ZEPHYRUS MUSIC

Association sans but lucratif


Dénomination : ZEPHYRUS MUSIC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.316.254

Publication

28/09/2011
ÿþ MOD 2.2

11,,m~~p In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



" 1114665]*

N

u

beh.

aai

Bel Staa

NEERGELEGD

15-09-2014

RBCHTBAN

KOOPHANDEL AT

Ondernemingsnr : 3. 6 1.S L'

Benaming

(voluit): Zephyrus Music

(verkort) :"

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Schuurstraat 102, 9040 Sint-Amandsberg

Onderwerp akte : Oprichting

Zephyrus Music vzw

Vereniging zonder winstoogmerk

Schuurstraat 102

9040 Sint-Amandsberg

OPRICHTING

De ondergetekenden :

1. Jan Hoozee, Schuurstraat 102, 9040 Sint-Amandsberg, geboren te Gent op 9 januari 1976

2. Michael De Schryver, Kliniekstraat 65, 9050 Gentbrugge, geboren te Gent op 14 januari 1974

3. Kaatje Peeters, Brugsesteenweg 267, 9000 Gent, geboren te Duffel op 19 december 1978

4. Benjamin Toilet, Stoofstraat 65, 1000 Brussel, geboren te Sint-Lambrechts-Woluwe op 18 augustus 1979

5. dele Scholiers, Kunstenaarstraat 128, 9040 Sint-Amandsberg, geboren te Hasselt op 10 februari 1986

6. Benny Claeysier, Rubenslaan 21, 8310 Assebroek, geboren te Brugge op 12 mei 1983

7. Wout Van Putten, Wittemolenstraat 121, 9040 Sint-Amandsberg, geboren te Brasschaat op 8 augustus 1982

zijn overeengekomen op 29/08f2011, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk 'ZEPHYRUS MUSIC vzw' op te richten met onbepaalde duur, waarvan de statuten als volgt .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam `ZEPHYRUS MUSIC' vereniging zonder winstoogmerk. De uitdrukking "vereniging zonder winstoogmerk" kan worden afgekort tot vzw. De roepnaam is Zephyrus of ZM.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Gent. Bij eenvoudige beslissing van de Algemene Vergadering kan deze verplaatst worden naar een andere plaats in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Heden is de zetel gevestigd te Schuurstraat 102, 9040 Sint-Amandsberg.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het produceren, beheren, ondersteunen en verspreiden van individuele en collectieve muzikale en multidisciplinaire kunstprojecten met een sterke aandacht voor interculturaliteit en diversiteit. De vereniging wil tevens evenementen, educatieve projecten en media-gerelateerde zaken organiseren.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan aile roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, subsidies van de overheid als van private instellingen verwerven, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als buitenland.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Leden

Art. 5. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste effectieve leden.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de Algemene Vergadering als zodanig worden toegelaten.

Lidmaatschap van de vereniging wordt bekomen na schriftelijke aanvraag aan de raad van bestuur en na bij tweederde genomen beslissing van de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De raad van bestuur kan op door hen te bepalen voorwaarden toegetreden leden tot de vereniging toelaten.

De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. Het huishoudelijk reglement beschrijft de manier waarop toegetreden leden effectieve leden kunnen worden.

Art. 6. De leden betalen geen bijdrage daar zij door de feitelijkheid van hun inzet en lidmaatschap de vereniging doen bestaan.

Art. 7.Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten; met twee derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld. Het lidmaatschap kan ook beëindigd worden door de raad van bestuur bij herhaaldelijke afwezigheid tijdens de Algemene Vergadering (minimum 3 keer).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van de overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Bestuur

Art. 8. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 2 bestuurders. Als evenwel meer dan drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit minimum drie bestuurders. Iedere bestuurder is lid van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een mandaat van 2 jaar. Dit mandaat wordt na 2 jaar in vraag gesteld in de raad van bestuur waarna voorstel tot wijziging, vertrek of toetreding van nieuwe beheersleden kan voorgesteld worden op de eerstvolgende Algemene Vergadering.

iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Wanneer daardoor het minimum aantal leden niet meer gehaald wordt, dient men in de overbruggingsperiode zijn mandaat nog waar te nemen.

Iedere bestuurder kan ten allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden, bij twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Art. 9. De raad kan alle handelingen van beheer en bestuur verrichten, daaronder begrepen maar niet beperkt tot het benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel, alsmede het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. De raad kan bovendien alle daden van beschikking verrichten die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, en onder meer: koop, verkoop en ruil van roerende en onroerende goederen, huur- en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur, alsmede alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbritagebedingen; het aanvaarden van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken en van aile zakelijke waarborgen; voorts afstand van aile rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwijting van aile inschrijvingen, beslag en verzet.

De bevoegdheden van de raad van bestuur worden als college uitgeoefend. De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan twee der bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 10. De raad kan uit zijn leden een gedelegeerd bestuurder benoemen, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die, behalve met de hem door de raad van bestuur gegeven opdrachten, met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken, de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle overeenkomsten, kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Art. 11 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door één van de bestuurders.

De vergaderingen worden voorgezeten door de gedelegeerd bestuurder. De uitnodiging tot vergadering wordt minimum 14 dagen op voorhand verstuurd. De agendapunten kunnen door iedereen bepaald worden en ten laatste 2 dagen voordien meegedeeld.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; waarbij tenminste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt. Men kan een ander bestuurder een machtiging geven om te stemmen, maar een aanwezig bestuurder mag maximaal 1 machtiging ontvangen.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter of door diens vervanger.

MOD 2.2

Voorbehouden

aan het . Belgisch Staatsblad

Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

'Rijlagen bij het l elgischï

Luik B - vervolg

Algemene vergadering

Art. 12. De algemene vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden en is bevoegd voor de punten bepaald in de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

De algemene vergadering is wettelijk bevoegd voor het wijzigen van de statuten, de benoeming en afzetting van de bestuurders, de kwijting aan de bestuurders, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk alsook alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 13. De algemene vergadering moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen tenminste acht dagen voor de vergadering. Dit geschiedt schriftelijk, per fax of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art. 14. De algemene vergadering wordt voorgezeten door een lid van de raad van bestuur. De agenda wordt bepaald door de raad van bestuur.

Art. 15. De besluiten worden genomen bij twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Een stem kan doorgegeven worden bij machtiging, doch 1 persoon kan slechts 1 machtiging ontvangen.

Art. 16. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging gehouden register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de leden die het wensen. Afschriften en uitreksels worden door de aanwezige leden van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Begrotingen, rekeningen

Art. 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Ontbinding en vereffening

Art. 18. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars, zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 19. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 20 Voor alles waarin hier niet nadrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOE) 2.2

Luik B - Vervolg

rRaad van Bestuur:

Volgende personen worden benoemd tot bestuursleden van Zephyrus Music:

Jan Hoozee, rijksregisternummer 760109-03141

Michael De Schryver, rijksregistemummer 740114-04133

Benjamin Tollet, rijksregistemummer 790818-07533

Benny Claeysier, rijksregisternummer 830512-21143

Nele Scholiers, rijksregistemummer 860210-07092

Kaat Peeters, rijksregistemummer 781219-24831

Wout Van Putten, rijksregistemummer 820808-19186

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

~O~.PP.

~~~

' ' ~ ~n- ~ - - ~.~,c~~~ ne~.~

" .," :]

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/06/2015
ÿþna neerlegging van d

!MUR

MOD 2.2



NEERCa`tLEUV

0 9 JUNI 2015

RECy,T~~NK VAN

. KOOPH TE GENT

= In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

Ondernemingsnr : 0839.316.254

Benaming

(voluit) : Zephyrus Music

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Schuurstraat 102, 9040 Sint-Amandsberg

Onderwerp akte : Statutenwijziging, zetelverplaatsing, benoeming 1 ontslag bestuurders

Uittreksel uit de algemene vergadering van 25 maart 2015:

Artikel 7 van de statuten wordt aangevuld met `of per e-mail" en luidt vanaf heden ais volgt:

"Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden_ Het ontslag dient bij aangetekende brief of per e-mail aan;

de raad van bestuur ter kennis worden gebracht."

Artikel B wordt als volgt vervangen:

"De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 2 bestuurders. Ais evenwel meer dan drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad uit minimum drie bestuurders. Iedere bestuurder is lid van de vereniging, Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde duur.

ledere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door kennisgeving aan de raad van bestuur per brief of per email. Wanneer daardoor het minimum aantal leden niet meer gehaald wordt, dient men in de overbruggingsperiode zijn mandaat nog waar te nemen.

Iedere bestuurder kan ten allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden, bij twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen."

Op vandaag wordt de maatschappelijke zetel van de vereniging overgebracht van Schuurstraat 102, 9040 $int-Amandsberg, naar Visserij 12, 9000 Gent.

Volgende bestuurders nemen ontslag op 25 maart 2015:

o Hoozee Jan, Schuurstraat 102, 9040 Sint-Amandsberg

o Van Putten Wout, Wittemolenstraat 121, 9040 Sint Amandsberg

o Scholiers Nele, Kunstenaarstraat 128, 9040 Sint-Amandsberg

Verneert Filip, Sint-Annastraat 18, 9820 Bottelaere, wordt vanaf heden benoemd als bestuurder. De benoeming is voor onbepaalde duur.

Jan Hoozee Lasthebber

Hierbij neergelegd: Gecoordineerde statuten

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ZEPHYRUS MUSIC

Adresse
SCHUURSTRAAT 102 9040 SINT-AMANDSBERG

Code postal : 9040
Localité : Sint-Amandsberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande