YOGA-HALASANA-EEKLO

Association sans but lucratif


Dénomination : YOGA-HALASANA-EEKLO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 425.435.862

Publication

03/02/2015
ÿþ l:%e MOP 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

In de bijzondere algemene vergadering van 10 september 2014 werden volgende wijzigingen van de . statuten goedgekeurd

I, Naam, duur, maatschappelijke zetel.

Artikel 1. De naam van de vereniging luidt 'Yoga-Halasana-Eeklo ",

Het is een vereniging zonder winstoogmerk, afgekort "v.z.w.".

Artikel 2. Ze is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 3, De maatschappelijke zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement provincie Oost-

Vlaanderen (griffie Gent),

te 9900 Eeklo, Stuifzandstraat 30.

Hij kan bij beslissing van de algemene vergadering overgebracht worden naar een ander adres,

De zetelwijziging moet voldoen aan de voorwaarden van een statutenwijziging.

De wijziging van de zetel vereist:

2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging, waarbij 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moeten

akkoord gaan.

Il. Maatschappelijk doel

Artikel 4. De vereniging heeft als voorwerp, het besturen, beoefenen, aanleren en verspreiden van de Yoga, gebaseerd op de yogadarsana, zoals deze door Patarïjali omschreven en verklaard wordt in de yoga-sutra's, Daartoe zal zij alle nodige middelen aanwenden zoals het verstrekken van onderricht, het geven van voordrachten, het uitgeven van boeken en geschriften, het in ontvangst nemen van toelagen, giften en andere schenkingen. De vereniging streeft dit doel na onafhankelijk van elke politieke partij of godsdienstige strekking.

III. Leden en bijdrage

Artikel 5. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

Effectieve leden zijn leden die deelnemen aan het actief leven van de vereniging en daadwerkelijk bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. Zij maken deel uit van de algemene vergadering, waarin ieder lid gelijk stemrecht heeft. Het aantal effectieve leden van de vereniging mag niet minder zijn dan drie, Het aanvaarden van nieuwe effectieve leden gebeurt door de raad van bestuur op mondelinge voordracht van minstens één der bestaande effectieve leden.

Als bijdrage betalen de effectieve leden een maximale jaarlijkse bijdrage van één euro, betaalbaar uiterlijk op de eerste algemene vergadering van elk jaar. Nieuwe, voor de eerste maal aanvaarde effectieve leden,; dienen in het jaar van hun aanvaarding geen bijdrage te betalen.

Toegetreden leden zijn leden die zich enkel aansluiten bij de vereniging om te genieten van activiteiten die door de vereniging worden ingericht en waarvoor ze vooraf een door het bestuur vastgestelde bijdrage hebben' betaald. Zij maken geen deel uit van de algemene vergadering en hebben dus ook geen stemrecht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

I11 I1 1 111 liu1 11i 11 1111 1'i 1I

*15018679*

NEERGELEGD

21 -01- 2015

RECMINK VAN

KOOPHANDELTE-GENT-

Ondernemingsnr : 0425.435.862

Benaming

(voluit) : Yoga-Halasana-Eeklo

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Boelare 17 bus 7 - 9900 Eeklo

Onderwerp akte : nieuwe statuten - zeteiwijziging - wijzigingen raad van bestuur

Statuten en akten:

MOD 2.2

s . .,

e Alle leden zijn gehouden het huishoudelijk reglement te respecteren.

Artikel 6. In de loop van het eerste kwartaal van elk kalenderjaar wordt een lijst opgemaakt met de namen van alle effectieve leden. Deze lijst wordt voorgelegd op de eerste algemene vergadering van elk werkjaar. Door deze lijst te ondertekenen, geeft elk effectief lid de intentie weer om zich gedurende het lopende jaar in te zetten voor de vereniging. Deze lijst wordt bewaard op de maatschappelijke zetel.

Elk effectief lid en elk bestuurslid kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen, mits hij/zij dit vooraf schriftelijk meedeelt aan de raad van bestuur.

1V. De algemene vergadering

Artikel 7. De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden. Het aantal leden van de algemene vergadering is altijd groter dan het totaal aantal leden van de raad van bestuur.

Zij is bevoegd voor de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders, de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging, de kwijting van de bestuurders en de commissarissen, de goedkeuring van de rekeningen en de begroting, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een effectief lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk en voor aile andere beslissingen die door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden toegekend.

Artikel 8. Ze vergadert minstens één maal per jaar in de loop van het eerste kwartaal voor de goedkeuring van de rekeningen en de begroting, kwijting van de bestuurders, en telkens wanneer de raad van bestuur het nuttig acht, of wanneer minstens één vijfde van de effectieve leden hierom verzoekt door een schriftelijke aanvraag ingediend bij de raad van bestuur, of in de gevallen bepaald door de wet. De bijeenroeping gebeurt door de raad van bestuur, per mail of per brief, samen met de agenda en dit minstens vijftien kalenderdagen voor de vastgestelde datum. Elk schriftelijk ondertekend voorstel, minstens zeven kalenderdagen vooraf ingediend bij de raad van bestuur door minstens één twintigste van de effectieve leden, wordt eveneens op de agenda geplaatst

Artikel 9. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis door een dienstdoende voorzitter aangeduid door de raad van bestuur. De algemene vergadering moet samengesteld zijn volgens de wettelijke bepalingen.

Ze kan enkel beslissen over de punten die op de agenda staan en waarvoor een vereist quorum van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Personen die geen effectief lid zijn en op de vergadering toegelaten worden, kunnen wel adviseren maar hebben geen stemrecht

Artikel 10. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen, behalve wanneer het anders voorzien is in de statuten of bij wet Elk effectief lid kan zich schriftelijk laten vertegenwoordigen door een derde, Per aanwezige kan slechts één volmacht aanvaard worden. De eventuele volmachten moeten bij het begin van de vergadering afgegeven worden aan de voorzitter van de algemene vergadering.

Onthoudingen en ongeldige stemmen worden in de gewone gevallen niet in de beoordeling meegerekend. In de gevallen waarvoor de wet of de statuten een bijzondere meerderheid voorzien, worden deze meegeteld als tegenstemmen.

Ingeval van onduidelijkheid hebben alle wettelijke procedures vereist voor de beslissingen voorrang op de regelgeving die hier opgenomen is.

In geval van staking van stemmen ligt de beslissing bij de voorzitter van de algemene vergadering.

In geval er onvoldoende leden aanwezig zijn op de algemene vergadering, wordt er een tweede bijeenkomst van de algemene vergadering voorzien, minstens zestien dagen na de eerste bijeenkomst. Deze vergadering is doorslaggevend , ongeacht het aantal afwezigen.

Artikel 11. De besluiten van de algemene vergadering worden genoteerd in de notulen. Elk effectief lid zal in kennis worden gesteld van de besluiten via brief of e-mail,

Alle effectieve leden van de vzw hebben inzagerecht in de besluiten. Deze liggen steeds ter inzage op de zetel van de vereniging. De vraag voor inzage moet minstens veertien kalenderdagen vóór het geplande bezoek schriftelijk, gedateerd en ondertekend gericht worden aan het bestuur, op de zetel van de vzw. Er wordt dan een passende datum overeengekomen.

Het kopiëren van stukken is verboden.

Toegetreden leden hebben geen inzagerecht.

Belanghebbende derden hebben inzage in de statuten mits :

Een schriftelijke aanvraag, gericht aan het bestuur op de zetel van de vereniging, minimum vijftien kalenderdagen vóór een gezamenlijk overeen te komen datum en uur. Er worden geen kopieën doorgegeven. De plaats is overeen te komen.

V. De raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

~

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur. De bevoegdheid van de raad van bestuur strekt zich uit op de meest uitgebreide wijze en omstandigheden, om de vereniging geldig te vertegenwoordigen en te verbinden voor alles wat tot de verwezenlijking van haar doelstelling nodig of nuttig is en niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoork

Artikel 13, De raad van bestuur wordt verkozen door, en bestaat uitsluitend uit leden van de algemene vergadering. Alle bestuursleden worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun mandaat is onbezoldigd. De raad Je samengesteld uit minstens drie bestuursleden en het totaal aantal bestuursleden moet steeds kleiner zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering. Een bestuurslid kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen als bestuurslid mits hij/zij dit schriftelijk indient bij de raad van bestuur.

Uitzonderlijk zal er met twee bestuurders gewerkt worden indien er maar drie leden zetelen in de algemene vergadering.

Artikel 14, De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter en een penningmeester.

De voorzitter en de penningmeester zijn beide bevoegd, om alleen of gezamenlijk, op te treden als gemachtigd bestuurder ten opzichte van derden. Hun bevoegdheid beperkt zich echter tot de beslissingen noodzakelijk voor een goed bestuur, binnen het kader van de begroting, met kennisgeving en goedkeuring van de raad van bestuur. Daarnaast kan de raad volgens de noodwendigheid voor een goed bestuur, ook andere personen benoemen voor het uitoefenen van een bepaalde taak.

De voorzitter en de penningmeester kunnen schriftelijk hun ontslag indienen bij de raad van bestuur, minstens dertig kalenderdagen voor de inwerkingtreding.

De afzetting van de voorzitter of de penningmeester gebeurt door de raad van bestuur, met inachtneming van de wettelijke voorwaarden bij stemming.

De functie van voorzitter of penningmeester gaat automatisch verloren door beëindiging van het bestuurdersmandaat.

Artikel 15. De raad van bestuur komt minstens éénmaal per jaar bijeen voor nazicht van de rekeningen en het opmaken van de begroting en verder zo dikwijls als het belang van de vereniging dit vereist. De bijeenroeping gebeurt op uitnodiging van de voorzitter of op verzoek van minstens twee andere bestuursleden. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij ontstentenis van de voorzitter wordt de raad van bestuur geleid door een ander lid van de raad van bestuur. De beslissingen van de raad van bestuur worden collegiaal genomen met een gewone meerderheid. Om geldig te beslissen moeten minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een bestuurslid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Per aanwezig bestuurslid kan maar één volmacht aanvaard worden. In geval van staking van stemmen ligt de beslissing bij de voorzitter, of bij afwezigheid door de dienstdoende voorzitter aangeduid bij het begin van de vergadering. Personen die geen bestuurslid zijn en op de vergadering toegelaten worden, kunnen adviseren maar hebben geen stemrecht

Artikel 16. De beslissingen van de raad van bestuur worden genoteerd in de notulen welke steeds ter inzage liggen voor de effectieve leden op de zetel van de vereniging. Elk effectief lid zal tevens in kennis worden gesteld van de beslissingen via brief of e-mail. Toegetreden leden hebben geen inzagerecht

VI, Het huishoudelijk reglement

Artikel 17. Het huishoudelijk reglement is een reglementering van inwendige orde waarbij alles kan geregeld worden dat niet voorzien is in de statuten. Het wordt goedgekeurd door de raad van bestuur en kan steeds gewijzigd worden. Het reglement ligt steeds ter inzage in de maatschappelijke zetel, voor alle toegetreden en aile effectieve leden,

VII De rekeningen en de begroting.

Artikel 18. Het boekjaar gaat in op 1 januari en verstrijkt op 31 december.

De raad van bestuur is gehouden jaarlijks aan de algemene vergadering rekenschap te geven over zijn beleid van het afgelopen boekjaar. De boekhouding afgesloten op 31 december van het voorbije jaar wordt, na controle door minstens één persoon die effectief lid is van de VZW en geen bestuursfunctie bekleedt, of iemand aangeduid door de raad van bestuur, ondertekend en door de raad van bestuur ter goedkeuring en ter ontlasting aan de algemene vergadering voorgelegd. Ook de begroting voor het huidig boekjaar zal door de raad van bestuur worden opgemaakt en ter goedkeuring worden voorgelegd op deze algemene vergadering,

VIII. Ontbinding en vereffening.

Artikel 19. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering de vereffenaar aan en bepaalt hun bevoegdheden.

Artikel 20, In geval van ontbinding van de vereniging, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, zal de algemene vergadering door vereffenaars worden samengeroepen om het verslag van de vereffening te horen en te beslissen over de aanwending van het gebeurlijk overschot na de vereffening der schulden en aanzuivering van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

de lasten. Het netto actief zal besteed worden aan een vereniging zonder winstoogmerk die een gelijkaardig doel nastreeft, en het vermogen aanwendt voor een belangloze doelstelling.

IX, Algemeen.

Artikel 21. Al wat niet voorzien is in de statuten wordt geregeld overeenkomstig de wet.

A)Ontslagen bestuurders sinds 9 september 2014

ACCOE LAURETTE, Legemoerstraat 16, 9980 Sint-Laureins

Geboren 25.11.1947 te Eeklo

B)Nieuwe bestuurders sinds 9 september 2014 :

DE KINDER KATLEEN, Stuifzandstraat 30, 9900 Eeklo

Geboren 08.05,1973 te Dendermonde

C)De samenstelling van het bestuur wordt vanaf 9 september 2014 :

" VANHAECKE HENDRIK, Kanunnik Bittremieuxlaan 17 te 8340 Sijsele

Geboren 06.07.1955 te Brugge

voorzitter.

" DE KINDER KATLEEN, Stuifzandstraat 30, 9900 Eeklo

Geboren 08.05.1973 te Dendermonde

penningmeester.

" DE BRUYCKER PAUL, Pastoor De Swaefiaan 70, 9990 Maldegem

Geboren 03.10.1947 te Eeklo

bestuurslid

" BLANPAIN HUGUETTE, Boelare 17/7, 9900 Eeklo

Geboren 26.11.1939 te Gent

bestuurslid

D)De bevoegdheden van de raad van bestuur en de wijze waarop deze haar bevoegdheden uitoefent overeenkomstig de statuten :

Artikel 12. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur. De bevoegdheid van de raad van bestuur strekt zich uit op de meest uitgebreide wijze en omstandigheden, om de vereniging geldig te vertegenwoordigen en te verbinden voor alles wat tot de verwezenlijking van haar doelstelling nodig of nuttig is en niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort:

Artikel 13. De raad van bestuur wordt verkozen door, en bestaat uitsluitend uit leden van de algemene vergadering. Alle bestuursleden worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun mandaat is onbezoldigd. De raad is samengesteld uit minstens drie bestuursleden en het totaal aantal bestuursleden moet steeds kleiner zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering. Een bestuurslid kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen als bestuurslid mits hij/zij dit schriftelijk indient bij de raad van bestuur.

Uitzonderlijk zal er met twee bestuurders gewerkt worden indien er maar drie leden zetelen in de algemene vergadering.

Artikel 14. De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter en een penningmeester.

De voorzitter en de penningmeester zijn beide bevoegd, om alleen of gezamenlijk, op te treden als gemachtigd bestuurder ten opzichte van derden. Hun bevoegdheid beperkt zich echter tot de beslissingen noodzakelijk voor een goed bestuur, binnen het kader van de begroting, met kennisgeving en goedkeuring van de raad van bestuur. Daarnaast kan de raad volgens de noodwendigheid voor een goed bestuur, ook andere personen benoemen voor het uitoefenen van een bepaalde taak.

De voorzitter en de penningmeester kunnen schriftelijk hun ontslag indienen bij de raad van bestuur, minstens dertig kalenderdagen voor de inwerkingtreding.

De afzetting van de voorzitter of de penningmeester gebeurt door de raad van bestuur, met inachtneming van de wettelijke voorwaarden bij stemming.

De functie van voorzitter of penningmeester gaat automatisch verloren door beëindiging van het bestuurdersmandaat

Voor

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 15. De raad van bestuur komt minstens éénmaal per jaar bijeen voor nazicht van de rekeningen en het opmaken van de begroting en verder zo dikwijls als het belang van de vereniging dit vereist. De bijeenroeping gebeurt op uitnodiging van de voorzitter of op verzoek van minstens twee andere bestuursleden, De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij ontstentenis van de voorzitter wordt de raad van bestuur geleid door een ander lid van de raad van bestuur. De beslissingen van de raad van bestuur worden collegiaal genomen met een gewone meerderheid. Om geldig te beslissen moeten minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een bestuurslid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Per aanwezig bestuurslid kan maar één volmacht aanvaard worden. in geval van staking van stemmen ligt de beslissing bij de voorzitter, of bij afwezigheid door de dienstdoende voorzitter aangeduid bij het begin van de vergadering. Personen die geen bestuurslid zijn en op de vergadering toegelaten worden, kunnen adviseren maar hebben geen stemrecht

Artikel 16. De beslissingen van de raad van bestuur worden genoteerd in de notulen welke steeds ter inzage liggen voor de effectieve leden op de zetel van de vereniging. Elk effectief lid zal tevens in kennis worden gesteld van de beslissingen via brief of e-mail. Toegetreden leden hebben geen inzagerecht.

Te Eeklo, op 10 september 2014

De voorzitter,

Vanhaecke Hendrik

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
YOGA-HALASANA-EEKLO

Adresse
BOELARE 17, BUS 7 9900 EEKLO

Code postal : 9900
Localité : EEKLO
Commune : EEKLO
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande