WTC DE SCHELDETRAPPERS BAASRODE

Association sans but lucratif


Dénomination : WTC DE SCHELDETRAPPERS BAASRODE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.466.461

Publication

06/12/2013
ÿþ Mon 2.2

F :

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

GRIFFIE RECHTr:, VAN KOOPHA.E`13EL

26 NOV. 2013 DENFami:.iNC

Ondernemingsnr: syR, 6'

Benaming

(voluit) : WTC DE SCHELDETRAPPERS BAASRODE

(verkort) :

Rechtsvorm ; VZW

Zetel : LIJNEVELDSTRAAT, 17, 9255 BUGGENHOUT-OPDORP

Onderwerp akte

Titel i: Naam  zetel -- doel  duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam: WTC De Scheldetrappers Baasrode vzw

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Lijnenveldstraat 17, 9255 Buggenhout-Opdorp en resorteert

onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht.

neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel:

01-let financieel en logistiek ondersteunen van recreatieve initiatieven om fietstoerisme te bevorderen voor

niet-leden door organisatie van recreatieve fietstochten onder toezicht van de Vlaamse Wielrijdersbond, met

zetel te Bosstraat 101, 9255 Buggenhout.

01-let financieel en logistiek ondersteunen van recreatieve fietstochten voor leden, iedere zondag van maart

tot en met september

Q'Het financieel en logistiek ondersteunen van recreatieve mountainbiketochten voor leden, iedere zaterdag en en zondag van oktober tot en met februari

©Hef financieel en logistiek ondersturen van de veiligheid van de fietsende leden tijdens de door de vzw beschreven activiteiten door middel van aankoop, onderhoud en wettelijke verplichtingen voor het beheer van een volgwagen

©Het financieel en logistiek ondersteunen van activiteiten voor leden en niet-leden die tot doel hebben de vier bovenbeschreven doelen te financieren.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die deze doelen kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

Titel il: Leden

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip, van stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden, Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en, waarvan een kopie, ingevolge artikel 26, novies, §1, 3' van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie' van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een nieuw ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene" vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement dat aan ieder toegetreden lid zal overhandigd worden bij toetreding en door het toegetreden lid voor ontvangst zal worden bevestigd.

Artikel 6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur, Met de term `lid' in dit artikel wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden,

Artikel 7

De leden zijn verplicht tot een Jaarlijkse bijdrage ten belope van het lidgeld per individueel toegetreden lid die vereist is aangesloten te zijn bij de Vlaamse Wielrijdersbond, met zetel te Bosstraat 101, 9255 Buggenhout. Artikel 8

Het lidmaatschap (zowel voor effectieve als toegetreden leden) is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde en overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur. Uitsluiting kan allen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden

Titel 111: Algemene vergadering

Artikel 9

De algemene vergadering wordt benoemd voor een periode van 5 jaar, te starten vanaf oprichting van de vzw. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag over één en slechts één volmacht beschikken.

Artikel 10

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor hetgeen volgt

Q'De wijziging van de statuten

Q'De benoeming en afzetting van de leden van de raad van bestuur

Q'De goedkeuring van de begroting en van de jaarrekeningen

Q'De ontbinding van de vereniging

Q'De uitsluiting van een lid (zowel effectieve als toegetreden leden)

Q'Alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Artikel 11

Maximum 30 dagen na afloop van het boekjaar wordt de algemene vergadering samengeroepen volgens de wettelijke vereisten zijnde de oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren, tenminste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee bestuurders. Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering alsook de agenda.

Verplichte agendapunten zijn:

oHet goedkeuren van de jaarrekeningen van het afgelopen boekjaar

net goedkeuren van de begroting voor het volgende boekjaar

Artikel 12

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid .door de oudste van de aanwezige bestuurders. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

Artikel 13

In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt is de stemming geheim.

Artikel 14

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan alle leden (effectieve en toegetreden) wordt bezorgd. Uiterlijk tegen bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

Artikel 15

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging (zowel effectieve als toegetreden leden). Titel IV: Raad van bestuur

Artikel 16

De raad van bestuur bestaat uit tenminste drie leden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid indien deze een rechtspersoon is.

De algemene vergadering kan ten allen tijde en bij tweederde meerderheid bestuurders uit hun mandaat ontzetten,

Artikel 17

De bestuurders worden verkozen voor een periode van vijf jaar, gelijklopend aan het mandaat van de algemene vergadering. Befde mandaten zijn hernieuwbaar. Indien het bestuursmandaat vroegtijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting door de algemene vergadering wordt door de algemene vergadering in de vervanging van de bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Tot zolang de vervanging van een

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

bestuurder niet is voorzien oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van

l.

bestuur uit. "

Artikel 18

De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het i vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Artikel 19

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders. Dit artikel geldt voor alle administratieve en financiële verrichtingen.

! y Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsbiad











Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

" Artikel 20

De raad van bestuur vergadert minstens vier maal per jaar en wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door minstens de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Van " elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat door de voorzitter ondertekend wordt en aan de leden van de raad van bestuur en de leden van de algemene vergadering bezorgd wordt. Uiterlijk tegen de volgende raad van bestuur of algemene vergadering naar hetgeen welke eerst in de tijd volgt,

Artikel 21

De algemene vergadering heef tot bestuurders benoemd:

Lijnneel Jan Petrus Clementine, Sint-Jozefstraat 14,9255 Buggenhout, geboren op 14/12/1962 te Baasrode als voorzitter

Eggermont Gunther Gabriel Jozef, Lijnenveldstraat 17, 9255 Buggenhout-Opdorp, geboren op 21/09/1982 te Jette ais schatbewaarder/penningmeester

Emanuel Joris Germain Peter, Rosstraat 238, 9200 Dendermonde-Baasrode, geboren op 21/05/1982 te Dendermonde als secretaris

Titel V: Diverse bepalingen

Artikel 22

Het boekjaar loopt van 1 maart tot en met 28 februari voor de niet schrikkeljaren en van 1 maart tot en met 29 februari voor de schrikkeljaren,

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen boekjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorige boekjaar en maakt de begroting op voor het volgende boekjaar. Beide documenten worden elk jaar, en ten laatste 30 dagen na afsluiten van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde documenten binnen de dertig dagen na de goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist bij de Nationale Bank van België.

Artikel 23

Behoudens het geval rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid van de aanwezige leden. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 24

In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen vna de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan vereniging met dezelfde rechtsvorm als de vereniging en als doel het verzorgen en begeleiden van verkeersslachtoffers.

Artikel 25

Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de aangepast wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Te Buggenhout, 14 juni, 2013

De voorzitter, De schatbewaarder, De Secretaris,

Jan Lijnneef Gunther Eggermont Joris Emanuel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WTC DE SCHELDETRAPPERS BAASRODE

Adresse
LIJNEVELDSTRAAT 17 9255 BUGGENHOUT

Code postal : 9255
Localité : BUGGENHOUT
Commune : BUGGENHOUT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande