YOUNG ARTISTS STRUCTURE, AFGEKORT : YAS

Association sans but lucratif


Dénomination : YOUNG ARTISTS STRUCTURE, AFGEKORT : YAS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 627.659.185

Publication

31/03/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

Titel 1: Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam  YOUNG ARTISTS STRUCTURE  vereniging zonder winstoogmerk. De uitdrukking  vereniging zonder winstoogmerk kan worden afgekort tot  vzw .

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Gent. Heden is hij gevestigd te gasmeterlaan 69, 9000 Gent. De zetel van de vereniging mag overgebracht naar een andere plaats in hetzelfde gerechtelijk arrondissement bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel een forum, een platform en diverse praktische mogelijkheden te bieden aan haar leden om individueel, in groepsverband of in samenwerking met eventuele derden muzikale, audiovisuele en andere kunstvormen creatief en actief te beoefenen. De vereniging kan alle activiteiten inrichten of er aan deelnemen, die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel. Dit omvat ondermeer het organiseren van, of deelnemen aan, allerlei muzikale, literaire en audiovisuele activiteiten, projecten, manifestaties of evenementen zoals publieke of private optredens, repetities, workshops, cursussen en opleidingen, opnames en mechanische reproducties van beeld en/of geluid, concerten en festivals.

 Young Artists Structure  Vereniging zonder winstoogmerk Gasmeterlaan 69

9000 Gent

zijn overeengekomen om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk  Young Artists Structure  op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

OPRICHTING

Pieter-Jan Jordens, Gasmeterlaan 69, 9000 Gent Charlotte Peyskens, Limbastraat 10, 9000 Gent Lisa Jordens, Zijpstraat 4 , 9506 Nieuwenhove

De ondergetekenden:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Young Artists Structure

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : YAS

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Gasmeterlaan 69

*15305444*

Luik B

9000

België

0627659185

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gent

Griffie

Neergelegd

27-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het hierboven omgeschreven doel en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Titel 2: Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5. De vereniging zal minstens drie leden tellen. De oprichters zijn de eerste leden van de vereniging. Het aantal leden is onbeperkt.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als zodanig wordt toegelaten.

Lidmaatschap van de vereniging wordt bekomen na schriftelijke aanvraag aan de raad van bestuur en na bij gewone meerderheid genomen beslissing van de algemene vergadering. De algemene vergadering beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

Art. 6. De leden betalen geen bijdrage, daar zij door de feitelijkheid van hun inzet en lidmaatschap de vereniging doen bestaan.

Art. 7. Ieder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, met twee derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

Art. 8. De algemene vergadering is samengesteld uit al de leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921. Ieder lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid, dat het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 9. De algemene vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging.

Art. 10. De gewone algemene vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

Titel 3: Algemene vergadering

Een buitengewone algemene vergadering kan door de raad van bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist. De raad van bestuur is ertoe gehouden een buitengewone algemene vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

Oproepingen voor de algemene vergaderingen worden tenminste acht dagen voor de vergadering per e-mail of gewone post verstuurd, en omvatten de agenda van de vergadering. Indien alle leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden.

De algemene vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

Titel 4: Bestuur

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens drie leden, benoemd door de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

algemene vergadering. De leden van de raad van bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere

bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd, maar de algemene vergadering kan een onkostenvergoeding

bepalen.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester.

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 12. De raad van bestuur wordt samengeroepen door één van de bestuurders.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of

wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuurslid.

De raad van bestuur vergadert geldig wanneer alle bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid

van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Art. 13. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat wordt bijgehouden in een speciaal register.

Art. 14. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de raad van bestuur.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Art. 15. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 16. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 17. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

De raad van bestuur benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle overeenkomsten, kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

Titel 5: Begrotingen, rekeningen

Titel 6: Ontbinding, vereffening

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 27 Maart 2015 tot 31 december 2015.

Bij de oprichting van de vereniging werd door de oprichtende leden besloten tot volgende samenstelling van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

raad van bestuur:

Pieter-Jan Jordens ( Bestuurder ), Gasmeterlaan 69, 9000 Gent Charlotte Peyskens ( Bestuurder ), Limbastraat 10, 9000 Gent Lisa Jordens ( Bestuurder ) , Zijpstraat 4 , 9506 Nieuwenhove

Als verantwoordelijke voor het dagelijks bestuur wordt benoemd: Pieter-Jan Jordens, Gasmeterlaan 69, 9000 Gent

Deze benoemingen gaan in van bij de oprichting en gelden voor onbepaalde duur.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering, en opgemaakt in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent.

Getekend:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Pieter-Jan Jordens

Charlotte Peyskens

Lisa Jordens

Gent, 27 maart 2015.

Coordonnées
YOUNG ARTISTS STRUCTURE, AFGEKORT : YAS

Adresse
GASMETERLAAN 69 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande