WV ENGINEERS & ARCHITECTS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : WV ENGINEERS & ARCHITECTS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 526.834.615

Publication

04/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 02.05.2014, NGL 02.07.2014 14248-0164-008
25/04/2013
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden il

aan het *13065012*

Belgisch Staatsbiac

Oudenaarde

1 6 APR. 2013

Griffie

0526. 83Lt" .6d

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : WV ENGINEERS & ARCHITECTS

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 9600 Ronse, Oude Vesten 15

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMING ZAAKVOERDER

Uit een akte verleden voor Notaris MARKEY Erwin te Ronse op 12 april 2013, neergelegd ter reg¬ stratie,' blijkt dat Burg. Venn. O.v.v. BVBA werd opgericht als volgt:

1. OPRICHTERS

1) De Heer VANDENABEELE Wouter Herman Karel, geboren te Oudenaarde op 1 april 1970, nationaal nummer 70.04.01-139.68, BTW-nummer BE 0644.291.816, echtgenoot VANDEPUTTE Sylvie Georgette, Myriam, wonende te 9600 Ronse, Oude Vesten 15.

Gehuwd te Ronse op 1 september 1995 onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan huwelijkscontract, niet gewijzigd, aldus verklaard.

2) De Gewone Commanditaire Vennootschap "LCL", met maatschappelijke zetel te 9600 Ronse, Oude Vesten 15, ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer 0832.238.521, BTW-nummer: nihil, Rechtbank van Koophandel te Oudenaarde.

Opgericht bij onderhandse akte de dato 1 december 2010, bekendgemaakt in de bislagen bij het Belgisch Staatsblad van 5 januari 2011 onder nummer 11002057, waarvan de statuten niet werden gewijzigd, aldus verklaard.

Hier vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, VANDENABEELE Wouter, voornoemd, benoemd bij gezegde oprichtingsakte, bekendgemaakt als gezegd.

2. RECHTSVORM EN NAAM : De vennoctschap neemt de vorm aan van een Burg. Venn, o.v.v. BVBA met de naam "WV ENGINEERS & ARCHITECTS".

3. ZETEL: De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9600 Ronse, Oude Vesten 15.

4. DOEL

1) De vennootschap heeft tot doel:

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar

maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het

architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

2) De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect,

3) Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4) In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

5. DUUR : De duur van de vennootschap is onbeperkt.

6. KAPITAAL Het kapitaal bedraagt 18.600,00 EUR, vertegenwoordigd door 120 aandelen zonder vermelding van nominale waarde. De aandelen zijn op naam. Minstens één vennoot is architect, Elke architect-vennoot is ingeschreven op een tabel van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs. Natuurlijke personen met een beroep dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen niet als vennoot aanvaard

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

worden. Ambtenaren en beambten kunnen, behoudens de wettelijk voorziene afwijking, niet als vennoot aanvaard worden. Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen evenmin als vennoot aanvaard worden. Ten minste 60 % van de aandelen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. De aandelen zijn ondeelbaar. In geval van onverdeeldheid zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen. Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Indien een architect-aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uitte oefenen,

7. SAMENSTELLING VAN HET KAAITAAL : Het kapitaal is volledig geplaatst en gedeeltelijk volgestort als volgt

VANDENABEELE Wouter heeft ingeschreven op 72 aandelen, hetzij voor ELFDUIZEND HONDERD ZESTIG EURO, gedeeltelijk volstort ten belope van DRIEDUIZEND ZEVENHONDERD TWINTIG EURO, waarvoor hem 72 aandelen als volstort ten belope van DRIEDUIZEND ZEVENHONDERD TWINTIG EURO werden toegekend;

de gewone commanditaire vennootschap "LCL heeft ingeschreven op 48 aandelen, hetzij voor ZEVENDUIZEND VIERHONDERD VEERTIG EURO, gedeeltelijk volstort ten belope van TWEEDUIZEND VIERHONDERD TACHTIG EURO, waarvoor hem 48 aandelen als volstort ten belope van TWEEDUIZEND VIERHONDERD TACHTIG EURO werden toegekend.

Instrumenterende Notaris bevestigt dat, overeenkomstig artikel 224 van het Wetboek van Vennootschappen, werd deze inbreng in geld, ten bedrage van ZESDUIZEND TWEEHONDERD EURO, voor de oprichting van de vennootschap gedeponeerd op een bijzondere rekening bij de KBC Bank te Ronse geopend op naam van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "WV ENGINEERS & ARCHITECTS"-in-oprichting.

8. BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars..,

ledere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect. Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Als niet-statutair-zaakvoerder van de vennootschap werd aangesteld: VANDENABEELE Wouter, voornoemd, die verklaard heeft te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling. De duurtijd van de opdracht van deze zaakvoerders is onbeperkt.

9. BOEKJAAR : Het boekjaar begint op 1 januari en wordt op 31 december daarna afgesloten. Het eerste boekjaar wordt afgesloten op 31 december 2013,

10, JAARVERGADERING : Wordt telkens gehouden de eerste donderdag van de maand mei om twintig uur. Zij zal plaats hebben op de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. In geval bovengemelde dag een wettelijke feestdag is, zal de jaarvergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag. De lste jaarvergadering zal gehouden worden in 2014. Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming dan moet het rondschrijven minstens 20 dagen voor de datum van de jaarvergadering worden verstuurd. De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief - of via een ander communciatiemiddel mits individuele, uitdrukkelijke en schriftelijke instemming van de bestemmelingen - toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris ten minste 15 dagen vóór de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alsook aan de andere personen, die erom verzoeken. Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het W. Venn. moeten ter beschikking worden gesteld. Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos toegezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken. De vennoten, de houders

van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen,

worden als regelmatig opgeroepen beschouwd, De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief. Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering te worden nageleefd overeenkomstig het W. Venn. doch dienen deze formaliteiten niet te worden nageleefd wat de vennoot zelf betreft.

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

11. WINSTAANWENDING : Op de winst van het boekjaar zal voorafgenomen worden : 1) 5 % voor de samenstelling van de wettelijke reserve; deze afhouding is niet meer verplichtend wanneer de wettelijke reserve 1/10de van het kapitaal van de vennootschap bereikt; 2) het overige zal aan de aandelen toegekend worden. Niettegenstaande hetgeen gezegd werd onder 2) kan de algemene vergadering bij meerderheid van stemmen elke andere verdeling van de winst aannemen, Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het W. Venn.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering. Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren. Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten. De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

12, OVERGANGSBEPALING -- VOLMACHT OVERNAME VERBINTENISSEN:

- de vennootschap neemt de verbintenissen over die door de architect-natuurlijke persoon zijn aangegaan voor de vennootschap in oprichting en dit onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Deze verbintenissen worden geacht van het begin af door de vennootschap te zijn aangegaan.

Wanneer de vennootschap de verbintenissen van architect-natuurlijke persoon overneemt, dient de vennootschap ervoor te zorgen dat voorafgaand aan de overname van de verbintenissen, de verzekeringspolis van de beroepsaansprakelijkheid van de architect-vennootschap voorziet in een dekking in de tijd van de beroepsaansprakelijkheid voor de periode tussen het aangaan van de verbintenissen door de architect-natuurlijke persoon en de overname ervan door de architect-vennootschap (anterioriteitsrisico).

- benoeming van een commissaris : De verschijners verklaren ons dat volgens ter goede trouw verrichte schattingen die overgenomen werden in het financieel plan, de vennootschap voldoet aan de criteria vermeld in artikel 15 van het Wetboek van Vennootschappen, zodat, bij toepassing van artikel 141 2° van het Wetboek van Vennootschappen, het voorlopig niet nodig is een commissaris te benoemen.

bijzondere volmacht wordt verleend aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "D&D FISC" met maatschappelijke zetel te 9700 Oudenaarde, Louise-Mariekaai 16, met mogelijkheid tot indeplaatstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregister en, desgevallend, bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving/aanpassing van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, te verzekeren.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk neergelegd : expeditie, ontledend uittreksel Notaris Markey Erwin (getekend)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(oin(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

25/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 07.05.2015, NGL 24.08.2015 15448-0467-008
02/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 06.05.2016, NGL 29.08.2016 16506-0275-008

Coordonnées
WV ENGINEERS & ARCHITECTS

Adresse
OUDE VESTEN 15 9600 RONSE

Code postal : 9600
Localité : RENAIX
Commune : RENAIX
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande