ZUSTERS VAN MARIA - NEDERBRAKEL

Association sans but lucratif


Dénomination : ZUSTERS VAN MARIA - NEDERBRAKEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 450.273.505

Publication

07/06/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Oudenaarde

29 MEI 2012

Griffie

~

Voor li lII llhI lll 1l1 1111111111 lI1 1ll lII

behoudOn " iaiaaazs"

aan het

Belgisch

Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0450.273.505

Benaming

(voluit) : Zusters van Maria - Nederbrakel

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kasteelstraat 45 B-9660 Brakel

Onderwerp akte : I. WIJZIGING VAN DE STATUTEN II. BENOEMING BESTUURDERS

I. WIJZIGING STATUTEN

De algemene vergadering van de VZW "Zusters van Maria - Nederbrakel" heeft in haar bijeenkomst van maandag 2 april 2012 met éénparigheid van stemmen beslist de statuten van de vereniging te wijzigen en te vervangen door de hiernavolgende bepalingen:

TITEL I - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art. 1. - De vereniging draagt als naam VZW "Zusters van Maria - Nederbrakel",

Art. 2, - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel op adres: Kasteelstraat 45 te 9650 Brakel gelegen in het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

Art. 3.

§ 1. De vereniging heeft tot doel, met de zorg voor de religieuzen, leden van hoger vermelde Congregatie, ook de christelijke geest te behartigen in de instellingen of werken, door de congregatie opgericht of onder haar leiding staan of beroep doen op haar diensten, overeenkomstig de doelstellingen en opties van de Congregatie. Zij beoogt de eenheid te scheppen tussen de verschillende verenigingen zonder winstgevend doel van de Congregatie.

§ 2. De vereniging mag de verwezenlijking van haar doel nastreven op gelijk welke wijze. Het Christelijk' karakter van dit doel, in overeenstemming met de richtlijnen van de bevoegde kerkelijke overheid, is een essentiële voorwaarde van onderhavige maatschappelijke overeenkomst. Elk besluit tot wijziging hiervan brengt van rechtswege de ontbinding van de vereniging mee,

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doet, Zij mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of in eigendom hebben. Zij mag deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen van haar doelstellingen. De, vereniging mag schenkingen en legaten ontvangen.

§ 3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze bepaalde activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel,

Art. 4. - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. TITEL Il - LEDEN

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan effectieve en; toegetreden leden tellen, De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene: Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging! wordt bijgehouden. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering. De rechten en: verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en,hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ei'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art, 6.-

§ 1, Nieuwe leden worden aanvaard door de Raad van Bestuur.

Iedere natuurlijke of rechtspersoon, die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard, kan als lid tot de vereniging toetreden. De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van zijn beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

§ 2. De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten (en eventueel het huishoudelijk reglement) en zij verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

Art. 7. - De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig een inbreng doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gerealiseerde opbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

Art. 8. - Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de Raad van Bestuur van de VZW,

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of de vertegenwoordigde leden.

TITEL 111- ALGEMENE VERGADERING

Art. 9. - De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden,

Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een

vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art. 10, - De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van de bezoldiging ingeval van bezoldiging wordt toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. en alle gevallen waarin onderhavige statuten dit vereisen.

Art. 11,-

§ 1. Voor 30 juni van elk burgelijk jaar wordt één Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het daarop volgend jaar.

§ 2. Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3. Elke oproeping tot de Algemene Vergadering dient schriftelijk te gebeuren, en dit ten minste acht dagen op voorhand. Om geldig te zijn moet de oproeping schriftelijk of bij middel van een e-mailbericht met vraag tot ontvangstbevestiging aan de leden overgemaakt worden, In beide gevallen moeten onder de oproeping de namen van de voorzitter van de Raad van Bestuur of van twee bestuurders als initiatiefnemers van de oproeping vermeld worden,

Alle leden moeten opgeroepen worden.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

§ 4. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door het oudste lid van de Raad van Bestuur.

§ 5. De Algemene Vergadering kan enkel geldige beslissingen nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. Over punten die niet op de agenda staan kan de Algemene Vergadering op geldige wijze een beslissing nemen op voorwaarde dat 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

§ 6. In gewone gevallen kan de Algemene Vergadering geldige beslissingen nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits naleving van de terzake in de wet voorgeschreven procedure (artikelen 8, 12, 20 en 26quater van de wet van 27 juni 1921).

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§ 7, Van elke bijeenkomst van een Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het verslag wordt uiterlijk tegen de bijeenroeping van de Algemene Vergadeing aan alle leden bezorgd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

Elke bijeenkomst van de Algemene Vergadering vangt aan met de bespreking en de goedkeuring van het verslag van de vorige bijeenkomst. Na goedkeuring wordt het verslag ondertekend door twee leden van de Algemene Vergadering.

TITEL 1V - RAAD VAN BESTUUR

Art. 12. -

§ 1, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste 3 leden. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door diezelfde Algemene Vergadering afzetbaar.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3. Om tot bestuurder benoemd te worden, moet men lid zijn van de vereniging of een gemandateerd vertegenwoordiger zijn van een lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 4. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde tijd.

Bij het beëindigen van het mandaat door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaade, wordt door de Algemene Vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien.

Tot zolang de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

§ 5. De Raad van Bestuur kiest uit zijn nieuwe leden een voorzitter en een secretaris-penningmeester.

Art. 13. -

§1. De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt in alle rechtsgedingen op als eiser of verweerder. Hij beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen van bestuur en van beschikking, zonder uitzondering, met inbegrip van vervreemden, zelfs om niet, van roerende goederen en van hypotheken. l-lij is bevoegd voor het lenen en uitlenen van gelden voor om het even welke termijn, voor alle handels- en bankverrichtingen en voor het opheffen van hypotheken.

§ 2. Aile bevoegdheden, die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

§ 3. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan de voorzitter en aan één of meer bestuurders die moeten instaan voor het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden.

Deze delegatie van bevoegdheden van de Raad van Bestuur is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de Raad van Bestuur een afgevaardigde-bestuurder, wiens bevoegdheid hij vaststelt, heeft aangesteld.

§ 5. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt,

Art, 14. -

§ 1. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk of bij middel van een e-mailbericht met vraag tot ontvangstbevestiging. In beide gevallen moeten onder de oproeping de namen van de voorzitter of van twee bestuurders als initiatiefnemers van de oproeping vernield worden. De oproeping gebeurt ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§ 2, De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de Raad van Bestuur moeten goedgekeurd worden door minstens de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

§ 3. Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt. Dit verslag wordt uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering aan de bestuurders bezorgd. Elke vergadering vangt aan met de bespreking en de goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. Na goedkeuring wordt het verslag door twee bestuurders getekend.

TITEL V - DIVERSE BEPALINGEN

Art, 15. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de gewone Algemene Vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt zijn begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elkaar en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 16. Behoudens het geval van rechtelijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meerdere vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921,

Art. 17. In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel als de ontbonden vereniging.. Deze vereniging wordt door de Algemene Vergadering aangeduid.

Art. 18. Voor alles wat niet in de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Il. SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering van de VZW "Zusters van Maria - Nederbrakel" heeft in haar bijeenkomst van 2 april 2012 met éénparigheid van stemmen in toepassing van art. 12 § 1. van de gewijzigde statuten, beslist:

Het ontslag te aanvaarden van:

- Van Wijmeersch Godelieve, Sint-Pietersaalststraat 80, 9000 Gent, geboren te Opbrakel, op 1 juli 1943 - Waeyaert Godelieve, Sint Pietersaalststraat 80, 9000 Gent, geboren te Diksmuide, op 30 aug. 1953

Aan te stellen tot bestuurders:

- Bourdeaux Marie-Catherine, Sint-Pietersaalststraat 80, 9000 Gent, geboren te leper, op 3 okt, 1949 - De Schrijver Irène, Tuinwijklaan 75, 9000 Gent, gebaren te Nieuwerkerken (Aalst), op 5 nov. 1937 - De Witte Godelieve, 9000 Gent, geboren te Stekene, op 26 sept. 1946

In toepassing van art. 12. § 5. van de statuten hebben de bestuurders onder elkaar aangesteld;

tot voorzitter De Witte Godelieve

tot secretaris-penningmeester: Bourdeaux Marie-Catherine

Brakei , 3 april 2012

De Witte Godelieve Bourdeaux Marie-Catherine

Bestuurder Bestuurder

w'loor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

Coordonnées
ZUSTERS VAN MARIA - NEDERBRAKEL

Adresse
KASTEELSTRAAT 45 9660 BRAKEL

Code postal : 9660
Localité : Elst
Commune : BRAKEL
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande