ZARADI TEBE

Association sans but lucratif


Dénomination : ZARADI TEBE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 629.975.210

Publication

15/05/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zaradi Tebe vzw STATUTEN

Het jaar 2015, op 30 april zijn verschenen:

Hilderson Günter, Melkweide 45, 9030 Mariakerke, RR 81.04.05-123.01

Geenen Aline, Melkweide 45, 9030 Mariakerke, RR 77.06.30- 238.36

Van de Velde Lieven, Gentsesteenweg 256, 9420 Erpe-Mere, RR 73.03.15-009.28

Hilderson Dieter, Emmanuel De Turcqplein 14, 9032 Wondelgem RR 81.04.05 -125.96

allen van de Belgische nationaliteit, die zijn overgegaan tot de stichting van een vereniging zonder winstoogmerk.

Deze leden worden als stichtende leden beschouwd en vormen de Algemene Vergadering. De statuten luiden als

volgt:

TITEL I : BENAMING ZETEL. DOEL EN DUUR

ARTIKEL 01: De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Zaradi Tebe en wordt hierna de vereniging

genoemd.

ARTIKEL 02: De vereniging is gevestigd te Melkweide 45, 9030 Mariakerke, gerechtelijk arrondissement Gent.

ARTIKEL 03: De vereniging is een gezelschap dat zich tot doel stelt:

Het organiseren van culturele activiteiten en het actief ondersteunen van culturele creaties. Het organiseren van

ontmoetingsmomenten op verschillende locaties, steunend op vier pijlers, zijnde: de creatieve, de sociaal-

maatschappelijke, de ecologische en de recreatieve pijler. De vereniging kan alle handelingen stellen die

rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciele en

winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig

zullen worden bestemd voor haar doel.

ARTIKEL 04: De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur.

TITEL II : LEDEN EN LIDGELD

ARTIKEL 05: Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste vier bedragen.

De niet-stichtende leden, toetredende leden genoemd, hebben alleen de rechten en verplichtingen die bepaald worden door het huishoudelijk reglement. De Raad van Bestuur beslist over de toetreding zonder gehouden te zijn, zijn beslissingen te motiveren en zonder dat hierover enig verhaal bestaat. Beslissingen over toetreding van nieuwe leden worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Het lidgeld wordt jaarlijks bepaald door de Raad van Bestuur maar bedraagt ten hoogste 12.500 euro.

ARTIKEL 06: Nieuwe toetredende leden worden aanvaard bij besluit van de Raad van Bestuur. De voorwaarden tot toetreding worden omschreven in het huishoudelijk reglement. De raad van bestuur van de V.Z.W. is verplicht een ledenregister bij te houden.

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de VZW moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

De werkende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Zaradi Tebe vzw

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Melkweide 45

*15308177*

Luik B

9030

België

0629975210

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gent (Mariakerke)

Griffie

Neergelegd

12-05-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de v.z.w.

ARTIKEL 07: Het staat de stichtende en toetredende leden vrij op elk tijdstip ontstag te nemen, mits de Raad van Bestuur hiervan schriftelijk in kennis te stellen. Een lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. De stemming over de uitsluiting van een werkend lid is niet geheim.

lndien door het ontslag het aantal leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

ls geacht ontslagnemend te ziin, het stichtend of toetredend lid dat in gebreke blijft haar / zijn bijdrage te betalen, binnen de maand in welke zij / hij hiertoe per aangetekende brief werd aangemaand. Eveneens in geval van opzettelijk gemaakte fouten.

De uitsluiting van een stichtend of toetredend lid kan slechts in de Algemene Vergadering uitgesproken worden, met een meerderheid van twee derden van de aanwezigen.

ARTIKEL 08: Het ontslaggevend of uitgesloten lid, evenals de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds.

TITEL III : RAAD VAN BESTUUR EN ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 09: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie leden. Het aantal bestuurders moet lager zijn dan het aantal leden. De bestuurders worden minstens om de zeven jaar verkozen door de Algemene Vergadering, bij geheime stemming en volgens het huishoudelijk reglement. De Raad van Bestuur oefent alle machten uit, behalve deze die door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden overdragen aan een dagelijks bestuurder. De Raad van Bestuur kan onder zijn leden een voozitter, een secretaris en een penningmeester benoemen. ARTIKEL 10: De Algemene Vergadering is uit alle stichtende teden samengesteld. De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

1. de goedkeuring en wijziging van de statuten;

2. de benoeming en afzetting van bestuurders en commissarissen;

3. desgevallend de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging werd toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de jaarlijkse rekeningen;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. alle gevallen vereist door de statuten.

ARTIKEL 11: De Raad van Bestuur zorgt voor de bijeenroeping van de Algemene Vergadering die per gewone brief of mail aan elk stichtend lid is geworden, minstens acht dagen voor deze vergadering. De agenda is in de bijeenroeping vermeld.

Op vraag van een vijfde der stichtende leden, moet de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering bijeenroepen.

ARTIKEL 12: Alle stichtende leden zijn op dezelfde manier stemgerechtigd. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen, behoudens de gevallen waarbij de wet of de statuten er anders over beslissen. ln geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden aan elke bestuurder overgemaakt. De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in art. 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

ARTIKEL 13: Om geldig te beslissen omtrent de wijziging der statuten, moet de Algemene Vergadering de bepalingen van de artikels 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 - 2 mei 2002 in acht nemen.

ARTIKEL 14: De statutaire Algemene Vergadering wordt gehouden in de loop van de maand februari en dit voor de eerste keer in de loop van het jaar 2016, op de zetel van de vereniging of op elke andere in de uitnodiging vermelde plaats. Bij de jaarlijkse statutaire Algemene Vergadering worden de rekeningen en de begrotingen van de vereniging ter goedkeuring voorgelegd. Op deze statutaire Algemene Vergadering kunnen enkel de stichtende leden aanwezig zijn. Zij zullen op deze vergadering per gewoon schrijven uitgenodigd worden. Het verslag van de statutaire Algemene Vergadering zal aan de leden overhandigd worden.

ARTIKEL 15: Het boekjaar loopt van 01 januari tot en met 31 december. Uitzonderlijk loopt het eerste boekjaar vanaf 01 mei 2015.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921 - 2 mei 2002 en de toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

ARTIKEL 16: De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op, waarin alle niet- statutaire bepalingen kunnen worden geregeld. Dit huishoudelijk reglement kan steeds door de Raad van Bestuur gewijzigd worden. Dit huishoudelijk reglement en alle wijzigingen worden aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Luik B - vervolg MOD 2.2

TITEL lV: ONTBINDING

ARTIKEL 17: ln geval van ontbinding van de vereniging wordt het netto-overblijvend actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan een doel dat het beste overeenkomt met het doel van deze vereniging.

TITEL V: BESTUURDERS

ARTIKEL 18: De raad van bestuur bestaat uit minimum drie bestuurders. Het aantal bestuurders moet steeds

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

kleiner zijn dan het aantal werkende of effectieve leden.

ARTIKEL 19: De algemene vergadering benoemt de bestuurders bij gewone meerderheid der stemmen. De stemming over de benoeming van bestuurders is openbaar.

ARTIKEL 20: De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de V.Z.W. dit vereist. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of een andere bestuurder die hiertoe een verzoek aan de voorzitter richt.

ARTIKEL 21: Om geldig te kunnen beraadslagen over alle punten moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De oproeping gebeurt per e-mail minimum 5 dagen voor het tijdstip van de samenkomst van de raad van bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst van de raad van bestuur, evenals de agenda.

ARTIKEL 22: Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder.

Nummer Naam en voornaam Hoedanigheid

RR 77.06.30-238.36 Geenen Aline Bestuurder

RR 73.03.15-009.28 Van de Velde Lieven Bestuurder

RR 81.04.05-123.01 Hilderson Günter Voorzitter

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zaradi Tebe vzw STATUTEN

Het jaar 2015, op 30 april zijn verschenen:

Hilderson Günter, Melkweide 45, 9030 Mariakerke, RR 81.04.05-123.01

Geenen Aline, Melkweide 45, 9030 Mariakerke, RR 77.06.30- 238.36

Van de Velde Lieven, Gentsesteenweg 256, 9420 Erpe-Mere, RR 73.03.15-009.28

Hilderson Dieter, Emmanuel De Turcqplein 14, 9032 Wondelgem RR 81.04.05 -125.96

allen van de Belgische nationaliteit, die zijn overgegaan tot de stichting van een vereniging zonder winstoogmerk.

Deze leden worden als stichtende leden beschouwd en vormen de Algemene Vergadering. De statuten luiden als

volgt:

TITEL I : BENAMING ZETEL. DOEL EN DUUR

ARTIKEL 01: De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Zaradi Tebe en wordt hierna de vereniging

genoemd.

ARTIKEL 02: De vereniging is gevestigd te Melkweide 45, 9030 Mariakerke, gerechtelijk arrondissement Gent.

ARTIKEL 03: De vereniging is een gezelschap dat zich tot doel stelt:

Het organiseren van culturele activiteiten en het actief ondersteunen van culturele creaties. Het organiseren van

ontmoetingsmomenten op verschillende locaties, steunend op vier pijlers, zijnde: de creatieve, de sociaal-

maatschappelijke, de ecologische en de recreatieve pijler. De vereniging kan alle handelingen stellen die

rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciele en

winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig

zullen worden bestemd voor haar doel.

ARTIKEL 04: De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur.

TITEL II : LEDEN EN LIDGELD

ARTIKEL 05: Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste vier bedragen.

De niet-stichtende leden, toetredende leden genoemd, hebben alleen de rechten en verplichtingen die bepaald worden door het huishoudelijk reglement. De Raad van Bestuur beslist over de toetreding zonder gehouden te zijn, zijn beslissingen te motiveren en zonder dat hierover enig verhaal bestaat. Beslissingen over toetreding van nieuwe leden worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Het lidgeld wordt jaarlijks bepaald door de Raad van Bestuur maar bedraagt ten hoogste 12.500 euro.

ARTIKEL 06: Nieuwe toetredende leden worden aanvaard bij besluit van de Raad van Bestuur. De voorwaarden tot toetreding worden omschreven in het huishoudelijk reglement. De raad van bestuur van de V.Z.W. is verplicht een ledenregister bij te houden.

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de VZW moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

De werkende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur. Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de v.z.w.

ARTIKEL 07: Het staat de stichtende en toetredende leden vrij op elk tijdstip ontstag te nemen, mits de Raad van Bestuur hiervan schriftelijk in kennis te stellen. Een lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. De stemming over de uitsluiting van een werkend lid is niet geheim.

lndien door het ontslag het aantal leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

ls geacht ontslagnemend te ziin, het stichtend of toetredend lid dat in gebreke blijft haar / zijn bijdrage te betalen, binnen de maand in welke zij / hij hiertoe per aangetekende brief werd aangemaand. Eveneens in geval van opzettelijk gemaakte fouten.

De uitsluiting van een stichtend of toetredend lid kan slechts in de Algemene Vergadering uitgesproken worden, met een meerderheid van twee derden van de aanwezigen.

ARTIKEL 08: Het ontslaggevend of uitgesloten lid, evenals de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, gehouden te Gent op 30 april2015.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

TITEL III : RAAD VAN BESTUUR EN ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 09: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie leden. Het aantal bestuurders moet lager zijn dan het aantal leden. De bestuurders worden minstens om de zeven jaar verkozen door de Algemene Vergadering, bij geheime stemming en volgens het huishoudelijk reglement. De Raad van Bestuur oefent alle machten uit, behalve deze die door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden overdragen aan een dagelijks bestuurder. De Raad van Bestuur kan onder zijn leden een voozitter, een secretaris en een penningmeester benoemen. ARTIKEL 10: De Algemene Vergadering is uit alle stichtende teden samengesteld. De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

1. de goedkeuring en wijziging van de statuten;

2. de benoeming en afzetting van bestuurders en commissarissen;

3. desgevallend de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging werd toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de jaarlijkse rekeningen;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. alle gevallen vereist door de statuten.

ARTIKEL 11: De Raad van Bestuur zorgt voor de bijeenroeping van de Algemene Vergadering die per gewone brief of mail aan elk stichtend lid is geworden, minstens acht dagen voor deze vergadering. De agenda is in de bijeenroeping vermeld.

Op vraag van een vijfde der stichtende leden, moet de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering bijeenroepen.

ARTIKEL 12: Alle stichtende leden zijn op dezelfde manier stemgerechtigd. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen, behoudens de gevallen waarbij de wet of de statuten er anders over beslissen. ln geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden aan elke bestuurder overgemaakt. De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in art. 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

ARTIKEL 13: Om geldig te beslissen omtrent de wijziging der statuten, moet de Algemene Vergadering de bepalingen van de artikels 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 - 2 mei 2002 in acht nemen.

ARTIKEL 14: De statutaire Algemene Vergadering wordt gehouden in de loop van de maand februari en dit voor de eerste keer in de loop van het jaar 2016, op de zetel van de vereniging of op elke andere in de uitnodiging vermelde plaats. Bij de jaarlijkse statutaire Algemene Vergadering worden de rekeningen en de begrotingen van de vereniging ter goedkeuring voorgelegd. Op deze statutaire Algemene Vergadering kunnen enkel de stichtende leden aanwezig zijn. Zij zullen op deze vergadering per gewoon schrijven uitgenodigd worden. Het verslag van de statutaire Algemene Vergadering zal aan de leden overhandigd worden.

ARTIKEL 15: Het boekjaar loopt van 01 januari tot en met 31 december. Uitzonderlijk loopt het eerste boekjaar vanaf 01 mei 2015.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921 - 2 mei 2002 en de toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

ARTIKEL 16: De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op, waarin alle niet- statutaire bepalingen kunnen worden geregeld. Dit huishoudelijk reglement kan steeds door de Raad van Bestuur gewijzigd worden. Dit huishoudelijk reglement en alle wijzigingen worden aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

TITEL lV: ONTBINDING

ARTIKEL 17: ln geval van ontbinding van de vereniging wordt het netto-overblijvend actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan een doel dat het beste overeenkomt met het doel van deze vereniging.

TITEL V: BESTUURDERS

ARTIKEL 18: De raad van bestuur bestaat uit minimum drie bestuurders. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende of effectieve leden.

ARTIKEL 19: De algemene vergadering benoemt de bestuurders bij gewone meerderheid der stemmen. De stemming over de benoeming van bestuurders is openbaar.

ARTIKEL 20: De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de V.Z.W. dit vereist. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of een andere bestuurder die hiertoe een verzoek aan de voorzitter richt.

ARTIKEL 21: Om geldig te kunnen beraadslagen over alle punten moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De oproeping gebeurt per e-mail minimum 5 dagen voor het tijdstip van de samenkomst van de raad van bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst van de raad van bestuur, evenals de agenda.

ARTIKEL 22: Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder.

Nummer Naam en voornaam Hoedanigheid

RR 77.06.30-238.36 Geenen Aline Bestuurder

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

RR 73.03.15-009.28 Van de Velde Lieven Bestuurder

RR 81.04.05-123.01 Hilderson Günter Voorzitter

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, gehouden te Gent op 30 april2015.

Coordonnées
ZARADI TEBE

Adresse
MELKWEIDE 45 9030 MARIAKERKE(GENT)

Code postal : 9030
Localité : Mariakerke
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande