YOGA VEDANTA DENDERLEEUW, AFGEKORT : YVD

Association sans but lucratif


Dénomination : YOGA VEDANTA DENDERLEEUW, AFGEKORT : YVD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.611.052

Publication

02/05/2011
ÿþMOD 2.2

[1,

` ~~`:1' ta ~ü~ '

~

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*iiosssai*

111

Ondernemingsnr: '~ 3 S '1'1 o S a

Benaming

(voluit) : Yoga Vedanta Denderleeuw

(verkort) : VVD

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Wijmenierlaan 45, 9470 Denderleeuw

Onderwerp akte :

In de algemene vergadering van 30 maart 2011 zijn de statuten goedgekeurd en is de raad van bestuur benoemd.

De raad van bestuur

Zwaenepoel Raphaël, Wijmenierlaan 45, 9470 Denderleeuw

De Mey Chris, Gravenplein 2, 1770 Liedekerke

Gat Agnes, Wijmenierfaan 45, 9470 Denderleeuw

STATUTEN

1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam: "Yoga Vedanta Denderleeuw" vereniging zonder winstoogmerk, met als

afkorting: "YVD vzw".

Artikel 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9470 Denderleeuw, Wijmenierlaan 45 en ressorteert onder het' gerechtelijke arrondissement Dendermonde. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd', in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel het aanleren en beoefenen van Yoga en Vedanta in zijn integrale vorm in de

geest van de grote wijzen van India. Met als doel lichamelijk, geestelijk en spiritueel welzijn te verwerven.

Artikel 4.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tijde worden ontbonden bij beslissing van

de algemene vergadering.

2. LEDEN

Artikel 5.

De vereniging waarvan het aantal leden onbeperkt is bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Er moeten

minstens vier effectieve leden zijn.

De effectieve leden dragen daadwerkelijk bij tot de verwezenlijking van het maatschappelijke doel van de

vereniging. De raad van bestuur beslist over de aanvaarding. Ze hebben stemrecht op de algemene

vergadering.

De toegetreden leden worden automatisch lid door het betalen van het lidmaatschap.

Voor-

behoudei aan het Belgisch

Staatsbla

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

GRIFFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

19. 04. 2011

DENDEefrieNDE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 6.

De raad van bestuur beslist over het aanvaarden van de leden.

De betaling van het jaarlijks lidgeld door een kandidaat-lid (zowel de effectieve als de toegetreden leden)

wordt beschouwd als een aanvraag tot toetreding.

Artikel 7.

De leden van de vereniging zijn gehouden een jaarlijkse bijdrage te betalen die door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur wordt vastgesteld, waarvan het maximum bepaald is op 200 euro per jaar.

Het staat de leden vrij uit de vereniging te treden. Elk lid kan ontslag indienen per schriftelijke melding gericht aan de raad van bestuur. Elk lid dat de bijdrage niet betaald wordt geacht ontslag te nemen.

3. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8 .

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. De effectieve leden, zijn de enige leden

met stemrecht, leder effectief lid heeft recht op één stem.

Artikel 9.

De algemene vergadering is bevoegd voor: het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de leden van de raad van bestuur, het goedkeuren van de rekeningen en begrotingen, het uitsluiten van een lid, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, de benoeming en de afzetting van de commissarissen als er commissarissen benoemd worden, en het bepalen van hun bezoldiging als er een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en aan de commissarissen, omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, alsook het nemen van alle andere beslissingen die door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn toevertrouwd. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens ais het doei of het belang van de vereniging zulks vereist of ten minste ais 1/5 van de leden dit vraagt. De algemene vergadering komt minstens éénmaal per jaar samen voor de goedkeuring van rekeningen en begroting.

Artikel 10.

De oproepingen tot de algemene vergadering, die ook melding geeft van de dagorde, gebeuren schriftelijk,

minstens twee weken voor de vastgestelde datum.

Artikel 11.

De algemene vergadering is geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigende leden weze, behalve in de gevallen waarin de wet het anders voorziet. Zij kan enkel beslissen over de punten die op de dagorde staan.

Artikel 12.

De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten het anders voorzien. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten in overeenstemming met artikel 8 van de wet op de vzw's. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

De besluiten, die de leden of derden aanbelangen worden hun door e-mail of brief van de raad van bestuur meegedeeld.

4. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 13.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie leden. Zij worden aangeduid door de algemene vergadering uit haar effectieve leden en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Het mandaat van een bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 14.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zij oefenen hun bevoegdheid als een college uit. Dit betekent dat de helft van de leden aanwezig moet zijn, en daarvan een gewone meerderheid (de helft +1) akkoord moet gaan.

Artikel 15.

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement uitvaardigen.

a

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 16.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke akte. Door het aanstellen van een Dagelijks Bestuur, in overeenstemming met artikel 18, delegeert de Raad van Bestuur zijn bevoegdheden aan het Dagelijks Bestuur, dat in zijn naam optreedt. De Raad van Bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, bepaalde bevoegdheden overdragen aan een van de leden van de Raad van Bestuur of aan een effectief lid van de vereniging, of zelfs aan een derde of aan een ander orgaan. De voorzitter, de secretaris, de penningmeester, evenals andere bestuursleden of aangestelden kunnen akten en documenten geldig ondertekenen, binnen het mandaat en de bevoegdheid, die hen door de Raad van Bestuur is toegekend. In de regel volstaat één handtekening. De Raad van Bestuur kan een dubbele handtekening voorschrijven, behalve aan het Dagelijks Bestuur. De Raad van Bestuur kan de mandaten, die hij toekent bij eenvoudige meerderheid intrekken. Voor het Dagelijks Bestuur zijn in artikel 20 bijzondere regels opgenomen voor het intrekken van een mandaat.

Artikel 17.

De raad van bestuur komt bijeen op uitnodiging van de voorzitter of op verzoek van drie van zijn leden en dit zo dikwijls als het belang van de vereniging dit vereist. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij ontstentenis van de voorzitter wordt de raad van bestuur geleid door een ander lid van de raad van bestuur.

De voorzitter of de meerderheid van aile bestuurders mogen personen, ai dan niet lid van de vereniging, uitnodigen om aanwezig te zijn. Deze gasten hebben slechts een adviserende stem.

De notulen van de zittingen worden tijdens de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Ze worden getekend door de voorzitter en de secretaris. De originele notulen worden op de maatschappelijke zetel bewaard.

5. DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 18.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een Dagelijks Bestuur, dat normaal bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De Raad van Bestuur Kan de mandaten anders verdelen of mandaten toevoegen aan het Dagelijks Bestuur. De leden van het dagelijks bestuur zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen. Zij kunnen elke afzonderlijk of gezamenlijk beslissingen nemen en documenten ondertekenen, die binnen hun bevoegdheid vallen. Voor verstrekkende beslissingen is de instemming van de raad van bestuur vereist.

Artikel 19.

De installatie van het dagelijks bestuur gebeurt in principe telkens tijdens de eerste vergadering van de raad van bestuur gehouden na de jaarlijkse algemene statutaire vergadering, waarbij de nieuwe raad van bestuur werd samengesteld.

Artikel 20.

Indien de raad van bestuur de mening is toegedaan dat een lid van het Dagelijks Bestuur de belangen van de vereniging slecht of niet meer vertegenwoordigt, kan, na de stemming van een motie (van wantrouwen) die de goedkeuring moet wegdragen van de stemmen van de helft + 1 van alle bestuurders, dat lid van zijn mandaat ontheven worden. De persoon moet vooraf gehoord worden om de mogelijkheid te krijgen zich te verantwoorden. De raad van bestuur zal indien mogelijk in dezelfde vergadering een vervanger benoemen.

6. BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 21.

Elk jaar worden de rekeningen van het verlopen dienstjaar afgesloten en worden de begrotingen van het volgende jaar opgemaakt door de raad van bestuur. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 22.

Het maatschappelijke jaar begint op één januari van ieder jaar en eindigt op éénendertig december.

7. ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 23.

In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt

hun bevoegdheid.

MOO 2.2

4

Luik B - Vervolg

Artikel 24.

In geval van ontbinding van de vereniging, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, zal de algemene vergadering door de vereffenaars worden samengeroepen om het verslag van de vereffening te horen en te beslissen over de aanwending van het gebeurlijke overschot na de vereffening der schulden en aanzuivering van de lasten. Het netto actief zal besteed worden aan een door de vereniging aan te duiden vereniging zonder winstoogmerk die een gelijkaardig doel nastreeft en het vermogen aanwendt voor een belangloze doelstelling.

8. ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 25.

Voor al wat niet voorzien is bij de huidige statuten en het huishoudelijke reglement beslist de raad van

bestuur.

Zwaenepoel Raphaël, voorzitter

De Mey Chris, secretaris

Gat Agnes, penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Coordonnées
YOGA VEDANTA DENDERLEEUW, AFGEKORT : YVD

Adresse
WIJMENIERLAAN 45 9470 DENDERLEEUW

Code postal : 9470
Localité : DENDERLEEUW
Commune : DENDERLEEUW
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande