ZEELSE TENNISCLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : ZEELSE TENNISCLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 411.053.534

Publication

18/02/2015
ÿþ -s. MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



i *15027 Q3* 111

Ondernemingsnr : 0411.053.534



GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

6 FEB. 2015

AFDELING DER3IONDE



Benaming

(voluit) : ZEELSE TENNISCLUB

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Industriestraat , 9240 ZELE

Onderwerp akte : GECOÖRDINEERDE STATUTEN - BENOEMING TITEL I  BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk, heeft als naam "Zeelse Tennisclub", afgekort als ZTC. De maatschappelijke zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde., industriestraat 44A te 9240 ZELE. De maatschappelijke zetel kan elders in het arrondissement Dendermonde overgebracht worden door een eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.



Art.2. Het doel der vereniging is het beoefenen en het bevorderen van de tennissport en aanverwante sportactiviteiten. De vereniging is voor een onbepaalde tijd opgericht. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II  LEDEN, TOEGETREDEN LEDEN

Art. 3. Het minimum aantal leden wordt bepaald op drie.

Art 4. Iedere persoon, die als lid wenst aangenomen te worden moet voorgedragen worden zoals bepaald in het huishoudelijke reglement. De raad van bestuur maakt de vraag over aan de algemene vergadering, waar de beslissing genomen wordt bij geheime stemming. Om aanvaard te worden, moet de kandidaat meer dan 50 % van de aanwezige stemmen bekomen.

Art. 5. De nieuwe [eden betalen op de wijze zoals voorgeschreven in het huishoudelijke reglement éénmalig een toetredingsbijdrage waarvan het bedrag wordt bepaald in het huishoudelijke reglement.

Art. 6. De spelende leden betalen zoals voorgeschreven in het huishoudelijke reglement een jaarlijks lidgeld, waarvan het bedrag ieder jaar door de raad van bestuur wordt bepaald.

Art. 7. Alleen de algemene vergadering kan een lid uitsluiten. De algemene vergadering beslist bij geheime stemming en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen, en na het lid, tegen hetwelk deze maatregel schijnt te moeten getroffen worden, gehoord of opgeroepen te hebben. Een ontslagnemend of uitgesloten lid en de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijke fonds en mogen geen overlegging van rekeningen, verzegeling, inventaris of terugbetaling van de gestorte ledenbijdrage vorderen.















Art. 8. De oorspronkelijke maatschappelijke bijdrage en de toetredingsbijdrage van de [eden is nietdeelbaar.. De leden,of hun. rechthebbenden hebben geen,aanspraak....2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

6 MOD 2,2

.

op het maatschappelijk tegoed. De leden of hun rechthebbenden zullen echter wel het recht hebben aan de raad van bestuur een bepaalde persoon welke een rechtstreekse afstammeling is voor te stellen, die de oorspronkelijke maatschappelijke bijdrage of de toetredingsbijdrage van het uittredende of overleden lid zal overnemen. Eenmaal door de raad van bestuur aanvaard, zal deze aldus alle rechten en voorrechten mogen genieten die de uittredende of overledene als lid van de vereniging genoot.

Art. 9. Afgezien van de bepalingen van deze statuten, zal de sportactiviteit van de vereniging geregeld worden door het huishoudelijk reglement, welke de leden zich verbinden stipt na te leven. Dit huishoudelijke reglement zal vastgesteld worden door de Algemene Vergadering.

Art. 10. Bij beslissing van de algemene vergadering kunnen barleden worden toegelaten die geen toetredingsbijdrage zijn verschuldigd. Deze barleden moeten een jaarlijkse bijdrage betalen zoals bepaald door de raad van bestuur. De leden die een oorspronkelijke maatschappelijke bijdrage of toetredingsbijdrage hebben betaald en die wensen deel te nemen aan de activiteiten van de club moeten ofwel spelend lid zijn of barlid. Barleden die geen stichtingsaandeel of toetredingsbijdrage hebben betaald hebben geen stemrecht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge TITEL III  DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 12. De Algemene Vergadering is samengesteld uit de leden van de vereniging. Zij wordt minstens één maal per jaar samengeroepen, alsook telkens als de belangen van de vereniging dit vereisen of wanneer één vijfde van de leden erom verzoekt. Alle leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

Art. 13. De bijeenroeping geschiedt per brief of elektronisch zoals bepaald in het huishoudelijk reglement, die minstens acht dagen vdeór de vergadering aan alle leden dient gezonden te worden en de agenda bevat van de vergadering.

Art. 14. De Algemene Vergadering mag slechts de in de agenda opgenomen punten behandelen.

Art. 15. De Algemene Vergadering vergadert onder het voorzitterschap van de voorzitter van de Raad van Bestuur. Er wordt een secretaris aangesteld.

Art. 16. Elk meerderjarig lid (behalve de barleden die geen oorspronkelijke maatschappelijke bijdrage of toetredingsbijdrage betaald hebben) is stemgerechtigd en beschikt over één geldige stem. Het lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, drager van een schriftelijke volmacht.

Art. 17. De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn deze haar door artikel 4 van de Wet van 27 juni 1921 toegekend. De Algemene Vergadering benoemt de

voorzitter en twee andere leden van Raad van Bestuur.

Art. 18. De Algemene Vergadering beraadslaagt geldig, welk ook het aantal aanwezige leden is, en de beslissingen worden bij een eenvoudige meerderheid genomen, behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 een bijzondere meerderheid vereist.

Art. 19. De vergadering kan de statuten niet wijzigen, indien deze wijziging niet op de agenda is vermeld en indien niet twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn; wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering bijeen worden geroepen, die geldig zal kunnen beraadslagen welk ook het getal der aanwezigen is.

Een 415de meerderheid van stemmen is vereist voor het wijzigen van het doel of van een van de doeleinden van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

. .1 MDD 2.2

Art. 20. De beraadslagingen van de Algemene Vergadering zullen samengevat worden onder vorm van notulen, die in een bijzonder register ingeschreven en door de voorzitter en de secretaris ondertekend worden. Uittreksels worden afgeleverd aan ieder lid of derde die erom vraagt, mits hij laat blijken van een rechtmatig belang. De af te leveren uittreksels worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur.

TITEL IV - RAAD VAN BESTUUR

Art. 21. De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie en ten hoogste negen leden, verkozen door de algemene vergadering tussen de leden (met uitsluiting van de barleden die geen oorspronkelijke maatschappelijke bijdrage of toetredingsbijdrage hebben betaald). De duur van hun mandaat wordt bepaald op drie jaar. Alle uittredende leden zijn herkiesbaar. De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter.

Art. 22. Wanneer het aantal leden van de raad van bestuur tengevolge van overlijden, ontslaggeving of om welke andere reden ook vermindert, dan zijn de overblijvende leden gehouden onmiddellijk de algemene vergadering bijeen te roepen om de raad van bestuur aan te vullen. In geval van belet, wordt de voorzitter vervangen door het oudste lid in functie onder de aanwezige leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen' door de voorzitter. Hij is verplicht bijeen te roepen, wanneer zulks uitdrukkelijk aangevraagd wordt door één van de leden van de raad van bestuur. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter der vergadering doorslaggevend.

Art. 23. De beslissingen van de raad van bestuur worden bij volstrekte meerderheid van de leden genomen. De leden die verhinderd zijn de vergadering bij te wonen, kunnen een ander lid van de raad van bestuur schriftelijk afvaardigen om hen te vertegenwoordigen en in hun naam te handelen.

Art. 24. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om het bestuur van vereniging en het goed beheer van de zaken die haar aanbelangen te verzekeren. De vereniging is geldig verbonden door de handtekeningen van twee leden van de raad van bestuur, die geldig kunnen handelen zonder voorafgaandelijke verantwoording van de beslissingen van de raad van bestuur voor zover dit geen transacties betreffen met een waarde hoger dan 5.000 euro. Voor grotere transacties is een voorafgaande machtiging van de algemene vergadering vereist.

Art. 25. De beraadslagingen van de raad van bestuur worden geakteerd in verslagen. TITEL V  REKENINGEN, BEGROTINGEN

Art. 26. ieder jaar, op datum van 31 december, worden de rekeningen van het afgelopen jaar gesloten. Deze wordt aan de gewone Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

TITEL VI  WIJZIGING STATUTEN, ONTBINDING

Art. 27. De statuten kunnen gewijzigd worden overeenkomstig de beschikking van de Wet van 27 juni 1921, art. 8 en 9.

Art. 28. De ontbinding van de vereniging en de bestemming van de goederen worden

geregeld bij de bepalingen van art. 18 en 22 van de Wet van 27 juni 1921. De Algemene Vergadering die de ontbinding uitspreekt, benoemt één of meer vereffenaars.

Art. 29. In geval van ontbinding zal het netto resterende actief, na voldoening van alle lasten en schulden, een bestemming krijgen die zal bepaald worden door de Algemene Vergadering die tot ontbinding besluit.

"

4

ci

Y

MOa 2.2

Luik B - Vervolg

É Op de algemene vergadering van 29 april 2014 werd de volgende samenstelling van de raad van bestuur bekrachtigd voor een periode van 3 jaar:

Voorzitter: dhr Christophe De Smedt wonende te 9240 ZELE, A. De Beulelaan 28 A Secretaris: mevrouw Annemie Haegens, wonende te 9200 DENDERMONDE, Maaistraat 2 Ere-voorzitter: dhr Bob Goossens, wonende te 9240 ZELE, Europalaan 250BESTUURDERS

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Tekst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van fuik BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ZEELSE TENNISCLUB

Adresse
INDUSTRIESTRAAT 44A 9240 ZELE

Code postal : 9240
Localité : ZELE
Commune : ZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande