatarissen binnen de perken van hun mandaat, wordt de vereniging ten aanzien van

derden en in rechte vertegenwoordigd hetzij door de voorzitter alleen, hetzij door de twee bestuurders

gezamenlijk of hetzij door de gedelegeerd bestuurder die ten overstaan van derden hun machten niet moeten verantwoorden.

Aansprakelijkheid

Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot het vervullen van hun mandaat en de tekortkomingen in hun bestuur.

Bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de IVZW.

Tegenover de IVZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun dagelijks bestuur.

Tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen. Artikel 8  algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden.

Machten

De algemene vergadering is het algemeen leidinggevend orgaan van de internationale vereniging zonder winstoogmerk.

De jaarlijkse algemene vergadering van de IVZW wordt gehouden op de 1 ste donderdag van de maand juni van elk jaar om 18.00 uur op de zetel van de vereniging.

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten zijn toegekend, en beslist over:

oDe wijziging van de statuten.

oDe benoeming en afzetting van de bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

oDe benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

oDe kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

oDe goedkeuring van de begroting en van de rekeningen.

oDe vrijwillige ontbinding van de vereniging.

oDe uitsluiting van leden.

Bijeenroeping - vergadering

De gewone algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar bijeengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurders, gedurende het eerste semester van het jaar.

Op elk ogenblik kan ook een algemene vergadering worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van ten minste één vijfde van de werkende leden. Elk voorstel dat ondertekend is door één vijfde van de werkende leden moet op de agenda worden geplaatst. De vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens veertien kalenderdagen vôôr de vergadering via gewone of elektronische post, aan ieder werkend lid wordt gestuurd.

De agenda wordt vermeld in de oproepingsbrief.

De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda staan, op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, en bij ontstentenis, door de oudste der aanwezige bestuurders.

Ieder lid dat belet of afwezig is, kan door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoel in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax of elektronische post, aan een lasthebber vol macht geven hem op een vergadering te vertegenwoordigen en er in zijn plaats te stemmen.

De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al haar leden. Haar besluiten gelden ook voor de afwezige leden, de leden die niet stemmen of die tegenstemmen.

Stemming

In de algemene vergadering hebben alle werkende leden gelijk stemrecht en hebben recht op één stem.

De toegetreden leden hebben geen stemrecht.

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen genomen, ongeacht het aantal aanwezigen, behoudens andersluidende bepaling in deze statuten of in de V&S-wet.

De beslissingen tot wijziging van de statuten en vrijwillige ontbinding van de vereniging vereisen de aanwezigheid van twee derden van de leden, en worden genomen bij twee derden meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Zijn twee derden van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

De beslissing tot wijziging van het doel van de vereniging vereist eveneens de aanwezigheid van twee derden van de leden en moet daarenboven door alle aanwezige leden met vier vijfde meerderheid goedgekeurd worden. Elke wijziging van het doel moet door de Koning worden goedgekeurd.

Wijzigingen van artikel 4, 7, 8 en 11 van deze statuten moeten bij authentieke akte worden vastgelegd.

Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, de doorslag.

Met uitzondering van de beslissingen die bij authentieke akte moeten worden verleden, en met uitzondering van de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, kunnen de werkende leden eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene ledenvergadering behoren. Daartoe zal de raad van bestuur een rondschrijven sturen per brief, fax of elektronische post, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit naar alle werkende leden, met de vraag aan ieder lid de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven, dit stuk terug te bezorgen op de zetel van de vennootschap, voorzien van zijn handtekening (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoel in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek). Is binnen deze periode de goedkeuring van alle werkende leden niet ontvangen, dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

J

"

Notulen - publiciteit

De verslagschriften van de beslissingen van de algemene vergadering worden ondertekend door de

voorzitter en een bestuurder, en worden bewaard in een register op de zetel van de vereniging, waar alle

werkende leden er ter plaatse inzage van kunnen nemen. Alle leden of derden die van een belang doen blijken

kunnen hiervan uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.

Artikel 9  giften

De penningmeester, en bij diens afwezigheid de voorzitter, is gemachtigd, ten voorlopige of definitieve titel,

de giften aan de vereniging te aanvaarden, en aile nodige formaliteiten te vervullen voor-de verkrijging ervan,

conform de voorschriften van artikel 54 van de V&S-wet.

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen,

legaten en andere voorzieningen en laatste wilsbeschikkingen en testamenten gegeven zowel om de algemene

doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke manier die niet in strijd is met de wet.

De penningmeester, en bij diens afwezigheid de voorzitter, is gemachtigd, ten voorlopige of definitieve titel,

onder andere de giften aan de vereniging en andere te aanvaarden, en alle nodige formaliteiten te vervullen

voor de verkrijging ervan, conform de voorschriften van artikel 54 van de V&S-wet.

Artikel 10  jaarrekening en begroting

Het boekjaar van de vereniging vangt aan op één januari en sluit af op eenendertig december van hetzelfde

jaar.

Elk jaar legt de raad van bestuur de jaarrekening van het afgelopen boekjaar alsook de begroting van het

volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de gewone algemene vergadering, conform artikel 53, § 1 van de

V&S-wet.

Na de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering zich uit over de

kwijting van de bestuurders en, desgevallend, van de commissaris(sen).

Zo de vereniging beantwoordt aan de criteria opgesomd in artikel 53, § 5 van de V&S-wet, moet zij één of

meer commissarissen belasten met de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de

regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten, van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten

worden vastgesteld; de commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van

drie jaar.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening binnen dertig dagen na de goedkeuring

neergelegd wordt ter griffie van de rechtbank van koophandel waar het verenigingsdossier van de vereniging

gehouden wordt, of indien dit vereist is door de wet, op de Nationale Bank van België.

Artikel 11  ontbinding en vereffening

In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars; zij

bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan het netto actief van het vermogen moet gegeven worden.

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de IVZW steeds "IVZW in vereffening".

Deze bestemming moet ten gunste zijn van een vereniging met een gelijkaardig belangeloos doei.

Deze beslissing evenals de naam, het beroep en het adres van de vereffenaar(s) worden neergelegd ter

griffie en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 12  verwijzing

Voor al wat niet uitdrukkelijk door deze statuten wordt geregeld, wordt verwezen naar de bepalingen van titel

III van de V&S-wet.

OVERGANGSBEPALINGEN

BENOEMINGEN

De stichtende leden komen bijeen in een eerste algemene ledenvergadering en duiden de volgende

personen aan als bestuurders, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de

rechtspersoonlijkheid door de vereniging:

1.De Heer Stijn CONINX, voornoemd.

2.De Heer Jozef DAUWE, voornoemd.

3.De Heer Andreas DE LEENHEER, voornoemd.

4.De Heer Jacques DUBRULLE, voornoemd.

5.Mevrouw Marian PONNET, voornoemd.

6.De Heer Paul VAN CAUWENBERGE, voornoemd.

Deze mandaten zullen onbezoldigd worden uitgeoefend.

De pas benoemde bestuurders aanvaarden allen hun aanstelling.

Raad van bestuur

Onmiddellijk hierna en steeds onder voormelde opschortende voorwaarde, komt voormelde raad van

bestuur in een eerste vergadering bijeen om in zijn midden aan te duiden :

-tot voorzitter : De Heer Andreas DE LEENHEER, voornoemd.

-tot ondervoorzitter : Mevrouw Marian PONNET, voornoemd.

-tot penningmeester : de Heer Jozef DAUWE, voornoemd.

en om zijn bevoegdheid inzake het dagelijks bestuur op te dragen aan : de heer Jacques DUBRULLE,

voornoemd, die de titel van gedelegeerd bestuurder zal dragen.

De mandaten van de raad van bestuur zullen onbezoldigd worden uitgeoefend.

Het mandaat van gedelegeerd bestuurder kan ingevolge beslissing van de raad van bestuur worden

bezoldigd.

De voormelde pas benoemden aanvaarden hun respectievelijk mandaat.

Mao 2.2

Luik B - Vervolg

De voormelde bestuurders verklaren alle verbintenissen over te nemen door hen of één van hen aangegaan'

voor rekening en ten name van de vereniging in oprichting, te rekenen vanaf 8 augustus 2011, onder

opschortende voorwaarde van - en met ingang van - de datum van het verwerven van de rechtspersoonlijkheid

door de vereniging.

Dit geldt ook voor de verbintenissen die door de stichtende leden of bestuurders zouden aangegaan worden

vanaf heden en váár de verwerving van de rechtspersoonlijkheid, welke overneming dient te worden

bekrachtigd, eens de vereniging rechtspersoonlijkheid zal hebben verworven. Voormelde overgenomen

verbintenissen zullen worden geacht door de vereniging te zijn aangegaan vanaf het ontstaan van die

verbintenis.

EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar zal lopen vanaf de verwerving van de rechtspersoonlijkheid tot 31 december 2012.

De eerste jaarlijkse algemene ledenvergadering zal derhalve plaatsvinden in 2013.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

(getekend) Notaris Jean-François Agneessens te Nazareth

Op 25 november 2011

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de oprichtingsakte dd 8 augustus 2011 mede het goedkeuringsbesluit van 26 september 2011

" Voor-

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
WORLD SOUNDTRACK ACADEMY

Adresse
LEEUWSTRAAT 40 B 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande