Z-PARK

Association sans but lucratif


Dénomination : Z-PARK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.557.010

Publication

29/01/2014
ÿþti



Luik B



Voor-

behoud( aan he Belgisc

Staatsbli

MoD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Oudenaarde

2 0 JAN, 2014

Griffie

1111 *140291

1

Ondernemingsnr : n .5y

Benaming

(voluit) ; Z-PARK

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Langestraat 53, 9620 Zottegem

Onderwerp akte : Oprichting VZW

De ondergetekenden,

1.Midel N,V., met zetel te 9620 Zottegem, Langestraat 53 en met ondememingsnummer 0463.831.630,

alhier vertegenwoordigd door de Heer Miserez Philip, Belg, wonende te 9620 Zottegem, Langstraat 44 ;

2. Philip Miserez N.V. met zetel te 9620 Zottegem, Langestraat 53 en met ondernemingsnummer 0436.988.445, alhier vertegenwoordigd door Mevrouw De L'Auvre Caroline, Belg, wonende te 9620 Zottegem, Langstraat 44;

3. JBC N.V., met zetel te 3530 Houthalen, Centrum Zuid 2080 en met ondernemingsnummer 0429.340.608, alhier vertegenwoordigd door de Heer Willemse Dominicus, wonende te 3530 Houthalen-Helchteren, Koekoekstraat 19;

4. Euro Shoe Group N.V., met zetel te 3580 Beringen, Lochtemanweg 15 en met ondernemingsnummer 0840.591.904, alhier vertegenwoordigd door de Heer Meerschaert Nicolas, Belg, wonende te 3460 Bekkevoort, Adriaan Lodewijkstraat 7 ;

5. Redstores SPRL, met zetel te 1060 Brussel, Boulevard Poincare 78 en met ondememingsnummer 0886.738.663, alhier vertegenwoordigd door Mevrouw Van Hoof Marie-Rose , Belg, wonende te 2550 Kontich, Hof van Spruytlaan 25;

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 (hierna de "VZW-wet"), met de hiernavolgende statuten.

Statuten van de vereniging zoals vastgesteld

op 18 februari 2013

Titel 1 Naam  Zetel  Doel  Duur

Artikel 1  Naam van de vereniging

1.1 De vereniging draagt de naam Z-PARK, opgericht als vereniging zonder winstoogmerk, afgekort " Z-PARK VZW",

1.2Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", of in het Frans "association sans but lucratif' of de afkorting "ASBL", worden voorafgegaan of gevolgd.

1.3De naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat, zoals sub 1.2 aangegeven, en het adres van de zetel van de vereniging moet worden vermeld op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging.

Artikel 2  Zetel van de vereniging

2.1. De vereniging is gevestigd te 9620 Zottegem, Langestraat 53. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde. ledere verplaatsing van de zetel van de vereniging vereist een besluit van de algemene vergadering der leden overeenkomstig het quorum en de meerderheid vereist voor een statutenwijziging. Bij beslissing van de Raad van Bestuur mag de vereniging ook bijhuizen openen op om het even welke locatie in het binnen- en buitenland,

2.2. Alle stukken voorgeschreven door VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening,

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3  Doet van de vereniging

3.1. De vereniging stelt zich tot doel: de commerciële promotie van het Winkelcomplex Z-PARK door middel van animatie, promotie en evenementen allerhande in of ten bate van het hele park alsook het behartigen van de belangen van de middenstanders, handelaars en vrije beroepen, winkeliers en K.M.O.'s, zowel individueel ais in groep, in of buiten de gemeente.

Men zal hierbij steeds de standing van het winkelcentrum zo hoog mogelijk houden, de samenwerkingsgeest tussen de leden maximaal bevorderen en de materiële en morele belangen van de leden in alle opzichten verdedigen.

3.2. De VZW kan ook alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de vermelde statutaire doelstellingen, met inbegrip van de bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te alle tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de statutaire doelstellingen. De vereniging mag alle handelingen verrichten die in overeenstemming zijn met haar juridische vorm en rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. De vereniging kan ondermeer haar medewerking verlenen en deelnemen in verenigingen met een gelijkwaardig of aanverwant doel als het hare.

Artikel 4  Duur van de vereniging

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tijde worden ontbonden en zulks

overeenkomstig de bepalingen van de VZW-Wet.

Titel il Lidmaatschap

Artikel 5 -- Werkelijke en toegetreden leden

5.1 De vereniging bestaat uit werkelijke leden en toegetreden leden. Gezamenlijk worden zij de leden genoemd.

5.2. Werkelijke leden

Er zijn minstens drie werkelijke leden. De voormelde oprichters zijn de eerste werkelijke leden. Daarnaast kan Iedere natuurlijke of rechtspersoon zich kandidaat stellen op voorwaarde dat hij huurder is van een gedeelte van de oppervlakte van Z-PARK. Het kandidaat-lid dient zijn verzoek om aanvaarding schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur en daarbij uitdrukkelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging te bevestigen Het aanvaarden van de statuten impliceert de aanvaarding van de huishoudelijke reglementen van de VZW. De raad van bestuur doet gemotiveerd uitspraak binnen de termijn die zij daartoe nodig acht.

5.3 Toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkelijke leden en niet aan de toegetreden leden.

5.4. De toegetreden leden hebben dezelfde rechten en plichten als de werkelijke leden zoals die in de VZW-wet is voorzien met uitzondering dat de toegetreden leden geen stemrecht hebben. De rechten en plichten van de toegetreden leden kunnen worden gewijzigd zonder de instemming van de toegetreden leden.

Artikel 6  Voorwaarden voor lidmaatschap

6.1 Als werkelijk lid kan tot de vereniging toetreden, elk (rechts)persoon die de doelstellingen van de vereniging nastreeft en actief wenst te ondersteunen, mits deze een vestiging huurt in Z-PARK en door de Raad van Bestuur wordt aanvaard.

6.2. Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur beslist discretionair over elk verzoek tot opneming. De raad van bestuur moet de toelating of weigering niet motiveren.

6.3. Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als werkelijk lid of toegetreden lid.

Artikel 7  Jaarlijks lidgeld

Het jaarlijks lidgeld bedraagt ¬ 3 per jaar per m2 gepondereerde oppervlakte zoals bepaald in de handelshuurovereenkomst, exclusief B.T.W. met jaarlijkse indexatie conform de bepalingen van de afgesloten en onderliggende handelshuurovereenkomst en dient pro rata driemaandelijks, telkens ten laatste de 5° van de daaropvolgende maand, voldaan te worden op de bankrekening van de vereniging.

Een !id dat nalaat zijn lidgeld te betalen, wordt na een regularisatieperiode van 8 weken geacht van rechtswege ontslag te hebben genomen. De verplichtingen uit hoofde van de huurovereenkomst blijven in ieder geval behouden opzichten de verhuurder, met inbegrip van de niet betaalde bedragen.

Artikel 8  Verplichtingen van de leden

De leden van de vereniging zijn verplicht:

a. de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 9  Ontslag  uitsluiting en schorsing van een lid

9.1 Elk werkelijk lid of toegetreden lid kan steeds ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Het ontslag heeft uitwerking vanaf de dag volgend op de eerstvolgende algemene vergadering.

Een ontslagnemend lid is verplicht tot het betalen van het lidgeld en deelname in de kosten die worden goedgekeurd voor het jaar waarin het zijn ontslag indient.

De Raad van Bestuur kan het stemrecht intrekken van een lid dat zijn verplichtingen opzichtens de vereniging niet is nagekomen.

9.2 Een werkelijk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Voor tot de uitsluiting te besluiten, zal de algemene vergadering het betrokken lid horen.

9.3, De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

9.4 Het lidmaatschap van een werkelijk lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

De [eden verliezen van rechtswege de hoedanigheid van lid, wanneer zij niet meer de vereiste hoedanigheid hebben. Zij verbinden zich ertoe om de vereniging onverwijld te informeren van het verlies aan hoedanigheid,

Ontslagnemende of uitgesloten werkelijke leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel 111 Raad van Bestuur

Artikel 10  Samenstelling van de Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die is samengesteld uit minstens drie of meer

bestuurders, De beheerder van het park zal steeds fungeren als voorzitter. Alle leden erkennen dat de

beheerder van het park actueel Midel N.V. betreft, vertegenwoordigd door haar afgevaardigd bestuurder, de

Heer Philip Miserez.

De Raad van Bestuur zal verder onder zijn leden eveneens de volgende functies aanduiden:

-Een secretaris

-Een penningmeester

De Raad van bestuur mag aile daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het

doel van de vereniging.

De leden van de Raad van bestuur worden door de algemene vergadering verkozen bij gewone

meerderheid van stemmen.

Bestuurders kunnen alleen gekozen worden onder de werkelijke leden en wanneer dit een rechtspersoon

betreft, zal deze vertegenwoordigd door een aangestelde persoon en dient deze aangestelde persoon de

goedkeurig te bekomen van de algemene vergadering om zijn/haar mandaat op te nemen.

Het verlies van lidmaatschap, leidt van rechtswege tot het verlies van functie van bestuurder.

Artikel 11  Duur van het mandaat

Met uitzondering van hetgeen in vorig artikel uiteengezet met betrekking tot de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur, steeds toegewezen aan de beheerder van het park, geldt iedere benoeming als bestuurder voor een duurtijd van 5 jaar. De mandaten van de leden van de Raad van Bestuur kunnen steeds door de Algemene vergadering verlengd worden,

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat, met uitzondering van de vergoedingen voor kosten en geleverde prestaties voorzien in het huishoudelijk reglement, in de regel kosteloos uit.

11.2 Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12  Organisatie van de Raad van Bestuur

12,1. De bestuurders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Evenwel zal dergelijke verdeling van taken niet tegenwerpelijk zijn aan derden, ongeacht of deze taakverdeling al dan niet openbaar is gemaakt. Het niet naleven van de voornoemde taakverdeling brengt wel de aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder t.a.v. de vereniging in het gedrang.

12.2. De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De oproepingen gebeuren op schriftelijke wijze (per brief of per e-mail). De oproepingstermijn bedraagt minimum 30 dagen, tenzij ingeval van hoogdringendheid, welke moet worden gemotiveerd in de notulen van de desbetreffende vergadering van de raad van bestuur, De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering en in bijlage worden, indien mogelijk, alle stukken toegevoegd welke de bestuurders zullen toelaten om met kennis van zaken deel te nemen aan de vergadering. De vergadering kan alleen beslissen over punten die in de agenda zijn opgenomen, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en ermee instemmen op de vergadering dat een punt wordt toegevoegd aan de agenda.

De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats aangegeven in de oproeping.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De voorzitter zit de vergadering voor. In gevat van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige bestuurder.

12.3. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is, Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

12.4. ledere bestuurder kan een schriftelijke wijze volmacht geven aan (een andere bestuurder) of (een derde) om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. Iedere bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

12.5. De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

12.6. In uitzonderlijke gevallen wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. In voorkomend geval zal de voorzitter, samen met de secretaris een schrijven, fax of e-mail zenden naar de bestuurders waarin het volgende wordt opgenomen: (1) de vermelding dat het om een voorstel van beslissing van de raad van bestuur gaat; (2) dat, opdat er een geldige beslissing zou worden genomen, aile bestuurders het voorstel moeten goedkeuren; (3) dat het voorstel tot beslissing niet kan worden geamendeerd; (4) dat alle leden het voorstel tot beslissing ondertekend moeten terugzenden met de met de hand geschreven woorden "goedgekeurd voor beslissing van de raad van bestuur"; (5) de vermelding van de termijn waarbinnen het ondertekend voorstel tot beslissing moet worden teruggezonden naar de zetel van de vereniging, Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per mail of per fax.

12.7. Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden toegevoegd in een daartoe bestemd register, De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 13  Vertegenwoordiging van de vereniging

13.1. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

13.2. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, hetzij de voorzitter en de penningmeester of een ander te bepalen bestuurder aangeduid door de Raad van Bestuur, Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging. Deze personen kunnen te allen tijde ontslag nemen uit hun functie en te allen tijde worden afgezet door de Raad van Bestuur.

13.3, De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan de duur die door de Raad van bestuur wordt bepaald en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

13.4. De bestuurders gaan geen enkele verplicht aan in verband met de verbintenissen van de vereniging zonder winstoogmerk. Hun aansprakelijkheid beperkt zich tot het uitoefenen van hun mandaat. Het mandaat van een bestuurder is onbezoldigd.

Titel IV -- Algemene vergadering

Artikel 14- Samenstelling van de algemene vergadering

14,1 De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden.

Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een

raadgevend stemrecht.

De toegetreden leden worden niet opgeroepen voor de algemene vergadering.

14.2 Elk werkelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering

14.3 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de

oudste aanwezige bestuurder,

14.4 Een werkelijk !id kan zich door een ander werkelijk lid of een derde laten vertegenwoordigen op grond

van een schriftelijke volmacht. Elk werkelijk lid kan slechts één ander werkelijk lid vertegenwoordigen op grond

van een schriftelijke volmacht. De leden kunnen zich laten bijstaan door een raadsman naar keuze,

Artikel 15  Bevoegdheden van de algemene vergadering

De regelmatig bijeengeroepen Algemene Vergadering vertegenwoordigt al de leden, haar besluiten verbinden alle leden, ongeacht of zij al dan niet op de vergadering aanwezig waren en of zij al dan niet hebben tegengestemd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Algemene Vergadering heeft de volgende exclusieve bevoegdheden die wettelijk enkel door haar kunnen worden uitgeoefend x

-De wijziging van de statuten en het huishoudelijke reglement

-De benoeming en afzetting van bestuurders

-De benoeming en afzetting van de commissaris en de bepaling van diens bezoldiging

-De kwijting (décharge) aan de bestuurders en commissarissen

-De goedkeuring van de rekeningen en de begroting

-De ontbinding van de vereniging

-De uitsluiting van een lid

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

En deze die de statuten bepalen waaronder de aanduiding van de voorzitter, penningmeester en secretaris.

Artikel 16  Organisatie van de algemene vergadering

16.1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de werkelijke leden er om vraagt. Zij zal ieder jaar op de laatste dinsdag van de maand maart, telkens te 14 uur, bijeengeroepen worden en zal plaatsvinden op de zetel van de vereniging, Zij zal o.a. worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar. Indien gemelde dag een wettelijke feestdag zou zijn, dan wordt de algemene vergadering de eerst volgende werkdag op hetzelfde uur bijeengeroepen.

16.2. Alle werkelijke leden worden minstens 30 dagen voor de algemene vergadering uitgenodigd op de algemene vergadering per post, fax of andere communicatiemogelijkheden. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering zoals onder punt 16.1 gestipuleerd.

16.3. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Eén vijfde van de leden hebben het recht om de voorzitter te verzoeken om bijkomende punten op de agenda te plaatsen. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden hiermee instemmen en minstens de helft van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 17 Meerderheden en aanwezigheidsquorum

17.1. Met uitzondering van de aangelegenheden opgesomd sub 2 en 3, worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde werkelijke leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

17.2. In geval van uitsluiting van een werkelijk lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent een statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging, worden onthoudingen geteld ais tegenstem.

17.3. ingeval op een algemene vergadering niet het vereiste aanwezigheidsquorum wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering van leden worden bijeengeroepen welke geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede algemene vergadering moet minstens vijftien dagen na de eerste algemene vergadering worden gehouden. De door de wet of onderhavige statuten vereiste meerderheid der stemmen blijft onverkort gelden.

Artikel 18 - Notulen

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door alle aanwezige bestuurders. Ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden "voor eensluidend afschrift" ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Titel V lnzagerecht van de werkelijke leden

Artikel 19  Inzagerecht van de werkelijke leden

Behoudens wanneer de vereniging één of meer commissarissen heeft, kunnen alle werkelijke leden op de zetel van de vereniging het register van de werkelijke leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, welke al dan niet de hoedanigheid van bestuurder hebben, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel VI  Begrotingen  Rekeningen -- Controle

Artikel 20 -- Jaarrekening en begroting

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar zal eindigen op 31 december 2013.

Op het einde van elk boekjaar worden door de Raad de rekeningen afgesloten en de inventaris en de balans, evenals de begroting van het volgende jaar opgemaakt, zij worden aan goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen.

"

ii

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen enkel beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd,

De rekeningen en begroting worden tenminste 8 kalenderdagen vôár de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden, die inzage kunnen vorderen, doch zonder verplaatsing van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting steunen.

Artikel 21-- Commissaris

Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 V&S-wet

niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van 3 jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

Titel VII  Ontbinding en vereffening

Artikel 22  Ontbinding van de vereniging

22.1 Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de VZW-wet. Het voorstel tot ontbinding van de vereniging wordt uitdrukkelijk opgenomen in de oproepingsbrief die naar de werkelijke leden wordt verzonden.

22.2. In geval van vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering een vereffenaar benoemen, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

22.3 bij vrijwillige of gerechtelijke ontbinding die zich voordoet op welk ogenblik en om welke reden ook, zal het netto-actief van de ontbonden vereniging worden besteed aan gelijkaardige werken door de algemene vergadering aangeduid.

Artikel 23  VZW  Wet

Voor alles wat In deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen en de gebruiken terzake.

Overgangsbepalingen

1. Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

2. Datum van de eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de laatste dinsdag van de maand maart te 14 uur op de zetel van de vereniging, tenzij deze dag een feestdag zou betreffen. In dit geval wordt de eerste jaarvergadering uitgesteld naar de eerstvolgende werkdag te 14 uur op de zetel van de vereniging.

3. De partijen komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen eenparig de

volgende besluiten:

a) wordt tot de functie van bestuurder benoemd:

1.Midel N.V., met zetel te 9620 Zottegem, Langestraat 53 en met ondememingsnummer 0463.831.630, alhier vertegenwoordigd door de Heer Miserez Philip, Belg, wonende te 9620 Zottegem, Langstraat 44 ;

2. Philip Miserez N.V. met zetel te 9620 Zottegem, Langestraat 53 en met ondernemingsnummer 0436.988.445, alhier vertegenwoordigd door Mevrouw De L'Auvre Caroline, Belg, wonende te 9620 Zottegem, Langstraat 44;

3. JBC N,V., met zetel te 3530 Houthalen, Centrum Zuid 2080 en met ondernemingsnummer 0429.340.608, alhier vertegenwoordigd door de Heer Willemse Dominicus, wonende te 3530 Houthalen-Helchteren, Koekoekstraat 19;

4. Euro Shoe Group N.V., met zetel te 3580 Beringen, Lochtemanweg 15 en met ondernemingsnummer 0840.591.904, alhier vertegenwoordigd door de Heer Meerschaert Nicolas, Belg, wonende te 3460 Bekkevoort, Adriaan Lodewijkstraat 7 ;

5. Redstores SPRL, met zetel te 1060 Brussel, Boulevard Poincare 78 en met ondememingsnummer

0886.738.663, alhier vertegenwoordigd door Mevrouw Van Hoof Marie-Rose , Belg, wonende te 2550 Kontich,

Hof van Spruytlaan 25.

Deze hebben onder hen aangeduid

- ais Voorzitter De heer Miserez Philip

- als Pennigmeester; Mevrouw De L'Auvre Caroline

- als sectretaris: de Heer Meerschaert Nicolas

MOD 2,2



Voorbehouden Luik B - Vervolg

aan het

Belgisch Staatsblad

b) De bestuurders, behoudens de functie van voorzitter van de VZW dewelke steeds toegewezen wordt aan de beheerder van het park, worden aangesteld voor een periode van 5 jaar. Deze zal een einde nemen onmiddellijk na de jaarvergadering van de laatste dinsdag van de maand maart 2018, voor zover dit een feestdag betreft op de eerstvolgende werkdag na de laatste dinsdag van de maand maart 2018.

c)de opdracht van de bestuurder is, behoudens hetgeen uiteengezet in het huishoudelijk reglement, onbezoldigd.

Opgemaakt in drie exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de vergadering der oprichters, gehouden te Zottegem op 18 februari 2013.

de Heer Miserez Philip (vcor Midel N.V)

Mevrouw De L'Auvre Caroline (voor Philip Miserez N.V.)

De heer Willemse Dominicus (voor JBC N.V.)

de Heer Meerschaert Nicolas (voor Euro Shoe Group N.V)

Mevrouw Van Hoof Marie-Rose (voor Redstores SPRL)

Bijlagen bij liëfBéigiscïiStaatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge







[?p de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
Z-PARK

Adresse
LANGESTRAAT 53 9620 ZOTTEGEM

Code postal : 9620
Localité : ZOTTEGEM
Commune : ZOTTEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande